Беднякът милионер

Все същите
Аватар
ELBI

Беднякът милионер

Мнение от ELBI »

вчера се чудехме на кой филм да идем и тъй като бях почти сигурен, че Странният случай с Бенджамин Бътън ще вземе много оскари (а и го имах на диск), реших да посетим Беднякът милионер. Имах известни опасения от това, че са индийски актьори, действието се развива в Индия (Боливуд, Слонът моят приятел, ....), ала реших да рискувам. И филмът много ми хареса. А тази сутрин разбрах, че ... спечелил Оскар за най-добър филм и режисура. А вчера не знаех, че е номиниран за това. Но така или иначе, на излизане от салона бях решил да ви го препоръчам.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
annonymus

Re: Беднякът милионер

Мнение от annonymus »

[quote="ELBI"... Имах известни опасения от това, че са индийски актьори, действието се развива в Индия (Боливуд, Слонът моят приятел, ....),...[/quote]

Какъв Боливуд :shocked:, режисьор е Дани Бойл.
Ясно беше, че той ще вземе куп награди - в тая криза :grin:
Иде Феста, още малко търпение!!!!
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

pocti_bezobidna написа:[quote="ELBI"... Имах известни опасения от това, че са индийски актьори, действието се развива в Индия (Боливуд, Слонът моят приятел, ....),...
Иде Феста, още малко търпение!!!![/quote]

права си - Дани е велик. Но в бързината бях пропуснал да зърна неговото име. Моя си грешка. Режисурата е чудесна!
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
annonymus

Мнение от annonymus »

ELBI написа:
pocti_bezobidna написа:[quote="ELBI"... Имах известни опасения от това, че са индийски актьори, действието се развива в Индия (Боливуд, Слонът моят приятел, ....),...
права си - Дани е велик. Но в бързината бях пропуснал да зърна неговото име. Моя си грешка. Режисурата е чудесна![/quote]

Всеки ъндърграуднд се превръща в мейнстрийм. Същото важи с пълна сила за Шон Пен.
Карай да върви.
Ъъъъ - я иди да гледаш Четецът и Revolutionary Road
Аватар
Fairy of the Flowers
Обратна връзка:

Мнение от Fairy of the Flowers »

Страхотен е филмът! И ние с дъщеря ми го гледахме миналата неделя. Въздържах се да го препоръчам точно защото се разшумя покрай него:-). Хубав. И "Читателят" също.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Благодаря.
Ще запомня. Или поне ще опитам. :-)
Panta rhei...
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

pocti_bezobidna написа:
ELBI написа:
права си - Дани е велик. Но в бързината бях пропуснал да зърна неговото име. Моя си грешка. Режисурата е чудесна!
Всеки ъндърграуднд се превръща в мейнстрийм. Същото важи с пълна сила за Шон Пен.
Карай да върви.
Ъъъъ - я иди да гледаш Четецът и Revolutionary Road[/quote]

О, Шон Пен много ме кефи - страхотен е.

Ще зърна по твоя препоръка Четецът и Пътят на революциите :winkw:
Аватар
Магия

Мнение от Магия »

Бях абсолютно сигурна, че наградите ще обере " Странната история на Бенджамин Бътън"
Филмът не е лош, но критиките са попресилени, както в повечето случаи.
Други номинирани филми не съм гледала, така че нямам мнение. :-)
Искрено се изненадах обаче, че Мики Рурк е пак в "играта" и даже е номиниран.
Може би, защото ролята е подходяща за избухливия му нрав.
Чудя се дали Шон Пен заслужава статуетката или ролите на гейове са
толерирани от Академията. Смятам да проуча въпроса :-)
" Това, което не ме убива, ме прави по-силна!"
annonymus

Мнение от annonymus »

на сайта вече има инфо!

http://www.cinema.bg/sff/2009/bg/news.php?pageId=4

Ох, ох, нямам търпение вече!!!!

ПАНОРАМА ОТ ФИЛМИ НА ДЖИМ ДЖАРМУШ – ГУРУТО НА НЕЗАВИСИМИТЕ В КИНОТО

"Една от най-известните му творби, превърнала се в знакова за името Джармуш по цял свят, е Мъртвец (Dead Man, 1995) с Джони Деп в главната роля. Първата публика са гостите на фестивала в Кан, където Мъртвец е показан с голям успех. През 1996 г., филмът е удостоен с Европейска филмова награда и с приза на Нюйоркската филмова критика. Филмът е паметен и като първа съвместна работа на Джармуш с иконата на рока Нийл Йънг, който е автор на оригиналния саундтрак"

Тва кво е яко!!!!
И любимият Вендерс идва!!!
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

Беднякът милионер бил много приятен филм! Оня ден го гледах. Това, че неслучайно този филм взе оскари в тази криза и аз си го мислех (сега виждам правилно започвам да мисля напоследък;-) )
Та идеята, че така му било писано на младежа малко ме натъжи. Продавач на надежда?

А като знам колко милиона са точно тези индийци(само) по теория на вероятностите, все на един от тях наистина може да му се случи нещо такова.
Обаче момичето какво очи имаше само!!!

Да! Индия трябва да се види и приживее. Надявам се един ден парите да не си ги давам по зъболекари, а за екскурзии (доста пари ще дам за зъболекър тия дни:-( )

Виж макар и да не е за Оскар, Will Smith- Seven Pounds е филм, който 100% може да е истина. Аз го предпочитам.
Блажени са бедните духом
І

Мнение от І »

Sweety написа:...
Мамка му! :mad: Не ме заведе на кино...брато. :twisted: И аз нема а те вода. :wbee:
І

Мнение от І »

ELBI написа: О, Шон Пен много ме кефи - страхотен е.

Ще зърна по твоя препоръка Четецът и Пътят на революциите :winkw:
Тоз винаги нещо ме е съмнявал...не знам от кой филм такова недоверие придобих.. /"Смъртникат идва" май.. или кой знае../.
А аз нещо напоследък гледам на филмите като на "бягство от реалността". :crying: И ми се ще да са хубави...
Те затова ми е и трудно да се събудя сутрин. Оставам да си досънувам сънищата в леглото... И нищо не е в състояние да ме събуди окончателно. :roll:
Публикувай отговор