не ме разбра правилно, Боев, друже
аз визирах един принцип от биологията, и връзката му с Парето просто защото ми харесва да навръзвам така разни неща

, а именно, че даден организъм може да изглежда различно в зависимост от средата, в която вирее, примерно цвете равнинно в равнината и същото поникнало високо в планината, но разликата е до 20% (фенотип), не може да има различен брой тичинки примерно или подобни, това е генотип и е поне 80%. А за децата колко е важно да се говори, особено в началото, нали за това говорим.

Колко е важно да израснат в една добра среда. И още нещо, дискутирали сме го и преди и мисля, че пак се бяхме разминали. Децата ни не са наши деца (Джубран

). При гаметогенезата (образуването на половите клетки - сперматозоидите и яйцеклетките при нас конкретно) протичат удивително сложни процеси наричани със странни имена (като кросинговър например), но състоящи се предимно в едно разбъркване на изхония геном (гените на майката и бащата съответно, които са еднакви за всички техни клетки) който и без това е редуциран наполовина (23 хромозоми при половите в сравнение с 46 на соматичните клетки т.нар. хаплоиден и диплоиден набор), че на практика може да излезе всичко от шейкъра (разбира се всичко в смисъл на всякаква комбинация от изходния геном, което си е на практика всичко де). Та така. Децата на убийците не стават убийци непременно и децата на гениите не стават гении непременно. Макар че вероятно приличат на тях.
Не знам дали ме разбра, но важното е, че мога да ти кажа отново наздраве!