умизми

Все същите
Аватар
Green Light

умизми

Мнение от Green Light »

Да обичаш не значи да искаш доброто на любимия си. Значи, че го искаш до тебе. Обичам те, значи стой тук. Не значи- аз ще ти помогна да се чувстваш добре, искам да си ОК, искам да си щастлив. Дреме му на обичащия, дали другия е щастлив. Щом е до него всичко е ток. Обичам те, значи искам да те използвам.
Аватар
Света вода ненапита

Re: умизми

Мнение от Света вода ненапита »

Green Light написа:Да обичаш не значи да искаш доброто на любимия си. Значи, че го искаш до тебе. Обичам те, значи стой тук. Не значи- аз ще ти помогна да се чувстваш добре, искам да си ОК, искам да си щастлив. Дреме му на обичащия, дали другия е щастлив. Щом е до него всичко е ток. Обичам те, значи искам да те използвам.
нещо бъркаш обичта с брака...
все едно да сбъркаш софтуер с хардуер... :winkw:

П.П. те тука: http://vbox7.com/play:c4947342 поета го е казал толкова точно, композитора толкова прочувствено, а Марги е перфектна...
Последно промяна от Света вода ненапита на 17.02.09, 14:13, променено общо 1 път.
Виж подводницата!
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Green Light написа: Обичам те, значи искам да те използвам.
анджък!

п.п. особено, когато става дума за линд.
just perfect
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Абе бъркате и двамата
Обичта е ...като сладоледа
Демек много видове, да не помислите "студена" примерно :grin:
Някои харесват шоколадов, други ванилия...
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
Аватар
Света вода ненапита

Gaspode написа:Абе бъркате и двамата
а някой от морска вода... :grin:
Виж подводницата!
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Метаморф написа:
Пак не си разбрал - аз моската вода я обичам топла и по много :grin:
Външно
:grin:

Аватар
Света вода ненапита

Gaspode написа:
Метаморф написа:
Външно
ти да не се казваш "някой", та така реагираш? :blum:
Виж подводницата!
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Метаморф написа:
Gaspode написа:
Метаморф написа:
Външно
ти да не се казваш "някой", та така реагираш? :blum:
Че да не съм никой бе? :mad:
:blum:

Аватар
Света вода ненапита

Gaspode написа: Че да не съм никой бе? :mad:
:blum:
бе... май другак се казваше, ама карай... заядлицо :harhar:
Виж подводницата!
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Метаморф написа:
Green Light написа:Да обичаш не значи да искаш доброто на любимия си. Значи, че го искаш до тебе. Обичам те, значи стой тук. Не значи- аз ще ти помогна да се чувстваш добре, искам да си ОК, искам да си щастлив. Дреме му на обичащия, дали другия е щастлив. Щом е до него всичко е ток. Обичам те, значи искам да те използвам.
нещо бъркаш обичта с брака...
все едно да сбъркаш софтуер с хардуер... :winkw:

П.П. те тука: http://vbox7.com/play:c4947342 поета го е казал толкова точно, композитора толкова прочувствено, а Марги е перфектна...
Ами не, не бъркам. Поне не мисля че бъркам. Мисля че съм прав за всякаква любов, ученическа, съпружеска, всякаква.

И не става въпрос за свободата в гнездото, ами направо си е така философски. Обичаме заради себе си, обичаме маймуната и заради това тя ни става длъжна.
Страшна песен, ма за друго пее. Пускаш, не пускаш, навит си да излиза, да се рее как си иска, както каквато пеперуда, патица или говедо ще да е, по- свободно от свободните, по и най- да е, пак заради любовта ти е твое говедо. Трябва ти, за тебе.

Извинявай за демагогията, но свободата, знаеш, никога не е абсолютна. Трудно ще кажа нещо за свободата в любовта без да си противореча.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Аз се опитвам да обобщя. Всичката любов. Между мъжете и жените, любовната любов.
За майките знаем- те са ненормални.
Аватар
Света вода ненапита

Green Light написа:
Ами не, не бъркам. Поне не мисля че бъркам. Мисля че съм прав за всякаква любов, ученическа, съпружеска, всякаква.

И не става въпрос за свободата в гнездото, ами направо си е така философски. Обичаме заради себе си, обичаме маймуната и заради това тя ни става длъжна.
Страшна песен, ма за друго пее. Пускаш, не пускаш, навит си да излиза, да се рее как си иска, както каквато пеперуда, патица или говедо ще да е, по- свободно от свободните, по и най- да е, пак заради любовта ти е твое говедо. Трябва ти, за тебе.

