Бойко или Сергей
Бойко или Сергей
Блажени са бедните духом
- Пенчо Заека
- Обратна връзка:
Re: Бойко или Сергей
Нито единия. Виновни са си шофьорите. Всеки сам носи отговорност за здравето и живота си. Който пък иска все някой друг да му е виновен задето е болен и беден, или пък умрял, винаги ще си е такъв.
Ама моля ви се, не мъ настъпвайте на тема политика, щото мога да бълвам, да бълвам, докато цяло блато напълня.
Ако се разболееш и до два месеца не умреш, значи ще живееш.
- Света вода ненапита
всички, които позволиха и позволяват по пътищата и улиците на България да цари хаос...
Виж подводницата!
- Пенчо Заека
- Обратна връзка:
Ми то и ти позволяваш. Щом не си взел мерки да забраниш, значи си позволил.Метаморф написа:всички, които позволиха и позволяват по пътищата и улиците на България да цари хаос...
- Света вода ненапита
да, и аз... права сиПенчо Заека написа:Ми то и ти позволяваш. Щом не си взел мерки да забраниш, значи си позволил.Метаморф написа:всички, които позволиха и позволяват по пътищата и улиците на България да цари хаос...
Виж подводницата!
Що тря някой да е виновенПенчо Заека написа:Нито единия. Виновни са си шофьорите. Всеки сам носи отговорност за здравето и живота си. Който пък иска все някой друг да му е виновен задето е болен и беден, или пък умрял, винаги ще си е такъв.
Ама моля ви се, не мъ настъпвайте на тема политика, щото мога да бълвам, да бълвам, докато цяло блато напълня.
освен у-ците в птп-то бря
ся нали карам и вече знам
идиоти много
кое е по ценно - да заобиколиш дупката или да останеш жива а
да запазиш колата или да запазиш гъзъ мммм?
+1 Пенчо:-)
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
Да бе и аз се чудя, баси... Бойко и Серго за достатъчно други неща са виновни. Нема нужда от излишни грехове...Кент написа:Що тря някой да е виновенПенчо Заека написа:Нито единия. Виновни са си шофьорите. Всеки сам носи отговорност за здравето и живота си. Който пък иска все някой друг да му е виновен задето е болен и беден, или пък умрял, винаги ще си е такъв.
освен у-ците в птп-то бря
ся нали карам и вече знам
идиоти много
кое е по ценно - да заобиколиш дупката или да останеш жива а
да запазиш колата или да запазиш гъзъ мммм?
+1 Пенчо:-)
Най-искрено благодаря на всички ви за мненията и за това, че сте отделили време да вземете отношение. Много се радвам, че мислите така и в най-общ аспект съм съгласна с всички вас. Благодаря.
Вкарването на подобна трагедия в полето на политическите вини, както каза Мнемо, обаче се подклажда целенасочено от медиите. Дори ананоса на тази новина по БТВ беше политически ангажиран, а информацията в различните източници в Интернет меко казано противоречаща. В друг сайт беше казано, че камионът се опитвал да заобиколи дупка, а не леката кола. А коментарите на хората бяха меко казано яростни.
За мене това е пример, как от една лична трагедия, медиите правят "добри" новини в една предизборна ситуация.
Трябва да призная, че имах донякъде лични причини да пусна тази тема. Познавам дъщерята на загиналия човек, момичето е моя колега, с която работя в една стая всеки ден.
Наистина би било жалко тя да мисли, че конкретни хора или политици, които нямат пряко отношение към кастрофата са виновни за смъртта на баща и. Но тя положително, ще иска да знае кой е виновен за това и подсъзнателно ще иска това да не е баща и.
Моите съболезнования, Лени:(
Вкарването на подобна трагедия в полето на политическите вини, както каза Мнемо, обаче се подклажда целенасочено от медиите. Дори ананоса на тази новина по БТВ беше политически ангажиран, а информацията в различните източници в Интернет меко казано противоречаща. В друг сайт беше казано, че камионът се опитвал да заобиколи дупка, а не леката кола. А коментарите на хората бяха меко казано яростни.
За мене това е пример, как от една лична трагедия, медиите правят "добри" новини в една предизборна ситуация.
Трябва да призная, че имах донякъде лични причини да пусна тази тема. Познавам дъщерята на загиналия човек, момичето е моя колега, с която работя в една стая всеки ден.
Наистина би било жалко тя да мисли, че конкретни хора или политици, които нямат пряко отношение към кастрофата са виновни за смъртта на баща и. Но тя положително, ще иска да знае кой е виновен за това и подсъзнателно ще иска това да не е баща и.
Блажени са бедните духом
Един виц- По времето на апартейда журналисти питат президента на ЮАР:Sweety написа:Най-искрено благодаря на всички ви за мненията и за това, че сте отделили време да вземете отношение. Много се радвам, че мислите така и в най-общ аспект съм съгласна с всички вас. Благодаря.
- Господин президент, какво против имате негрите?
- Напалм!
Та и аз си мисля, че на нашите медии им липсва напалм...
А ако наистина някой друг е виновен за това, че ти или някой твой близък е умрял? Както и за много други случаи смятам, че трябва да се търси и наказва виновния. Все пак е загинал човек и неговата смърт ще има последствия за близките му. Дано все по-малко хора им се налага да преживеят подобно нещо.Пенчо Заека написа:Нито единия. Виновни са си шофьорите. Всеки сам носи отговорност за здравето и живота си. Който пък иска все някой друг да му е виновен задето е болен и беден, или пък умрял, винаги ще си е такъв.
(Ще трябва в най-близко време да си направя застраховка живот!:?)
Блажени са бедните духом
Ужас.Sweety написа:...
Съболезнования и от мен, поне мислени, то няма как да й ги предадеш.
За останалата част от постинга ти - дълга е темата.
Първо, медиите нямат никакви скрупули по отношение на човешката мъка, това всички го знаем.
Нито пък ги интересува какви отражения може да има тиражираното от тях за някого извън техните собствени (на медиите и галените от тях) интереси.
Дано колегата ти е достатъчно зряла, за да не се поддаде на подобни внушения. Макар че търсенето на вината и причините за случилото се май е естествен етап от изживяването на една подобна мъка.
Както и гневът.
Panta rhei...
- Глас в пустиня
Всички на опаки, а яз на терсене!
Казвал съм го многократно - в бг пътищата убиват - а за това имат вина, макар и косвена, премиер, министри, кметове.
Да се търсят свидетели, ако дупката е виновна да се консултират с адвокат за дело срещу общината/държавата. Да се провери тахографа на камиона - с каква скорост се е движил, кога е тръгнал и кога е спирал за почивка - шофьорът бил ли е адекватен или е бил преуморен...такива работи. Много смърт остана не наказана и не отмъстена.
Да търсят докато все още има `медиен интерес` около инцидента, защото КАТ ще потули всичко с прословутото - `несъобразена скорост с пътната обстановка`.
Казвал съм го многократно - в бг пътищата убиват - а за това имат вина, макар и косвена, премиер, министри, кметове.
Да се търсят свидетели, ако дупката е виновна да се консултират с адвокат за дело срещу общината/държавата. Да се провери тахографа на камиона - с каква скорост се е движил, кога е тръгнал и кога е спирал за почивка - шофьорът бил ли е адекватен или е бил преуморен...такива работи. Много смърт остана не наказана и не отмъстена.
Да търсят докато все още има `медиен интерес` около инцидента, защото КАТ ще потули всичко с прословутото - `несъобразена скорост с пътната обстановка`.
- Пенчо Заека
- Обратна връзка:
Ами че аз имам роднини, буквално убити от лекарско безхаберие. И кво? Искахме да ги съдим, ама като се замислихме, може пък да са спасили живота на други. Затова единствен съдник може да е Господ, ако има такъв.Sweety написа:
А ако наистина някой друг е виновен за това, че ти или някой твой близък е умрял? Както и за много други случаи смятам, че трябва да се търси и наказва виновния. Все пак е загинал човек и неговата смърт ще има последствия за близките му. Дано все по-малко хора им се налага да преживеят подобно нещо.
(Ще трябва в най-близко време да си направя застраховка живот!:?)
За двамата ми дядовци вече нищо не може да се направи, но аз съм си взела поука. На дофтур - само ако счупя крак, ръка, глава или ако ми се случи нещо, дето изисква спешна намеса. В останалите случаи се оправям сама. Успешно, смея да твърдя.
Сега, да не дава Господ някой изрод да ми сгази кучето, примерно. Ще му счупя челюстта направо. Но да твърдя, че видите ли политиците ми били виновни, щото шофьорът се опитвал да избегне дупка, докато ми гази кучето, е просто несериозно.
Жалко за загиналите. Лека им пръст, а живите - да си опичат акъла като карат. Тва е. Политиците ше ги опрайм на изборите. Или поне такава ми е мечтата.
- Глас в пустиня
Гле`й са как ме дразниш! Кой според теб е виновен тая дупка да е там и да вкарва водачите в дилема - да скачат в нея или да застрашават себе си и околните?Пенчо Заека написа: Но да твърдя, че видите ли политиците ми били виновни, щото шофьорът се опитвал да избегне дупка, докато ми гази кучето, е просто несериозно.
- Пенчо Заека
- Обратна връзка:
Климата, Боев, климата, и калпавите строители. Не са политиците.БоЕВ написа:Гле`й са как ме дразниш! Кой според теб е виновен тая дупка да е там и да вкарва водачите в дилема - да скачат в нея или да застрашават себе си и околните?Пенчо Заека написа: Но да твърдя, че видите ли политиците ми били виновни, щото шофьорът се опитвал да избегне дупка, докато ми гази кучето, е просто несериозно.
Съжалявам за бащата на колежката ти (колега просто много дървено ми седи, сори).
Да, медиите търсят и посочват виновни сред политическата класа. Наближават избори и евтиния популизъм носи бъдещи дивиденти. "Морална" вина може да се насади на всеки за всичко. Пък нас като че ли това ни свобождава от отговорност - винаги някой друг ни е виновен, ние сме жертвите и пжтърпевшите. Това не се отнася до загиналия човек, а до това как смъртта му се използва - и от медиите, и от полтиците. По същия начин се използват трагедии като Индиго и случай Белнейски.
Начи, гледах некво филмче как се правят пътища. По два начина- с асфалт и с бетон. Асфалта е по- токсичен и по- нетраен като материал от бетона, обаче асфалтовият път е с 90 долара на квадратен метър по- евтин от бетонния. Познайте в БГ що пътищата са само асфалтови...Пенчо Заека написа:Климата, Боев, климата, и калпавите строители. Не са политиците.БоЕВ написа:Гле`й са как ме дразниш! Кой според теб е виновен тая дупка да е там и да вкарва водачите в дилема - да скачат в нея или да застрашават себе си и околните?Пенчо Заека написа: Но да твърдя, че видите ли политиците ми били виновни, щото шофьорът се опитвал да избегне дупка, докато ми гази кучето, е просто несериозно.
аз пъ минах веднъж по един стар римски път, каменен. дупки нямаше...[unknown] написа: Начи, гледах некво филмче как се правят пътища. По два начина- с асфалт и с бетон. Асфалта е по- токсичен и по- нетраен като материал от бетона, обаче асфалтовият път е с 90 долара на квадратен метър по- евтин от бетонния. Познайте в БГ що пътищата са само асфалтови...
just perfect
Е, да.... И павираните пътища си бяха хубаво нещо- екологично чисти, лесно се правят ремонти и неква романтика си имаше в тях...bead_ написа:аз пъ минах веднъж по един стар римски път, каменен. дупки нямаше...[unknown] написа: Начи, гледах некво филмче как се правят пътища. По два начина- с асфалт и с бетон. Асфалта е по- токсичен и по- нетраен като материал от бетона, обаче асфалтовият път е с 90 долара на квадратен метър по- евтин от бетонния. Познайте в БГ що пътищата са само асфалтови...
медиите....pocti_bezobidna написа:Съжалявам за бащата на колежката ти (колега просто много дървено ми седи, сори).
Да, медиите търсят и посочват виновни сред политическата класа. Наближават избори и евтиния популизъм носи бъдещи дивиденти. "Морална" вина може да се насади на всеки за всичко. Пък нас като че ли това ни свобождава от отговорност - винаги някой друг ни е виновен, ние сме жертвите и пжтърпевшите. Това не се отнася до загиналия човек, а до това как смъртта му се използва - и от медиите, и от полтиците. По същия начин се използват трагедии като Индиго и случай Белнейски.
преди 4 години загина на място мой колега, в автомобилна катастрофа,.. на последна страница в столичен ежедневник имаше кратка информация по въпроса плюс снимка - на половин страница, близък план... не на колата... на загиналия.. сънувах го доста време... казвам го, защото в линка снимката е аналогична
общо взето - хляб и зрелища... безчувственост пълна и липса на морал за мен
а отговорност, когато има виновен (несвършена работа, неспазване на правила, безхаберие....) трябва да се търси - конкретна... не че ще върне човека, но ще е урок за следващия (че няма да му се размине току-така, ако..), пък може да предотврати друга трагедия
Суити, искрено съчувствам на колежката ти, няма по-ужасно нещо от това да загубиш близък
- Глас в пустиня
Стига бе Пенчо - изумяваш ме!:blink:Пенчо Заека написа:Климата, Боев, климата, и калпавите строители. Не са политиците.БоЕВ написа:Гле`й са как ме дразниш! Кой според теб е виновен тая дупка да е там и да вкарва водачите в дилема - да скачат в нея или да застрашават себе си и околните?Пенчо Заека написа: Но да твърдя, че видите ли политиците ми били виновни, щото шофьорът се опитвал да избегне дупка, докато ми гази кучето, е просто несериозно.
