осъдени души е като комиксFani написа:Се чувстват като герои в "Осъдени души"?
Колко от вас ... ?
Re: Колко от вас ... ?
Б@си литературния разборcaliostro написа:осъдени души е като комиксFani написа:Се чувстват като герои в "Осъдени души"?
А стига бе!:Pcaliostro написа:осъдени души е като комиксFani написа:Се чувстват като герои в "Осъдени души"?
Като Попай или като Sin City?
Re: Добре дошла!
Отбелязвам си. Но дори аз не мога да прочета и изглезам всичко.pocti_bezobidna написа: Пропуск си е за книгата.
Филма можеше да е и много по-добър. Има си много достойнства,
ама актьорите не са сред тях, уви...
Fanny, ами не се чуствам като Фани Хорн.
нема революция, нема приключения, нема испанци
Скука, бате...
Мда.... Не сме испанци....
лирическият герой вероятно иска да каже че няма лошо да се играе водевил и да се прави секс по време на идиотски катаклизми.4avdar4e написа:Б@си литературния разборcaliostro написа:осъдени души е като комиксFani написа:Се чувстват като герои в "Осъдени души"?Ся ако кажеш и какво е искал да каже главният лирически герой....
и то с мноооо мъка
може да не сме испанци но това не ни пречи да крещимеееееееRemmivs написа:Отбелязвам си. Но дори аз не мога да прочета и изглезам всичко.pocti_bezobidna написа: Пропуск си е за книгата.
Fanny, ами не се чуствам като Фани Хорн.
нема революция, нема приключения, нема испанци
Скука, бате...
Мда.... Не сме испанци....
олеееееееееееееееееееееее
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Привет Фани:-)Fani написа:Се чувстват като герои в "Осъдени души"?
Книгата ми хареса (поне на времето, когато я четох ми хареса, може и от възраста да е било:winkw:) И филма не е лош. Не обичам да сравнявам книги и филми правени по книгите:-)
И ....да отговоря
Не. Не се чувствам.
А ти?

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Циник! Тук хората говорят за невъзможна, изпепеляваща любов, той пак до сех до докараcaliostro написа: лирическият герой вероятно иска да каже че няма лошо да се играе водевил и да се прави секс по време на идиотски катаклизми.
и то с мноооо мъка
невъзможната и изпепеляващата ...го намирам за доста перверзно4avdar4e написа:Циник! Тук хората говорят за невъзможна, изпепеляваща любов, той пак до сех до докараcaliostro написа: лирическият герой вероятно иска да каже че няма лошо да се играе водевил и да се прави секс по време на идиотски катаклизми.
и то с мноооо мъка
- Green Light
Когато не ти дават е по- мъка. Щото като не си даваш, не си даваш, не даваш, не даваш и накрая бе я майната му и си дадеш. А, като не ти дават- йок, братче, тва е!esti написа:И често тези хора сте вие мъжете, а вие не сте хора!:blum:МЪЖжжж написа:Често тези хора сме си самите ние.esti написа: Нещата не са невъзможни, просто понякога искаме нещо от неподходящи хора в неподходящо време.
Иначе нищо невъзможно няма.
А иначе винаги съм се чудила, кога е по-трудно - когато не ти дават или когато не си даваш.
Била съм и в двата лагера и май все си е мъка....
Драми има около всички хора. Въпросът е до колко се впускаш в тях, до колко ги изживяваш като световни проблеми и до колко съумяваш да не ти пука за глупости.Fani написа:Се чувстват като герои в "Осъдени души"?
Задачка с ужасно много неизвестни (и хора) - т.е. осъдено решение
- Житената Питка
- BOFH
EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE aй са глупости!caliostro написа:осъдени души е като комиксFani написа:Се чувстват като герои в "Осъдени души"?
Осъдени души е една епопея за изпИпИляващия секс, дрогата, петнистия тиф и още нещо... съвсем сериозни работи - ъхъм

Мен по-ме кефи Звездни Войни, особено оня с черната каска - ето това е емоционален герой с богат бекграунд и силна житейска драма.

Понякога се чувствам като него - едва дишам от тия цигари.

осъдени души да го направи дж. лукас да видиш какво ще е мазалоЖитената Питка написа:EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE aй са глупости!caliostro написа:осъдени души е като комиксFani написа:Се чувстват като герои в "Осъдени души"?
Осъдени души е една епопея за изпИпИляващия секс, дрогата, петнистия тиф и още нещо... съвсем сериозни работи - ъхъм
Мен по-ме кефи Звездни Войни, особено оня с черната каска - ето това е емоционален герой с богат бекграунд и силна житейска драма.
Понякога се чувствам като него - едва дишам от тия цигари.
- Житената Питка
- BOFH
Нищо подобно пич! Винаги даватGreen Light написа:Когато не ти дават е по- мъка. Щото като не си даваш, не си даваш, не даваш, не даваш и накрая бе я майната му и си дадеш. А, като не ти дават- йок, братче, тва е!esti написа:И често тези хора сте вие мъжете, а вие не сте хора!:blum:МЪЖжжж написа:Често тези хора сме си самите ние.esti написа: Нещата не са невъзможни, просто понякога искаме нещо от неподходящи хора в неподходящо време.
Иначе нищо невъзможно няма.
А иначе винаги съм се чудила, кога е по-трудно - когато не ти дават или когато не си даваш.
Била съм и в двата лагера и май все си е мъка....
Аз май съм по-сългасен с ести, че е мъка, когато не си даваш... Щото то и времето, когато може да си вземеш не е безкрайно... А мерака е кат котарака...
Инак - и ний сме хора. Не я слушай ести - мъка и спомени са я налегнали
- Green Light
Няма сняг пич, инак щях да те питам какво можеш...Green Light написа:Тва е нищо, бе, аз кво мога, ехеееЖитената Питка написа:Уважавам кристално ясния начин по който разкриваш на заблудения читател (като мен) магическата красота на словото.Green Light написа:Щото като не си даваш, не си даваш, не даваш, не даваш и накрая бе я майната му и си дадеш.
Но казват, че щял да падне. Края на януари или средата на февруари, живот и здраве сме горе ... или на другото горе, или на третото...
А мойте принцове сега цепят снеговете на Пампорово и им се кефя дистанционно
- Dark Angel
ахъм, нещо се обърках - мисля е време да се пусне списък на божества, богини, полубожества, титани и секаква друга ....ъъъъ....Remmivs написа:Великан е! Титан!Житената Питка написа:Уважавам кристално ясния начин по който разкриваш на заблудения читател (като мен) магическата красота на словото.
Оубаче аз мисля като Елби.
така де, да знаем чий мисли виждаме на екрана
Са замени тифа с чумата, върни се в 14 век (май там беше) и ми кажи кво получИ?Житената Питка написа: EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE aй са глупости!
Осъдени души е една епопея за изпИпИляващия секс, дрогата, петнистия тиф и още нещо... съвсем сериозни работи - ъхъм![]()
А Фани-то де фана гората?
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аз се сетих за Маркес и "Любов по време на холера", ама то беше май 19 век...maggot написа:Са замени тифа с чумата, върни се в 14 век (май там беше) и ми кажи кво получИ?Житената Питка написа: EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE aй са глупости!
Осъдени души е една епопея за изпИпИляващия секс, дрогата, петнистия тиф и още нещо... съвсем сериозни работи - ъхъм![]()
А Фани-то де фана гората?
Е, аз за Декамерон, ама се тая - мислата ми беше че се пише все едно и също, само в различни аранжименти в зависимост от времената.4avdar4e написа: Аз се сетих за Маркес и "Любов по време на холера", ама то беше май 19 век...
Така че - Осъдени души, Любов по време на холера, Декамерон или Златната ябълка.... се сме там и се свършваме до наркотици, секс и роке...ъъъъъ... лъжи
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
А на мен от актьорите Ян Енглерт (май така се казваше) ми хареса, като игра.pocti_bezobidna написа: Пропуск си е за книгата.
В книгата много ме беше яд на отец Ередия, баси фанатика, баси чудото...
А във филма, като че ли малко го бяха очовечили, а поляка много добре пресъздаде образа.
