Националното следствие минава към прокуратурата

Все същите
Аватар
Green Light

Националното следствие минава към прокуратурата

Мнение от Green Light »

http://news.bpost.bg/story-read-19658.php

Според приетите от парламента промени в закона за съдебната власт, Националната следствена служба преминава към прокуратурата, а директорът й става заместник на главния прокурор.

Тоя водевил със следствието, прокуратурата и МВР го наблюдавам с прекъсвания 9 години. Мисля че започнаха 2001ва, сега е 2009та година.
Прокуратурата в България е институция, която се нуждае от помощ. Тя се нуждаеше от помощ през всичките девет години, откогато се заслушвам в коментарите по телевизии и радиа. Е тука бях постнал един коментар: http://www.3o4o.net/forum/viewtopic.php ... =%CC%C2%D0
Не могат прокурорите да се оправят. Нямат възможност да вършат работата си. Имат нужда от време и помощ да разнищят топката с кълчища и да почнат нещо да градят. Нямат кадри. Нямат закони. Работят в съдилищата, по един по двама прокурори забити в някоя стая и никой никакво съдействие не им оказва. Понеже трябва да получават каквото им е нужно от М на Правосъдието, чрез районните съдии, то последните ги гледат накриво. Ми то за съдиите няма, риш, и със сто зора взимат нещичко, та сега и тия прокурори трябва да уреждат с компютри примерно, нахали с нахали. Бе зле са, това искам да кажа. Следователите са горе долу като прокурорите до днес. На същите места работят и при същите условия. Сега ще станат подчинени. На хора, които на свой ред са като нежелани деца в службата където работят.
Да забиеш нова служба под шапката на една разбита такава, не е нищо друго, освен разбиване и на двете.

И понеже, нали ви казвам, гледам тая работа, чат пат, и слушам понякога ка някой прокурор или следовател най- искренно изохква, та мога чистосърдечно да ви кажа. Чисто и просто престъпниците дърпат конците и заради това не се урежда въпроса, ами следва разбивае след разбиване. Сегашното положение е:
-Велики адвокати
-Слаби прокурори
На това много пречат добри следователи.

Май следствието най- добре си вършеше работа в МВР, изобщо не мога да разбера защо го махнаха
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Re: Националното следствие минава към прокуратурата

Мнение от bead_ »

Green Light написа:Сегашното положение е:
-Велики адвокати
-Слаби прокурори

Май следствието най- добре си вършеше работа в МВР, изобщо не мога да разбера защо го махнаха
и полицаите, и следователите, и прокурорите са унизени. ниски заплати, много работа, слабо техническо обезпечаване, променящи се закони, шефове, които диктуват какво, къде и към кого да си затвориш очите.
just perfect
annonymus

Re: Националното следствие минава към прокуратурата

Мнение от annonymus »

bead_ написа:
Green Light написа:Сегашното положение е:
-Велики адвокати
-Слаби прокурори

и полицаите, и следователите, и прокурорите са унизени. ниски заплати, много работа, слабо техническо обезпечаване, променящи се закони, шефове, които диктуват какво, къде и към кого да си затвориш очите.
Хм. То май навсякъде е така, с всичко - лекарите също, учителите, средният административен кадър, да кажем, който зависи от кого ли не за какво ли не.
Това със следствието и аз от години го наблюдавам, и аз съм с усещането да едно преливане от пусто в празно и организиране на някакви реформи, дето целта им не е много ясна, но едва ли е да се създатат условия за работа на следователите...
Не разбирам много - къде и как биха работили по-добре, на кого точно трябва да са подчинени, за ад трака механизма пправилно. Но все имам чувството, че крайната цел на реформаторите не да им облекчат живота и работата.
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Добре де, кво толку чудно има в тая работа? Кой има интерес прокуратурата и следствието да не работят? Кой има интерес да не се прилагат законите? И в същото време има възможност чрез "законодателна инициатива" и подобни да си гарантира тия горните неща? Прости въпроси и прости отговори.

ПП. И вие искате да глаДувам за тях на следващите избори...
ППП. Под тях имам предвид "всичките са маскари" :grin:
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
annonymus

Мнение от annonymus »

Gaspode написа:Добре де, кво толку чудно има в тая работа? Кой има интерес прокуратурата и следствието да не работят? Кой има интерес да не се прилагат законите? И в същото време има възможност чрез "законодателна инициатива" и подобни да си гарантира тия горните неща? Прости въпроси и прости отговори.

Ъъъъ, да се пробав да те мотивирам?
Според мен е много важно да се гласува този път,

заради това

хайде, веднъж можеш да се прежалиш.
Нали не искаш догодина законите да ти ги пишат гербери и щурмоваци?
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Gaspode написа:Добре де, кво толку чудно има в тая работа? Нищо чудно няма. Интересното идва от това, че всичко е ясно. Никой не се стреми да скрие престъпни намерения, но защо тогава, са малко мнения, като моето, които имат макар и толкова елементарна аргументация.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

добре правиш, че се замисляш, братко
това е пътят
и ако имаш някой ден адвокат в семейството ще си му дал не велики ореоли
а велики криле
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

pocti_bezobidna написа:
Gaspode написа:Добре де, кво толку чудно има в тая работа? Кой има интерес прокуратурата и следствието да не работят? Кой има интерес да не се прилагат законите? И в същото време има възможност чрез "законодателна инициатива" и подобни да си гарантира тия горните неща? Прости въпроси и прости отговори.

заради това

Браво! Това също е сред очевидните неща.
Не мога да разбера защо само аз се ядосвам на тия неща тука? Защо съм сам? Хора, обиждат ни, бе!
annonymus

Мнение от annonymus »

Green Light написа:
pocti_bezobidna написа:

заради това

Браво! Това също е сред очевидните неща.
Не мога да разбера защо само аз се ядосвам на тия неща тука? Защо съм сам? Хора, обиждат ни, бе!
Ми и аз не мога. :winkw:
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Green Light написа: Браво! Това също е сред очевидните неща.
Ми нали туй ти говоря от сумати време. Обиждат ни поголовно. И въпреки това на всеки избори някои от вас отивате за да им дадете гласовете си за още един мандат да ни обиждат.
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Justitia Fundamentum Regnorum*

Справедливостта е (единствената) сигурна основа на държавата (управлението).

Познай къде е било изписано това по "министерствата" на Рим...

Аз много харесвам и това, навремето в дира ми седеше в "подписа".

Libertas inaestimabilis res est

Свободата е отвъд всяка цена.

Искам да съм беден. И свободен.

PS

Последно промяна от Remmivs на 23.04.09, 16:45, променено общо 1 път.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Gaspode написа:
Ми нали туй ти говоря от сумати време. Обиждат ни поголовно. И въпреки това на всеки избори някои от вас отивате за да им дадете гласовете си за още един мандат да ни обиждат.
Ние гледаме една и съща гледка с теб. Аз в това не се съмнявам.

П.П. Айде да не почваме пак рефрена за гласуването. Отказвам се и се предавам, ти си прав, аз бъркам!
Аз ще гласувам. Имам интерес да гласуват българи. По- хубаво, ако са мислещи. Още по- хубаво ако са по някакъв начин в моето положение. И т.н. Интерес и толко!
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Remmivs написа:Justitia Est Fundamentum Regnorum

Справедливостта е (единствената) сигурна основа на държавата (управлението).
...
Много хубаво и верно, според мен!
Това би било интересна основа на интересна тема: "Демокрацията срещу деспотизма от гледна точка на справедливостта"(или свободата).
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Котнрапункт

Мнение от Remmivs »

Властта опорочава.

Honores mutant mores
annonymus

Мнение от annonymus »

Gaspode написа:
Виж сега, точно на тези избори е много важно да се вкара поне нормална опозиция в Парламента.
Ако гласуваш, има шанс да помогнеш за влизането на нормални хора там. Които - дори да ен се преборят с масата - все пак ще запазят някакво усещане за демокрация и ще дадат на всички да се разбере, че няма да стане толкова лесно изкривяването на ценностите.
Ако не гласуваш, със сигурност ще влязат сегашните мутри, герберите плюс съмнителни лизнес-субекти, дето не искат да правят политика, а бизнес.
Много е важно този път, наистина. Можеш за евродепутати и да не гласуваш (въпреки, че и това е важно), ама за Национален парламент е наложително просто.
Нали не искаш с бездействието си дъ съдействаш за доброволното отказване от демокрация?
Знам, че е досадно да те агитирам. Спирам...
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

демокрацията е една дори не и хубава илюзия

хляб и демокрация

пфу
annonymus

Мнение от annonymus »

Remmivs написа:демокрацията е една дори не и хубава илюзия

хляб и демокрация

пфу
Че си има недостатъци, има си. Ама никой нищо по-добро не е измислил за момента.
Мен си ми харесва. Ми да. В сравнение с други форми на управление си е направо супер. Парламентарна си е нашата при това.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

pocti_bezobidna написа:Че си има недостатъци, има си. Ама никой нищо по-добро не е измислил за момента.
Мен си ми харесва. Ми да. В сравнение с други форми на управление си е направо супер. Парламентарна си е нашата при това.
Не съм убеден. Дори по-скоро съм убеден в обратното.
Нашата е каква, не разбрах. Харесва ти? За същия водевил ли говорим от началото на темата или за друго представление...

