Здрасти, банда!
Свободната Воля на Вселената
Свободната Воля на Вселената
Математиците Джон Конуей (създателят на играта Живот) и Саймън Коен от университета Принстън доказаха, че ако нашите (човешки) експериметни демонстрират "свободна воля" при избирането на това, какви точно измервания да направим за дадена частица, то аксиомите на квантовата механика изискват свойството "свободна воля" да е достъпно и за измерваната частица, както и за вселената като цяло. Конуей ще представи през следващия месец в Принстън, в серия от лекции, "Теоремата за Свободната Воля" и нейните (по)следствия. Следващата статия (английски, PDF) е публикувана предния месец в AMS.
Здрасти, банда!
Здрасти, банда!
- snowprincess
- snowprincess
- Глас в пустиня
Re: Свободната Воля на Вселената
не може да бъде!!!!Remmivs написа:Здрасти, банда!
Радвам се да те видя!
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))
Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Жив ли си, бе, маймун!Remmivs написа:
Усмихва ме свободната ти воля да надращиш някой ред. Ей на, и моята свободна воля ме кара да правя същото. Ама може би твоята свободна воля да е накарала моята, в случая... Да им се чуди човек на свободните воли, дето си правят квот си щат!
- Green Light
кога пъ дошъл първи април?!Remmivs написа:Здрасти, банда!
начи днеска е.
ок.
април е.
първи.
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа
това май е другото лице на скуката
Ф.Песоа
това твоето шега ли е, че не е истина, че е първи април?latrevw написа:слънце, холито каза, че е първи април, знаех си аз, че не е истинаwild_moon написа:Бързо някой да ме щипне, за да се уверя, че не сънувам!
Welcome back, Rem!
ноооооооо щом точно ти
а като е първи април, може да се пошегуваме, че не е първи април
шегаджийката ни тя
уж така старателно се готвех за първи април
пъ направо да го пропусна
можеше да крадна някой ник и да се разходя с него
а ми краднаха идеята първоаприлска
шъ се наложи със смс-шеги да продължа деня
Ф.Песоа
Ф.Песоа
холи, на теб най-съзнателно гледам да ни отговарям, щото ме обвиняваш, чв ти се подмазвамholi_day написа: това твоето шега ли е, че не е истина, че е първи април?
ноооооооо щом точно тисе шегуваш, начи е настъпил първи април
шегаджийката ни тя![]()
шъ се наложи със смс-шеги да продължа деня
затова сега само целувки ти пращам
теб и Щрунца като ви чета, че и Грийна, че и джаза, че и други, мога само да се хиля и нищо подходящо не мога да изръся
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
само мога да кажа добре дошъл отново и много се радвам да те "видя"
толкова, че дори не обърнах внимание каква тема си пуснал, затова се връщам да я прочета
толкова, че дори не обърнах внимание каква тема си пуснал, затова се връщам да я прочета
just perfect
че можем ли тия, дето си ни изброила да отговаряме що ти се хилиш без причина?!latrevw написа:холи, на теб най-съзнателно гледам да ни отговарям, щото ме обвиняваш, чв ти се подмазвамholi_day написа: това твоето шега ли е, че не е истина, че е първи април?
ноооооооо щом точно тисе шегуваш, начи е настъпил първи април
шегаджийката ни тя![]()
шъ се наложи със смс-шеги да продължа деня:winkw:
затова сега само целувки ти пращам
теб и Щрунца като ви чета, че и Грийна, че и джаза, че и други, мога само да се хиля и нищо подходящо не мога да изръся
шъ се отцепим и шъ си направим още един форум на репресираните, че малко са другите
и тогава шъ настъпи един живот,
че не смея да кажа "Дано"
П.П. Целувки ми пращала, пъ видях само една. Отгоре на сичку и в количеството шъ мъ заблуждава. Пъ що си мисли, че не мога да броя поне до 2. Нямам отговор.
Ф.Песоа
Ф.Песоа
Здрасти Камарад:-)Remmivs написа:Няма да се въртя, свободна воля все пак, пък и нали jazz правилно отбеляза, че някои анатомични особености винаги запазват диспозицията си, независимо от ъгъла на ротация и отправната координатна система. Но, че съм аз, аз съм.
Привет на всички!
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
Remmivs написа:
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

- Света вода ненапита
Понеже сте докарали май нещата до безкрайността на Фселената и нуждата от нейното познаване:

"Понеделник започва в събота"Техният лозунг беше „Опознаването на безкрайността изисква безкрайно време“. Аз не оспорвах това нещо, но те правеха от него един неочакван извод: „И затова работиш, не работиш, все едно“.
- Green Light
ХАХАХАХА! Бе тва много любима книга, бе, аз що не си го спомням тоя велик цитат?! То основополагащ направо! Житейски, риш, принцип!Gaspode написа:Понеже сте докарали май нещата до безкрайността на Фселената и нуждата от нейното познаване:
"Понеделник започва в събота"Техният лозунг беше „Опознаването на безкрайността изисква безкрайно време“. Аз не оспорвах това нещо, но те правеха от него един неочакван извод: „И затова работиш, не работиш, все едно“.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Рем, липсваше ми...

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
- Green Light
ууаууууу, чух че легендата се е върнала!!!!!!!:-)Remmivs написа: Здрасти, банда!
не се познаваме, но ми е драго че се върна...... добре дошъл
- Piqndurnik
Да пием за свободната воля на вселената!Remmivs написа:Математиците Джон Конуей (създателят на играта Живот) и Саймън Коен от университета Принстън доказаха, че ако нашите (човешки) експериметни демонстрират "свободна воля" при избирането на това, какви точно измервания да направим за дадена частица, то аксиомите на квантовата механика изискват свойството "свободна воля" да е достъпно и за измерваната частица, както и за вселената като цяло. Конуей ще представи през следващия месец в Принстън, в серия от лекции, "Теоремата за Свободната Воля" и нейните (по)следствия. Следващата статия (английски, PDF) е публикувана предния месец в AMS.
Здрасти, банда!
Или пък за свободата да пием...
Наздраве 
- Пенчо Заека
- Обратна връзка: