ivanbedrov.blogspot.com/
кратко, но точно написано
ку на някой не му допадне, да потърси блог на проф.Вучков
На мене ми допада - чета го редовно - мн ми хареса статията за ЖЖ и армагана от половин милион.holi_day написа:блогът на Иван Бедров
ivanbedrov.blogspot.com/
selavi.biz/articles.php?article=84Преди само убиваха, а сега отвличат освен родителите, и съдружници, и деца. Има ли други “войни” у нас?
В България в момента има много остро противоборство между два клана на олигархията. Тези кланове са произлезли от бившата червена номенклатура - Дойнов, Луканов, Живков, Петко Данчев, Георги Атанасов и т.н. Юпитата, обучени на запад се върнаха отново тук под крилото на Симеон. При социализма бащите им се дебнеха, при капитализма децата им и родата им се ненавиждат. Това го виждаме даже и по “приятелския” огън, който си разменят президента и премиера.
Интересноholi_day написа:блогът на Иван Бедров
ivanbedrov.blogspot.com/

Мирно! Майор Етем влиза, аааа-хаааа-хааааааааа.....holi_day написа:блогът на Иван Бедров
ivanbedrov.blogspot.com/

Е, то и Гьобелс е говорил добре и увличащо. Ако само това са му достойнствата на Кошлуков- кофти...latrevw написа:За Кошлуков ли е темата?
аз пък го харесвам, т.е. известно време не го харесвах, но скоро попаднах на едно предаване, което води по някаква телевизия и ми хареса много. Не знам какъв е и що, но много добре говори и ме увлича.

може, не знам, ама сега с тази конфронтация с Тодор Славков във ВИП-а може пак да му се вдигнат акциите[unknown] написа:
Ъъъъ, нема нужда, той е бита карта вече. Мое мнение.
аз чакам царя във бип брадър:rotfl24:latrevw написа:може, не знам, ама сега с тази конфронтация с Тодор Славков във ВИП-а може пак да му се вдигнат акциите[unknown] написа:
Ъъъъ, нема нужда, той е бита карта вече. Мое мнение.
не че ми е любимец, ама някак ми е симпатичен
когато му дойде времетоКент написа: аз чакам царя във бип брадър:rotfl24:
Абе не е много сигурно.holi_day написа:блогът на Иван Бедров
ivanbedrov.blogspot.com/
И аз така, само дето изобщо не го залюбих, че да го и разлюбвам после, и знам защо.Green Light написа:Бе аз Емил Кошлуков го разлюбих нещо още 90-91 г и да ти кажа, обръщам се на другата страна като излезе нещо да приказва. Някаква безпричинна такава антипатия, не знам защо, това не е често при мене. Чак му се чувствам длъжник, толко па да не му обръщам внимание.
Някой път не може да изчисли какво трябва за прескачане на 4%-вата бариера. Иначе би го направил.Мнемозина написа:Точно Кошлуков е човек, който твърде добре си изчислява нещата, особено по отношение на публичността - и е наясно колко е важно точно сега да си натика максимално натрапчиво физиономията в очите на публиката.
Ей това е да предвидиш рисковете.frisky lioness написа:Интересно
Хареса ми
Освен това за пръв път имах възможност да чуя и да видя клипа на така нашумялата покрай скандала българска песен за Еврожизия, както и да разбера, че е имало и грузински такъв (скандал), за да не обидили др. Путин:lol::lol::lol:
Освен ако не е решил, че е било по-добре в момента да не я прескача.holi_day написа:Някой път не може да изчисли какво трябва за прескачане на 4%-вата бариера. Иначе би го направил.Мнемозина написа:Точно Кошлуков е човек, който твърде добре си изчислява нещата, особено по отношение на публичността - и е наясно колко е важно точно сега да си натика максимално натрапчиво физиономията в очите на публиката.Спор няма.
Ти пъ отде прочете кво мисля за тоя линк, дето го остави БоЕВ по-горе?Мнемозина написа:Не мога да се ориентирам в игричките на политиците. Лични, партийни, пък разликата между двете и т.н. Много сложни ми идват. И скучновати, да си призная.
Ногу правилно отношение имате към политиците! Разлюбвачи такива! Мъ щото "умен" ли?Мнемозина написа:И аз така, само дето изобщо не го залюбих, че да го и разлюбвам после, и знам защо.Green Light написа:Бе аз Емил Кошлуков го разлюбих нещо още 90-91 г и да ти кажа, обръщам се на другата страна като излезе нещо да приказва. Някаква безпричинна такава антипатия, не знам защо, това не е често при мене. Чак му се чувствам длъжник, толко па да не му обръщам внимание.
Но е умен.
Твоите страсти са нашите пасти...holi_day написа:блогът на Иван Бедров
ivanbedrov.blogspot.com/
Усмихваш ме.lancelote написа:Твоите страсти са нашите пасти...
Като заговорихме за пасти... таковата, нямам под ръка, обаче ЕДИТ - Малко слънчогледови семки... Почти си изпълних нормата за днес и не мога да си отворя устата хич.holi_day написа:Усмихваш ме.lancelote написа:Твоите страсти са нашите пасти...
Не, че е трудно и да се разхиля...
Мерси, Ланселот!
Аз па сега правя фунийки с крем:blum:lancelote написа:Като заговорихме за пасти... таковата, нямам под ръка, обаче ЕДИТ - Малко слънчогледови семки... Почти си изпълних нормата за днес и не мога да си отворя устата хич.holi_day написа:Усмихваш ме.lancelote написа:Твоите страсти са нашите пасти...
Мерси, Ланселот!

