приятели са останали без работа
- Green Light
приятели са останали без работа
Двама мои приятели от Габрово са останали без работа. И двамата са техничари. Занимавали са се с какво ли не. Единия е електротехник. Другия инженер компютърно нещо.
Ако имате идея къде биха могли да потърсят работа, казвайте рагаци! Повече акъли, по- добре!
За СТЕМО знаем.
Ако имате идея къде биха могли да потърсят работа, казвайте рагаци! Повече акъли, по- добре!
За СТЕМО знаем.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Re: приятели са останали без работа

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
- Green Light
Re: приятели са останали без работа
И мои познати също. Бе, тъпа работа...Green Light написа:Двама мои приятели от Габрово са останали без работа. И двамата са техничари. Занимавали са се с какво ли не. Единия е електротехник. Другия инженер компютърно нещо.
За СТЕМО знаем.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Не са минали, но си мисля, да ви освободя (всъщност 10-те дни са до 12, което не е от кой знае какво значение). Не можете безкрайно да сте обезпръстени по такъв начин:winkw:Green Light написа:Да пускам ли палците, Фриски? Минаха ли десет дни? Успя ли ти?
Ако стане ще е заради вашите палци, ако не....
съдба

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
- Green Light
- Green Light
- Nejimaki-dori
- Света вода ненапита
- Пенчо Заека
- Обратна връзка:
Хм, оня ден дочувам разговор между плочкаджии на обекта:
- Баси, тея пак ни резнаха тока....не можах да вържа и 200 кинта днес!
- А, че си го избиеме от поправките после....
А аз стоя до тях, и не вярвам на ушите си. Маа му стара, време е да се ориентираме към мазачество и плочкаджийство.
А аз стоя до тях, и не вярвам на ушите си. Маа му стара, време е да се ориентираме към мазачество и плочкаджийство.
Ако се разболееш и до два месеца не умреш, значи ще живееш.
- Света вода ненапита
още през "далечната" 2004 година общите работници не се "навиваха" за по-малко от 40-60 кинта на ден. "майсторите" взимаха поне по 100-120 кинта...Пенчо Заека написа:Хм, оня ден дочувам разговор между плочкаджии на обекта:
изобщо не ме учудва това, което си чула.
Виж подводницата!
Да стана зидаромазач?Метаморф написа:още през "далечната" 2004 година общите работници не се "навиваха" за по-малко от 40-60 кинта на ден. "майсторите" взимаха поне по 100-120 кинта...Пенчо Заека написа:Хм, оня ден дочувам разговор между плочкаджии на обекта:
Зайо, ти имаш топла връзка, що не ме цаниш чирак?
- Green Light
Хора, не вярвам дявола да е толкова черен. Мисля, че ако си помогнем тука взаимно все ще излезе нещо повече отколкото да се блъскаме сами. Ако някой чуе нещо за работа за инженери телекомуникация и електро за Габрово да пише. Не че ще стане цел в живота ни, ама що да нямаме едно на ум за работа за приятели?
ПП Пък и ако се е оцапало положението, то препоръките(ни) би трябвало да са много важно нещо.
ПП Пък и ако се е оцапало положението, то препоръките(ни) би трябвало да са много важно нещо.
- Глас в пустиня
При облицовките с плочки, цените за труд(нали всички сме на мнение, че всеки труд се заплаща, а ангарията е останала назад във времето) варират от 10 до 15 лв за квадратен метър в зависимост от плочките.
Сиреч.
Всеки що-годе опитен майстор може да налепи 15-20 квадрата и съответно да заработи 200лв. Обаче има една дребна подробност 20 квадрата са размерите на една средно голяма баня в апартамент. В къщи сам лепя плочките и знам, че който може да налепи тая квадратура си заслужава парите - халал да са му парите - не им ща труда, но не им ща и парите.
Сиреч.
Всеки що-годе опитен майстор може да налепи 15-20 квадрата и съответно да заработи 200лв. Обаче има една дребна подробност 20 квадрата са размерите на една средно голяма баня в апартамент. В къщи сам лепя плочките и знам, че който може да налепи тая квадратура си заслужава парите - халал да са му парите - не им ща труда, но не им ща и парите.