Извинявай за демагогията, но свободата, знаеш, никога не е абсолютна. Трудно ще кажа нещо за свободата в любовта без да си противореча.
знаеш ли... откакто Исус е проповядвал, много народ се е извървял да го тълкува... и повечето от тях неправилно.
а повечето от неправилните тълкуватели, защото са го пречупвали учението през своята призма на светоусещане.
та, когато Исус е говорил за любов и обич е имал съвсем други идеи... но пък 10-те божи заповеди, дето ги получил още Мойсей пишело все още: Не пожелавай жената на ближния, нито осела му... и това много се е харесало и на онези, които са тълкували Исус, въпреки, че точно това не е много в тон с проповедите му...
та затова ти разправям, че бъркаш, просто се водиш от една страна по "традицията", а от друга страна от своите егоистични подбуди.
а обичта е друго нещо, много по-просто и много по-красиво. много по-пълноценно като изживяване...
Виж подводницата!
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Метаморф написа:
Green Light написа:

знаеш ли... откакто Исус е проповядвал, много народ се е извървял да го тълкува... и повечето от тях неправилно.
а повечето от неправилните тълкуватели, защото са го пречупвали учението през своята призма на светоусещане.
та, когато Исус е говорил за любов и обич е имал съвсем други идеи... но пък 10-те божи заповеди, дето ги получил още Мойсей пишело все още: Не пожелавай жената на ближния, нито осела му... и това много се е харесало и на онези, които са тълкували Исус, въпреки, че точно това не е много в тон с проповедите му...
та затова ти разправям, че бъркаш, просто се водиш от една страна по "традицията", а от друга страна от своите егоистични подбуди.
а обичта е друго нещо, много по-просто и много по-красиво. много по-пълноценно като изживяване...
Обичата е пълноценно, красиво и просто изживяване. Просто не трябва да се бърка с щедростта и благопожеланията.
Яденето на сладолед също е пълноценно, просто и красиво. Ние никакви планове не правим за бъдещето на сладоледа, нищо не му желаем. Освен да го изядем.
І

Мнение от І »

Метаморф написа: а обичта е друго нещо, много по-просто и много по-красиво. много по-пълноценно като изживяване...
Да. Защото е безусловна.
:-) А обектът е само катализатор, на това, което е в нас...
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Мнение от frisky lioness »

Мдааам
Любовта всъщност е едно доста егоистично чувство
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

МЪЖжжж написа:
Метаморф написа: а обичта е друго нещо, много по-просто и много по-красиво. много по-пълноценно като изживяване...
Да. Защото е безусловна.
:-) А обектът е само катализатор, на това, което е в нас...
Сори, аз това не го вярвам. Как така безусловна? Безусловна е много силна дума. Любовта е силно егоистично чувство и прелива от условности. Има убийствс от любов. Тва безусловна ли любов е била?
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

прав си
защо да се разделяме
/да ме напускаш/
та аз толкова много те обичам :lol:
стига се и до шантаж
ако ме напуснеш ше се самоубия
и т.н.
шарен живот
шарани много
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Green Light написа: Обичата е пълноценно, красиво и просто изживяване. Просто не трябва да се бърка с щедростта и благопожеланията.
Яденето на сладолед също е пълноценно, просто и красиво. Ние никакви планове не правим за бъдещето на сладоледа, нищо не му желаем. Освен да го изядем.
Като никога си прав - обичаме заради себе си, не заради другия. Най-малкото ако беше обратното нямаше да има несподелени любови. Егоисти сме и туй то.
Ако е споделена, обаче, стават нещата ОК - ти обичаш заради себе си, тя те обича заради себе си и двамата сте заедно всеки заради себе си, но някак се получава, че едва ли не е заради другия. При сладоледа е по-лесно, защото неговата основна цел в живота, тъй да се каже, е да бъде изяден. Та изяждайки го заради себе си всъщност му доставяш върховна наслада. Мдам :grin:

Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Gaspode написа:
Green Light написа: Обичата е пълноценно, красиво и просто изживяване. Просто не трябва да се бърка с щедростта и благопожеланията.
Като никога си прав - обичаме заради себе си, не заради другия. Най-малкото ако беше обратното нямаше да има несподелени любови. Егоисти сме и туй то.
Ако е споделена, обаче, стават нещата ОК - ти обичаш заради себе си, тя те обича заради себе си и двамата сте заедно всеки заради себе си, но някак се получава, че едва ли не е заради другия. При сладоледа е по-лесно, защото неговата основна цел в живота, тъй да се каже, е да бъде изяден. Та изяждайки го заради себе си всъщност му доставяш върховна наслада. Мдам :grin:
Ако отидеш още малко по- нататък, ще видиш че и наслада не му/и/ доставяш. Само себе си гледаш и тва е. Обичаните са употеребени. С упойка, някои направо пълна, безсъзнание, туп. Ама използвани. Използвани до дупка.
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Green Light написа:
Gaspode написа:
Ако отидеш още малко по- нататък, ще видиш че и наслада не му/и/ доставяш. Само себе си гледаш и тва е. Обичаните са употеребени. С упойка, някои направо пълна, безсъзнание, туп. Ама използвани. Използвани до дупка.
Искам да съм употребена
ако това значи
да бъда обичана
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Green Light написа: Ако отидеш още малко по- нататък, ще видиш че и наслада не му/и/ доставяш. Само себе си гледаш и тва е. Обичаните са употеребени. С упойка, някои направо пълна, безсъзнание, туп. Ама използвани. Използвани до дупка.
Учудващо, но не си прав.
Аз живея само за да бъда изблизан :grin:
Къф по-голям кеф от това да ме изближат? :grin:
Всичко останало е на заден план...
Тва от гледна точка на сладоледа де... :grin:

І

Мнение от І »

Green Light написа: Сори, аз това не го вярвам. Как така безусловна? Безусловна е много силна дума. Любовта е силно егоистично чувство и прелива от условности. Има убийствс от любов. Тва безусловна ли любов е била?
Значи съвсем грешно я разбираш.
Метаморфоф те насочи към нещо... ти да си Го виждал, пипал, говорил с Него?! Не, но вярваш /примверно де...не ти баш/. :lol:
Любовта наистина е безусловна и не я интересува нищо друго освен да бъде изконсумирана като такава. Няма значение дали си се бръснал под мишниците, епилирал краката, пушиш кат комин или истискваш пастата за зъби от средата... Ако не си имал такава безусловна любов...как мога да ти я обясня, освен с вярата към дедо Боже.. :-)
Едно условие да се появи...и минаваме към сферата на търговията и натуралната размяна. Това е всичко друго, но не и любов в оня му вид дето чепкаме. :-)
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

МЪЖжжж написа:
Green Light написа: Сори, аз това не го вярвам. Как така безусловна? Безусловна е много силна дума. Любовта е силно егоистично чувство и прелива от условности. Има убийствс от любов. Тва безусловна ли любов е била?
Значи съвсем грешно я разбираш.
Метаморфоф те насочи към нещо... ти да си Го виждал, пипал, говорил с Него?! Не, но вярваш /примверно де...не ти баш/. :lol:
Любовта наистина е безусловна и не я интересува нищо друго освен да бъде изконсумирана като такава. Няма значение дали си се бръснал под мишниците, епилирал краката, пушиш кат комин или истискваш пастата за зъби от средата... Ако не си имал такава безусловна любов...как мога да ти я обясня, освен с вярата към дедо Боже.. :-)
Едно условие да се появи...и минаваме към сферата на търговията и натуралната размяна. Това е всичко друго, но не и любов в оня му вид дето чепкаме. :-)
Изпитвал съм я. Всичко което аз съм изпитвал, знам или мога е пълно, абсолютно, безусловно. Как да е другояче, ако аз съм си отправната точка и репера.
По лесно е да видим другите, не себе си. Другите как обичат? Как те обичат тебе? Безусловно ли?

Обичам те, казва някой някому след секс. Кого обичаш и какво? Голямата ми тва?
Обичам те страшно много- след хубава вечер. Обичаш вечерта, обичаш как те гледам, това обичаш.
Обичам те, след сдобряване... Не ме обичаш! Обичаш спокойствието и липсата на болка! Не мен.