Никого не искам в нищо да боядисвам.

Агора
Агапе
Филиос
Ерос

чао банда
до пондрелник
annonymus

Мнение от annonymus »

Remmivs написа:
pocti_bezobidna написа:Че си има недостатъци, има си. Ама никой нищо по-добро не е измислил за момента.
Не съм убеден. Дори по-скоро съм убеден в обратното.
Ами ти какво предлагаш?
Да недоволства бай дъ уей и баба знае.

Парламентарна. Не съм ли го написала правилно?
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

pocti_bezobidna написа: Ами ти какво предлагаш?

не става въпрос за недоволстване
а за чесане по тиквата
аз съм дървен филиософ
забрави ли
и колкото повече се чеша, толкова повече ми се струва химера това с демоса и крацията
и не само по плутарх ли беше май не, а да, херодот, първия историк едва ли не и неговата история за Дарий Първи (много ме вчепетли като дете)

и не как си го написала
а началото прочети
това, дето ъммм недоволстващ срещу е прието от парламента
парлама и мента дето викаше бай Радой

Наистина си тръгнах...
Аман от работа.

:wine:
:cool:
annonymus

Мнение от annonymus »

Remmivs написа:
pocti_bezobidna написа: Ами ти какво предлагаш?

не става въпрос за недоволстване
а за чесане по тиквата
аз съм дървен филиософ
забрави ли
и колкото повече се чеша, толкова повече ми се струва химера това с демоса и крацията
и не само по плутарх ли беше май не, а да, херодот, първия историк едва ли не и неговата история за Дарий Първи (много ме вчепетли като дете)

и не как си го написала
а началото прочети
това, дето ъммм недоволстващ срещу е прието от парламента
парлама и мента дето викаше бай Радой

Наистина си тръгнах...
Аман от работа.

:wine:
:cool:

Аз пък още не съм си тръгнала... :(
Това, срещу което недоволствам е прието от пармалент,
формиран с ппомощта голям % негласуващи.
Не че е гаранция - сините също са правили опити да променят закона в тяхна полза, вж. сатитята в "Капитал" - това им харесвам, че връщат ролката и назад.
Та за демокрацията - това е най-доброто за момента.
Да, има някои недостатъци, но съвършенство няма на този свят.
Като ми предложат нещо по-добро, ще си преосмисля позициите.
Айде, след малко и аз си тръгвам.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

...
- Нима ти не знаеш - отвърна той, - че едни от градовете-държави се управляват от тирани, други от народа, а трети от аристократите?
- Как да не зная?
- Нали във всяка държава-град този е по-силен, който управлява?
- Без съмнение.
- Нали всяка власт създава закони според това, което е полезно за нея: демокрацията за народа, тиранията за себе си и другите по същия начин. Като създава закони, полезни за себе си, властта ги обявява за справедливи за поданиците и наказва нарушителя им като престъпник и постъпващ несправедливо. Затова, любезни, аз твърдя, че във всички градове-държави едно и също нещо е справедливо - полезното за установената власт. Но властта господства така, че всеки, който правилно мисли, разбира, че навсякъде справедливото е едно и също - полезното за по-силния.

Платон - "Държавата".

Нататък става още по-интересно. :lol:
Panta rhei...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Я сега след Платон - една разходка напред във времето. :lol:

Цензурата върху ругатните, наложена от BBC, кара журналистите да псуват

Водещите на новинарски емисии и участниците в шоу програмите ще трябва да ограничат броя на ругатните по време на политически интервюта, отсъди BBC.

Тази наредба, записана в текст за вътрешна употреба, но получена от Financial Times, отразява една тенденция на засилващо се неспокойствие в BBC, причинено от „все по-слабия интерес на обществеността към парламентарните дейности‛, както и към частното образование, здравеопазването и сигурността.

В текста е записано още и че основни характеристики на новините остават безпристрастността, точността и честността, но и че в същото време дългът на BBC да отразява и да оформя възгледите на хората не може да се изпълнява, когато журналистите се поддадат на широко разпространената циничност и непринуденост на езика. В наредбата се призовава да се правят по-внимателни, отговорни и предизвикващи размисъл репортажи, както и да се употребяват по-малко ругатни, предизвикващи недоволство сред моралистите и хората на изкуството.

Журналистите твърдят, че наредбата е един шибан позор.

