ех, този Пратчет кога ли ще намеря време да прочета нещоRemmivs написа:
Колко от вас ... ?
Re: Стражите! стражите!
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Re: Добре дошла!
latrevw написа:
не, разбира се, ама "Осъдени души" е нещо като Под игото, само че последното беше задължително, а пръвото се четеше и препрочиташе вместо задължителните книги
а пък Рем-а нали всичко е изчел, изненадах се:-)
О! Далеч не всичко съм прочел. И, уви, далеч не всичко ще успея. Ces't la vie.
шегичка де, исках да кажа, че много си челRemmivs написа:latrevw написа:
не, разбира се, ама "Осъдени души" е нещо като Под игото, само че последното беше задължително, а пръвото се четеше и препрочиташе вместо задължителните книги
О! Далеч не всичко съм прочел. И, уви, далеч не всичко ще успея. Ces't la vie.
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Re: Стражите! стражите!
За него винаги трябва да се намери време, така както не може човек да е прекалено зает за Удхаусlatrevw написа:ех, този Пратчет кога ли ще намеря време да прочета нещоRemmivs написа:
Гаспода, Гаспода така ни подреди/зариби
Последно промяна от frisky lioness на 04.01.07, 16:01, променено общо 1 път.

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Не трябва, ама си струва да опита. Ей на, 33 години се опитвам, ама пустите му писатели писАли, пишат и продължават все такаmaggot написа:Е ади са, всеки ли трябва да е прочел всичко? ПочнАх да имам чувство за малоценност тука, егати ...latrevw написа: Рем- е, не така... Как може да не си чел книгата
веднага я почвай
П.П. Спицялно "Осъдени души" и "Поручик Бенц" според мен са по-добри от "Тютюн", обаче Димов е направил реверанс към властта и така тутунът станал по-известен...
Е четеше се щото беше първата книга от сорта на Арлекин тогава на пазара. Ма аз по тва време предпочитах да чета за Винету и Оцеола, та съм я пропуснАла. Сега предпочитам пък фантастики и пак съм назад с материала от сирюозни книжленцаlatrevw написа: не, разбира се, ама "Осъдени души" е нещо като Под игото, само че последното беше задължително, а пръвото се четеше и препрочиташе вместо задължителните книги
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Re: Колко от вас ... ?
Харесва ми филма. Книгата не съм чела.Fani написа:Се чувстват като герои в "Осъдени души"?
Разбирам как се чувства Фани, макар и да не съм била точно на нейното място.
Фанатизма на отчето е безспорен и на мен лично героят не ми харесва. Но има и нещо друго - тя също беше фанатично влюбена. Все си мисля, че има ситуации, които подклаждат именно такава любов - недостижим субект, примерно.
Още си мисля, че ние сами се навиваме понякога в подобни случаи и че нам е подвластно да се овладеем и да подчиним емоцията, най-вече като я опознаем (не субекта, емоцията
-
почти безобидна
Re: Колко от вас ... ?
Това интересно звучи. Не съм се замисляла по въпорса, ама га че ли е верно.vyara написа: Още си мисля, че ние сами се навиваме понякога в подобни случаи и че нам е подвластно да се овладеем и да подчиним емоцията, най-вече като я опознаем (не субекта, емоцията).
Туй пусто любопитство за опознаване на емоцията...
Магът, къв Арлекин, ве???maggot написа: Е четеше се щото беше първата книга от сорта на Арлекин тогава на пазара. Ма аз по тва време предпочитах да чета за Винету и Оцеола, та съм я пропуснАла. Сега предпочитам пък фантастики и пак съм назад с материала от сирюозни книжленца
може да не ти допада, ама чак пък толкова
maggot написа:Е четеше се щото беше първата книга от сорта на Арлекин тогава на пазара. Ма аз по тва време предпочитах да чета за Винету и Оцеола, та съм я пропуснАла. Сега предпочитам пък фантастики и пак съм назад с материала от сирюозни книжленца
И аз, и аз. Винету! Еха-а-а-а-а! Олд Шетърхенд! Уха-а-а-а! Гринго! Грийнхорн!
И фантастика до откачане. Вече ме избива на космология чак.
Абе, хора, вий кои години сте ходили на училище???Remmivs написа:
И аз, и аз. Винету! Еха-а-а-а-а! Олд Шетърхенд! Уха-а-а-а! Гринго! Грийнхорн!
И фантастика до откачане. Вече ме избива на космология чак.
Не, вееее... мислата ми беше, че тогава нямаше убави сапунени романчета и за тва. Доколкото си спомням беше това и "Мъжът и ръка...ааа..жената интимно" дето можеше да събуди полудетското ми любопитство и то не особено успешно.latrevw написа: Магът, къв Арлекин, ве???
