Малко проза

Все същите
Аватар
Мнемозина

Малко проза

Мнение от Мнемозина »

Тъй де, аман от политика. :blum:

Правя експеримент. Най-вероятно безсмислен.

Всеки си има някакви неща, които не може да приеме.
Едно от моите такива са хвърлените фасове. Не по улицата или по плочки (там така или иначе нищо не расте, пък и теоретично (!) може да се изметат), а в зеленината. Като видя нещо такова, и ме обхваща тих ужас.
Тъй де, не че непрекъснато събирам фасове от градинките, просто избягвам да се вглеждам. :grin:

Обаче.
Има край нашия блок градинка, за която хората горе-долу се грижат. Нищо особено, разкопават, бодат цветенца, после поливат... ама цветенца и градинка.

Има в нашия блок и някакви странни наематели, които за по-лесно понякога като излизат, си оставят торбите с боклук в градинката. Иначе не ги мятат през балкона, не, просто културно и небрежно ги оставят пътьом.
Донякъде разбираемо, човещинка, не е всеки ден, все някой събира после боклуците.
Дамската част от тези наематели също така явно държи на чистия въздух у тях и затова излиза групово да пуши пред входа :blink:. Без пепелник, щото има удобна за целта градинка.
Туй вече леко ме напряга и взех да събирам фасове.
Онзи ден дори се случи да изляза точно когато те пак пушеха и се получи известна демонстрация от моя страна. :grin: Те малко се притесниха, минаха отстрани на блока и си хвърлиха фасовете в другата градинка.

Днес пак събрах реколтата и я сложих в една специално поръчана тенекия от сирене, която им оставих като пепелник до входа.
Какъв ли ще е ефектът?

Личният ми отговор клони към "никакъв", но все пак ми е интересно. :lol:
Panta rhei...
І

Мнение от І »

Мнемо, срока на "полуразпад" на фаса е 2 седмици. Направен е изключително от естествени продукти, съставляващи достатъчно добър тор. Знам, че и ти пушиш..и не е крамолата около пушлявенето, а чисто естетическа. :-) Явно.
Да, ама очевадните неща, обикновено не са очевидни.
В Лондон се бях втрещил как около дърветата е пълно с фасове. И ми обясниха...че няма по "здравословен тор". Хората джапат тревата и вместо да си метнат "огризката" от допушената цигара в коша..я подаряват на дърветата.
Е ..верно. Картината не е от най-лицеприятните. Но си представих какво е да висят найлонови пликчета по храстите като у БГ...развяти и донесени от вятъра.
Т.е. ...пак казвам, не всичко очевадно е очевидно.
:-)
А красотата..никога не е успявала да спаси света. :lol:
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

МЪЖжжж написа:Мнемо, срока на "полуразпад" на фаса е 2 седмици. Направен е изключително от естествени продукти, съставляващи достатъчно добър тор. Знам, че и ти пушиш..и не е крамолата около пушлявенето, а чисто естетическа. :-) Явно.
В Лондон се бях втрещил как около дърветата е пълно с фасове. И ми обясниха...че няма по "здравословен тор". Хората джапат тревата и вместо да си метнат "огризката" от допушената цигара в коша..я подаряват на дърветата.
Е ..верно. Картината не е от най-лицеприятните. Но си представих какво е да висят найлонови пликчета по храстите като у БГ...развяти и донесени от вятъра.

В Лондон извън решетката около дърветата, къде на друго място си хвърляха фасовете. На тревата имаше ли?
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Аз мисля, че ще се учудиш на успеха. Мисля, че хората не обичаме наставленията и забележките и бихме направили всичко само и само да правим напук. Затова и забележките не вършат работа. Но ако някак покажеш, че там в тази градинка може да е чисто и да изглежда добре. И че ето, аз съм готов да приема вашият навик, пушете си, даже много хубаво правите, я какви интересни цигари и брей какъв изискан начин за издухвате дима и аз така ще почна, и хем даже тук с вас. И после дет ще цапаме градинката ще си хвърлим фасовете в тенекето. Всички ние обичаме да ни е чисто, няма такъв който да се радва на мръсно. Хората с желание се включват в такива неща, колкото и да са прости или тъпи или селяни или каквито и да са. Ще видиш, че ще има успех.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

МЪЖжжж написа:Мнемо, срока на "полуразпад" на фаса е 2 седмици. Направен е изключително от естествени продукти, съставляващи достатъчно добър тор. Знам, че и ти пушиш..и не е крамолата около пушлявенето, а чисто естетическа. :-) Явно.
Естествено, че въпросът е предимно естетически, ти пък сега! :-)

Да си хвърлиш фаса до дървото е същото като да го хвърлиш на асфалта - там е по-лесно да бъде почистено.
Ако логиката ще е на полезност, би трябвало и хранителните отпадъци да ги мятаме из градинките. И за други полезни и силно наторяващи субстанции се сещам даже. :roll:

