Та тъй... не че нещо, просто споделям
Била
Била
Не знам дали навсякъде вече я има тая простотия, но в Сф поне май го има. Говоря за бариерите на входа и изхода на Била - пълна простотия. Преди няколко дни прекарах повече време в чакане на изхода на паркинга отколкото в самия магазин. От сега нананататък ще избягвам магазините на Била и много се съмнявам, че ще съм единственият. Чудя се дали 3-те лева на час след първите час и половина ще компенсират пропуснатите клиенти като мен. И на други места има платен паркинг, но Била са успели да го направят възможно най-неудобно за клиентите си.

- Green Light
Не знаех! Но съвпада с нещо което мислех, но не мога да формулирам точно. Аз, за Банско си го мислех и за курортите, но принципа е общовалиден. Като дадености(природа в случая с курортите, пазар - в тоя с Билла), като инвестиции и осъществяване на далновидни проекти сме ОК. Даже може да се каже, че сме топ, нъмбър уан, върха. Влюбваш се в Банско или в БГ морето, така че не можеш да го разлюбиш(Билла е удобна колкото си иска с тия печени меса, хлебчета и разните измишльотини.) Парите текват, всичко е ток. И тогава, когато народа викне браво и ура, нашего брата всячески се мъчим да откажем хората да идват. Махайте се хора, тва викаме, марш! Цените по механите в Банско, липсата на бански оркестри и откровената чалга вместо тях, парите за ски-картите, екипи и учители, блъсканицата на лифта. Всичко това сякаш ти казва- бе какво търсиш тука, луд ли си, махай се, не си хаби нервите! Ама ние не!
Подобно нещо чета и сега, от теб
Re: Била
а по-добре ли е - пешачката?!? и ръцете ти стават като на кинг конг от торбите?!?!?!!!Gaspode написа:
just perfect
Именно. Била ми е най-удобния за момента магЪзин. Всеки друг ми е по-не на път. Обаче ще ги избягвам когато и доколкото мога. Ако съм с кола де... ако съм пеш ще нося торбите и ще си свиркам... може и тези на Бийд да вземаGreen Light написа:Не знаех! Но съвпада с нещо което мислех, но не мога да формулирам точно. Аз, за Банско си го мислех и за курортите, но принципа е общовалиден. Като дадености(природа в случая с курортите, пазар - в тоя с Билла), като инвестиции и осъществяване на далновидни проекти сме ОК. Даже може да се каже, че сме топ, нъмбър уан, върха. Влюбваш се в Банско или в БГ морето, така че не можеш да го разлюбиш(Билла е удобна колкото си иска с тия печени меса, хлебчета и разните измишльотини.) Парите текват, всичко е ток. И тогава, когато народа викне браво и ура, нашего брата всячески се мъчим да откажем хората да идват. Махайте се хора, тва викаме, марш! Цените по механите в Банско, липсата на бански оркестри и откровената чалга вместо тях, парите за ски-картите, екипи и учители, блъсканицата на лифта. Всичко това сякаш ти казва- бе какво търсиш тука, луд ли си, махай се, не си хаби нервите! Ама ние не!
М/у дугото, до сега нямаше проблем с паркирането в билата, която ползвам. Не знам що им трябваше на баир лозе...
ПП. За оркестрите по бански - няма ги, викаш?
Вече се пемахват бариерите и оградите на веригата "BILLA". А случайно да си си задавал въпроса защо са сложени???Gaspode написа:Не знам дали навсякъде вече я има тая простотия, но в Сф поне май го има. Говоря за бариерите на входа и изхода на Била - пълна простотия. Преди няколко дни прекарах повече време в чакане на изхода на паркинга отколкото в самия магазин. От сега нананататък ще избягвам магазините на Била и много се съмнявам, че ще съм единственият. Чудя се дали 3-те лева на час след първите час и половина ще компенсират пропуснатите клиенти като мен. И на други места има платен паркинг, но Била са успели да го направят възможно най-неудобно за клиентите си.
Ами много просто, щото в България основното население е от българи. За справка отиди на Била в Хаджи Димитър и ще ти стане ясно, защо само тук има огради и бариери.
Не съм забелязал да ги махат, дори напротив.Макаров написа:
Вече се пемахват бариерите и оградите на веригата "BILLA". А случайно да си си задавал въпроса защо са сложени???
Ами много просто, щото в България основното население е от българи. За справка отиди на Била в Хаджи Димитър и ще ти стане ясно, защо само тук има огради и бариери.
А колкото до българите - вероятно навсякъде по света оградите и бариерите са заради нас? Бах маааму колко много българи сме се навъдили, начи
Последно промяна от Gaspode на 10.02.09, 15:08, променено общо 1 път.
Не съм забелязал да ги махат, дори напротив.
А колкото до българите - вероятно навсякъде по света оградите и бариерите са заради нас? Бах маааму колко много българи сме се навъдили, начи
[/quote]
Отиди в Х. Димитър, и ще видиш защо не трябва да се махат в България, огради и бариери.
Отиди в Х. Димитър, и ще видиш защо не трябва да се махат в България, огради и бариери.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
В Пловдив още няма
или нямаше, последно когато бях
На мен пък адски ми е смешно това, че нямат хора, които да помагат на клиентите с покупките след касата
и това, че си плащаш торбичките:rotfl24::rotfl24:
Пълна простотия
Тези вериги магазини са много измислени в българския си вариант
Част от персонала и идея си няма какво става в "поверения им район"
Това проверка на цени, това объркани или липсващи етикети
Смях, смяххххх
На мен пък адски ми е смешно това, че нямат хора, които да помагат на клиентите с покупките след касата
Пълна простотия
Смях, смяххххх

