Честит 8ми март
- Green Light
Честит 8ми март
Да сте живи и здрави, момичета!
Не мисля, че няма нужда от такъв празник. Мисля че трябва да се сещаме за жените с любов, е така, за всички жени, по принцип. Защото ги има, защото правят света красив и интересен. За "Мама", за това как и колко обичаме семействата си и за това, как в крайна сметка стълба на семейството, това което го държи, са жените ни. Хубаво да се сещаме и за това, че е имало време когато жените им е омръзнало от търпене и те накрая са взели та са тръгнали срещу мъжете. ЖЕНИ СРЕЩУ МЪЖЕ за свобода и независимост. Бая трябва да се е насъбрало, си мисля, та да се случи.
Обидните думи с които наричаме жените са малко и лишени от кой знае какво въображение, за сметка на красивите. Музи, красота, грация, наша обич, вдъхновение, светлина и цвят и какво ли още не. Сигурно мога да напиша десет изречения в апотеоз на женските достойнства и дестте да са пълни с клишета, и нито веднъж да не се повторя. Затова няма. Щастие за всички жени, до една! Когато вие сте щастливи, ще сме щастливи и ние, друг начин май няма.
Красив празник, красив сезон, напомня ми за красотата на идващата пролет. Радвам се и мисля хубаво за всички жени. Е така, по принцип.
Но в мислите ми седи образа само на една
Не мисля, че няма нужда от такъв празник. Мисля че трябва да се сещаме за жените с любов, е така, за всички жени, по принцип. Защото ги има, защото правят света красив и интересен. За "Мама", за това как и колко обичаме семействата си и за това, как в крайна сметка стълба на семейството, това което го държи, са жените ни. Хубаво да се сещаме и за това, че е имало време когато жените им е омръзнало от търпене и те накрая са взели та са тръгнали срещу мъжете. ЖЕНИ СРЕЩУ МЪЖЕ за свобода и независимост. Бая трябва да се е насъбрало, си мисля, та да се случи.
Обидните думи с които наричаме жените са малко и лишени от кой знае какво въображение, за сметка на красивите. Музи, красота, грация, наша обич, вдъхновение, светлина и цвят и какво ли още не. Сигурно мога да напиша десет изречения в апотеоз на женските достойнства и дестте да са пълни с клишета, и нито веднъж да не се повторя. Затова няма. Щастие за всички жени, до една! Когато вие сте щастливи, ще сме щастливи и ние, друг начин май няма.
Красив празник, красив сезон, напомня ми за красотата на идващата пролет. Радвам се и мисля хубаво за всички жени. Е така, по принцип.
Re: Честит 8ми март
и от мен:-)77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
- Green Light
Кенте? Да не вали там при вас?!Кент написа:и от мен:-)
Green Light написа:Да сте живи и здрави, момичета!
И аз уж не го празнувам този ден, но след едно такова поздравление просто...
Има нещо несправедливо в този празник обаче и като че ли най-вече в това, че няма кога да ви върнем поздравленията, да ви кажем колко пък ние сме признателни, че ни изтърпявате всичките нелогичности и странности, че жената може и да е стълбът на семейството, но мъжът е този, който я прави такава; че тя е муза, красота, грация и вдъхновение само когато мъжът я превърне във всичко това...
Та така, като няма кога, сега: бъдете щастливи, щото ако не сте, ние сме виновни.
Това беше малко неочакван и за мен обрат, ама нали е празник.
Panta rhei...
- Глас в пустиня
Честито!
Обаче, не всичко е карамфил, кръчма, дантелени шорти и краката нагоре. Интересно ми беше да прочета ТОВА>>>
Има известна разлика между сегашната нагласа и това което е било, но няма как да не се съглася че:
Две движения близнаци - утопични, тиранични и деспотични по своята същност.