Обичаш ли ме ако следвам мечтата си на южния полюс 6 години? Искаш ли да съм там? За да съм щастлив аз? Безусловно желание на моето щастие ли е любовта ти? Май не е.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Gaspode написа:
Green Light написа: Ако отидеш още малко по- нататък, ще видиш че и наслада не му/и/ доставяш. Само себе си гледаш и тва е. Обичаните са употеребени. С упойка, някои направо пълна, безсъзнание, туп. Ама използвани. Използвани до дупка.
Учудващо, но не си прав.
Аз живея само за да бъда изблизан :grin:
Къф по-голям кеф от това да ме изближат? :grin:
Всичко останало е на заден план...
Тва от гледна точка на сладоледа де... :grin:
Няма един пласт тоя разговор. Пък и ние не сме сладоледи.
І

Мнение от І »

Green Light написа: Май не е.
Децата ти ядосват ли те? Ядосват те.
Ти случайно да си престанал да ги обичаш? :-)
пак е пример...около
Значи няма как да ти Я обясня.
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Green Light написа: Обичаш ли ме ако следвам мечтата си на южния полюс 6 години? Искаш ли да съм там? За да съм щастлив аз? Безусловно желание на моето щастие ли е любовта ти? Май не е.
Честно казано, ако искаш и 12 години стой на серевния полюс. Щом си щастлив :grin:
Интересно, от твоите думи излиза, че аз обичам ...кого... да кажем Мадона, или не - нека бъде Майкъл Джексън - повече от всичко на света. Щото хич не ми пука дали е тук с мен. Ако ще на луната да отиде, все ми е едно. Готов съм да го оставя даже да се боядиса бял, щом на него това му носи удоволствие.

Верно е, че не сме сладоледи. Затова и обичта ни не е сладоледена - няма пълно и тотално щастие. Взаимни компромиси и толерантност. От къде тръгнахме, къде стигнахме...
Всъщност, каква точно ти е тезата?

Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Странно, замисли ме (не е странно, че съм се замислила изобщо, а че ти ме накара и то по тоя въпрос :blum:)
И кат мъ замисли, да, съгласна съм, така е. Обичам те, значи искам те за МЕН, нужен/на си ми на МЕН, стой тука, бъди с МЕН, да нси посмял/а да мръднеш, свързани сме... Затова боли много после, защото НИЕ сме наранени, предадени, изоставени. Хъм.. не го бях поглеждала така, но да, безусловно (от обич) имаш един глас ЗА тезата си :kiss:

Затова предлагам да си стоим на фази влюбване и родителско-синовна обич, дийл?? :winkw:
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Gaspode написа:Всъщност, каква точно ти е тезата?
Че сме егоисти:grin:
Изображение

Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

ако някой не те обича по начина, по който ти искаш, това не означава, че не те обича с цялото си сърце
Изображение
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

"Великодушието се състои не в това ти да ми дадеш нещо такова, от което аз се нуждая повече от теб, а да ми дадеш онова, без което ти самият не можеш. "

А може би това е любов
защото може ли да си великодушен ако не обичаш,
можеш ли да обичаш
без да проявяваш великодушие...
Изображение

Аватар
Marygold_vn

Мнение от Marygold_vn »

:-) Още един глас "ЗА" твоята теза - със съвсем малка поправка - обичам те, значи искам да те контролирам : обичам те и затова искам да си до мен, да правиш това и това, не си щастлив, искаш да си отидеш? Ама как? Аз толкова те обичам..
Обаче има и нещо друго: примерно - обичам те и искам да си щастлив - за това следвай мечтата си и иди на Южния полюс за 6 години. И ме обичай. Но пък моета мечта е да има някой до мен - денонощно. За това аз те обичам, но обичам и Х, защото докато теб те няма, той е до мен денонщно...
Заговори за свободната и безусловна любов, което ме препраща едновременно в три посоки :
1. Маслоу и пирамидата на потребностите, мотивиращи поведението ни - ако ти си на върха на пирамидата, т.е. си себеактуализиращ се човек и мотивацията ти не зависи от задоволяване на потребностите от по-долен ред/секс, сигурност, принадлежност/ и ако партньора ти е като теб - всичко е ок. Но ако партньора ти е по-надолу/което в никакъв случай не го прави лош човек/ - тогава се получава разминаване...разбира се интерепретирах съвсем схематично.
2. Дон Мигел Руис - и изкуството да обичаш - да нямаш очаквания, да не товариш другия с отговорността за твоето щастие и най-важното да не се опитваш да контролираш другия с разни хватки - направи това и това и ще те обичам, или бъди такъв и такъв и ще те обичам...
3. Антитеза на горните две - ако се запиташ - би било чудесно да имаш такъв партньор , който ти дава свободна и безусловна любов - но ти самия можеш ли да отговориш със същото?
Това ми хрумна докато си копах в числата...
ПП Уча се още - но ми се иска да съм такава - даваща безусловна любов... май не винаги ми се получава:(
Silence must be heard...
Аватар
Positum

