Бойко или Сергей

Все същите
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Remmivs написа:Дано сте прави. За масата. Защото аз имам друго, уви, впечатление.
ами добре, де. За масата, за тези, които се учат зле и обиждат учителите си и т.н. На тях нали им редстои бунта срещу старото поколение. Те ще се разбунтуват а срещу себе си ще видят "чалга".
П.П. Не говоря за стила музика. Извинявам се ако обиждам някого, който слуша фолк. Нямам нищо против песните. Говоря за култура
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

bead_ написа:прави сме. не за общата маса. но поне за хората на нашата маса, на съседната и на съседната на съседната сме прави :winkw::
Ще пия за това!
Наздраве!
:wine:
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Green Light написа:ами добре, де. За масата, за тези, които се учат зле и обиждат учителите си и т.н. На тях нали им редстои бунта срещу старото поколение. Те ще се разбунтуват а срещу себе си ще видят "чалга".
П.П. Не говоря за стила музика. Извинявам се ако обиждам някого, който слуша фолк. Нямам нищо против песните. Говоря за култура
Противоречиш си всъщност. Виж си съседната тема. Къде е бунта ти срещу старото поколение там?
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Remmivs написа:
Green Light написа:ами добре, де. За масата, за тези, които се учат зле и обиждат учителите си и т.н. На тях нали им редстои бунта срещу старото поколение. Те ще се разбунтуват а срещу себе си ще видят "чалга".
Противоречиш си всъщност. Виж си съседната тема. Къде е бунта ти срещу старото поколение там?
Не знам. Но знам че се бунтувах. Виждах смисъл в "Стената" на Флоид и исках да съм различен.

Противореча си, може би, признавам че искам да видя надеждата в нашите деца и я виждам и аргументирам, без много дълбоко да се подсигуря. :-) Губеща тактика в спор.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Green Light написа:Не знам. Но знам че се бунтувах. Виждах смисъл в "Стената" на Флоид и исках да съм различен.

Противореча си, може би, признавам че искам да видя надеждата в нашите деца и я виждам и аргументирам, без много дълбоко да се подсигуря. :-) Губеща тактика в спор.
Виж сега, по принцип си прав. Бунтът го има и ние сме го изживели. Ще го изживеят и те (и дано пак и ние, но от другата страна, аз вече съм настъпил мотиката, както се казва, това с логическата аргументация пасти да яде...:grin:). Но на мен пък ми се иска да вярвам, че ние сме успели някак си да отсеем джънка от важното и не сме започнали новата ера от кота 0. Строили сме отгоре. И точно това ме притеснява всъщност. Те върху какво ще стъпят, за да строят? Както и да е. И си, и не си прав. Да не се повтарям за логоса...:grin:

Колкото до споровете. Те вървят добре с червено вино и синьо сирене, знаеш добре...
Наздраве!
:wine:
annonymus

Мнение от annonymus »

Remmivs написа:
pocti_bezobidna написа:Медиите че имат вина, имат. Или по-скоро хората, които работят там.
Както и да е.
Обаче. Те не показват ли това, което аудиторията очаква?
Малко затворен кръг се получава.
Щото ако Брадърите нямат аудитория, няма да има и реклами, няма кинти, няма предаване.
Ми да го отворим кръга, а? Кой мислиш, че трябва да започне?
Капитализъм...
Здравето е стока.
Гласът е стока.
Културата (или липсата на такава) е стока.
Честито на печелившите.
Питахме се как ще ги стигнем американците...
Ти какво предлагаш?
Всеки носи отговорност за собствените си действия.
Сега темата улете в онези дебри, дето нямат нищо общо с първия постинг.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Аз предлагам това, което правя. Не гледам БГ телевизия.
Че то не става ли винаги така?
:cool:
annonymus

Мнение от annonymus »

Remmivs написа:Аз предлагам това, което правя. Не гледам БГ телевизия.
Че то не става ли винаги така?
:cool:
Аз телевизия гледам по изключение. Каквато и да е.
annonymus

Мнение от annonymus »

bead_ написа:
Green Light написа: Аз мисля че расте чудесно поколение. Ние им показахме какво не трябва да правят.
аз също се лаская от мисълта, че децата ни са по-образовани, по-духовни, по-умни, по-благородни и по-стойностни от нас. и им се радвам много. незнам дали сме им показали, какво не трябва да правят или пък сме се старали да направим всичко по силите си, че да им даваме достойни примери, но им се получават нещата. :-)
Аз си мисля, че всяко поколение е така - по-добро, по-можещо, по-образовано от предишното. С повече възможности. Така и трябва да бъде.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

pocti_bezobidna написа:
bead_ написа:
Green Light написа: Аз мисля че расте чудесно поколение. Ние им показахме какво не трябва да правят.
аз също се лаская от мисълта, че децата ни са по-образовани, по-духовни, по-умни, по-благородни и по-стойностни от нас. и им се радвам много. незнам дали сме им показали, какво не трябва да правят или пък сме се старали да направим всичко по силите си, че да им даваме достойни примери, но им се получават нещата. :-)
Аз си мисля, че всяко поколение е така - по-добро, по-можещо, по-образовано от предишното. С повече възможности. Така и трябва да бъде.
Но всъщност не е така.
Всяко поколение е просто повече в крак с идващото негово време и съответно по-приспособимо към това идващо време.
Но има неща, в които хората си остават все същите (довечера и аз ще препиша едно нещо като доказателство). И вероятно това показва, че съвършенството освен невъзможно е и недотам желателно. :lol:
Panta rhei...
annonymus

Мнение от annonymus »

Мнемозина написа: Аз си мисля, че всяко поколение е така - по-добро, по-можещо, по-образовано от предишното. С повече възможности. Така и трябва да бъде.
Но всъщност не е така.
Всяко поколение е просто повече в крак с идващото негово време и съответно по-приспособимо към това идващо време.
Но има неща, в които хората си остават все същите (довечера и аз ще препиша едно нещо като доказателство). И вероятно това показва, че съвършенството освен невъзможно е и недотам желателно. :lol:[/quote]

Съгласна съм с това. По-приспособимо към идващото време, да.
Бррр, съвършенството си е плашещо направо...
Аватар
Пенчо Заека
Обратна връзка:

Re: Бойко или Сергей

Мнение от Пенчо Заека »

БоЕВ написа:
Пенчо Заека написа:
БоЕВ написа:
Пенчо Заека написа: Но да твърдя, че видите ли политиците ми били виновни, щото шофьорът се опитвал да избегне дупка, докато ми гази кучето, е просто несериозно.
Гле`й са как ме дразниш! Кой според теб е виновен тая дупка да е там и да вкарва водачите в дилема - да скачат в нея или да застрашават себе си и околните?
Климата, Боев, климата, и калпавите строители. Не са политиците.
Стига бе Пенчо - изумяваш ме!:blink:

Къде тук е климата? - www.mt.government.bg/page.php?category=124&id=2362

Климата ли е виновен за липсващата маркировка, за липсващите знаци, за непочистените канавки вследствие на което дъждовната вода залива шосетата и ги наслагва с тиня и пясък? Климата ли е виновен за спрените евро средства предвидени за пътищата? Климата ли е виновен за корупцията в пътното министерство и липсата на всякаква визия за рехабилитация на пътната мрежа? :shocked:Същото това министерство е на пряко подчинение на премиера(Станишев) и би трябвало когато загиват толкова много хора по пътищата да попита подчинените си какво аджеба става, а не да вкарват безумни ограничения в ЗДП и по тоя начин да създават предпоставки за още по-голяма корупция в пътна полиция.

Баси, мъчно ми става когато хора с образование и разностранни интереси, таланти започнат да оправдават случващото се с климата, с кръстопътното положение на страната, с Аллах...:(
Е тва е друга тема, ся. За неусвоените еврофондове са си виновни политиците. За калпавото изпълнение на СМР, вкл. пътища, са виновни 1. Законите, сиреч тия, дето ги пишат и изменят; 2. Надзорниците; 3. Строителите. Обаче на най-първо място трябва май да сложим гласоподавателите, дето си избират управниците и политиците, а, кво ще кажеш? Сиреч, back to square 1 - ний сме си виновни. Айде стига, че фанах мазоли от тракане по клавиатурата.
Ако се разболееш и до два месеца не умреш, значи ще живееш.
Аватар
Пенчо Заека
Обратна връзка:

Мнение от Пенчо Заека »

Green Light написа:
Пенчо Заека написа:..

