Каквото очакваш, това става.
- Пенчо Заека
- Обратна връзка:
Каквото очакваш, това става.
Ето какво ми се случи. Миналия декември ме съкратиха от перфектната ми работа. На другия ден си намерих не дотам перфектна работа, но в позната до смърт среда. Никакво очарование, никакъв съспенс, само временно положение докато отмине бурята.
По-миналата година – май казвах тука, се отървах от дългогодишен кръст завинаги. За ишиаса става дума. Обаче, като стана тая случка със съкращението си викам – ей сега, за разнообразие, може да се обади, щото другите дертове май не стигат. Е не стана веднага, а два месеца по-късно. Аз си се смея и си карам по мойта система, то си боли, на мен не ми пука, щото знам, че само от мен си зависи да спре. Ама явно много яд съм била насъбрала. Голям удар по егото съм отнесла. Не спря за ден-два, а ме трътка цели три седмици. Докато оня ден, отивайки на бачкане, не си казах ”Абе аз кво очаквам, като точно това съм очаквала – да ме удари в кръста, че да не мисля колко съм засегната и унижена”. И спря. Ама като с нож го отрязах. Без лекарства. Все едно никога не ме е боляло. И аз – доволна. Поревах си в къщи, щото продължавам да съм си унижена, обаче пък владея положението. И си викам „Сега сигурно ще ме плесне с друг симптом – я стомах ще ме заболи, я ще се изприщя”. И кво? Ставам тая сутрин – цялата в силно сърбяща уртикария. Ми, това си рекох, това стана. Е га ти яда, е га ти чудото.
Днес ще набия някой, и уртикарията ще ми мине.
Но виждате ли кво нещо е силата на очакването?
По-миналата година – май казвах тука, се отървах от дългогодишен кръст завинаги. За ишиаса става дума. Обаче, като стана тая случка със съкращението си викам – ей сега, за разнообразие, може да се обади, щото другите дертове май не стигат. Е не стана веднага, а два месеца по-късно. Аз си се смея и си карам по мойта система, то си боли, на мен не ми пука, щото знам, че само от мен си зависи да спре. Ама явно много яд съм била насъбрала. Голям удар по егото съм отнесла. Не спря за ден-два, а ме трътка цели три седмици. Докато оня ден, отивайки на бачкане, не си казах ”Абе аз кво очаквам, като точно това съм очаквала – да ме удари в кръста, че да не мисля колко съм засегната и унижена”. И спря. Ама като с нож го отрязах. Без лекарства. Все едно никога не ме е боляло. И аз – доволна. Поревах си в къщи, щото продължавам да съм си унижена, обаче пък владея положението. И си викам „Сега сигурно ще ме плесне с друг симптом – я стомах ще ме заболи, я ще се изприщя”. И кво? Ставам тая сутрин – цялата в силно сърбяща уртикария. Ми, това си рекох, това стана. Е га ти яда, е га ти чудото.
Ако се разболееш и до два месеца не умреш, значи ще живееш.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Re: Каквото очакваш, това става.
Нормално...
Някои хора са го усвоили до съвършенство
Давай в същия дух, но опитите ти нека да са с някаква все пак положителна насока
Ще стане:winkw:
няма начин
Давай в същия дух, но опитите ти нека да са с някаква все пак положителна насока
няма начин

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
- Глас в пустиня
- Пенчо Заека
- Обратна връзка:
- Пенчо Заека
- Обратна връзка:
Е тва правя де. То аз съзнателно нищо лошо не си мисля. Сега въпросът е да си превъзпитам подсъзнанието.frisky lioness написа:Нормално...
няма начин
Има една поредица книги на издателство Кибеа "Познай себе си".Пенчо Заека написа:Е тва правя де. То аз съзнателно нищо лошо не си мисля. Сега въпросът е да си превъзпитам подсъзнанието.frisky lioness написа:Нормално...
няма начин
Та от там ти препоръчвам да изчетеш колкото можеш книжки. Като наблегнеш на следните:
"Подсъзнанието може всичко"
" Силата на положителното мислене"
"Изкуството да бъдеш Бог"1 и 2. ...