Обаче, не всичко е карамфил, кръчма, дантелени шорти и краката нагоре. Интересно ми беше да прочета ТОВА>>>
Има известна разлика между сегашната нагласа и това което е било, но няма как да не се съглася че:
По време на II. Internationale през 1889 в Париж, в чието организиране участва, Цеткин представя реферат на тема "Женският въпрос", който води до активирането на участието на жените в социалистическото движение. Издадената през същата година нейна книга "Работничките и женският въпрос на настоящето" поставя основите на теорията на еманципацията на жените на социалистите. В нея тя защитава тезата, че социализма и феминизма са тясно свързани. Цеткин защитава ревностно правото на жената на работа, също и спрямо собствените си съпартийци, които са на мнение, че женският труд трябва да бъде премахнат, защото води до понижаване възнаграждението на мъжете. Социалистическите теории до този момент относно женския въпрос се разширяват със схващането, че жените трябва да бъдат освободени от мъжкото превъзходство във властта.
Две движения близнаци - утопични, тиранични и деспотични по своята същност.
- Пенчо Заека
- Обратна връзка:
Като прочета някъде Клара Цеткин, неизбежно се сещам за Венедикт Ерофеев и ми става безумно смешно.Мнемозина написа:Виж как се преобръщат нещата, сега ми се струва, че по-еманципираните жени отхвърлят този празник, пък другите безропотно си го празнуват...БоЕВ написа: Две движения близнаци - утопични, тиранични и деспотични по своята същност.
Не го усещам аз този празник, някак си.
Днеска един прав як бъларин щеше да ме отнесе, засилен кам сергия китки.
Празник, а?
Грийна е много мил, благорадя за хубамвите думи, няка значение кога са казани.
То и аз уж не го усещах, но по други причини. Празник, който няма нещо мистично в основата си, ми е смътен.pocti_bezobidna написа:Като прочета някъде Клара Цеткин, неизбежно се сещам за Венедикт Ерофеев и ми става безумно смешно.Мнемозина написа:Виж как се преобръщат нещата, сега ми се струва, че по-еманципираните жени отхвърлят този празник, пък другите безропотно си го празнуват...БоЕВ написа: Две движения близнаци - утопични, тиранични и деспотични по своята същност.
Не го усещам аз този празник, някак си.
Днеска един прав як бъларин щеше да ме отнесе, засилен кам сергия китки.
Празник, а?
Грийна е много мил, благорадя за хубамвите думи, няка значение кога са казани.
Обаче пък ето, Грийн както го е написал... може пък да се изместят с времето нещата и да отидат на друго място, да открият някаква друга по-дълбока същност.
Архетипните представи си стоят в главите ни и както и да го въртим, все някак се връщаме към тях.
Panta rhei...
аз го приемам като част от култът към богинята-майка. има го във всички религии. днес - изопачен до неузнаваемост зад кофите с карамфили:winkw:Green Light написа:Красив празник, красив сезон, напомня ми за красотата на идващата пролет. Радвам се и мисля хубаво за всички жени. Е така, по принцип.
just perfect
Това е единственият ден, в който може без съмнения, задни или назадничави мисли както и изяден бой поради ревностЬ какая-та... да подаря цветя на жените които са ми в мислите. 
Айде поне него не ми го отнемайте заради някви бивши соц.времена.
Оставете ми малко романтика...да си помечтая за нещо, което нямам /па и девойките да си помечтаят
/
п.п.
Изглеждах яко смешен на колегите и колежките..
Помъкнал 72-76 червени български рози с бодли сутрин от борсата..
На 2-рата година взеха да ме копират.
На Гасподе жена му може да попита из колегите.. 
На мен със сигурност ми доставяше удоволствие! Надявам се и на получилите по розичка.
Нека да е моят ден внимание. Нека да е ..отживелица...или ден на "колежката", както го наричат някои дърти циници.. Ма аз си го харесвам! 
Честит Ви ден момичета!

Айде поне него не ми го отнемайте заради някви бивши соц.времена.
Оставете ми малко романтика...да си помечтая за нещо, което нямам /па и девойките да си помечтаят
п.п.
