ми кво се моташ още?Remmivs написа:бе къф референдум бе, дружеELBI написа:о, кеф...кога е референдума?
съвсем те е замаяла тая демУУУкрация или пък пролетта те удари, то като гледам навън и мен ме удря вече
никакви референдуми
дум прас и готово
монархия
инджой
Искам да съм местен арабин в Дубай
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
- Piqndurnik
ако не си го крепиш добре, ще падне. От рака де. Трябва да го skrew-вашRemmivs написа:нам ко стаа, ма един сървър паднаELBI написа:ко мое да му стане? А?
добре, че не и от рака
уджаст е
:blink::shocked:
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
- Piqndurnik
Re: Искам да съм местен арабин в Дубай
Да не говорим, като дойде автобуса с тъщите...ELBI написа:ама трябва да ги издържаш. И да им слушаш скендълите... явно една съпруга ти е малко ;)Кент написа:ОООО Уишъсе яко:-)
мене ме привлича също арабския свят
заради
харемите
Наздраве 
уф, един човек, дето да мисли и за други(те) неща, не само за секс...Piqndurnik написа:Да не говорим, като дойде автобуса с тъщите...ELBI написа:ама трябва да ги издържаш. И да им слушаш скендълите... явно една съпруга ти е малко ;)Кент написа:ОООО Уишъсе яко:-)
заради
харемите
1. Не видях, вероятно няма такива. Ама то и не остава работа за тях, чужденците вършат всичко и издържат местните :)Piqndurnik написа:Имам два въпроса:
1. Видя ли арабин да работи?
2. Как е биричката там?
2. Биричка всякаква има, каквото си поискаш, местна бира няма :)
If you wish to go fast - go alone, if you wish to go far - go together.
Не знам точно как е уреден въпроса с инвестициите, предполагам просто и елементарно като всичко друго там, с достатъчно гаранции.pocti_bezobidna написа:Всичко изглежда наистина страхотно, обаче, аз като българин-скептик обаче веднага ще намеря кусур, разбира се
Предпочитам да не съм милионер (или жена на милионер), ама да не ходя с тия черни чаршафи на 35 градуса и да си се плацикам спокойно в морето.
Май голяма част от държавата не е собственост на дубайците, да?
Тоест - при езно изтегляне на голямо количество чужди инвестиции,
няма ли да сте срути системата?
Иначе за реда - все си мисля, че и без монархия може да стане -
солените глоби за всяко нарушение стигат.
Куба също изглежда супер.
От гледна точка на туриста, разбира се.
Липсата на всякакви данъци никак не е малко според мен. Но не съм запознат в детайли.
Не, трудно става без монархия, монархия си требе за да има ред.
Няма хареми, брадчед :)Кент написа:ОООО Уишъсе яко:-)
заради
харемите
Захитрели са арабите, щото на всяка нова жена трябва да дадеш същото като на другата/другите - същата къща, същата кола и т.н.
Любовниците излизат много по-евтино :)
Че кой е казал, че ми се мисли много-многоELBI написа:Ясно - демек - начало с наркотици и сделки (никакви убити или премахнати, разбира се - чиста работа), а после - кеф. Е - ако това е здрава основа за една държава - тури му пепел. И даже пича-шейх наистина да е успял да направи чудото - какво ще стане след него? Не бачка в дългосрочен механизъм това и толкоз.latrevw написа:с всичко, което си казал съм абсолютно съгласна, т.е. и аз така мисля, но за безаконието не си прав, специално в Дубай цари страхотен ред, поне аз не съм била на друго място, където може да си толкова спокоен, че няма някой да те нападне, ограби и тем подобни. На Уишеса едно бивше гадже живее там от 4 години и поне това, което ни разказа, звучеше доста добре. Въпреки че и аз май не бих отишла да живея там. Но това за реда и за уредността важи май само за това емирство, прескочихме до един град и от съседното емирство, там нещата вече са други.ELBI написа: мисля, че 2 години там ще ви се отразят много полезно. Няма форумчета, няма бирички га си искаш, няма куп неща, които сега ги мислите за даденост, но просто не са. Нещо като преди 1989, но в горещи условия. Дубай може да е рай за туристи, вероятно (не знаех, че няма нефт - много странно) има добър мениджмънт (но арабите са далавераджии не по-малко от нашите мутри и алъш вериша и безаконието там на високо ниво е нормално), но за живот там ... абсурд.