Къде тук е климата? - www.mt.government.bg/page.php?category=124&id=2362
Климата ли е виновен за липсващата маркировка, за липсващите знаци, за непочистените канавки вследствие на което дъждовната вода залива шосетата и ги наслагва с тиня и пясък? Климата ли е виновен за спрените евро средства предвидени за пътищата? Климата ли е виновен за корупцията в пътното министерство и липсата на всякаква визия за рехабилитация на пътната мрежа?
Баси, мъчно ми става когато хора с образование и разностранни интереси, таланти започнат да оправдават случващото се с климата, с кръстопътното положение на страната, с Аллах...
- Глас в пустиня
Паважа е отвратителен за шофиране - много си лизга при дъжд, а зимата да не говориме.[unknown] написа:Е, да.... И павираните пътища си бяха хубаво нещо- екологично чисти, лесно се правят ремонти и неква романтика си имаше в тях...bead_ написа:аз пъ минах веднъж по един стар римски път, каменен. дупки нямаше...[unknown] написа: Начи, гледах некво филмче как се правят пътища. По два начина- с асфалт и с бетон. Асфалта е по- токсичен и по- нетраен като материал от бетона, обаче асфалтовият път е с 90 долара на квадратен метър по- евтин от бетонния. Познайте в БГ що пътищата са само асфалтови...
- Глас в пустиня
Една от задачите на медиите е да шокират и по този начин да накара закърнели мозъци да се замислят.TerE написа:
медиите...... потриса ме "риалити" начина, по който се отразяват катастрофи, злополуки, нечие страдание... ако има как да снимат в момента на събитието - направо ще са ударили джакпота
преди 4 години загина на място мой колега, в автомобилна катастрофа,.. на последна страница в столичен ежедневник имаше кратка информация по въпроса плюс снимка - на половин страница, близък план... не на колата... на загиналия.. сънувах го доста време... казвам го, защото в линка снимката е аналогичназа мен това е пълно неуважение към човека и към близките му...
общо взето - хляб и зрелища... безчувственост пълна и липса на морал за мен
а отговорност, когато има виновен (несвършена работа, неспазване на правила, безхаберие....) трябва да се търси - конкретна... не че ще върне човека, но ще е урок за следващия (че няма да му се размине току-така, ако..), пък може да предотврати друга трагедия
Суити, искрено съчувствам на колежката ти, няма по-ужасно нещо от това да загубиш близък
За останалото си права, отговорност винаги трябва да се търси, па било то и само като превенция.
- Piqndurnik
То дупки и тук има. И няма начин да се запълнят веднага, въпреки че са много по-малко от в България. А на хубавия път дупката повече се набива в очи.
Практиката е да сложат знак. Правят го не толкова за шофьорите, колкото да си вържат гащите: предупреден си бил, не можеш да съдиш общината. Има и друго законово положение тук, което пасва за почти цялата пътна мрежа в България: ако целия път е лош, също не можеш да се правиш на изненадан.
Практиката е да сложат знак. Правят го не толкова за шофьорите, колкото да си вържат гащите: предупреден си бил, не можеш да съдиш общината. Има и друго законово положение тук, което пасва за почти цялата пътна мрежа в България: ако целия път е лош, също не можеш да се правиш на изненадан.
Наздраве 
Медиите че имат вина, имат. Или по-скоро хората, които работят там.Remmivs написа:медиите са дори по-отвратителни от политиката ни
Maximus: [after swiftly dispatching another gladiator] Are you not entertained? Are you not entertained? Is this not why you are here?
Crowd: Spaniard, Spaniard, Spaniard...
Както и да е.
Обаче. Те не показват ли това, което аудиторията очаква?
Малко затворен кръг се получава.
Щото ако Брадърите нямат аудитория, няма да има и реклами, няма кинти, няма предаване.
- Green Light
- Green Light
Пенчо, пообяснявай малко, ако ти се обяснява. Аз съм чувал теория, че в най- горния слой асфалт трябвало да се слага каменно брашно. Това брашно скъсявало живота на пътностроителните машини и освен това бавело работата, и заради това нашите си го спестяват.Пенчо Заека написа:..
Климата, Боев, климата, и калпавите строители. Не са политиците.
Иначе, като цяло споделям мнението на Боев по темата. Е разбира се, че и шофьорите също са виновни.
Регулации и съд за калпави строители има. Защо да няма за калпави пътностроители? Работата ще е по- бавна, по малко пари ще се усвоят, подкупите ще паднат драстично, но пък пътищата ще станат качествени. Къде греша?