Много приятна и лесносмилаема литература.
От мен съвета е: Мисли позитивно! Не предизвиквай съдбата с негативни мисли! Защото ако си мислиш само лоши неща, няма как да ти се случи нищо добро! Ако се тревожиш непрекъснато за здравето си, неминуемо ще се разболееш. Чувала ли си как някои студенти по медицина се разболяват от конкретни болести, които изучават.
Всичко е в главата ти!
Нали знаеш "Внимавай какво си пожелаваш, че може да ти се сбъдне!"
Мисли само за приятни неща,
повтаряй си, че си здрава,
че щастието и късметът за теб тепърва предстоят,
повикай доброто, защото след лошото, то винаги идва!
И ... после се обади да почерпиш!
"Спаси си деня!" - Green Light
А защо изобщо се сещаш да очакваш такива неща? Защото така трябва? Защото е редно? Защото преди ти се е случвало така?Пенчо Заека написа:Ето какво ми се случи. Миналия декември ме съкратиха от перфектната ми работа. На другия ден си намерих не дотам перфектна работа, но в позната до смърт среда. Никакво очарование, никакъв съспенс, само временно положение докато отмине бурята.
Опитът започва да прави номера в един момент.
Дали да се освобождаваш от излишното е въпрос на опит? Или пък също е някакъв момент, периоди от живота?
Тези очаквания не са ли ти излишни, понеже, поне на мен така ми се струва.
Panta rhei...
Пенчо Заека написа:Днес ще набия някой, и уртикарията ще ми мине.
Погледни си лявата длан! Видя ли? Бе само хубави неща те очакват
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))
Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
- Пенчо Заека
- Обратна връзка:
Ми изглежда не са излишни. Иначе как ше си пробвам свръхестествените способности!Мнемозина написа:
А защо изобщо се сещаш да очакваш такива неща? Защото така трябва? Защото е редно? Защото преди ти се е случвало така?
Дали да се освобождаваш от излишното е въпрос на опит? Или пък също е някакъв момент, периоди от живота?
Да бе, свръхестествени.Пенчо Заека написа:Ми изглежда не са излишни. Иначе как ше си пробвам свръхестествените способности!Мнемозина написа:
А защо изобщо се сещаш да очакваш такива неща? Защото така трябва? Защото е редно? Защото преди ти се е случвало така?
Това и аз го мога даже.
По-добре наистина пробвай с тотото.
Panta rhei...
нефертити написа: И ... после се обади да почерпиш!
става постепено
ето, Пенчо си знае логиката на събитията ... и си се движи напред.
така ми се струва отстрани
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))
- Green Light
Пенчо, аз май няма какво да ти кажа. От тебе, риш, акъл, нали, само мога да взема. Само да ти кажа, че ти стискам палци. И така.
П.П. Или аз имам много лош късмет в подбирането на хора, с които комуникирам, или кадърните и работливите хора са ужасно малко в този свят. Ако е второто, начи те, всичките, рано или късно, ще се реализират.
П.П.П Тия от тях с чувство за хумор, трябва да имат някакво предимство. Не знам, какво е, идея си нямам, в какво се изразява, ама сигурно имат, няма начин да нямат.
П.П. Или аз имам много лош късмет в подбирането на хора, с които комуникирам, или кадърните и работливите хора са ужасно малко в този свят. Ако е второто, начи те, всичките, рано или късно, ще се реализират.
П.П.П Тия от тях с чувство за хумор, трябва да имат някакво предимство. Не знам, какво е, идея си нямам, в какво се изразява, ама сигурно имат, няма начин да нямат.
заек, ти малко нещо магьосница си падаш, а?:blink:Пенчо Заека написа:
just perfect
Пу първа за една магийка!bead_ написа:заек, ти малко нещо магьосница си падаш, а?:blink:Пенчо Заека написа:
Зайо, къф ти е тарифния план?
За абонаменти намаления правиш ли?