Не искам красотата да спасява света, искам светът да спасява красотата. :grin:
Panta rhei...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Green Light написа:Аз мисля, че ще се учудиш на успеха. Мисля, че хората не обичаме наставленията и забележките и бихме направили всичко само и само да правим напук. Затова и забележките не вършат работа. Но ако някак покажеш, че там в тази градинка може да е чисто и да изглежда добре. И че ето, аз съм готов да приема вашият навик, пушете си, даже много хубаво правите, я какви интересни цигари и брей какъв изискан начин за издухвате дима и аз така ще почна, и хем даже тук с вас. И после дет ще цапаме градинката ще си хвърлим фасовете в тенекето. Всички ние обичаме да ни е чисто, няма такъв който да се радва на мръсно. Хората с желание се включват в такива неща, колкото и да са прости или тъпи или селяни или каквито и да са. Ще видиш, че ще има успех.
Дано.
Ще видим. :-)
Panta rhei...
jazz

Мнение от jazz »

Мнемо, срока на "полуразпад" на фаса е 2 седмици.
хм
http://www.mothersfightingforothers.com ... egrade.htm
http://www.cigarettelitter.org/index.as ... mokers#bio
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Мнемозина написа:Не искам красотата да спасява света, искам светът да спасява красотата. :grin:
може и да може, но може и да не може... грозните в света надали ще желаят красотата... грозните най-често завиждат. Освен ако не са благородни - т.е. да са с възвишена душа. То пък и те са кът...

важното да има хубаво ЧВ и ШЛ :)
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

jazz написа:
Мнемо, срока на "полуразпад" на фаса е 2 седмици.
хм
http://www.mothersfightingforothers.com ... egrade.htm
http://www.cigarettelitter.org/index.as ... mokers#bio
А, благодаря!
И на мен ми прозвуча странно това, но нали все си мисля, че грешно съм запомнила или че нещо съм пропуснала...
Panta rhei...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

ELBI написа:
Мнемозина написа:Не искам красотата да спасява света, искам светът да спасява красотата. :grin:
може и да може, но може и да не може... грозните в света надали ще желаят красотата... грозните най-често завиждат. Освен ако не са благородни - т.е. да са с възвишена душа. То пък и те са кът...

О, да, особено на ШЛ много държа! :lol:

Много ми е трудно да ти отговоря точно каквото мисля, защото това "грозните в света" за мен не значи нищо.
Виж, "красивите" са по-определена категория.
Но си мисля, че когато човек, който мисли себе си за грозен, се радва на нещо красиво, то тази радост е много истинска и искрена, точно защото нещо у него е преодоляно.
Panta rhei...
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Мнемозина написа:
ELBI написа:

О, да, особено на ШЛ много държа! :lol:

Много ми е трудно да ти отговоря точно каквото мисля, защото това "грозните в света" за мен не значи нищо.
Виж, "красивите" са по-определена категория.
Но си мисля, че когато човек, който мисли себе си за грозен, се радва на нещо красиво, то тази радост е много истинска и искрена, точно защото нещо у него е преодоляно.
няма категория красиви без категория грозни. Все едно да имаш полюс плюс и да нямаш минус. Иначе спрямо какво категоризираш "красив"?

Може да напишеш разказче за мислите на грозни хора ;) И се сещам за Парижката св. Богородица :cool: Примерно. Но пък там имаме душевна красота... или пък чистота... или пък всичко е любов :cool:
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

ELBI написа: няма категория красиви без категория грозни. Все едно да имаш полюс плюс и да нямаш минус. Иначе спрямо какво категоризираш "красив"?

Може да напишеш разказче за мислите на грозни хора ;) И се сещам за Парижката св. Богородица :cool: Примерно. Но пък там имаме душевна красота... или пък чистота... или пък всичко е любов :cool:
Все някой ще каже какво е всичко, даже се сещам кой. :blum:

Бинарните опозиции са удобни, но не изчерпват света. Те са само ориентири, крайни точки на някакъв спектър и, както личи от втората част на постинга ти, тези крайни точки дори понякога се оказва, че се събират.
Последно промяна от Мнемозина на 16.06.09, 15:22, променено общо 1 път.
Panta rhei...
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Мнемозина написа:
ELBI написа: няма категория красиви без категория грозни. Все едно да имаш полюс плюс и да нямаш минус. Иначе спрямо какво категоризираш "красив"?
Все някой ще каже какво е всичко, даже се сещам кой. :blum:

Бинарните опозиции са удобни, но не изчерпват света. Те са само ориентири, крайни точки на някакъв спектър и, както личи от втората част на постинга ти, тези крайни точки дори понякога се оказва, че се събират.[/quote]

с 2 думи - всичко е едно :rotfl24: С 3 е май :)
Публикувай отговор