Мнение от Positum »

Обичай така, че да бъдеш обичан...
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Positum написа:Обичай така, че да бъдеш обичан...
Дрън-дрън, може да обичаш от все сърце и душа и пак да не получаваш любов, това е за лексиконите от прогимназиална възраст :grin:
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Marygold_vn написа:Заговори за свободната и безусловна любов, което ме препраща едновременно в три посоки :
Мериголд, много интересно, три пъти прочетох, има много интересна насока и мисли в това :kiss:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Не, не е така.
Всичко това, което описваш, всъщност значи, че искаш да ти бъде доказвано, че си обичан.
Което е различно.
Panta rhei...
І

Мнение от І »

Мнемозина написа: Не, не е така.
Всичко това, което описваш, всъщност значи, че искаш да ти бъде доказвано, че си обичан.
Което е различно.
:-)
Така беше и бившата... Не казваше "обичам те", а винаги питаше "обичаш ли ме?". Естествено казвах твърдо НЕ! Импулсивно естествено. :lol: Този въпрос винаги ме е дразнил. Ако човек не вижда какво правиш тихомълком, на думите ли да имаш вяра?! Пак повтарям...Любовта с главно "Л" е БЕЗУСЛОВНА! И няма значение дали има обект, как Той се държи с нас и т.н. И заставам зад думите си, когато съм казал на някой "Обичам те!", защото никога не съм го изричал напразно. :-) Без значение какво се случва след това. Може и .. да се втриса от мен. Катализатор на това, което си е в мен...и аз мога само да съм благодарен на това, което е направил с мен. Да се влюбя и да имам трепети. :-)
Тук, съм го казвал на зВяра, Ести, Биид. :-) И наистина ги обичам. Ести дори не съм я виждал.
А що все омъжени ми се падат...вие кажете. :rotfl24:
Сигурно за потвърждение на гореизложената теза.. :lol:

И Грийни, те не са "мои" :-).
Аватар
Fairy of the Flowers
Обратна връзка:

Мнение от Fairy of the Flowers »

Не че се заяждам,:blum:обаче ти пък сега бъркаш любовта с обичта. Коренът на "обич" е "обвьIквам" или нещо подобно, трудно ми е да го напиша, което значи "привиквам", свиквам, демек. Да?
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Неясно защо (поне за мен) жените обичат да чуват това "Обичам те"
Сигурно и на мъжката част им е приятно, но те като че нямат такава силно изразена зависимост и нужда от това да го чуват
или имайки такава, то тя определено е в разрез с достойнството им, за да кажат/ да си изпросят...:winkw: "Обичам те"

Като се замисля... :huhthink:това "Обичаш ли ме?" наистина е много тъпо, въпреки че и аз, като една истинска жена:-), съм изпадала в ситуации, в които искам да го чуя, не това, а другото:grin: -"Обичам те"

Дали жестовете са по-важни от думите...

Предполагам, че чувайки го, получаваме някакво чувство за сигурност, пък било то и измамно (понякога). Все едно, че като кажеш нещо и то се материализира, става истина, започва да води свой собствен живот, вече го има

Казвала съм и преди-моята любов е от онези-досадните. Сигурно е втръсващо и задушаващо понякога

Грийн, аз съм една ...гадна егоистка:shy::grin::grin:
Изображение

Аватар
Света вода ненапита

Fairy of the Flowers написа:
Не че се заяждам,:blum:обаче ти пък сега бъркаш любовта с обичта. Коренът на "обич" е "обвьIквам" или нещо подобно, трудно ми е да го напиша, което значи "привиквам", свиквам, демек. Да?
всъщност, ти си права... т.е. и Грийни е прав...
просто любовта е измислена от богатите, за да държат в подчинение бедните... :blum:

а обичта е това, което остава завинаги :winkw:

:harhar: :harhar:
Виж подводницата!
Аватар
Fairy of the Flowers
Обратна връзка:

Мнение от Fairy of the Flowers »

Метаморф написа:
:
Не, не съм права.:rotfl24: Нямах предвид, че е това любовта, а че повечето хора така я възприемат и неистово я търсят. За мен любовта повече си прилича с раждането и смъртта - тези тайнства, в които не можем да прозрем и които не можем да разберем. Не говоря за брака и ежедневния комфорт, който си създаваме, правейки двойка и създавайки връзка.
Публикувай отговор