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
така е пич! Ала по принцип - за това са пазарните механизми. Глей сега как Банско ще опустява, как цени ще падат и ... дано само не скапат качеството на пистите, защото в момента то е единственото на ниво там.Green Light написа:Не знаех! Но съвпада с нещо което мислех, но не мога да формулирам точно. Аз, за Банско си го мислех и за курортите, но принципа е общовалиден. Като дадености(природа в случая с курортите, пазар - в тоя с Билла), като инвестиции и осъществяване на далновидни проекти сме ОК. Даже може да се каже, че сме топ, нъмбър уан, върха. Влюбваш се в Банско или в БГ морето, така че не можеш да го разлюбиш(Билла е удобна колкото си иска с тия печени меса, хлебчета и разните измишльотини.) Парите текват, всичко е ток. И тогава, когато народа викне браво и ура, нашего брата всячески се мъчим да откажем хората да идват. Махайте се хора, тва викаме, марш! Цените по механите в Банско, липсата на бански оркестри и откровената чалга вместо тях, парите за ски-картите, екипи и учители, блъсканицата на лифта. Всичко това сякаш ти казва- бе какво търсиш тука, луд ли си, махай се, не си хаби нервите! Ама ние не!
Не се залъгвай, че природата в Италия, Австрия и Швейцария е по-кофти от Банско. Не искам да сравнявам, но и там ще се влюбиш - планините ти планини, боровете - борове, гледките - не по-малко готини.
Аз викам за догодина да се организираме 2-3-4-5 коли за някъде там и да им преслушаме курортите ;)
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Само да отбележа, че Била не е верига магазини, а верига бакалии. Скоро в Сф. ще отвори обект една истинска верига магазини. Тогава ще видиш какво се казва разлика в цените.frisky lioness написа:В Пловдив още няма
Пълна простотия
Смях, смяххххх
ето кой работи в карфур:blum:Макаров написа: Само да отбележа, че Била не е верига магазини, а верига бакалии. Скоро в Сф. ще отвори обект една истинска верига магазини. Тогава ще видиш какво се казва разлика в цените.
just perfect
Нъц.bead_ написа:ето кой работи в карфур:blum:Макаров написа: Само да отбележа, че Била не е верига магазини, а верига бакалии. Скоро в Сф. ще отвори обект една истинска верига магазини. Тогава ще видиш какво се казва разлика в цените.
Имаш право на още 100-200 опита докато познаеш
и като позная къф е джакпота?!?Макаров написа:Нъц.bead_ написа:ето кой работи в карфур:blum:Макаров написа: Само да отбележа, че Била не е верига магазини, а верига бакалии. Скоро в Сф. ще отвори обект една истинска верига магазини. Тогава ще видиш какво се казва разлика в цените.
Имаш право на още 100-200 опита докато познаеш
just perfect
- frisky lioness
- Обратна връзка:
С тази скорост на обедняване на населениетоМакаров написа: Само да отбележа, че Била не е верига магазини, а верига бакалии. Скоро в Сф. ще отвори обект една истинска верига магазини. Тогава ще видиш какво се казва разлика в цените.
новата, а и не само, верига магазини
лесно може да се превърне
във
верига музеи