Ох, Котьоююююю, обичам тъ... Мяуууу... Мяууууfrisky lioness написа:Аз па сега правя фунийки с крем:blum:lancelote написа:Като заговорихме за пасти... таковата, нямам под ръка, обаче ЕДИТ - Малко слънчогледови семки... Почти си изпълних нормата за днес и не мога да си отворя устата хич.holi_day написа:Усмихваш ме.lancelote написа:Твоите страсти са нашите пасти...
Мерси, Ланселот!
Много си мазен, бе:lol:lancelote написа:Ох, Котьоююююю, обичам тъ... Мяуууу... Мяууууfrisky lioness написа:Аз па сега правя фунийки с крем:blum:lancelote написа:Като заговорихме за пасти... таковата, нямам под ръка, обаче ЕДИТ - Малко слънчогледови семки... Почти си изпълних нормата за днес и не мога да си отворя устата хич.holi_day написа:Усмихваш ме.lancelote написа:Твоите страсти са нашите пасти...
Мерси, Ланселот!

Ъъъъ, таковата.. ЕДИТ Финийките с какъв клем са?frisky lioness написа:Много си мазен, бе:lol:lancelote написа:Ох, Котьоююююю, обичам тъ... Мяуууу... Мяууууfrisky lioness написа:Аз па сега правя фунийки с крем:blum:lancelote написа:Като заговорихме за пасти... таковата, нямам под ръка, обаче ЕДИТ - Малко слънчогледови семки... Почти си изпълних нормата за днес и не мога да си отворя устата хич.holi_day написа:Усмихваш ме.lancelote написа:Твоите страсти са нашите пасти...
Мерси, Ланселот!:winkw:
и аз тъ обичЪм
Още не съм направила крема, но ще са със стандартен ванилов кремlancelote написа:Ъъъъ, таковата.. ЕДИТ Финийките с какъв клем са?

