Мнемозина написа:
Но защо нападаш нас, сякаш ние сме виновни за случилото се?
Някого конкретно ли посочих?:shocked:
Гневен съм на цялото ни общество, и то не от вчера. Свикнали сме, включително и аз, за всичко лошо и негативно да упрекваме, чалгата/мутрите. Слагаме диагнозата, произнасяме присъдата - чалга - и готово, автоматично се издигаме над нещата и ставаме бели по и от лебеди. Да, ама не! Точно тая случка ни бръкна в очите, буквално, защото тоя гамен е олицетворение на всичко това по което се прехласваме - образован, музикант, успял в това което прави - турнета, договори за реклама, проекти с американско и британско участие...и изведнъж - балкански страсти. АВе, ако не се лъжа беше пускал тема преди време, че най-префинениете домашни насилници са именно образовани хора с положение в обществото. Гневен съм, защото не само боравим с клишета, а и живеем в такова. Колко пъти се спря точно ти да говориш с човека метящ тротоара да речем, може точно тоя човек да е човек с главно "Ч", да е прекрасен съпруг и любящ баща, да е душевно и емоционално по-богат от диригента на симфоничен оркестър например, но не, шамаросваме го с клишето и => щом е уличен метач значи е чалгар, пияница и бие жена си, а децата му страдат от липса на обич и внимание, и живеят в недоимък. Пцувни се и кажи че не е така - а -а - А - кажи де, кажи!:lol:
А що се отнася за не подписването на и-нет петиции и начинания, то това е факт в 3о4о, не един и двама заявиха, че "не правят такива неща"(по Куркински:lol:). И това пак е резултат от клишеманията - сакън да не ме натикат в не`ква масовка, да ме принизят до стадото... и си живеем щастливи със самозаблудата че сме си самодостатъчни, и, че сме индивидуалисти, а когато видим/чуем съседа или някой друг да шамаросва жена си, детето си, да се обръщаме на другата страна и да си внушаваме, че не е наша работа да се месим, че сме над тия неща, че...можеш да го довършиш и сама, `счезна ми ищяха за писане. Надявам се че си ме разбрала и останалите също, ако не - сефте - трудно се борат клишетата.