Климата, Боев, климата, и калпавите строители. Не са политиците.
Пенчо, пообяснявай малко, ако ти се обяснява. Аз съм чувал теория, че в най- горния слой асфалт трябвало да се слага каменно брашно. Това брашно скъсявало живота на пътностроителните машини и освен това бавело работата, и заради това нашите си го спестяват.
Иначе, като цяло споделям мнението на Боев по темата. Е разбира се, че и шофьорите също са виновни.
Регулации и съд за калпави строители има. Защо да няма за калпави пътностроители? Работата ще е по- бавна, по малко пари ще се усвоят, подкупите ще паднат драстично, но пък пътищата ще станат качествени. Къде греша?
Ей го е, обяснявам. Технологията за пътно строителство няма кво да я разказвам. Хитлер е правил бетонови магистрали в Германия. Не мърдат бе. Обаче по света това са редки случаи. Даже самолетните писти ги правят от асфалт, с горен свръх износоустойчив слой. В страните с 4 сезона хората си ремонтират пътищата по два пъти в годината. Тва, че у нас не се ремонтират толкова често се дължи на факта, че пътищата са държавна или общинска собственост и няма платени магистралииии. А що не съдят калпавите строители? Ми щото нямаме съд за убийците, па ти искаш за строителите, баси. И пак опряхме до това какво си избираме по време на избори. Виновен е народът. като искат хубавини, да гласуват бе, поне после ще знаят кого да пцуват. Аз винаги избирам правилно, ама кво съм отговорна за слабоумието на болшинството? А? Кой кво си надроби, да си го сърба, е га ти.
Аватар
lancelote

Мнение от lancelote »

Sweety написа:..е моралният убиец

на този човек в тази нелепа кастрофа?
Стига с тоя PR! Простичка е работата - Бойко бойка -гей!:rotfl24:
Отново на път
http://vbox7.com/play:87f767b7
----------------------------------------
:wbee: :harhar: :wbee:
:harhar::harhar::harhar:
:wbee: :harhar: :wbee:
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

Здравейте. Искам още веднъж да благодаря на всички за това, че за момент в мислите си са били съпричастни с тази човешка трагедия.
Момичето се държало мъжки ми казаха хора, които са я видели. От КАТ все още нищо не са казали...
Но....
По-важното за мене, надявам се и за вас, че аз като че ли успях да намеря по-серизен отговор на донякъде реторичния въпрос "Кой е виновен?"
За съжаление, мисля, че сме всички ние, политиците на първо или на някое друго място, после строителите, после ние самите, било като шофъори или като граждани...най-вече като граждани.
Много толерантни станахме, толерантни към много лоши неща (нарочно няма да ги казвам конкретно, не че не мога) и все още нетолератни към хомосексулаистите например.
Преди демокрацията хората ги е било страх, сега просто не им пука, а как така в един момент на всички вкупом спря да им пука, това все не го проумявам.
Виждате, че не става всеки сам-самичък да се оправя, или в някакъв тесен приятелски или професионален кръг, в един момент всички зависим един от друг, за добро или лошо...
Блажени са бедните духом
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

И аз не проумявам това за непукизма, Суити!
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

хляб и зрелища/чалга(като култура нали така се разбрахме)
за какво да им пука освен за шибания им стомах и шибаното им риалити
айде че се ядосах
Аватар
Пенчо Заека
Обратна връзка:

Мнение от Пенчо Заека »

Sweety написа:Здравейте. Искам още веднъж да благодаря на всички за това, че за момент в мислите си са били съпричастни с тази човешка трагедия.
Момичето се държало мъжки ми казаха хора, които са я видели. От КАТ все още нищо не са казали...
Но....
По-важното за мене, надявам се и за вас, че аз като че ли успях да намеря по-серизен отговор на донякъде реторичния въпрос "Кой е виновен?"
За съжаление, мисля, че сме всички ние, политиците на първо или на някое друго място, после строителите, после ние самите, било като шофъори или като граждани...най-вече като граждани.
Много толерантни станахме, толерантни към много лоши неща (нарочно няма да ги казвам конкретно, не че не мога) и все още нетолератни към хомосексулаистите например.
Преди демокрацията хората ги е било страх, сега просто не им пука, а как така в един момент на всички вкупом спря да им пука, това все не го проумявам.
Виждате, че не става всеки сам-самичък да се оправя, или в някакъв тесен приятелски или професионален кръг, в един момент всички зависим един от друг, за добро или лошо...
Пак не разбрах що поставяш политиците на първо място, а не тия, дето си ги избират. Ние, ние сме си виновни за всичко!
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Пенчо Заека написа:
Пак не разбрах що поставяш политиците на първо място, а не тия, дето си ги избират. Ние, ние сме си виновни за всичко!
Защото манипулацията е голяма сила
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Пенчо Заека написа:Пак не разбрах що поставяш политиците на първо място, а не тия, дето си ги избират. Ние, ние сме си виновни за всичко!
Бе Пенчо, да те питам нещо... Политиците дали падат от небето и дали самите те не гласуват? Пък и какво суверено право на глас можеш да упражниш при липсата на нормален политически субект, с който да се идентифицираш? М? Че сме ние - ние сме. Ама в това число влизат И политиците. Така че те също са на първо място.
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Remmivs написа:
Пенчо Заека написа:Пак не разбрах що поставяш политиците на първо място, а не тия, дето си ги избират. Ние, ние сме си виновни за всичко!
Бе Пенчо, да те питам нещо... Политиците дали падат от небето и дали самите те не гласуват? Пък и какво суверено право на глас можеш да упражниш при липсата на нормален политически субект, с който да се идентифицираш? М? Че сме ние - ние сме. Ама в това число влизат И политиците. Така че те също са на първо място.
Само да вметна една наскоро прочетена реплика. По повод упражняването на правото на глас. И едни незатихнал спор(т) с Грийн :grin:

