много вяло вървят нещата:-)
един ден ще искате но не!
знаеш ли, това със хваленето в св-то е ужасно; въпреки че знам, че така трябва да се прави, но съм се напатила, не лично аз де, шефката от предишната ми фирма, от толкова кандидати, май нямаше ни един, дето написаното в св-то да му отразява реалните възможности - не го разбирам аз товаПенчо Заека написа:Я, ква хубава темичка!
Ние българите сме комплексирано племе. Повечето от нас не умеят да се хвалят добре, страдат от прекалена скромност и си патят от това. Аз се хваля на поразия, когато си пиша СВ-то. Че как иначе..И детето си трябва да го хваля повече, много повече. Вече от седмица изобщо не го критикувам, и човекът си пооправи самочувствието.
Според мен фалшивата скромност е един от смъртните грехове.
Знам - просто нямаше как да ти отговоря хвалейки се!Мнемозина написа:
Тая тема е само за хвалби.
Е това пък какво общо има със самохвалството и оправданието му, че аджеба не се хвалел само този дето нямал с какво да се похвали?!:roll:АВе написа:Точно така! Много правилно!Remmivs написа:аз пък я харесвам, всъщностlatrevw написа:а за мен това е една от най-тъпите фрази
човек трябва да знае кой е и какво може
не за да се хвали, а за да се радва на живота
виж сегаБоЕВ написа:Е това пък какво общо има със самохвалството и оправданието му, че аджеба не се хвалел само този дето нямал с какво да се похвали?!:roll:
Да бе - сякаш не ти и АВе осмивахте предългите съкращения във визитките, домашните табели и като представяне при запознанство - съгласи се, че е тъпо когато си на почивка да речем, и се запознаваш с някого да ги наредиш всичките - аз съм магистър по еди_какво си, бакалавър по еди_що си, имам пет сертификата и седем лиценза за ....Remmivs написа:виж сегаБоЕВ написа:Е това пък какво общо има със самохвалството и оправданието му, че аджеба не се хвалел само този дето нямал с какво да се похвали?!:roll:
ако само се (само)хвалиш начи има нещо гнило
ако обаче казваш от време на време (не че другите не го забелязват, но понякога просто се срещаш за първи път с някой и не е имал тази възможност да оцени какъв титаничен гений, неземно красив, с божествена душа и тяло, строг но справедлив и най-вече безкрайно мъдър си [справка говоря за себе си], то не е никак учтиво да го оставиш в неведение просто) аз съм този който съм, приятно ми е, си е напълно здравословно
БоЕВ написа:Да бе - сякаш не ти и АВе осмивахте предългите съкращения във визитките, домашните табели и като представяне при запознанство - съгласи се, че е тъпо когато си на почивка да речем, и се запознаваш с някого да ги наредиш всичките - аз съм магистър по еди_какво си, бакалавър по еди_що си, имам пет сертификата и седем лиценза за ....
А, още по-тъпо е когато си на маса в кръчма да почнеш да ги изреждаш.
Хм. Изреждането на дълги титли в кръчмата може да е много полезно за проверка на фазата, до която си достигнал.БоЕВ написа:
Да бе - сякаш не ти и АВе осмивахте предългите съкращения във визитките, домашните табели и като представяне при запознанство - съгласи се, че е тъпо когато си на почивка да речем, и се запознаваш с някого да ги наредиш всичките - аз съм магистър по еди_какво си, бакалавър по еди_що си, имам пет сертификата и седем лиценза за ....
А, още по-тъпо е когато си на маса в кръчма да почнеш да ги изреждаш.
Всичко, май, е в дозата.Remmivs написа:
нещо не се разбрахме или пък се разбрахме, без да разберем за това, но и това е традиция тук
да ти кажа коя похвала си харесвам най-много (защото определено си е похвала да го кажеш за себе си - имплицитно те вдига на това ниво)
никой не се смее на този, който се смее на себе си
така че
PS
пък последователите на асклепий казват, това за визитките и прочее, че дозата лекува или убива
Мнемозина написа:
Хм. Изреждането на дълги титли в кръчмата може да е много полезно за проверка на фазата, до която си достигнал.
И тогава колкото по-малко титли имаш, толкова повече можеш спокойно да си пиеш.
Така си беше от самото начало.БоЕВ написа:Мнемозина написа:
Хм. Изреждането на дълги титли в кръчмата може да е много полезно за проверка на фазата, до която си достигнал.
И тогава колкото по-малко титли имаш, толкова повече можеш спокойно да си пиеш.
Хм. И каква стана тя? Излезе че, и този дето няма с какво да се хвали, спокойно може да се похвали.