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
и като позная къф е джакпота?!?[/quote]
Същият, който взе и като не позна
Същият, който взе и като не позна
Същият, който взе и като не познаМакаров написа:и като позная къф е джакпота?!?
макаров е готин ник. макаров, хОди се грЪмни:winkw:
just perfect
Кой точно е обеднял.frisky lioness написа:С тази скорост на обедняване на населениетоМакаров написа: Само да отбележа, че Била не е верига магазини, а верига бакалии. Скоро в Сф. ще отвори обект една истинска верига магазини. Тогава ще видиш какво се казва разлика в цените.
новата, а и не само, верига магазини
лесно може да се превърне
във
верига музеи
Честно да си кажа, тая световна криза ми идва "дюшеш". А и тия около мен, един не се е оплакал да е обеднял. Само си помисли преди 4-5 месеца какво беше цената на 100-те октана и сега каква е.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Това определено не е показателноМакаров написа: Кой точно е обеднял.
Честно да си кажа, тая световна криза ми идва "дюшеш". А и тия около мен, един не се е оплакал да е обеднял. Само си помисли преди 4-5 месеца какво беше цената на 100-те октана и сега каква е.
Почакай и ще видиш:winkw:
Всичко зависи от това къде по веригата си
Ефектът на доминото

хъм, на мен ми минават едни мисли тези дни... как са почнали масова пр акция срещу производителите на колбаси, кашкавали и пр.frisky lioness написа:Това определено не е показателноМакаров написа: Кой точно е обеднял.
Почакай и ще видиш:winkw:
Всичко зависи от това къде по веригата си
Ефектът на доминото
нещо не е на добре
just perfect
- snowprincess
ъхъ, и по-зле ще става, не ми се мисли, ама ще го преживеем някакbead_ написа:
хъм, на мен ми минават едни мисли тези дни... как са почнали масова пр акция срещу производителите на колбаси, кашкавали и пр.
нещо не е на добре

ти в този браш ли си? тъкмо да ме светнеш защо е тоя шум и още по-важното защо браншовите ви организации веднага не скочат?!snowprincess написа:ъхъ, и по-зле ще става, не ми се мисли, ама ще го преживеем някакbead_ написа:
хъм, на мен ми минават едни мисли тези дни... как са почнали масова пр акция срещу производителите на колбаси, кашкавали и пр.
нещо не е на добре
just perfect
Бъди така добър и ми спести това разкавране - разкажи с твои думиМакаров написа: Отиди в Х. Димитър, и ще видиш защо не трябва да се махат в България, огради и бариери.
- snowprincess
не забравяй, че в същото време държиш и епециМакаров написа: Честно да си кажа, тая световна криза ми идва "дюшеш".

- snowprincess
тц, лагериbead_ написа:
ти в този браш ли си? тъкмо да ме светнеш защо е тоя шум и още по-важното защо браншовите ви организации веднага не скочат?!
никой не плаща, не е за приказване

Тцъ, с метрото, от нас до Люлин общо 15 минbead_ написа: а по-добре ли е - пешачката?!? и ръцете ти стават като на кинг конг от торбите?!?!?!!!
Почивка на детската площадка за по нещо и... обратно. Нищо страшно няма, особено ако пътьом тренираш бицепс, вдигайки успоредно торбите
- Stranniche
- Обратна връзка:
Така значи било в "Била"...
Последно промяна от Stranniche на 14.02.09, 15:46, променено общо 1 път.
Има, има, ха-ха...frisky lioness написа:В Пловдив още няма
Била е шибана верига още от началото с курвенски номера тръгнаха. Мразя да пазарувам там.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

- frisky lioness
- Обратна връзка:
Къде, бе?:blink::shocked:[unknown] написа:Има, има, ха-ха...frisky lioness написа:В Пловдив още няма
Била е шибана верига още от началото с курвенски номера тръгнаха. Мразя да пазарувам там.
Предпочитам Метро

