Етичната тема
- Green Light
Етичната тема
Пак въпрос, пак покрай малките.
Правилно ли е, според вас, твърдението:
Фундамента на всички закони и норми е "Защитавай брат си!"
Re: Етичната тема
да. изключение се прави само, ако имаш сестраGreen Light написа:Пак въпрос, пак покрай малките.
just perfect
- Green Light
bead_ написа:да. изключение се прави само, ако имаш сестраGreen Light написа:Пак въпрос, пак покрай малките.
Ама "да"то наистина ли е? Да им я прочета ли тая лекция? И какво ще им стане в главите? Къде отива справедливостта и т.н.
справедливостта е лукс, когато шокат тиквата на брат ти.Green Light написа: Къде отива справедливостта и т.н.
п.п. днес що само аз ти отговарям?! ей, хора, като така си трайкате ме карате да ставам досадна, не ви ли става ясно?!?!!!!
just perfect
На мен не ми е досадно...bead_ написа:справедливостта е лукс, когато шокат тиквата на брат ти.Green Light написа: Къде отива справедливостта и т.н.
п.п. днес що само аз ти отговарям?! ей, хора, като така си трайкате ме карате да ставам досадна, не ви ли става ясно?!?!!!!
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

- Green Light
Ми те са сеирджии. Викат глей, глей тия двамата още малко и кви тъпотии ще снесат тука.bead_ написа:справедливостта е лукс, когато шокат тиквата на брат ти.Green Light написа: Къде отива справедливостта и т.н.
Та викам да си бием шута. Сряда.
Имам работа.bead_ написа:справедливостта е лукс, когато шокат тиквата на брат ти.Green Light написа: Къде отива справедливостта и т.н.
Всичко ще си кажа довечера.
Panta rhei...
- frisky lioness
- Обратна връзка:
НеGreen Light написа:Пак въпрос, пак покрай малките.

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
кат ти гледам фотото на профила - направо си минал на фаза "жива да не бях!"[unknown] написа:
На мен не ми е досадно...
just perfect
Е, то не е в твоя чест. Просто настроение.bead_ написа:кат ти гледам фотото на профила - направо си минал на фаза "жива да не бях!"[unknown] написа:
На мен не ми е досадно...

хех!bead_ написа:п.п. днес що само аз ти отговарям?! ей, хора, като така си трайкате ме карате да ставам досадна, не ви ли става ясно?!?!!!!
само ти ли толку
докато кьорна ко пише в една тема... излизам... върна се - сичку пак в червено
аахааааааааааа да напиша два реда, айдееееееееее пак в разход по стълби
зачита ли се, че няколко до половина написани мнения така и не ги пуснах...
а къффффф сняг вали
мммммм
това е спам - не го четете
ку сте го прочели, начи нямате изграден подход за четене отзад напред
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа
това май е другото лице на скуката
Ф.Песоа
баси, колко било гот да си шеф. сряда?Green Light написа: Та викам да си бием шута. Сряда.
just perfect
- snowprincess
не е закон и не става насила, да защитава брат си/сестра си - ще е резултата ако си успял да се справишGreen Light написа:Пак въпрос, пак покрай малките.
ето малко уроци за правилно възпитание, ако ти е интересно да четеш
http://www.gagova.com/index_ruls.html

камък ми падна от сърцето.[unknown] написа:
Е, то не е в твоя чест. .
с размер на 5-каратов диамант.
мъкааа.
just perfect
- Green Light
Ами не знам дали е от срядата, дали от нещо друго ма нещо ме тресе здраво всичко. Сутринта, примерно в 8и полвина се обаждам на едно от мойте. Викам да го питам там дали е взел един списък, дали ще отиде да огледа квот трябва да се огледа и така да го чуя само накъде, какво става. Звънкам значи и като го почнах... напарво го сринах. Бе със земята го сравних, преди добрутро да му кажа. Хем беше взел списъка и отиваше към огледа. И така. Цял ден, кола за командировка нямали, жега тука, никой не се сеща прозорец да отвори, таман стана малко по- хладно и те аре половин час отворено... А! Аванс не били взели и нямали били пин кода на картата за ОМВ. И ми звънят. Ми викам, аз пари си имам, имам си карта и аз пин кода си го знам. Как да пътувате? Ела да ви кажа как...bead_ написа:баси, колко било гот да си шеф. сряда?Green Light написа: Та викам да си бием шута. Сряда.
Само ще е понеже е сряда, просто няма за какво да е иначе.
Последно промяна от Green Light на 25.03.09, 17:36, променено общо 1 път.
ама наби ли им шамарите или само се дръвчиш?!Green Light написа: Ела да ви кажа как...
.
just perfect
- snowprincess
горките хора, има още два дни, докато дойде времето да си починат от шефаGreen Light написа: Само ще е понеже е сряда, просто няма за какво да е иначе.

хахаха. зависи. може домашният уют, жената, тъщата, зълвата и пубера, дето им носи фамилното име, да са по-противни. свят голям - хора всякакви!snowprincess написа:горките хора, има още два дни, докато дойде времето да си починат от шефаGreen Light написа: Само ще е понеже е сряда, просто няма за какво да е иначе.
just perfect
- Green Light
Е. Познаваш ме много добре. Аз тука, какво съм според тебе? Мъж или кво?bead_ написа:ама наби ли им шамарите или само се дръвчиш?!Green Light написа: Ела да ви кажа как...
.
Естествено, че само се дръвча
Съгласна...frisky lioness написа:НеGreen Light написа:Пак въпрос, пак покрай малките.
НЕ
Дори да си зодия "близнаци" и да си си брат.
Ф.Песоа
Ф.Песоа
- Green Light
Мерсаж! Ще го прочета.snowprincess написа:не е закон и не става насила, да защитава брат си/сестра си - ще е резултата ако си успял да се справишGreen Light написа:Пак въпрос, пак покрай малките.
е, тва сме ние в нашето фемили - пример за неправилно възпитаниеsnowprincess написа: ето малко уроци за правилно възпитание, ако ти е интересно да четеш
Сблъсък между две или повече възпитателни стратегии – всеки от двамата родители прилага свои методи на възпитание, които често са противоречиви
ама може ли хора с противоположни характери, противоположни полове, противоположен мироглед и противоположен житейски опит да нямат противоречиви възпитателни стратегии?! а?
just perfect
- frisky lioness
- Обратна връзка:
И ние сме такаbead_ написа:е, тва сме ние в нашето фемили - пример за неправилно възпитаниеsnowprincess написа: ето малко уроци за правилно възпитание, ако ти е интересно да четеш
Сблъсък между две или повече възпитателни стратегии – всеки от двамата родители прилага свои методи на възпитание, които често са противоречиви
ама може ли хора с противоположни характери, противоположни полове, противоположен мироглед и противоположен житейски опит да нямат противоречиви възпитателни стратегии?! а?
ако от това ще ти олекне:winkw:
"Доброто и лошото ченге":lol::lol::lol:

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
залагам 4.90, че ти не си доброто:winkw:frisky lioness написа:
just perfect
- snowprincess
и ние сме такаbead_ написа:е, тва сме ние в нашето фемили - пример за неправилно възпитаниеsnowprincess написа: ето малко уроци за правилно възпитание, ако ти е интересно да четеш