Изборите в момента са като да си гладен и да трябва да избираш дали да ядеш камилски или конски фъшкии.
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
Аватар
Пенчо Заека
Обратна връзка:

Мнение от Пенчо Заека »

Green Light написа:
Пенчо Заека написа:
Е мен па що никой не може да ме манипулира, м?
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Gaspode написа:
Remmivs написа:
Само да вметна една наскоро прочетена реплика. По повод упражняването на правото на глас. И едни незатихнал спор(т) с Грийн :grin:

Изборите в момента са като да си гладен и да трябва да избираш дали да ядеш камилски или конски фъшкии.
Уловката във възглед като този на Пенчо е във възможното му продължение: щом не ви харесва никой от политиците, захващайте се с политика.
Спасяването на давещите е в ръцете на и т.н.
Дали гражданското общество се състои само от политици?
Panta rhei...
annonymus

Мнение от annonymus »

Sweety написа: По-важното за мене, надявам се и за вас, че аз като че ли успях да намеря по-серизен отговор на донякъде реторичния въпрос "Кой е виновен?"
.
Доколкото мернах във вчерашния брой на 24, шофьора на боклукчийката е карал близо с 80 при ограничение 40.
Аватар
Пенчо Заека
Обратна връзка:

Мнение от Пенчо Заека »

Remmivs написа:
Ееее, Рем, да не искаш да кажеш, че политиците са по-голямата част от гласоподавателите?? Аре сега. За първото място просто не си прав, ама не ми се спори. Политиците, за жалост, са много точно отражение на зрелостта на една нация. Има и изключения, де. Колкото до идентификацията със субекта, за който да гласуваш, прав си. Аз не мога да се идентифицирам с никой, но има едни дето огранически ги не понасям. Затова гласувам СРЕЩУ, а не ЗА. Отказа от гласуване е неггласна подкрепа за ония с твърдия електорат. Проста математика, брат, а ти си добър математик, не е ли?
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Gaspode написа:
Remmivs написа:

Не сте прави с Ремиус. Много съжалявам, че не мога да ви убедя! Активната гражданска позиция ме разграничава мен от другите и ми дава физиономия, определя ме някак, ясно е какво искам. А как мога да имам активна гражданска позиция, ако, макар и аргументирано, не гласувам?
Бе, няма значка, съжалявам, няма да се разберем, ама карай.
Аватар
Пенчо Заека
Обратна връзка:

Мнение от Пенчо Заека »

Gaspode написа:
Remmivs написа:

Ми гледай сега, ние живеем в страна, дето камили няма. Кофти ти е примера:rotfl24: А и впрочем, като не избереш нито едното, кво ше ядеш, а?? Ще мреш от глад ли? Или ще се самоизяждаш? Малейии тва ме сети за Сатирикон на Петроний. Ония, дето за да получат наследство, трябваше да ядат от трупа на починалия си роднина:rotfl24:
Последно промяна от Пенчо Заека на 16.04.09, 10:07, променено общо 1 път.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Пенчо Заека написа:
Green Light написа:
Пенчо Заека написа:

Защото мислиш. Бе каквото и да кажа, го знаеш. Тези, които биват манипулирани са примерно 70% и те стигат, че и остава, за да натикат и нас на кучето в задника.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Пенчо Заека написа:Ееее, Рем, да не искаш да кажеш, че политиците са по-голямата част от гласоподавателите?? Аре сега. За първото място просто не си прав, ама не ми се спори. Политиците, за жалост, са много точно отражение на зрелостта на една нация. Има и изключения, де. Колкото до идентификацията със субекта, за който да гласуваш, прав си. Аз не мога да се идентифицирам с никой, но има едни дето огранически ги не понасям. Затова гласувам СРЕЩУ, а не ЗА. Отказа от гласуване е неггласна подкрепа за ония с твърдия електорат. Проста математика, брат, а ти си добър математик, не е ли?
Разбира се, че не са. Макар че като се замисля май всеки в България разбира от политика, ерго е политик. Почти всеки, де.

Математиката как работи при валидно подадена невалидна бюлетина?

Да гласувам ПРОТИВ ми писна. Да се захвана с политика просто няма да стане.

За зрелостта ни и нейният каймах си права, разбира се. Първи сред равни, как ти се струва. Може и да ти напомня нещо, което вероятно ти е органически непоносимо, но действителността е такава. Както казах наскоро - историята винаги се повтяра - първият път като комедия, след това като трагедия/ии.
Аватар
Пенчо Заека
Обратна връзка:

Мнение от Пенчо Заека »

Green Light написа:
Пенчо Заека написа:
Green Light написа:
Пенчо Заека написа:

Защото мислиш. Бе каквото и да кажа, го знаеш. Тези, които биват манипулирани са примерно 70% и те стигат, че и остава, за да натикат и нас на кучето в задника.
Ех, Грийни, жалко, че мислиш, че си на кучето в гъзъ. Нали знаеш - каквото си мислиш, вземе, че се материализира. Ужас. Аз си мисля, че живея на най-прекрасното място на света! Вервай ми, действа!
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Green Light написа:Не сте прави с Ремиус. Много съжалявам, че не мога да ви убедя! Активната гражданска позиция ме разграничава мен от другите и ми дава физиономия, определя ме някак, ясно е какво искам. А как мога да имам активна гражданска позиция, ако, макар и аргументирано, не гласувам?
Какво неактивно виждаш в активното изразяване на мнението си за тълпата скодоумци, които ни се предлагат като водачи, като подаваш невалиден глас? И напротив, мисля че се разбираме. Онези накрая на стълбата не разбират никого. Дори и себе си май. Или най-вече себе си.
annonymus

Мнение от annonymus »

Green Light написа:
Gaspode написа:
Remmivs написа:

Не сте прави с Ремиус. Много съжалявам, че не мога да ви убедя! Активната гражданска позиция ме разграничава мен от другите и ми дава физиономия, определя ме някак, ясно е какво искам. А как мога да имам активна гражданска позиция, ако, макар и аргументирано, не гласувам?
Аз също не съм съгласна да се търси вината в политиците.
Първо - трябва да се гласува. И да се мисли когато се гласува.
"Политиците (правителството, опозицията, минисътра на образованието и т.н.) са виновни" е отказ от демократино мислене. "Демократично" в смисъл на управляващия демос. Защото изборът (като всеки избор) е поемане на отговорност за действия и евентуалните последици от тях.
Бих приела негласуването в уредена държава, в която общо взето е все едно кой ще управлява.
Не приемам обаче и "задължителното гласуване". Насила хубост не става, това е...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

pocti_bezobidna написа:
Аз също не съм съгласна да се търси вината в политиците.
Първо - трябва да се гласува. И да се мисли когато се гласува.
"Политиците (правителството, опозицията, минисътра на образованието и т.н.) са виновни" е отказ от демократино мислене. "Демократично" в смисъл на управляващия демос. Защото изборът (като всеки избор) е поемане на отговорност за действия и евентуалните последици от тях.
Бих приела негласуването в уредена държава, в която общо взето е все едно кой ще управлява.
Не приемам обаче и "задължителното гласуване". Насила хубост не става, това е...
Подпис: Гринлайт

Без частта за вината. Аз бих търсил вина и в политиците
Аватар
Пенчо Заека
Обратна връзка:

Мнение от Пенчо Заека »

Green Light написа:

Как се търси вина, бре, Грийни? Аз мисля - с Калашник. Другото е бошлаф работа. Иначе и аз се подписвам тука тъй.
annonymus

Мнение от annonymus »