тоя паваж, за който говоря е от големи плоски камъни, не паветата на нашите улици. иначе наистина е хлъзгаво, особено по жълтите павета, ако си с кон направо ще го разчепиш кат валне...БоЕВ написа:Паважа е отвратителен за шофиране - много си лизга при дъжд, а зимата да не говориме.[unknown] написа:Е, да.... И павираните пътища си бяха хубаво нещо- екологично чисти, лесно се правят ремонти и неква романтика си имаше в тях...bead_ написа:аз пъ минах веднъж по един стар римски път, каменен. дупки нямаше...[unknown] написа: Начи, гледах некво филмче как се правят пътища. По два начина- с асфалт и с бетон. Асфалта е по- токсичен и по- нетраен като материал от бетона, обаче асфалтовият път е с 90 долара на квадратен метър по- евтин от бетонния. Познайте в БГ що пътищата са само асфалтови...
just perfect
Ми да го отворим кръга, а? Кой мислиш, че трябва да започне?pocti_bezobidna написа:Медиите че имат вина, имат. Или по-скоро хората, които работят там.
Както и да е.
Щото ако Брадърите нямат аудитория, няма да има и реклами, няма кинти, няма предаване.
Капитализъм...
Здравето е стока.
Гласът е стока.
Културата (или липсата на такава) е стока.
Честито на печелившите.
Питахме се как ще ги стигнем американците...
Тези пътища са били строени за пехотата. И още стоят. Всъщност пътищата в голяма степен правят възможна експанзията на Рим, защото бързо придвижва лигеоните си по тях.bead_ написа:тоя паваж, за който говоря е от големи плоски камъни, не паветата на нашите улици. иначе наистина е хлъзгаво, особено по жълтите павета, ако си с кон направо ще го разчепиш кат валне...
- Piqndurnik
За римските пътища ли говориш? В мястата, където не са им изкрадили камъните за дувари, тези птъища са в добро състояние. Предполагам, голяма заслуга за това имала и наказателната система на римляните.bead_ написа: тоя паваж, за който говоря е от големи плоски камъни, не паветата на нашите улици. иначе наистина е хлъзгаво, особено по жълтите павета, ако си с кон направо ще го разчепиш кат валне...
Наздраве 
благодаря за допълнението.Remmivs написа:Тези пътища са били строени за пехотата. И още стоят. Всъщност пътищата в голяма степен правят възможна експанзията на Рим, защото бързо придвижва лигеоните си по тях.
just perfect
- Green Light
Remmivs написа:Ми да го отворим кръга, а? Кой мислиш, че трябва да започне?pocti_bezobidna написа:Медиите че имат вина, имат. Или по-скоро хората, които работят там.
Както и да е.
Капитализъм...
Здравето е стока.
Гласът е стока.
Културата (или липсата на такава) е стока.
Честито на печелившите.
Питахме се как ще ги стигнем американците...
Има тенденция хората да се отказват от телевизорите си. От телевизията, тоест. И от конфекцията също. Тази година трима човека ми подариха ръчно правени мартеници. От бабите им или от тях самите. Серийната култура започва да прилича на дупяка в културата, това не може да остане празно. Хората имат нужда от нещо страо, с добър вкус. Аз мисля че расте чудесно поколение. Ние им показахме какво не трябва да правят.
аз също се лаская от мисълта, че децата ни са по-образовани, по-духовни, по-умни, по-благородни и по-стойностни от нас. и им се радвам много. незнам дали сме им показали, какво не трябва да правят или пък сме се старали да направим всичко по силите си, че да им даваме достойни примери, но им се получават нещата.Green Light написа: Аз мисля че расте чудесно поколение. Ние им показахме какво не трябва да правят.
just perfect
- Green Light
Нашето поколение, искам да кажа, им показа как не трябва да се живее. Имам предвид чалгата като начин на живот, като политика и телевизионната култура, крещящия фалш и лъжи на медиите и т.н.bead_ написа:аз също се лаская от мисълта, че децата ни са по-образовани, по-духовни, по-умни, по-благородни и по-стойностни от нас. и им се радвам много. незнам дали сме им показали, какво не трябва да правят или пък сме се старали да направим всичко по силите си, че да им даваме достойни примери, но им се получават нещата.Green Light написа: Аз мисля че расте чудесно поколение. Ние им показахме какво не трябва да правят.
Ние, в частност, които сме тук, сме перфектни, това мисля че сме го изяснили веднъж завинаги. Нас иска да види слънцето сутрин и цветята заради нас ухаят.