- Глас в пустиня
Все си мисля че, ако някой ден спрем да се заглеждаме по `канчето` на другия може и нещата в родината ни да потръгнат.Метаморф написа:още през "далечната" 2004 година общите работници не се "навиваха" за по-малко от 40-60 кинта на ден. "майсторите" взимаха поне по 100-120 кинта...Пенчо Заека написа:Хм, оня ден дочувам разговор между плочкаджии на обекта:
Пример - селскостопанската кооперация в селото в което живея само за миналата година е раздала под формата на работна заплата(на полевъди, трактористи, животновъди и др) близо милион. Тия пари влизат в селото и по-голямата част се харачат там/тук, работят три хранителни магазина, селстопаптека, железария, две кафета, сладкарница и дискотека. От изброените обекти се хранят(получават РЗ) над 30човека. Всичко е навързано и просто няма начин само твоето канче да е пълно и всичко да е бир таман.
лятото имахме един перфекционист...БоЕВ написа:При облицовките с плочки, цените за труд(нали всички сме на мнение, че всеки труд се заплаща, а ангарията е останала назад във времето) варират от 10 до 15 лв за квадратен метър в зависимост от плочките.
Сиреч.
пък ако налепи някой 15-20 м2
и да са перфектно залепени
тва дори са малко пари
п.п. да чистиш кораби отвътре с пясъкоструйка
май даваха 150 еврака надник
ай бързай народе:rotfl24:
п.п.1 аз си придпочитам
мойте 50-60
ма с бяла престилка
и умна чистичка физиономия
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
- Глас в пустиня
При сегашните материали и инструменти се постига И качество на изпълнението. Тия цени са от норматив за цените на труда в строителството. За ново. За старо - ремонт са доста по-високи.Кент написа:лятото имахме един перфекционист...БоЕВ написа:При облицовките с плочки, цените за труд(нали всички сме на мнение, че всеки труд се заплаща, а ангарията е останала назад във времето) варират от 10 до 15 лв за квадратен метър в зависимост от плочките.
Сиреч.
пък ако налепи някой 15-20 м2
и да са перфектно залепени
тва дори са малко пари
п.п. да чистиш кораби отвътре с пясъкоструйка
май даваха 150 еврака надник
ай бързай народе:rotfl24:
п.п.1 аз си придпочитам
мойте 50-60
ма с бяла престилка
и умна чистичка физиономия
Неблагодарна работа е плочкаджииството - мръсно, мокро и студено.
- Глас в пустиня
- Света вода ненапита
да си видял нейде да "заничам" у канчето на другите? просот констатирах как е пазара на тоз точно труд.БоЕВ написа:
Все си мисля че, ако някой ден спрем да се заглеждаме по `канчето` на другия може и нещата в родината ни да потръгнат.
Пример - селскостопанската кооперация в селото в което живея само за миналата година е раздала под формата на работна заплата(на полевъди, трактористи, животновъди и др) близо милион. Тия пари влизат в селото и по-голямата част се харачат там/тук, работят три хранителни магазина, селстопаптека, железария, две кафета, сладкарница и дискотека. От изброените обекти се хранят(получават РЗ) над 30човека. Всичко е навързано и просто няма начин само твоето канче да е пълно и всичко да е бир таман.
много добре знам колко точно е тежък и майсторски този труд. рабтил съм го. затова и сега всичките стави ме болят...
Виж подводницата!
те не ползват предпазни средстваБоЕВ написа:Песъкоструенето е `турбо` смърт и на открито.Кент написа: п.п. да чистиш кораби отвътре с пясъкоструйка
Ама дават кинти!:roll:
На нек`ви катили и неграмотници.
и ги харчат кратко после
- Света вода ненапита
между другото подобно е и състоянието при работниците в Идеал Стандарт в Севлиево... и там са високи заплатите и... след 3-4 години имаш прекрасно пофаянсени дробчета...Кент написа:те не ползват предпазни средстваБоЕВ написа:Песъкоструенето е `турбо` смърт и на открито.Кент написа: п.п. да чистиш кораби отвътре с пясъкоструйка
Ама дават кинти!:roll:
На нек`ви катили и неграмотници.