и аз, щото само мярнах, че е класификация на подходиGreen Light написа:Мерсаж! Ще го прочета.snowprincess написа:не е закон и не става насила, да защитава брат си/сестра си - ще е резултата ако си успял да се справишGreen Light написа:Пак въпрос, пак покрай малките.
и теория
нищо по-различно от наученото по психология, етика, педагогика...
както и от самия живот
почти всеки човек със свои думи би могъл да каже кое е правилно, но дали така успяваме да постъпим...
само вметка, че Адлер, систематизирайки нещата ще е интересно как би се справил 150 г. по-късно с възпитанието на дете...
т.е. освен, че е важно да познаваме как трябва да бъде, да познаваме начините, но и да намерим специфичния, а не общ подход
а това става в конкретиката
подходи по принцип...
а когато стане въпрос за ситуация - как се пречупва всичко това
Ф.Песоа
Ф.Песоа
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Не позна:blum::lol::lol:bead_ написа:залагам 4.90, че ти не си доброто:winkw:frisky lioness написа:

frisky lioness написа:Не позна:blum::lol::lol:bead_ написа:залагам 4.90, че ти не си доброто:winkw:frisky lioness написа:
Ф.Песоа
Ф.Песоа
Аз не разбирам, ама мъничък ми се вижда нещо...bead_ написа: с размер на 5-каратов диамант.
лакомница в стил клондайк си тииииpocti_bezobidna написа:Аз не разбирам, ама мъничък ми се вижда нещо...bead_ написа: с размер на 5-каратов диамант.
пък аз мислех, че съм от най-комерсиално настроените клубарки. нищо подобно! кандисах на едни ботуши от елби подарък /още ме е яд, че не си бях заплюла и чанта към тях, ама пъ сега е модерно да са различни обувките и чантата...
just perfect
Никви диаманти! ЗАбрави!bead_ написа:лакомница в стил клондайк си тииииpocti_bezobidna написа:Аз не разбирам, ама мъничък ми се вижда нещо...bead_ написа: с размер на 5-каратов диамант.
пък аз мислех, че съм от най-комерсиално настроените клубарки. нищо подобно! кандисах на едни ботуши от елби подарък /още ме е яд, че не си бях заплюла и чанта към тях, ама пъ сега е модерно да са различни обувките и чантата.../

ти па да не видиш две момичета да си говорят за ботуши и диаманти и веднага си пъхаш гагата[unknown] написа:
Никви диаманти! ЗАбрави!
just perfect
забрави...bead_ написа:веднага си пъхаш гагата

хъм, даже не ми беше хрумнала тая интерпретация. честно /бийд слага ръка отляво на деколтето си/![unknown] написа:забрави...bead_ написа:веднага си пъхаш гагата
ама като така подхващаш темата...
just perfect
Не е това фундаментът.Green Light написа:Пак въпрос, пак покрай малките.
Фундаментът е "пази брат си да не пострада".
Защитаването е друга опера. Поне според мен.
Panta rhei...
Както я подхващам, така я и завършвам. Аре, лека от мен. С Морфей пак ще се надлъгваме- той ще ми пробутва кошмарите си, аз ще се правя, че не ги забелязвам. Само сънища, мамка им...bead_ написа:хъм, даже не ми беше хрумнала тая интерпретация. честно /бийд слага ръка отляво на деколтето си/![unknown] написа:забрави...bead_ написа:веднага си пъхаш гагата
ама като така подхващаш темата...

Понякога съм се чудила дали пък точно това не е една от дълбоките идеи на необходимостта от двама родители? Ей така, за да има баланс...bead_ написа:
е, тва сме ние в нашето фемили - пример за неправилно възпитание
Panta rhei...
Понякога е достатъчно да им посочим правилните /според нашето възпитание/ реакции. Ако искат ще го приложат, ако не искат- няма. Макар ТЕ от нас да взимат пример.. Понякога правилен, понякога не..но модулиран и от привързаността..
А това дали ще се вслушат, е съвсем друга бира!
И е те това е хубавото.. Щото те са отделни личности. И за тях си, преценяват точно у коя стена да си трошат главите.
Това си е тяхната стена.
Ти не беше ли така навремето?

А това дали ще се вслушат, е съвсем друга бира!
Ти не беше ли така навремето?