На мен със сигурност ми доставяше удоволствие! Надявам се и на получилите по розичка.
Честит Ви ден момичета!
Благодаря за хубавите думи! 

И въпреки, че "не всичко е карамфил" очаквайте тема само за жени "Практични съвети за запазване на цветя -
І. подрязване на дръжки и добавки във водата (рязан цвят),
ІІ. пресаждане на саксийни цветя,
ІІІ. хербаризиране
- различни начини и постигнати ефекти.
И въпреки, че "не всичко е карамфил" очаквайте тема само за жени "Практични съвети за запазване на цветя -
І. подрязване на дръжки и добавки във водата (рязан цвят),
ІІ. пресаждане на саксийни цветя,
ІІІ. хербаризиране
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа
това май е другото лице на скуката
Ф.Песоа
това май е другото лице на скуката
- snowprincess
Значи нечии думи могат да променят мнението ви за празника?:-)
Това хем е добре, хем не е.
Аз също не харесвам карамфилената страна на този ден и все ми се иска да погледна от една друга страна, като деня на Жената или International Women’s Day. Така по-добре звучи за мене и има смисъл някъкъв и да се празнува това което са нпаравили преди 100 години онези еманципирани за времето си жени.
За мене феминисткото движение откъм положителната му страна е чисто и просто призив за равноправие, борба срещу дискриминацията на половете, за това че всички трябва да имаме еднакви права и задължения. Право на образование и работа и еднакви задължения към обществото, семействата си и децата си.
Жените по цял свят, а особено в тази страна, има още за какво да се борят за финансовата и емоционалната си свобода и независимост. Много българки вече са я постигнали, но те са малцинство.
Доста по-младата ми приятелка ще се жени! И ей така оптимистично споделя очакванията си как би искала да има поне 2-3 деца.
Е, то не може просто ей така да искаш! Ти тебе си не можеш да гледаш, та 3 деца ли? -е отговорът...Защо той така и каза?:-( То и той не би могъл сигурно, ама тъжно ми стана дето така и попари ентусиазма и мечтите, които могат и да се сбъднат, ако двамата заедно „работят” за това.
Та думата ми е, че една жена никога не би казала така на мъжа си! (има си и доста изключения.)
Човек (мъж или жена) е най-силен и пълноценен, когато съществува в „двойка” и когато има равен шанс и равни права в обществото. Да се отчита кой има водещата роля на в обществото, мъжете или жените, си е чиста дискриминация на полов принцип.
Не ЖЕНИ СРЕЩУ МЪЖЕ за свобода и независимост, а СЛАБИ СРЕЩУ СИЛНИ за свобода и независимост.
Учудвам се много, когато 20 години след оня „СОЦ” хората все още се страхуват да подкрепят левите идеи, (не партии) и все се изказват еди такива сякаш са капиталисти милионери.
Много неща соц-а е променил по отношение на ролята на жената в обществото, но едно от любопитните според мене е , че благодарение на онези години сега в БГ има толкова много жени инженери, за разлика от западните страни.
Много от вас/нас, жени, сте тук в този форум, и в това постсоц. странно общество благодарение на оня поизкривен и със странно отражение соц-феминизъм.
Темата за 2009 на Международния ден на жената е: 2009: Women and men united to end violence against women and girls.
Колко истинско е това и доколко жените са съпричастни не мога да преценя, хората и в другите страни са доста резервирани.
За България аз бих избрала теми като Повишаването на минималната работна заплата и издръжката за деца след развод, до някакви реалистични стойности.
(Това за издръжката някак си естествено си отива към женските „борби” заради факта че повечето деца остават при майките си)
Най-умните и ценни хора, които съм срещала в живота си са мъже. И съм щастлива, че те харесаха личността ми, а не жената в мене. Жалко, че са много малко. Жената и майката в мене са за мъжа до мене и детето ми, за всички останали искам да съм просто Човек.
И както каза Нана (аз харесвам Нана и Сблъсък) „Ти знаеш ли кой съм аз? Кой съм аз, а?...Ми аз съм Николай, така се казвам.

Това хем е добре, хем не е.
Аз също не харесвам карамфилената страна на този ден и все ми се иска да погледна от една друга страна, като деня на Жената или International Women’s Day. Така по-добре звучи за мене и има смисъл някъкъв и да се празнува това което са нпаравили преди 100 години онези еманципирани за времето си жени.
За мене феминисткото движение откъм положителната му страна е чисто и просто призив за равноправие, борба срещу дискриминацията на половете, за това че всички трябва да имаме еднакви права и задължения. Право на образование и работа и еднакви задължения към обществото, семействата си и децата си.
Жените по цял свят, а особено в тази страна, има още за какво да се борят за финансовата и емоционалната си свобода и независимост. Много българки вече са я постигнали, но те са малцинство.
Доста по-младата ми приятелка ще се жени! И ей така оптимистично споделя очакванията си как би искала да има поне 2-3 деца.
Е, то не може просто ей така да искаш! Ти тебе си не можеш да гледаш, та 3 деца ли? -е отговорът...Защо той така и каза?:-( То и той не би могъл сигурно, ама тъжно ми стана дето така и попари ентусиазма и мечтите, които могат и да се сбъднат, ако двамата заедно „работят” за това.
Та думата ми е, че една жена никога не би казала така на мъжа си! (има си и доста изключения.)
Човек (мъж или жена) е най-силен и пълноценен, когато съществува в „двойка” и когато има равен шанс и равни права в обществото. Да се отчита кой има водещата роля на в обществото, мъжете или жените, си е чиста дискриминация на полов принцип.
Не ЖЕНИ СРЕЩУ МЪЖЕ за свобода и независимост, а СЛАБИ СРЕЩУ СИЛНИ за свобода и независимост.
Учудвам се много, когато 20 години след оня „СОЦ” хората все още се страхуват да подкрепят левите идеи, (не партии) и все се изказват еди такива сякаш са капиталисти милионери.
Много неща соц-а е променил по отношение на ролята на жената в обществото, но едно от любопитните според мене е , че благодарение на онези години сега в БГ има толкова много жени инженери, за разлика от западните страни.
Много от вас/нас, жени, сте тук в този форум, и в това постсоц. странно общество благодарение на оня поизкривен и със странно отражение соц-феминизъм.
Темата за 2009 на Международния ден на жената е: 2009: Women and men united to end violence against women and girls.
Колко истинско е това и доколко жените са съпричастни не мога да преценя, хората и в другите страни са доста резервирани.
За България аз бих избрала теми като Повишаването на минималната работна заплата и издръжката за деца след развод, до някакви реалистични стойности.
(Това за издръжката някак си естествено си отива към женските „борби” заради факта че повечето деца остават при майките си)
Най-умните и ценни хора, които съм срещала в живота си са мъже. И съм щастлива, че те харесаха личността ми, а не жената в мене. Жалко, че са много малко. Жената и майката в мене са за мъжа до мене и детето ми, за всички останали искам да съм просто Човек.
И както каза Нана (аз харесвам Нана и Сблъсък) „Ти знаеш ли кой съм аз? Кой съм аз, а?...Ми аз съм Николай, така се казвам.
Блажени са бедните духом
- Green Light
Това трябва да го осмисля, преди да напиша нещо по- сериозно. Първите ми думи ще са повърхностни.
Аз съм от тези, които се гнусят от левите идеи. Те са идеи на насилие над естествения ход на нещата. Преувеличено казано, идеите за разпределение на средства с цел социално подпомагане реанимират трупове, за сметка на жизнеспособни организми. И така идеята за социална справедливост става непостижима. Затова за мен справедливостта и просперитета се носят от десните, либерални идеи. Дай свобода на народа да прави което иска и само го пази от ръба. Така мисля. По- точно мислех, защото тази философия доведе до криза, сега не знам какво да мисля. Но от реванша на лявото ме е страх, не мисля че там е отговора. Нито в икономиката, нито в равноправието, не това е равноправие.