Green Light написа:
И в политиците, да. Не обичам обобщенията.
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Пенчо Заека написа: Ми гледай сега, ние живеем в страна, дето камили няма. Кофти ти е примера:rotfl24: А и впрочем, като не избереш нито едното, кво ше ядеш, а?? Ще мреш от глад ли?
Ако не избера нито едното ще стоя гладен и ще търпя. До колкото мога. После ще си търся нещо друго за ядене. Или ще намеря, или ще умла от глад.
А вие ще ядете фъшкии по избор и ще живеете. Ама това живот ли е?
:grin:
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Пенчо Заека написа:Ми гледай сега, ние живеем в страна, дето камили няма. Кофти ти е примера:rotfl24: А и впрочем, като не избереш нито едното, кво ше ядеш, а?? Ще мреш от глад ли? Или ще се самоизяждаш? Малейии тва ме сети за Сатирикон на Петроний. Ония, дето за да получат наследство, трябваше да ядат от трупа на починалия си роднина:rotfl24:
Да се опитам аз да дам един пример, който може би е по-подходящ. Ти си строител, нали? Представи си, че държавата е сграда, не знам какво точно строиш, но във всеки случай ще ме разбереш. Та, строим ние сградата и трябва да положим носещата конструкция. И ни предлагат да използваме различни марки стомана, с различни характеристики и прочее. Избор. Обаче, ние сме учили съпромат и металознание, че и други разни и безобразни науки и както и да го смятаме излиза, че нито една стомана няма да удържи дори и само собствената тежест на сградата, камо ли добавено статично, че тук там и динамично натоварване при някой куейк. Какво би избрала ти? Би ли била шута на стоманата, която ти допада най-малко и би ли сложила друга, дето пак не става, ама не е онази, която те изприщва?

Иначе да, има хубави писания. Дори и в Конституцията ни. Но пак ще се повторя за теорията и практиката, така че няма смисъл, всъщност.
Последно промяна от Remmivs на 16.04.09, 10:24, променено общо 1 път.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Пенчо Заека написа:
Green Light написа:

Как се търси вина, бре, Грийни? Аз мисля - с Калашник. Другото е бошлаф работа. Иначе и аз се подписвам тука тъй.

Ами сега Сергей Станишев прави ПР кампания с чистенето на София. Би трябвало независимата съдебна власт да го спре, защото харчи пари. Тези пари не са негови и той не може да се разполага с тях. Създаването на "кризисен щаб" би трябвало да е подсъдно. Цирк, който е бил, нали, първопричината(първият мах на пеперудата) довел до редица от събития, включително и смърт. Това би трябвало да е подсъдно!
Не ме поправяйте, моля ви, и не ме обвинявайте в наивност! Използвам условно наклонение!
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

pocti_bezobidna написа:
Green Light написа:
И в политиците, да. Не обичам обобщенията.
:-)
И аз.
Аватар
Пенчо Заека
Обратна връзка:

Мнение от Пенчо Заека »

Remmivs написа:
Пенчо Заека написа:Ми гледай сега, ние живеем в страна, дето камили няма. Кофти ти е примера:rotfl24: А и впрочем, като не избереш нито едното, кво ше ядеш, а?? Ще мреш от глад ли? Или ще се самоизяждаш? Малейии тва ме сети за Сатирикон на Петроний. Ония, дето за да получат наследство, трябваше да ядат от трупа на починалия си роднина:rotfl24:
Да се опитам аз да дам един пример, който може би е по-подходящ. Ти си строител, нали? Представи си, че държавата е сграда, не знам какво точно строиш, но във всеки случай ще ме разбереш. Та, строим ние сградата и трябва да положим носещата конструкция. И ни предлагат да използваме различни марки стомана, с различни характеристики и прочее. Избор. Обаче, ние сме учили съпромат и металознание, че и други разни и безобразни науки и както и да го смятаме излиза, че нито една стомана няма да удържи дори и само собствената тежест на сградата, камо ли добавено статично, че тук там и динамично натоварване при някой куейк. Какво би избрала ти? Би ли била шута на стоманата, която ти допада най-малко и би ли сложила друга, дето пак не става, ама не е онази, която те изприщва?

Иначе да, има хубави писания. Дори и в Конституцията ни. Но пак ще се повторя за теорията и практиката, така че няма смисъл, всъщност.
Всъщност, твоят пример е много удачен. Защото на въпроса кой от двата неподходящи материала ще избера, веднага отговарям, че ще сменя проекта, ще измисля статическа схема, дето ще ми свърши работа. А сега де? като екстраполираме, кво излиза? Некви системи и схеми трябва да се променят. Това е то.
Публикувай отговор