В такива моменти се сещам за стария Уинстън, чиято фраза е най-подходяща в такива случаи - Демокрацията е нещо лошо, ужасно лошо, но е най-добрата форма на управление измислена до момента.
Демокрацията работи добре с всичките си кусури. Което не работи добре - умира. А демокрацията се развива все повече и повече на все повече територии от началото на 20 век насам (или от 19 век).
Да не говорим, че не се казва никъде колко трупа има зад кадърното управление... Спор няма, че историята познава много случаи, когато добър лидер/водач/цар/император/квотоетам развива една държава успешно и по-бързо от демократична такава. Обаче това е за малък период от време.
а за нефта - били имали съвсем малко, лошите езици, говорят, че техният шейх е натрупал първите пари от наркотици и всякакви нечисти сделки. Но не може да му се отрече, че след това е провел много далновидна политика. Невероятно е какво могат да направят парите. Та това само потвърждава теза ти де
В Сингапур има сходен ред - чисто, без безредици, но и там (вероятно и в Дубай) има много мощни развити контролиращи и наказващи системи - полиция, тайна полиция, недемократичен съд. Та ... ако кат пийнеш се изплюеш и те опандизят за 2 години - ще ми е ужасно любопитно какви ще ги говориш (не ти де - по принцип). Няма тоталитарни режими с лесен и приятен за мислещи индивиди живот. Поради което и западняци ходят там и бачкат 2-3-4-10 годинки, изкарава пари и изчезват от там. Ако беше гот в Дубай и Синапур да са се преселили всички хора с акъл и пари.
Нека съм местен, пък вие си мислете
- frisky lioness
- Обратна връзка:
- frisky lioness
- Обратна връзка:
щот ползваме горива, получени от петролWishes написа:
Емирът, който управлява Дубай, явно е много много умен мъж :) Защо ли?
иначе... колко пъ толко да е умен:winkw::blum:
just perfect
Wishes написа:Ходихме до Дубай.
Затова искам да съм местен в Дубай :)
няма алкохол, жениje ... едни
била съм, нямаше ги част от нещата тогава
ултра бързо строят тия
много ми пасва там
айде и скоро пак!~
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))
Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
вече има алкохол бе, навсякъде, а жените, целите в черно, ама какви лица, повечето бяха много красиви, ако и телата им са такива, язък за тая чернилка отгоре. и ги гледах да ти кажа как пазарят страхотно бельо, вървят всичките с торби от маркови магазини, къде ги обличат тия дрехи много ми е чудно. и друго ми казаха - там жените командвали, всичките (за местните говорим де) с домашни прислужници, а те цял ден се грижат за себе сиSemiramis написа:
няма алкохол, жениje ... едни![]()
била съм, нямаше ги част от нещата тогава
ултра бързо строят тия
много ми пасва там
ама се върнах де.
ей, скъсА се тоя народ да пътува
айде и скоро пак!~
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
ама не е живот
да, да, паднах направоSemiramis написа:видя ли такива с ламаринки на носовете?
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
а прислужниците как живеятlatrevw написа: всичките (за местните говорим де) с домашни прислужници, а те цял ден се грижат за себе си
не са ли местни те
holi_day написа:а прислужниците как живеятlatrevw написа: всичките (за местните говорим де) с домашни прислужници, а те цял ден се грижат за себе си
не са ли местни те
там работят само... по-тъмно зелените от Пакистан, Индия и ..тук-там някой европеец
по-подробно ку можеSemiramis написа:не са
там работят само... по-тъмно зелените от Пакистан, Индия и ..тук-там някой европеец
по-подробно
Тъй тъй... Знам аз че е имало нещо гнило в кралствотоWishes написа:Ходихме до Дубай.
ЕДИТ Не напразно правих пожелания за петролни кладенци и танкери.
ЕДИТ ЕДИТ Латревото - таковата - не се ли върна кадъна вече?
ЕДИТ ЕДИТ ЕДИТ Ми така де - като се оди до Божи гроб се стая хаджия, пък който ходи до дубай си става... Таковата...
Отново на път
http://vbox7.com/play:87f767b7
----------------------------------------
:harhar::harhar:

http://vbox7.com/play:87f767b7
----------------------------------------