Охххххххххххх......frisky lioness написа:Още не съм направила крема, но ще са със стандартен ванилов кремlancelote написа:Ъъъъ, таковата.. ЕДИТ Финийките с какъв клем са?
Нещо подобно
Лелеле тези са от детството миfrisky lioness написа:Още не съм направила крема, но ще са със стандартен ванилов крем
Нещо подобно...
Имайте милост, мяуууу!:crying:holi_day написа:Лелеле тези са от детството миfrisky lioness написа:Още не съм направила крема, но ще са със стандартен ванилов крем
Нещо подобно...
остави рецептата
начи няма да са с онзи домашен крем - мляко, яйца, брашно, масло, захар... (нещо такова като продукти)
фунийките, на които се навива тестото, от алуминиево фолио ли?
а свеки има фунийки фабрично направени
мъ сигурно ги е ползвала преди 20г. за последен път
[unknown] написа:На фона на Тодор Славков всеки би изглеждал симпатичен...latrevw написа: може, не знам, ама сега с тази конфронтация с Тодор Славков във ВИП-а може пак да му се вдигнат акциите
не че ми е любимец, ама някак ми е симпатичен
Да. Моите са от капакчи от кисело мялкоholi_day написа:Лелеле тези са от детството миfrisky lioness написа:Още не съм направила крема, но ще са със стандартен ванилов крем
Нещо подобно...
остави рецептата
начи няма да са с онзи домашен крем - мляко, яйца, брашно, масло, захар... (нещо такова като продукти)

Вие сте по-лоши и от Игнатий Лайола!:crying::crying::crying:frisky lioness написа:Да. Моите са от капакчи от кисело мялкоholi_day написа:Лелеле тези са от детството миfrisky lioness написа:Още не съм направила крема, но ще са със стандартен ванилов крем
Нещо подобно...
остави рецептата
В крема няма да ползвам яйца, защото се ползват само жълтъци
Виж какво си избрах
Фунийки
(1 вариант)
Списък на необходимите продукти:
за тестото:
750 г брашно
2 яйца
1 ч. ч. кисело мляко
1 ч. ч. захар
1 к. ч. олио
1 пакетче бакпулвер
2 щипки сода
1 пакетче ванилия
смлени орехови ядки и цветни пръчици за декорация
за крема:
2 яйца
1/2 л прясно мляко
60 г краве масло
1 пакетче ванилия
1 ч. ч. захар
2-3 с. л. брашно
Начин на приготвяне:
1. Брашното се сипва в дълбок съд и към него се прибавят олиото, бакпулверът, смесените сода и кисело мляко.
2. След това се сипва захарта, чупят се яйцата и се ароматизира с ванилията. Замесва се меко тесто и се оставя да престои около 2 часа.
3. От тестото се разточва лист с дебелина около 1/2 см.
4. Тестеният лист се нарязва на лентички с еднаква широчина.
5. Всяка лентичка се увива около малка метална форма-фуния.
6. Фунийките се пекат 10 минути в предварително загрята до температура 200 градуса фурна. След това формичките се изваждат.
7. Прясното мляко се загрява и се подслажда със захарта. Яйцата се разбъркват с брашното и се сипват в млякото, като се бърка. Кремът се ароматизира с ванилията и се сваля от котлона.
8. Накрая се добавя маслото и кремът се разбърква, за да се смесят добре.
9. Тестените форми се пълнят с горещия крем.
10. Готовите фунийки се украсяват със смлени орехови ядки или с цветни пръчици.
(2 вариант)
3 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. кисело мляко
1/2 ч.ч. олио
1 ч.л. сода
щипка сол
Брашно за меко тесто (около 700г)
Крем
1 л. прясно мляко
6 с.л. брашно
1 пакетче масло (може и 1/2)
2 праха ванилия
Замесва се тестото, разделя се на топки.
Точат се елипси, изрязват се лентички, които се навиват на формичките (може да са от капачки на буркани компот или друга зимнина).
Пекат се в загрята фурна, оставят се да поизстинат, за да се извадят по-лесно от формичките.
Студените фунийки се пълнят с топъл крем. Ако сложите цяло пакетче масло омекват за около 4-5 часа; ако е 1/2 - за 8-9 часа.
Сега направих втория вариант.
Майка ми някога правеше такива
както и калии или по друг начин казано-"Керини ушички"
Кой е тоя да не ровя в гугъл, че...lancelote написа: Вие сте по-лоши и от Игнатий Лайола!:crying::crying::crying: