Ех,

Все същите
Аватар
Мнемозина

Ех,

Мнение от Мнемозина »

ако се вълнувахме от политика, какви усилени дебати щяха да текат сега... :lol:

Ама пък хич не можа да ми стане интересно, много ме е срам.
Дали пък на политиците напоследък не им върви със създаването на зрелища от изборите, понеже вече никой не очаква от тях да направят нещо за хляба?

Всъщност най-любопитното е дали ще има разлика между резултатите на тези и резултатите на следващите избори.
Panta rhei...
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

аз се вълнувам и ме е яд на този, който не се вълнува

същите ще са резултатите, а може герб и бсп да си разменят местата, но така или иначе голяма разлика няма да има

както си псувам от няколко дни - егати и държавата, дето праща мутри, комунисти и турци в европарламента
после да не се сърдим, че половината свят смята, че турския е втория официален език на България

че и атака и те вкарват хора, този път като гледах резултатите и наистина ми се прииска да се махна от бг, за първи път това, няма оправия; сега като се нарадват хората на Бойко като премиер, ще превключат на Яне и така и до безкрай; аз вече съм тотално отчаяна
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Ама то дотолкова и аз се вълнувам.
Обаче не можах да се задълбоча в разликите между разни лица, платформи и прочие подробности.

Иначе - ами ето така мисли активната част от възможните гласоподаватели, най-активната. На другите избори има някаква надежда да се включат и малко по-малко активни. Евентуално.
Panta rhei...
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Къде ще отидеш?

Виж какво става в ъ-ъ прехваленото ЕС... Виж какво става в още по-прехваленото УСА...

Трябва да сме доволни, че още не сме се изтребили...

Политика....

Пфу....
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

защо? какво става в прехваленото ЕС?

УСА не ми е била мечта никога

ако не бяха децата отивам при змея без да се замислям в ъ о б щ е
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

чакам едни няколко милиона в евро и изчезвам
писна ми понеже:cool:
Quasi Universal Intergalactic Denomination

„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
Аватар
Green Light

Re: Ех,

Мнение от Green Light »

Мнемозина написа:ако се вълнувахме от политика, какви усилени дебати щяха да текат сега... :lol:

Ама пък хич не можа да ми стане интересно, много ме е срам.
Дали пък на политиците напоследък не им върви със създаването на зрелища от изборите, понеже вече никой не очаква от тях да направят нещо за хляба?

Всъщност най-любопитното е дали ще има разлика между резултатите на тези и резултатите на следващите избори.
Прочетох го това сутринта, нямам време да коментирам, но един вид да ти намигна само - това е тема която може "да не ме държи здраво натъжен" ама ме жегна. Защо сте толкова индиферентни? Не мога да си обясня.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

аз гладувах
опс
това е днес
гласувах бе
с невалидна бюлетина
това брои ли се за индиферентност
не помня вече
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Remmivs написа:аз гладувах
опс
това е днес
гласувах бе
с невалидна бюлетина
това брои ли се за индиферентност
не помня вече
:-)

Е, предполагам че не. Тоест- не, не е индиферентност, няма място за предположения, това е позиция. (Друг въпрос е, че според мен тази позиция трудно може да привлече внимание и за масата, и медиите, ако щеш, остава неясна.)
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

негласуването превръща бг в една държава на роми и етнически турци
мое да се гордеете с тва:cool:

„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Green Light написа:
Прочетох го това сутринта, нямам време да коментирам, но един вид да ти намигна само - това е тема която може "да не ме държи здраво натъжен" ама ме жегна. Защо сте толкова индиферентни? Не мога да си обясня.
Аз обаче имам чувството, че поне няколко пъти съм обяснявала: в такива неща човек или се вдава и се ангажира, включително и емоционално, или избира рационално някакъв ход и гледа на всичко останало като на спектакъл (какъвто всички знаем, че политиката е, поне българската).
Не успявам нито едното, нито другото. На следващите избори вероятно ще гласувам, но по-малко индиферентна няма да бъда.
Нито пък ще има някакъв ефект от това.

Като че ли зад всичко стои усещането за безпомощност. Пред купуването на гласове, пред шашмите с екскурзиите, пред какво ли не.
Panta rhei...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Quid написа:негласуването превръща бг в една държава на роми и етнически турци
Де да беше само негласуването.
Panta rhei...
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

ми те тия правят законите и следят за спазването им

Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Quid написа:ми те тия правят законите и следят за спазването им
Днес научих, че в последните десет години почти всички българи са се изнесли от района на Кърджали - може би не от самия град, но от селата наоколо.
И сега в момента се чудя дали е редно да го пиша тук или не е.
Но нали сме си насаме... или пък може да го изтрия после... ще видим.
Panta rhei...
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

ми до там стигнаха нещата
българи да не мое да пишат за българи у българия
срам и резил

Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Quid написа:ми до там стигнаха нещата
българи да не мое да пишат за българи у българия
срам и резил
Да де, ама не става въпрос за българите.
Много е болно това. Няма пък, ще си го изплача.
Оказва се, че прословутият български етнически модел, лелеяното и възпявано мултиетнично общество работи само там, където преобладават българи.
И за това причина не са обикновените турци.
Не знам. :(
Panta rhei...
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

е това повтарям и аз :-)

п.п. абсолютно безсмислено е гласуването с невалидна бюлетина, по-добре гласувай за някоя малка и безизвестна партия, за която е ясно, че няма шансове, но поне вземаш от гласовете на бсп и дпс
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Quid написа:чакам едни няколко милиона в евро и изчезвам
писна ми понеже:cool:
Ти, с тия няколко милиона в евро тук ще си цар бре, недосегаем, онбашия...паша направо!
Аватар
Глас в пустиня

Мнемозина написа: И сега в момента се чудя дали е редно да го пиша тук или не е.
Но нали сме си насаме... или пък може да го изтрия после... ще видим.
Ха!
Браво бе, страхуваш се да не те строят в националистичните редици на БоЕВ ли?!
Аватар
Глас в пустиня

Мнемозина написа:
Днес научих, че в последните десет години почти всички българи са се изнесли от района на Кърджали...
Не е само там - Търговище, Попово, Разград, Шумен...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

БоЕВ написа:
Мнемозина написа:
Днес научих, че в последните десет години почти всички българи са се изнесли от района на Кърджали...
Не е само там - Търговище, Попово, Разград, Шумен...
Сигурен ли си?
Това днес го чух от напълно непредубеден човек и го каза с такава невинност, че направо се втрещих.
То и контекстът си имаше значение, разбира се, но няма как да го преразкажа...
Panta rhei...
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

latrevw написа:
е това повтарям и аз :-)

п.п. абсолютно безсмислено е гласуването с невалидна бюлетина, по-добре гласувай за някоя малка и безизвестна партия, за която е ясно, че няма шансове, но поне вземаш от гласовете на бсп и дпс
все едно е дали е за малка партия, която няма да влезе или невалидна
истината е, че законите са такива, че не се взима под внимание нищо освен валидните бюлетини и, след това, тези които минават бариерата
така че е все едно, де факто
обаче за мен не е все едно
защото имам моралното удовлетворение, че съм изразил себе си и съм показал, че за мен няма достйни кандидати
всичките са невалидни такива
ако изборите променяха нещо отдавна щяха да са забранени, това е тъжната смешка, която е самата истина всъщност
и фактът, че ти се иска да се махнеш въпреки всичките ти усилия да промениш нещата го доказва без капка милост
прочее аз не искам да имам нищо общо с тази паплач

колкото до роми и/или турци
те са българи
по закон
Аватар
Глас в пустиня

Мнемозина написа:
Всъщност, ако няма разлика в резултатите след гласуването можем да се поздравим с още един мандат на тройната коалиция.

При обработката на 73.99% от протоколите резултати бяха:

ГЕРБ - 25,16%
БСП - 18,62%
ДПС - 12,91%
Атака - 11,49%
НДСВ - 8,34%
Синята коалиция - 8,3%
Лидер - 5,76%

При тия резултати тройната коалиция взема над 40%, което ще рече, че Герб дори да се коалира със сини, зелени пембени...все тая!

И отново Доган ще бъде прав в прогнозата си, че новият кабинет ще бъде много `шарен` и много нетраен. Нищо, че това е ясно на всяко хлапе при тия цифри.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Remmivs написа:
колкото до роми и/или турци
те са българи
по закон
Те са български граждани по закон, да.

Това, което виждам като проблем, е сепарирането им, което може да доведе до остра националистична реакция.

В случая Доган и компания работят против етническия мир и то от много време. Това е големият парадокс.
Panta rhei...
Аватар
Глас в пустиня

latrevw написа:
БСП и ДПС си имат `твърд` електорат - при ниска избирателна активност вземат повече.
За "Коалиция за България% сега подадените гласове са 476 618, като през 2007 г. за левицата са гласували 414 786 души (21.41%). Заедно с Комунистическата партия, която сега е в състава на "Коалицията за България", през 2007 г. са получили общо 433 774 гласа.

За ДПС на сегашните избори са гласували 364 254 срещу 392 650 през 2007 г. (20.26%).
Това са резултати при гласували около два милиона, а, ако гласуват четири? Посочените партии ще вземат около 10% което автоматично ги свива в ъгъла.
Аватар
Глас в пустиня

Мнемозина написа:....
Това днес го чух от напълно непредубеден човек ...
А, аз съм предубеден - така ли?:lol:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

БоЕВ написа:
Е какво, не си ли? :lol:
Panta rhei...
Аватар
Глас в пустиня

Мнемозина написа:
БоЕВ написа:
Е какво, не си ли? :lol:
Да, бе, да!
Ако това, че казвам истината ме прави предубеден ОК - така да бъде.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

БоЕВ написа:
Да, бе, да!
Ако това, че казвам истината ме прави предубеден ОК - така да бъде.
:lol::lol::lol:

Това трябва да си го запиша някъде.
Panta rhei...
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

БоЕВ написа:Това са резултати при гласували около два милиона, а, ако гласуват четири? Посочените партии ще вземат около 10% което автоматично ги свива в ъгъла.
Това пък как го сметна?!? Знаеш как ще гласуват останалите два милиона? :grin:
Кажи ми числата от тотото моля те.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Remmivs написа:
БоЕВ написа:Това са резултати при гласували около два милиона, а, ако гласуват четири? Посочените партии ще вземат около 10% което автоматично ги свива в ъгъла.
Аз знам.

За Грийн. Само чакай... :lol:
Panta rhei...
Аватар
Глас в пустиня

Remmivs написа:
Кажи ми числата от тотото моля те.
Прав си - не знам как ще гласуват, но знам за кого няма да гласуват!:cool:
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Мнемозина написа:Те са български граждани по закон, да.

Това, което виждам като проблем, е сепарирането им, което може да доведе до остра националистична реакция.

В случая Доган и компания работят против етническия мир и то от много време. Това е големият парадокс.
Какво точно предлагаш, не разбирам. Защото е ясно, че разделянето е крайно нежелателно. В този смисъл навремето не се е давало право на глас и на жените...:grin: По същата логика някои от ЕС искат да сепарират, или направо изхърлят, българи и румънци.

Сега обаче имаме демокрация. Може и да нямаме демос, нито пък читава крация, но по закон, отново, имаме демокрация. И нейния резултат е, че всякакви идиоти могат да правят всякакви партии и да вкарват всякакви депутати на всякакви места и по всякакви начини. Демокрацията като една еманация на космоса на неколцина изплувал от хаотичното мнозинство.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

БоЕВ написа:Прав си - не знам как ще гласуват, но знам за кого няма да гласуват!:cool:
Ами те и сега не гласуват, друже. Но никой не им обръща внимание. Това са правилата на играта.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Remmivs написа: Какво точно предлагаш, не разбирам. Защото е ясно, че разделянето е крайно нежелателно. В този смисъл навремето не се е давало право на глас и на жените...:grin: По същата логика някои от ЕС искат да сепарират, или направо изхърлят, българи и румънци.

Сега обаче имаме демокрация. Може и да нямаме демос, нито пък читава крация, но по закон, отново, имаме демокрация. И нейния резултат е, че всякакви идиоти могат да правят всякакви партии и да вкарват всякакви депутати на всякакви места и по всякакви начини. Демокрацията като една еманация на космоса на неколцина изплувал от хаотичното мнозинство.
Нищо не предлагам, само констатирам. И не изключвам възможността да демонизирам Доган излишно и да му приписвам неща, които не съществуват.
Но е факт, че е непоклатим вече толкова години. И че единственият демократичен и мирен начин да бъде неутрализирано влиянието му е чрез гласуване. Което би неутрализирало и опасностите от обратната посока.
Но нищо не предлагам, щото вече и това ми звучи ужасно наивно.

Просто се впечатлих от това, което научих днес.

Редактирам, за да добавя: не си ме разбрал, това, за което писах по-горе, е че не турците там са сепарирани от мнозинството, а обратното - те някак сами го правят и то властово.
Тоест, някакъв вид нетолерантност проявява не мнозинството, а малцинството (или по-точно политическите му лидери, не в думите, а в действията си). И това неминуемо ще нагнетява напрежение.
Просто нямам начин да го кажа по-внимателно.
Panta rhei...
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

от темата разбирам само едно

някои все още не знаят че са емигранти в собствената си родина

Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Quid написа:от темата разбирам само едно

някои все още не знаят че са емигранти в собствената си родина
Грешиш.
Негласуването е резултат точно на това, че го знаят. Знаем тоест.
Само вижданията за причините за това емигрантство са различни.

Добро утро. :coffee:
Panta rhei...
Аватар
Глас в пустиня

Remmivs написа:
БоЕВ написа:Прав си - не знам как ще гласуват, но знам за кого няма да гласуват!:cool:
Ами те и сега не гласуват, друже. Но никой не им обръща внимание. Това са правилата на играта.
`Такива са правилата`, защото така са ти внушили!:lol:
За да им се `обърне внимание` не просто трябва да гласуват, а да гласуват така, че посочените по-горе партии да вземат по-малко проценти с `твърдите`си и `купени` гласове.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

кога нещата са били оправени с избори някъде
и кога с ъ-ъ революции
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Remmivs написа:кога нещата са били оправени с избори някъде
и кога с ъ-ъ революции