пробвахте ли

Все същите
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

от известно време чета за това и си играя с него
готино е определено
но пък хич и не мисли да се състезава с мастодонта гугъл
както го обявиха по разни медии
журналята
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

Wolfram|Alpha isn't sure what to do with your input.

ей-това ми даде на мен, ама сигурно щото все търся гадории. снощи и аз чух по новините, че щял да бие Гугъл

я обяснете, кое му е различното или по-готиното?
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

питах го е са тва за мен
:rotfl24:
и е кво ми отговори

Wolfram|Alpha сейчас не понимает русский язык.

малииииииииии:-)
Quasi Universal Intergalactic Denomination

„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
Аватар
Nejimaki-dori

Мнение от Nejimaki-dori »

Тва нещо е много зле. Нищо не може да намери, много се съмнявям, че ще е в състояние да се конкурира с бате Гугъл.
jazz

Мнение от jazz »

хм
просто идеите са различни
едното търси - http://www.google.com.au/search?q=x^2+sin(x)
другото дава отговори - http://www.wolframalpha.com/input/?i=x^2+sin(x)
и от кога ако не знаеш как да ползваш нещо го определя като зле
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

jazz написа:...
хехехехе.

начи, по принцип, ако хората около мен говорят нещо, което не рабирам, значи се занимават с "глупости". това си е, риш, ясно, като две и две четири. много пъти съм го казвал
Аватар
Nejimaki-dori

Мнение от Nejimaki-dori »

jazz написа:хм
просто идеите са различни
едното търси - http://www.google.com.au/search?q=x^2+sin(x)
другото дава отговори - http://www.wolframalpha.com/input/?i=x^2+sin(x)
Виж сега, съгласна съм с теб, но ... Има едно мнооооооооого голямо НО!

Когато ти представятт едно нещо като търсачка, очакваш то да търси и да намира. Нещо, с което Wolframalfa се справя много зле. Ако я бяха анонсирали като СМЕТАЧКА, каквато всъщност е, щях да кажа, че е супер.

Ето ти и пример - Като напиша Burgas (на латиница естествено, щото чудото не работи с кирилица), дали питам колко е населението му и кои са най-близките градове - в случая Варна и Истанбул, Турция?? И аз понеже не знам Варна къде е, не е указано, че е в България, за разлика от Истанбул, дали няма да си помисля, че е пък в Турция?

И все пак за да се застрахова, отстрани с по-ситнички буквички ме праща при кака Вики, която пък има малко по-различни данни, от тези които въпросната търсачка подава. :shocked:

А да, и още нещо интересно - Разстоянието между София и Бургас е 342 км по права линия и се изминава за 25 минути при директен полет със 890 км/ч. Точно това ме интересуваше да знаеш!

Иначе за формули, задачки и тем подобни, грешка няма.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Това е грешка на медиите.

Wolf (хехе) не е и не се и опитва да е търсачка в стандартния смисъл на думата, който ние днес влагаме. В този смисъл той никога няма да "победи" гугъл, защото просто не се конкурира с него. От друга страна, това всъщност е бъдещето. Не да ти изплюе кой какво и евентуално къде е писал пък ти да ходиш и да компилираш (ако можеш да откопаеш зрънцата от плявата), а да ти предостави систематизирана информация за това, което търсиш. Използват се специализирани алгоритми и доста математика вместо просто да се разчита на червей, индексиране и извеждане на резултатите от тези дейности. И още нещо. Не забравяйте, че Wolf е в бета фаза.

Аз го харесвам. Много даже.
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

аз пак нищо не разбрах, как трябва да го ползвам това чудо и за какво

обяснете ми защо е умно, де
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

ти/някой чете ли втория линк от първия пост на jazz
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

Remmivs написа:ти/някой чете ли втория линк от първия пост на jazz
много се засрамих начи и се върнах по-горе, вчера отворих точно и само втория линк, но го прочетох по диагонал, сега го прочетох внимателно и малко ми се изясни; харесва ми идеята, да се махнат глупости и да остане единствено т.нар. стойностна информация, по-научна доколкото разбирам. Наистина заблудата идва от сравнението с Гугъл. Да видим доколко на мен лично ще ми е полезно. Хубавото е поне, че явно ще мога да разчитам на информацията там като абсолютно достоверна.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Remmivs написа:Това е грешка на медиите.

Wolf (хехе) не е и не се и опитва да е търсачка в стандартния смисъл на думата, който ние днес влагаме. В този смисъл той никога няма да "победи" гугъл, защото просто не се конкурира с него. От друга страна, това всъщност е бъдещето. Не да ти изплюе кой какво и евентуално къде е писал пък ти да ходиш и да компилираш (ако можеш да откопаеш зрънцата от плявата), а да ти предостави систематизирана информация за това, което търсиш. Използват се специализирани алгоритми и доста математика вместо просто да се разчита на червей, индексиране и извеждане на резултатите от тези дейности. И още нещо. Не забравяйте, че Wolf е в бета фаза.

Аз го харесвам. Много даже.
Я виж...интересна инфо! Трябва да разбера подробности на бутилка ЧВ :)
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

ЧВ + ШЛ + Волф? :grin:
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

с малко четене спестих днешното чв. Но за уикенда или другата сряда - офертата си остава :) Яко е това чудо, определено. Само да не го глътне някой концерн за 1 млрд и да стане с плащане...
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Remmivs написа:ЧВ + ШЛ + Волф? :grin:
Yeah!!!
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

ELBI написа:с малко четене спестих днешното чв. Но за уикенда или другата сряда - офертата си остава :) Яко е това чудо, определено. Само да не го глътне някой концерн за 1 млрд и да стане с плащане...
дано,
обаче има още една съществена и хех доста смела разлика с гугъл
лиценза за ползване на гугъл е общо взето "не ползвайте гугъл в разрез със закона"
докато wolfram има copyright върху резултатите, които изкарва, което е смешно даже
могат да пледират за копирайт на алгоритмите и прочее, но за такъв върху данните е просто...
хехе

сряда
да
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Remmivs написа:
ELBI написа:с малко четене спестих днешното чв. Но за уикенда или другата сряда - офертата си остава :) Яко е това чудо, определено. Само да не го глътне някой концерн за 1 млрд и да стане с плащане...
дано,
обаче има още една съществена и хех доста смела разлика с гугъл
лиценза за ползване на гугъл е общо взето "не ползвайте гугъл в разрез със закона"
докато wolfram има copyright върху резултатите, които изкарва, което е смешно даже
могат да пледират за копирайт на алгоритмите и прочее, но за такъв върху данните е просто...
хехе

сряда
да
сряда - да - ок.

За другото - правя си аз проектче (примерно) и си ползвам някакво резултатче от Волфчо (примерно). И кой ще може да докаже, че не аз съм си сметнал 2+5, а Волфчо? Или за някаква Кад система или някакъв проект - проектантът прави нещо и ... както сега взимаш от гуглето неща на готово, кое ще пречи от Волфчо? Освен за по-сложни неща (не сложени от публиката) да се иска плащане да получиш резултата? Но пък тогава ще се пръкнат други Волфчета... Абе става интересно.
Аватар
lancelote

Re: пробвахте ли

Мнение от lancelote »

ЕДИТ Става ли за ядене?:grin:
Отново на път
http://vbox7.com/play:87f767b7
----------------------------------------
:wbee: :harhar: :wbee:
:harhar::harhar::harhar:
:wbee: :harhar: :wbee:
Неф