Силни срещу слаби е всяка битка, безправни срещу правоимащи. Тука не мога нито да оспоря нито нищо да кажа. Жените все са били така, недооценени, зле платени и пренебрегнати. Защо не знам. Сигурно защото позволяват. Надявам се това последното да не прозвучи като прехвърляне на топката във вашето женско поле.
Как са жените тук, в този клуб? Недооценени и пренебрегнати ли са? Аз дали се изказвам снизходително към тях? Дай да не отговарям веднага с "не". Усмивка в мен има за вас и в разговора с вас. Първо се усмихвам вътрешно, а после се зачитам. Мисля че това би могло да се тълкува като обида към интелигентността ви, но аз знам че усмивката ми е от удоволствие. Така че "не". Това е отговора ми.
Не бих се изказвал, като мъжа на твоята приятелка, но бих го оправдал. Ако модела в живота му е била жена за която трябва да се грижат за да оцелее, то той естествено би видял това навсякъде.
Аз съм от тези, които се гнусят от левите идеи. Те са идеи на насилие над естествения ход на нещата. Преувеличено казано, идеите за разпределение на средства с цел социално подпомагане реанимират трупове, за сметка на жизнеспособни организми. И така идеята за социална справедливост става непостижима. Затова за мен справедливостта и просперитета се носят от десните, либерални идеи. Дай свобода на народа да прави което иска и само го пази от ръба. Така мисля. По- точно мислех, защото тази философия доведе до криза, сега не знам какво да мисля. Но от реванша на лявото ме е страх, не мисля че там е отговора. Нито в икономиката, нито в равноправието, не това е равноправие.
Силни срещу слаби е всяка битка, безправни срещу правоимащи. Тука не мога нито да оспоря нито нищо да кажа. Жените все са били така, недооценени, зле платени и пренебрегнати. Защо не знам. Сигурно защото позволяват. Надявам се това последното да не прозвучи като прехвърляне на топката във вашето женско поле.
Как са жените тук, в този клуб? Недооценени и пренебрегнати ли са? Аз дали се изказвам снизходително към тях? Дай да не отговарям веднага с "не". Усмивка в мен има за вас и в разговора с вас. Първо се усмихвам вътрешно, а после се зачитам. Мисля че това би могло да се тълкува като обида към интелигентността ви, но аз знам че усмивката ми е от удоволствие. Така че "не". Това е отговора ми.
Не бих се изказвал, като мъжа на твоята приятелка, но бих го оправдал. Ако модела в живота му е била жена за която трябва да се грижат за да оцелее, то той естествено би видял това навсякъде.
това за "СЛАБИ СРЕЩУ СИЛНИ" нещо не мога да го схвана???
а иначе не знам защо, но мен от всички "женски" движения малко ме втриса
принципно трябва да говорим за човека, какъв трябва да е той и как трябва да се бори, и въобще следва да е без значение дали е мъж или жена
жените се справят с повече неща и успяват в много насоки, които за съжаление масово не са оценявани
мъжът като развърти една фирма и е голЕм пич, при равни други условия жената щеше да е развъртяла две фирми
но от противопоставянето просто няма смисъл, затова ако успеем да гледаме един на друг като човеци, ще е супер, ама няма да е скоро
по повод на жените-инженери и по повод на това, че уж на Запад нямало толкова дискриминация както в по-слабо развитите страни - в една Германия все още жените на по-заможните мъже, само гледат деца и подреждат саксии по перваза. Отношението на бизнесмените там към жени-ръководители е отвратително. Или поне аз с такива се сблъсках.
