Днешната мисъл
Днешната мисъл
пак е от храмовете из Луксор
Познай света (наоколо б.пр.) в себе си. Никога не се търси в света, защото това, което ще откриеш ще бъде просто една проекция на твоите илюзии...
PS
И малко музика
DragonLand - The Book of Shadows Part 1: A Story Yet Untold
Познай света (наоколо б.пр.) в себе си. Никога не се търси в света, защото това, което ще откриеш ще бъде просто една проекция на твоите илюзии...
PS
И малко музика
DragonLand - The Book of Shadows Part 1: A Story Yet Untold
- Green Light
Аз, днес съм от критиците. Или не, не знам.
Не мислиш ли, че има мисли, които ни съветват да правим невъзможното? И поради тази невъзможност мисълта не може да бъде преценена като грешна или вярна. Не можем да я изпълним за да преценим.
Кой съм аз? Ти беше питал. Кой е света в мен? Дали не е измама това че е мой? Дали не си го вкарал вътре ти с твоите космически мечтания, или пък Мъжж с небето си? Или една падаща вода, която пак той ми показа навремето и тя живее в мен? Мои ли са мислите и чувствата ми и това ли е света ми или аз съм огледало на света и всичко вътре в мен сте вие, които сте отвън?
И откъде ги намираш тия музики?
Не мислиш ли, че има мисли, които ни съветват да правим невъзможното? И поради тази невъзможност мисълта не може да бъде преценена като грешна или вярна. Не можем да я изпълним за да преценим.
Кой съм аз? Ти беше питал. Кой е света в мен? Дали не е измама това че е мой? Дали не си го вкарал вътре ти с твоите космически мечтания, или пък Мъжж с небето си? Или една падаща вода, която пак той ми показа навремето и тя живее в мен? Мои ли са мислите и чувствата ми и това ли е света ми или аз съм огледало на света и всичко вътре в мен сте вие, които сте отвън?
И откъде ги намираш тия музики?
Всичко е едно, братко. Светът си ти и ти си света. Въпросът е в посоката ти. Която е единствената константа във вселената, а именно - промяната.
Хубаво е да спрем понякога, макар и за миг и да се замислим. За нас и за света около и вътре в нас. Аз съм откачен, но такива мисли и такава музика ме спират. И виждам пластове, пластове, назад, напред, вероятно пълни глупости на болен мозък, но какво от това, виждам и това ми харесва. Истинските неща не са ли сънищата ни. А животът ни не е ли сън... Кои сме ние... Не знам, и никога няма да узная вероятно. Но сме такива, че можем да виждаме и усещаме красотата на мирозданието... И това ни стига... Или поне би трябвало...
Хубаво е да спрем понякога, макар и за миг и да се замислим. За нас и за света около и вътре в нас. Аз съм откачен, но такива мисли и такава музика ме спират. И виждам пластове, пластове, назад, напред, вероятно пълни глупости на болен мозък, но какво от това, виждам и това ми харесва. Истинските неща не са ли сънищата ни. А животът ни не е ли сън... Кои сме ние... Не знам, и никога няма да узная вероятно. Но сме такива, че можем да виждаме и усещаме красотата на мирозданието... И това ни стига... Или поне би трябвало...
Така е. И не е така. Днес е католически понеделник след Великден и освен, че нямам много работа, съм настроен и меланхолично.bead_ написа:май точно тук се пропукват нещата. би трябвало, а не е.Remmivs написа: И това ни стига... Или поне би трябвало...
Пропукват се там, където им позволим. А им позволяваме там, където нямаме сила да удържим илюзиите си, които са тъканта на реалността...
Та, пропукват се, съгласен съм, но какво ни пречи да опитваме да удържим бента макар и за миг още
преди красотата да ни залее и погълне завинаги, а може би и завинаги
различни неща ни пречат. някому - тясна обувка, друг - смърт в семейството, трети - лош шеф, четвърти - гадно детствоRemmivs написа:Така е. И не е така. Днес е католически понеделник след Великден и освен, че нямам много работа, съм настроен и меланхолично.bead_ написа:май точно тук се пропукват нещата. би трябвало, а не е.Remmivs написа: И това ни стига... Или поне би трябвало...
Пропукват се там, където им позволим. А им позволяваме там, където нямаме сила да удържим илюзиите си, които са тъканта на реалността...
Та, пропукват се, съгласен съм, но какво ни пречи да опитваме да удържим бента макар и за миг още
преди красотата да ни залее и погълне завинаги, а може би и завинаги
важното е какво ни помага. и ако може - да го споделяме с другите, за да сме си полезни
мисля, че това е част от мисията на клубчето, драги ми рем
just perfect
- Green Light
Защо да не е? Е. Според мене. Имаме очи и желание да видим красотата на мирозданието и виждаме красотата му. Не е ли така? Ако откажа да се занимавам с ежедневни ядове, аз мога да имам десет минути или дори цял ден за космоса, хаоса или мадафака Кант. Изключ и зяпането на прелестите на мирозданието ми става достатъчно. Включ и вече ме интересува 5% отстъпка. От мен си зависи. Сериозно.bead_ написа:май точно тук се пропукват нещата. би трябвало, а не е.Remmivs написа: И това ни стига... Или поне би трябвало...
изключенията потвърждават правилото.Green Light написа: От мен си зависи. Сериозно.
п.п. кефи се, грийни, че от теб зависи. но има хора, които не могат да го постигнат. защото са прости и зли, защото са безкрайно нещастни и подтиснати, защото за болни и стари, защото за млади и глупави, защото са блондинки и перничанки. всякакви случаи има. не могат всички да са клубари тука! дори и това е причина:winkw:
just perfect
когато учениците са готовиbead_ написа:изключенията потвърждават правилото.