В същото време в текста се обяснява, че ограниченията се въвеждат, след като при тайно гласуване е станало ясно, че обществеността е единствената страна от политическия живот, която съвсем не е в крак със същия този политически живот. Ето защо водещите, репортерите и редакторите в новинарските емисии са задължени да представят партийната политика като важна.

Източник от BBC твърди, че предложението за промени е направено, след като министри обвинили медийната корпорация, че използва евтина тактика, целяща да предизвика шок.

Макар че все още ще се дава известна свобода на използване на ругатни, продуцентите ще трябва да представят техния пълен брой на редакторите и интервюираните преди записите.

Освен ограничения върху броя на нецензурните думи, ще има и ограничения върху вида им - дори след 17.00 часа, когато подобни думи могат да се употребяват.

Докато повечето четирибуквени думи (на английски език голяма част от най-разпространените нецензурни думи се състои от 4 букви - бел. прев.) ще могат да се употребяват умерено, две от тях са забранени във всичките им разновидности. Точно това последно правило разстрои журналистите, които си въобразяваха, че все още ще имат свободата да определят докъде да стига уважението, макар и същината му да е начертана предварително. Критиците предупреждават, че тези нови насоки могат да отблъснат зрителите, вместо да ги привлекат, както се надяват мениджърите на корпорацията. Как ще мога да привличам вниманието на хората?, пита комикът Ръсел Бранд – „Голямата уста‛ в BBC. Ще преживея, ако не трябва да наричам разни хора лъжци, но кой ще продължава да ме гледа, ако не мога да кажа „путка‛?

Вайълет Фротинг, отдел Политически развлечения

Financial Times, 1 април, 2020

Ако нещо не е ясно, обяснението е
тук.
:lol:
Panta rhei...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Не съм съгласен нито с Платон, нито с ББС. Нито с Почти Безобидна, нито с Ремиус, нито с Гаспода, нито с никой. Изцяло тва. Частично, естествено - наоборот, частично съм съгласен с всеки.

Интересен разговор би могъл да се получи ако започнем да си измисляме обществен строй. Алтернатива демек.
Имат ли известните философи размишления за демокрацията конкретно? Мнемозина, знаеш ли?
Ние, като че ли, си я представяме, като изобретение, открили сме я, като колелото и като колелото- да я използваме означава прогрес. Но дали сме я открили, изобретение ли е? Дали във времената, когато "да си философ" е било равнозначно на "да си политик" хората просто са смятали демокрацията за неефективна и заради това не са я използвали? Имат ли мисли Платон, Аристотел, Кант... ъъ някой източен.. Конфуций, Буда... за управлението от народа?

П.П. Какво е писал Маркс, бе? Трябва да съм учил това, но не помня.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Green Light написа:Не съм съгласен нито с Платон, нито с ББС. Нито с Почти Безобидна, нито с Ремиус, нито с Гаспода, нито с никой. Изцяло тва. Частично, естествено - наоборот, частично съм съгласен с всеки.

Интересен разговор би могъл да се получи ако започнем да си измисляме обществен строй. Алтернатива демек.
Имат ли известните философи размишления за демокрацията конкретно? Мнемозина, знаеш ли?
Ние, като че ли, си я представяме, като изобретение, открили сме я, като колелото и като колелото- да я използваме означава прогрес. Но дали сме я открили, изобретение ли е? Дали във времената, когато "да си философ" е било равнозначно на "да си политик" хората просто са смятали демокрацията за неефективна и заради това не са я използвали? Имат ли мисли Платон, Аристотел, Кант... ъъ някой източен.. Конфуций, Буда... за управлението от народа?

П.П. Какво е писал Маркс, бе? Трябва да съм учил това, но не помня.
Абе важното е с мен да си съгласен. :blum:

Задаваш ми въпрос, на който не смея да тръгвам аз да отговарям. Аз си имам едно ъгълче на гледане, което обаче ще ви спестя тук и сега.

Единственото, което мога да ти кажа със сигурност, е, че онова, което са разбирали под "демокрация" по времето на Платон и Аристотел, не е това, което си представяме под демокрация сега.
И че общо взето тия измислени идеални държави са утопии и демократичността им е силно подозрителна.

Изобщо тая тема е голяма като света.

Пък и немалко хора са се упражнявали връз нея. Само пусни търсачката и гледай какво става.

Ей това например май отговаря на всичките ти въпроси:

http://www.mediatimesreview.com/septemb ... osophy.php

П.П. Е точно Маркс го е пропуснала, извинявай. :lol:
Panta rhei...
Публикувай отговор