а иначе не знам защо, но мен от всички "женски" движения малко ме втриса
принципно трябва да говорим за човека, какъв трябва да е той и как трябва да се бори, и въобще следва да е без значение дали е мъж или жена
жените се справят с повече неща и успяват в много насоки, които за съжаление масово не са оценявани
мъжът като развърти една фирма и е голЕм пич, при равни други условия жената щеше да е развъртяла две фирми
но от противопоставянето просто няма смисъл, затова ако успеем да гледаме един на друг като човеци, ще е супер, ама няма да е скоро
по повод на жените-инженери и по повод на това, че уж на Запад нямало толкова дискриминация както в по-слабо развитите страни - в една Германия все още жените на по-заможните мъже, само гледат деца и подреждат саксии по перваза. Отношението на бизнесмените там към жени-ръководители е отвратително. Или поне аз с такива се сблъсках.
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
- Piqndurnik
- Piqndurnik
Великден е бил това. На немски и името му даже не са сменили - Остерн.bead_ написа: аз го приемам като част от култът към богинята-майка. има го във всички религии. днес - изопачен до неузнаваемост зад кофите с карамфили:winkw:
Наздраве 
- Piqndurnik
един великден не стига.Piqndurnik написа:Великден е бил това. На немски и името му даже не са сменили - Остерн.bead_ написа: аз го приемам като част от култът към богинята-майка. има го във всички религии. днес - изопачен до неузнаваемост зад кофите с карамфили:winkw:
just perfect
- Пенчо Заека
- Обратна връзка:
Дотук много правилно. Лявото - у лево. В една умна книга пише: "Един ще се спаси, и много покрай него".Green Light написа: Аз съм от тези, които се гнусят от левите идеи. Те са идеи на насилие над естествения ход на нещата. Преувеличено казано, идеите за разпределение на средства с цел социално подпомагане реанимират трупове, за сметка на жизнеспособни организми. И така идеята за социална справедливост става непостижима. Затова за мен справедливостта и просперитета се носят от десните, либерални идеи. Дай свобода на народа да прави което иска и само го пази от ръба. Така мисля. По- точно мислех, защото тази философия доведе до криза, сега не знам какво да мисля. Но от реванша на лявото ме е страх, не мисля че там е отговора. Нито в икономиката, нито в равноправието, не това е равноправие.
.
Ако се разболееш и до два месеца не умреш, значи ще живееш.
- snowprincess
на приятелката ти сега и е времето да си помисли дали все още иска да се жени и да остане в зависимо положение или да изчака и направи нещо, за да може сама да се гледа и тогава да предприема такава стъпка, това изречение ще се повтаря под различни форми безброй пътиSweety написа:Доста по-младата ми приятелка ще се жени! И ей така оптимистично споделя очакванията си как би искала да има поне 2-3 деца.
има и жени, които казват/показват на мъже си колко са некадърни
не разбрах - Нана мъж ли е, не е ли това едно момиче, дето все спори с всички

Само че ходът ще е различен от този на другите празници - не той ще се насложи на култа, а култът ще бъде примъкнат към него.bead_ написа:аз го приемам като част от култът към богинята-майка. има го във всички религии. днес - изопачен до неузнаваемост зад кофите с карамфили:winkw:Green Light написа:Красив празник, красив сезон, напомня ми за красотата на идващата пролет. Радвам се и мисля хубаво за всички жени. Е така, по принцип.
Panta rhei...
Sweety написа:Значи нечии думи могат да променят мнението ви за празника?:-)
Суити, това е специално за теб
http://www.ted.com/index.php/talks/isab ... sion.html
малко е дълго, но го изслушай, много я харесвам тази жена
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Sweety написа:Значи нечии думи могат да променят мнението ви за празника?:-)
Суити, това е специално за теб
http://www.ted.com/index.php/talks/isab ... ssion.html
Интересно това първия път как успя да го скриеш? М?latrevw написа: Суити, това е специално за теб
аве, зевзек, не знам кво стана, не мога и да го изтрия сегаGaspode написа:Интересно това първия път как успя да го скриеш? М?latrevw написа: Суити, това е специално за теб
Да ти обЯсня ли?latrevw написа:аве, зевзек, не знам кво стана, не мога и да го изтрия сегаGaspode написа:Интересно това първия път как успя да го скриеш? М?latrevw написа: Суити, това е специално за теб