п.п. кефи се, грийни, че от теб зависи. но има хора, които не могат да го постигнат. защото са прости и зли, защото са безкрайно нещастни и подтиснати, защото за болни и стари, защото за млади и глупави, защото са блондинки и перничанки. всякакви случаи има. не могат всички да са клубари тука! дори и това е причина:winkw:
учителите идват
но това е двупосочен процес
защото и учителите трябва да са готови
точката на пречупване, точката на нямането връщане....
прочее, с риск да прозвуча съвсем излудял, ще кажа, че истинските водачи са точно такива хора, които умеят да водят към красотата, хора, които буквално отварят очи, души и сърца (е, понеже са хора, все пак, може и други неща да отварят ся, де да знам...
в най-невинния случай отварят поредната малка хайнекен:winkw:Remmivs написа:когато учениците са готовиbead_ написа:изключенията потвърждават правилото.
учителите идват
прочее, с риск да прозвуча съвсем излудял, ще кажа, че истинските водачи са точно такива хора, които умеят да водят към красотата, хора, които буквално отварят очи, души и сърца (е, понеже са хора, все пак, може и други неща да отварят ся, де да знам...)
just perfect
Ето ти я цялата, да видиш, че съм ти приятел...Green Light написа:И откъде ги намираш тия музики?
http://www.youtube.com/watch?v=VAmb9wl9Ijc&NR=1
Какво каза за 5-те процента?
- Green Light
И аз мисля така. Ако сменим "ученици" с четящи и "учители" с теми, става ясно точно какво мисля почти буквално. Без клуба и темите му, на мен лично ми става много по- трудно това включ изключ. Но в крайна сметка, когато има готовност и желание, тогава идва и възможността. И информацията и т.н.Remmivs написа:когато учениците са готовиbead_ написа:изключенията потвърждават правилото.
учителите идват
...
Аз не съм в привилигировано положение по отношение на свободно време или тежки, или неприятни ангажименти. Точно като всички съм. Според мен дори съм малко по- вътре. Дано не ми се случи да пробвам при болест, пу, пу, пу. Но за заетост- знам. Харесва ми да философствам и мога да изключвам и в напрегнати моменти. Дори си въобразявам, че ми помага
bead_ написа:в най-невинния случай отварят поредната малка хайнекен:winkw:Remmivs написа:когато учениците са готовиbead_ написа:изключенията потвърждават правилото.
учителите идват
прочее, с риск да прозвуча съвсем излудял, ще кажа, че истинските водачи са точно такива хора, които умеят да водят към красотата, хора, които буквално отварят очи, души и сърца (е, понеже са хора, все пак, може и други неща да отварят ся, де да знам...)
Упс. Аз на "водачи" нямам голяма вяра, да ти кажа.Remmivs написа:... истинските водачи са точно такива хора, които умеят да водят към красотата, хора, които буквално отварят очи, души и сърца (е, понеже са хора, все пак, може и други неща да отварят ся, де да знам...)
Особено ако имат шумни тълпо следовници.
Ама то си зависи все пак.
Мен ако питаш, не всичко е едно.
Аз затова уточних - онези с многото почитатели ме плашат.Remmivs написа:Истинските водачи, не са водачи. Ако ме разбираш. Едно е.pocti_bezobidna написа:Упс. Аз на "водачи" нямам голяма вяра, да ти кажа.
Особено ако имат шумни тълпо следовници.
Ама то си зависи все пак.
Мен ако питаш, не всичко е едно.
Щото водача можге и да е пич, ама следовниците да сътворят куп простотии.
Абе не е едно.
Re: Днешната мисъл
"Никой не може да ти донесе мир, освен ти самият."Remmivs написа:пак е от храмовете из Луксор
Ралф Уолдо Емерсън
днес, в един кабинет в гууууууууууляма рамка прочетох:
„Умните хора обменят, обсъждат и коментират идеи! Нормалните хора обсъждат и коментират събития. Глупавите хора само клюкарстват срещу отделни личности“.
Теодор Рузвелт, 1942
срещала съм го и във вариант: "Великите умове обсъждат идеи. Нормалните умове обсъждат събития. Примитивните умове обсъждат хората." Рузвелт
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа
това май е другото лице на скуката
Ф.Песоа
Ами не. Твои са си, щом си ги познал в себе си и си ги приел в паметта си.Green Light написа:Аз, днес съм от критиците. Или не, не знам.
В света има толкова много верни и дълбоко чужди ни мисли...
Panta rhei...
За лудите нищо не е казал.holi_day написа: "Великите умове обсъждат идеи. Нормалните умове обсъждат събития. Примитивните умове обсъждат хората." Рузвелт
Panta rhei...
такива, дето коментират себе си - как ти се виждаМнемозина написа:За лудите нищо не е казал.holi_day написа: "Великите умове обсъждат идеи. Нормалните умове обсъждат събития. Примитивните умове обсъждат хората." Рузвелт
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа
Ф.Песоа
За съжаление ще трябва да водя там и друго приятелче... но май не за да поправи, а за да остави.Green Light написа:... Или една падаща вода, която пак той ми показа навремето и тя живее в мен?
И нямам идея дали водата ще пада или ще е сухо. Всичко си е до човека..и до късмета му.
Но май и аз скоро трябва да заведа там СЕБЕ СИ, щото нещо ми е все едно вече...
- Green Light