- Света вода ненапита
то на теб ще ти е полезно малко да поносиш торби...Gaspode написа: Ако съм с кола де... ако съм пеш ще нося торбите и ще си свиркам... може и тези на Бийд да взема![]()
инак, брат, имаш кола, имаш проблем.
ей на, аз от доста време вече се возя само на скъпи коли, при това всеки път сменям шофьора. НИ-КАК-ВИ проблеми нямам с паркирането, ма абсолютише никакви!
инак Билла аз не я харесвам по принцип.
Виж подводницата!
Гледам и се чудя. Цялата Мара втасала, Била виновна това-онова. Като се побългарят разни неща - с многознайковци, нашенци - не само Била, но и Рокфелер ще заприлича на нещо различно.Метаморф написа:то на теб ще ти е полезно малко да поносиш торби...Gaspode написа: Ако съм с кола де... ако съм пеш ще нося торбите и ще си свиркам... може и тези на Бийд да взема![]()
инак, брат, имаш кола, имаш проблем.
ей на, аз от доста време вече се возя само на скъпи коли, при това всеки път сменям шофьора. НИ-КАК-ВИ проблеми нямам с паркирането, ма абсолютише никакви!
инак Билла аз не я харесвам по принцип.
Страната ни пълна с дупки по пътищата, корупция навсякъде, бъка от некомпетентни ръководители - основно бивши комунисти, отново гепили властта и разполагащи с държавата като със своя собствена, човек не може да мине много разстояние освен без дупки и без мутри или мутроподобни елементи - и те многознаещи, многокомпетентни и "професионалисти". Иначе - Била, не била, не пила - друго си беше кварталната бакалия с 10 стоки вътре, кафява хартия за опаковка и ... навъсена лелка. Кеф.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Не мога да разбера какво искаш да кажеш. Да не обръщам внимание на дребните неща, които ме дразнят? Само "на едро" да гледам? И за всяко нещо да обвинявам бившите комунисти? ОК. Няма да ви занимавам с битовите си проблеми, дайте да говорим за политика. Яз ще слушам предимно, щот` не я разбирам тая работа...ELBI написа: Гледам и се чудя. Цялата Мара втасала, Била виновна това-онова. Като се побългарят разни неща - с многознайковци, нашенци - не само Била, но и Рокфелер ще заприлича на нещо различно.
Страната ни пълна с дупки по пътищата, корупция навсякъде, бъка от некомпетентни ръководители - основно бивши комунисти, отново гепили властта и разполагащи с държавата като със своя собствена, човек не може да мине много разстояние освен без дупки и без мутри или мутроподобни елементи - и те многознаещи, многокомпетентни и "професионалисти". Иначе - Била, не била, не пила - друго си беше кварталната бакалия с 10 стоки вътре, кафява хартия за опаковка и ... навъсена лелка. Кеф.
Ааа, занимавай ни, моля!Gaspode написа:
Не мога да разбера какво искаш да кажеш. Да не обръщам внимание на дребните неща, които ме дразнят? Само "на едро" да гледам? И за всяко нещо да обвинявам бившите комунисти? ОК. Няма да ви занимавам с битовите си проблеми, дайте да говорим за политика. Яз ще слушам предимно, щот` не я разбирам тая работа...
За мен понеже такива места са свързани преди всичко с досада и на нищо не обръщам внимание, та ми е много интересно какви неща забелязват другите там.
Panta rhei...
- Света вода ненапита
- Света вода ненапита
мда, нищо не може да разпромие едно мозъче. Ама нищичко...Метаморф написа:да, бе! а сега се готвят и Марс да ни отмъкнат[unknown] написа:Не само! И руснаците и руснаците... И те са виновни, тяхната мама...Gaspode написа:И за всяко нещо да обвинявам бившите комунисти?
Според господин Меродавност сигурно е така...Метаморф написа:да, бе! а сега се готвят и Марс да ни отмъкнат[unknown] написа:Не само! И руснаците и руснаците... И те са виновни, тяхната мама...Gaspode написа:И за всяко нещо да обвинявам бившите комунисти?
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

вероятно така мисли и госпожа Маймункова...[unknown] написа:Според господин Меродавност сигурно е така...Метаморф написа:да, бе! а сега се готвят и Марс да ни отмъкнат[unknown] написа:Не само! И руснаците и руснаците... И те са виновни, тяхната мама...Gaspode написа:И за всяко нещо да обвинявам бившите комунисти?