Пък и какви сини, сини очи.....
-
Darkk
- Dark Angel
az, ama sam smotana
tova e super:

Ами ти къде искаш да се свърши като все оттам и се почва?maggot написа:Е, аз за Декамерон, ама се тая - мислата ми беше че се пише все едно и също, само в различни аранжименти в зависимост от времената.4avdar4e написа: Аз се сетих за Маркес и "Любов по време на холера", ама то беше май 19 век...
Така че - Осъдени души, Любов по време на холера, Декамерон или Златната ябълка.... се сме там и се свършваме до наркотици, секс и роке...ъъъъъ... лъжи
С оперно пеене?Remmivs написа: Ами ти къде искаш да се свърши като все оттам и се почва?
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Ти прочети (ако не си) "Старонемски декамерон", да видиш там кво ставаmaggot написа:Е, аз за Декамерон, ама се тая - мислата ми беше че се пише все едно и също, само в различни аранжименти в зависимост от времената.4avdar4e написа: Аз се сетих за Маркес и "Любов по време на холера", ама то беше май 19 век...
П.П. Намерих в нетя един от най-любимите ми разкази от там и то предоставям на Височайшето Ви Внимание
----------------
“ Твърде често се случват чудни и смешни неща, дето не са за вярване. Искам сега да ви разкажа една такава история. Ала не е някоя измишльотина, работата наистина е станала точно така, а не иначе. Можете спокойно да ми вярвате, защото сам видях и чух.
Една девица си отглеждала хубава градинка с подправки. Обичала я повече от всичко, сеела и копаела от зори до мрак и зорко внимавала да не се промъкне някой вредител. Доставяло й голяма радост да отглежда всякакви подправки и билки. Девицата била засадила в градината си розов храст, израсал толкова висок, гъст и разперен, че сянката му можела да предпази от слънцето дванайсет рицари. По-висок бил от човешки бой и го придържала с обръч. Тъкмо под този храст растели най-скъпоценните билки и най-сочните треви, които девицата засадила за радост на очите си. От най-ценните билки и от розите на този храст тя приготвяла и всвъзможни есенции, с които поддържала хубостта си. Всяка сутрин милата хубавица отивала гола-голеничка от спалнята си в градинката и се напръсквала под храста с розова есенция.
Един ден се бях промъкнал тайно, за да открадна няколко рози, но уви – безуспешно, защото като погледнах през една дупка от чеп, забелязах, че в градинката има някой. И ето че ми се случи чудо невиждано. На драго сърце ще ви разкажа какво видях и чух, ако милата госпожица ми позволи. Наистина беше извънредно странно! Да разкажа ли? Или предпочитате да си замълча?! Ако желаете да си остане между нас, ще приема желанието ви като заповед, защото волята на благородните жени трябва да се изпълнява безпрекословно. Но много ще се зарадвам, ако ми позволите да я разкажа, защото не ми се ще да ме подозрат, че съм отворил голяма уста за дребни клюки. Можете да ми вярвате,че ще ви разправям с преголямо удоволствие, защото такива пиперливи смешки трябва да се разпространяват сред народа.
И още нещо ще ви река отнапред: всички знаят, че някои билки са чудотворни. Има такива дето възвръщат на немия говора, ако той ги пъхне между устните си. Това особено въздействие опознала и девицата си, когато една заран отишла както обикновено от спалнята си в градината, за да се напръска с розова есенция. Полегнала тя под розовия храст и под чудотворното въздействие на една билка ‘срамницата’ й неочаквано продумала: “ Цялото си тяло поддържате грижовно и старателно, само мен ме пренебрегвате най-грубо! Никога не ми обръщате внимание, никога не ми угаждате!”
Госпожицата погледнала смаяна надолу и казала на дръзкото ‘нещице’:
- Теб пък никога не съм те чувала да говориш! Как така изведнъж се разприказва?!
‘Срамницата’ отвърнала:
Една билка, която се пъхна между устните ми, ме дари с възможността най-сетне да Ви кажа всичко, което ме вълнува. Страдам от това, че Вие направо боготворите тялото си, а на мен – ни капка внимание. А в действителност Вас ви ухажват единствено заради мен! Ако не бях аз, имаше дълго да чакате да се завърти някой обожател.
Госпожицата рекла подигравателно:
Що за глупости! Искаш да повярвам, че ме почитат единствено заради теб? Досега всички мъже са ме уверявали, че съм истинска радост за окото, че сърцето и всичките им сетива са запленени от хубостта ми. А ти си въобразяваш, че само заради теб! Убедена съм, че биха те презрели, ако можеха да те видят! Та ти си само едно кафяво четинесто ‘нещице’, впило се там долу в тялото ми. Бих умряла от срам, ако някой те види! Какво представляваш толкова, че да ме ухажват заради теб?!
Ако щете вярвайте, но на онова ‘нещице’ косичките му щръкнали от възмущение Laughing и то рекло на своята господарка:
Наистина Вие привличате погледите на мъжете, защото сте голяма хубавица. Но и аз не съм за изхвърляне с тоя тъмен тен; много добре ми стои даже. В края на краищата всеки си има своя външност и ако му подхожда, не бива да я подценяват. По природа съм си брюнетка и четинеста, мястото ми е в слабините и нося заоблено, привлекателно хълмче. Така съм си създадена. Затова пък вие имате приятна, благородна осанка, кожата ви е със светъл, розово-цъфтящ тен. Но разберете все пак: ако Ви възхваляват, то е само заради мен. Да не мислите, че толкова Ви търсят заради хубостта? Дълго има да чакате някой да Ви ухажва и възжелава заради нея. Красотата и на най-голямата хубавица пет пари не струва, ако няма нищо между бедрата. А пък Вие само се чудите как да ме скриете от очите на хората и все ме забулвате с всякакви евтини, грозни ленени парцали. При това, многобройните Ви обожатели се тълпят около Вас заради мен! И какво ми е признанието?! Не ми отпускате дори някоя дребна фибичка за украса!
Госпожицата плъзнала поглед надолу по тялото си и ядосана рекла:
Тури му пепел! Стига сме се карали! Откъде-накъде ще украсявам с бижутата си теб там, долу?! Я се махай дяволско изчадие такова, проклето черно чудовище, по-отвратително от всички морски змейове! Колко си гадна! Престани най-сетне да ме нападаш, защото в края на краищата ти не си ми потребна, ами си зависима от мен. Щом ме хулиш така – край на приятелството ни, отвратителна, отблъскващо грозна твар такава! Има да съжаляваш! Хайде сега да видим кого предпочитат мъжете – теб или мен!
Девицата и ‘срамницата’ й се разделили насълзени. ‘Нещицето’ , оставено само, се оттеглило на една зелена поляна, докато хубавицата си потърсила компания.
Отдавна я ухажвал един студент, който страстно се домогвал до любовта й. Девицата решила да му се отдаде, за да разбере кое всъщност е главното: цъфтящата й младежка красота или онова отвратително нещо. Но щом студентът установил, че между бедрата й няма нищо, проклел продължителното си, безполезно ухажване и не скрил разочарованието си от другите. Така се разчуло навсякъде, че между краката на госпожицата липсвала една важна съставка на женствеността. Почнали да я сочат с пръст и да викат:
Гледайте, там върви без-срамницата!
Пристъпела ли към мъжете, те отвръщали поглед и се правели, че госпожицата не съществува за тях. Понеже на всякъде се отнасяли с нея с обидно пренебрежение, тя била сломена и в пълното си отчаяние почнала да копнее за смъртта.
Но трябва да научите и какво се случило в това време със ‘срамницата’ й. Където и да се появявала с нея се отнасяли зле, защото я вземали за жаба Опитала ли се да привлече погледите на мъжете върху себе си, търпяла разочарование: отвръщали й със силни ритници. Тогава съвсем се наплашила и накрая си рекла: “Каква несрета! Как можах да сглупя дотам, че да се отделя от господарката си! Там си бях много по-добре, отколкото сега. Имаше право: без нея съм посмешище за целия свят. Затова трябва да се постарая да спечеля благосклонността й.”
Както казахме, и госпожицата страдала от пренебрежението на хората, та си помислила: “Ех, колко щях да съм щастлива, ако можех да си върна ‘нещицето’!”
Като разчитала на случайността, тя отишла най-сетне на мястото, където се разделили. И ето, че ‘срамницата’ действително пристигнала, като пропълзяла през моравата. Как сърдечно се поздравили двете! Безкрайно били щастливи да се видят отново. Оплакали се една на друга какво изстрадали и как обидно ги пренебрегвали мъжете. С една дума, хубавицата най-сетне си възвърнала’нещицето’.
Тогава обаче тя ме извика при себе си и рече:
- Помогни ми със съвет, че доста се напатих. ‘Нещицето’ ми беше избягало. Сега пак си го имам, но как да сторя тъй, че всички мъже да научат? И ме посъветвай още как да постъпя, та да не ми избяга пак. Нали си умен човек с опит.
Тогава препоръчах на хубавицата: “Дайте да Ви го зачукат!” Laughing Wink
А като ме помоли да уредя тази работа, аз й сторих услугата: сложих го точно на мястото и мощно забих през него як пирон, тъй че от тогава не е помръдвало.
Накрая един приятелски съвет за истинския мъж:
Който има жена, трябва непрекъснато да й забива здраво ‘нещицето’ към тялото, за да не се разбягат двете. Не го ли прави, няма да прокопса в любовта
-------------------------
Сола-а патриа-а-а-а-а финест-а-а-а-а-а кози-и-и-и-я-я-я-яmaggot написа:С оперно пеене?Remmivs написа: Ами ти къде искаш да се свърши като все оттам и се почва?
МУААААААААААХАХАХАХАААААА4avdar4e написа:....
П.П. Намерих в нетя един от най-любимите ми разкази от там и то предоставям на Височайшето Ви Внимание(не ми се оправят грешките, оставям го така).....
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Ти остави другото, ама ако ти кажа какъв чалга вариант на Джингъл Белс ми се е лепнал в мозъка и не мога да го изтърся оттам... Същия проблем го имах като бях ученичка с "Абре мОмче имаш конче дай ми го дай..."Remmivs написа: Сола-а патриа-а-а-а-а финест-а-а-а-а-а кози-и-и-и-я-я-я-я
ДжиИиИнгъЪл беЕлс, ДжиИиИнгъЪл беЕлс...
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Рем- е, не така... Как може да не си чел книгатаRemmivs написа:Не съм гледал книгата и не съм чел филма.
Всички ние сме души. Вероятно всички сме и осъдени. Най-страшния съдник сме си самите ние.
веднага я почвай
а н а въпроса - може би всеки е имал ситуация, в която се е чувствал като Фани или поне му се е искало да се проектира в нейния образ
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
обикновено като ми кажат да гледам нещо или да го чета и не става така
голямо съм прасе
и не мога всичко да съм изчел
сега довършвам стражите, стражите и съм подпукал Seeing Red
после имам още един куп на опашката, ще добавя и тази, ама някак ми се чини, че няма да ми ареса
и е крайно време да си купя нощна шапчица
ъ-ъ ламба
голямо съм прасе
и не мога всичко да съм изчел
сега довършвам стражите, стражите и съм подпукал Seeing Red
после имам още един куп на опашката, ще добавя и тази, ама някак ми се чини, че няма да ми ареса
и е крайно време да си купя нощна шапчица
ъ-ъ ламба
Е ади са, всеки ли трябва да е прочел всичко? ПочнАх да имам чувство за малоценност тука, егати ...latrevw написа: Рем- е, не така... Как може да не си чел книгата
веднага я почвай
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
не, разбира се, ама "Осъдени души" е нещо като Под игото, само че последното беше задължително, а пръвото се четеше и препрочиташе вместо задължителните книгиmaggot написа:Е ади са, всеки ли трябва да е прочел всичко? ПочнАх да имам чувство за малоценност тука, егати ...latrevw написа: Рем- е, не така... Как може да не си чел книгата
веднага я почвай
а пък Рем-а нали всичко е изчел, изненадах се:-)
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Нидейmaggot написа: ПочнАх да имам чувство за малоценност тука, егати ...

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.