и ги харчат кратко после
Виж подводницата!
кво им пречат предпазнитемежду другото подобно е и състоянието при работниците в Идеал Стандарт в Севлиево... и там са високи заплатите и... след 3-4 години имаш прекрасно пофаянсени дробчета...
и що....
нали е американско, модерно:rotfl24:
в девня в цимента от входа влизат с каски сички
иначе бой[/quote]
каските предпазват от главоболиеholi_day написа:само не разбрах каските предпазват ли от повишена запрашеност или само са против уроки и главоболие?Кент написа:в девня в цимента от входа влизат с каски сички
иначе бой
говорех за вънка
вътре не влизам често
ама доколкото съм влизал като в планетата на маймуните са
демек имат си сичко газове респиратори и разни страшни маски
- Глас в пустиня
Знам. `Говорех` по принцип - още ми е прясна случката с Бербо, след като подписа трансфера съгражданите му бяха изчислили по колко може да харчи на ден, на час, на минута...Метаморф написа:
да си видял нейде да "заничам" у канчето на другите? просот констатирах как е пазара на тоз точно труд.
много добре знам колко точно е тежък и майсторски този труд. рабтил съм го. затова и сега всичките стави ме болят...
И друг път съм я разправял тая случка- среща се моя зъботехник с негов познат и оня го пита:БоЕВ написа:Знам. `Говорех` по принцип - още ми е прясна случката с Бербо, след като подписа трансфера съгражданите му бяха изчислили по колко може да харчи на ден, на час, на минута...Метаморф написа:
да си видял нейде да "заничам" у канчето на другите? просот констатирах как е пазара на тоз точно труд.
- Ти по колко взимаш на една коронка
- По 40 лева
- Баааахти и копелето, ми ти като направиш 10 коронки на ден са 400 лв! Х 30дни- 12000 лв!!!
А зъботехника му казал- Що по 10 на ден, ми ако правя по 100...
Та, така...
Тя иедна баничарка като продаде 400 банички на ден са 400лв. Х 30дни- 12000лв. Бати и богатите баничарки, начи...
- Света вода ненапита
Аре, беееееееее, сметай, ако продаде 1000 банички на ден, тая баничарка, а? А? Тва са 30 бона на месец, бе, ей!Метаморф написа:стига занича на баничарките у тавите бре... стани ти баничарка, кат та влече[unknown] написа: Тя иедна баничарка като продаде 400 банички на ден са 400лв. Х 30дни- 12000лв. Бати и богатите баничарки, начи...
глей като питам, колко неща научавамКент написа:каските предпазват от главоболиеholi_day написа:само не разбрах каските предпазват ли от повишена запрашеност или само са против уроки и главоболие?Кент написа:в девня в цимента от входа влизат с каски сички
иначе бой
говорех за вънка
вътре не влизам често
ама доколкото съм влизал като в планетата на маймуните са
демек имат си сичко газове респиратори и разни страшни маски
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа
това май е другото лице на скуката
Ф.Песоа
това май е другото лице на скуката
- Глас в пустиня
ОБЩАК>>> за милиони!
- Глас в пустиня
Разтоварването, предполагам, е `автоматично`.Мнемозина написа:Ееее, ама исках да видя и как ще ги разтовари!БоЕВ написа:ОБЩАК>>> за милиони!
Обаче тогава ще трябва да е за по-малко милиони.БоЕВ написа:Разтоварването, предполагам, е `автоматично`.Мнемозина написа:Ееее, ама исках да видя и как ще ги разтовари!БоЕВ написа:ОБЩАК>>> за милиони!
Panta rhei...
- Глас в пустиня
Не съм убеден - я си представи, че `разтоварването` е върху зида, направо под канап и отвес, готов за измазване.Мнемозина написа:Обаче тогава ще трябва да е за по-малко милиони.БоЕВ написа:Разтоварването, предполагам, е `автоматично`.Мнемозина написа:Ееее, ама исках да видя и как ще ги разтовари!БоЕВ написа:ОБЩАК>>> за милиони!
- Глас в пустиня