може да не ти допада, ама чак пък толкова
В интерес на истината съм чела само веднъж "Малкият принц". Може би, като стана стара баба, живот и здраве, и ми се прище да си порева, пак ще я прочета. СРАМ, СРААААМ!
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Е...4avdar4e написа: Абе, хора, вий кои години сте ходили на училище???Къв Винету, кви пет лева, ква милиция??? Тва си е сериозна класика, учи се в горните класове на гимназията. Пък се си мисля, че Винету и Оцеола се четат между 1 и 4 клас :eek:
Па ако зема са да ти кажа, че с кефффф гледам с малката рисуваните й филмчета...
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
И аз гледам с интерес някои филмчета, а доста други знам наизуст. Мда. Инфантили. Обаче не съм чел и Война и Мир, че даже май и Клетниците. А, да и оправдах Ахил веднъж на класно. Бе некъде от 8-9 клас ми е останал този инат - те че ми кажат на мене какво да четем ри`йш ли?! Ама ха!maggot написа:Е...4avdar4e написа: Абе, хора, вий кои години сте ходили на училище???Къв Винету, кви пет лева, ква милиция??? Тва си е сериозна класика, учи се в горните класове на гимназията. Пък се си мисля, че Винету и Оцеола се четат между 1 и 4 клас :eek:
![]()
Па ако зема са да ти кажа, че с кефффф гледам с малката рисуваните й филмчета...
Няма да откриеш Америка, щото и аз така... Пък с къв кеф тия дни гледах "Синьо лято"maggot написа: Е...![]()
-
почти безобидна
Стига бе! Ние го учехме като положителен герой, задника му със задник!Remmivs написа: А, да и оправдах Ахил веднъж на класно. Бе некъде от 8-9 клас ми е останал този инат - те че ми кажат на мене какво да четем ри`йш ли?! Ама ха!
На страната на троянците съм аз!:lol:
Аз за "Война и мир" нъл ти казах, че нема сми. Обаче "Клетниците" е гот. Божкей, как съм ревала на глас за Козета къмту 2 класRemmivs написа: И аз гледам с интерес някои филмчета, а доста други знам наизуст. Мда. Инфантили. Обаче не съм чел и Война и Мир, че даже май и Клетниците. А, да и оправдах Ахил веднъж на класно. Бе некъде от 8-9 клас ми е останал този инат - те че ми кажат на мене какво да четем ри`йш ли?! Ама ха!
Бе той май е бил педал, но това няма значение. Аз за стана на Агамемнон говоря. Дето му гепиха мадамата Бризеида ли беше или нещо такова. И той ги прокле и им тегли една майна и ония почнаха да мрат из черните кораби и троянците ги тупаха здраво. Ей това беше класното. Пък аз казах - ми прав е човека. Да го духат вождовете други. Познай колко ми писаха.почти безобидна написа:Стига бе! Ние го учехме като положителен герой, задника му със задник!Remmivs написа: А, да и оправдах Ахил веднъж на класно. Бе некъде от 8-9 клас ми е останал този инат - те че ми кажат на мене какво да четем ри`йш ли?! Ама ха!
Иначе и аз харесвах най-много Хектор. А кучето Ахил се подигра с него.
- Dark Angel
добре де, Клетниците е задължителна литература от време оно4avdar4e написа:Аз за "Война и мир" нъл ти казах, че нема сми. Обаче "Клетниците" е гот. Божкей, как съм ревала на глас за Козета къмту 2 класRemmivs написа: И аз гледам с интерес някои филмчета, а доста други знам наизуст. Мда. Инфантили. Обаче не съм чел и Война и Мир, че даже май и Клетниците. А, да и оправдах Ахил веднъж на класно. Бе некъде от 8-9 клас ми е останал този инат - те че ми кажат на мене какво да четем ри`йш ли?! Ама ха!Абе, не може да не си чел като юноша буеден за Гаврош, Жан Валжан и сие ...
сега също е задължителна
Твойта кожа4avdar4e написа:
Няма да откриеш Америка, щото и аз така... Пък с къв кеф тия дни гледах "Синьо лято"
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Срам, срам, не се справих с тия пусти субтитри.maggot написа: Твойта кожа... а кво стана с Арабела, ве? А? Помня, че се беше кискала като съдрана като си я гледала, ма не шерваш превод!
![]()
Кво за субтитрите?4avdar4e написа:Срам, срам, не се справих с тия пусти субтитри.maggot написа: Твойта кожа... а кво стана с Арабела, ве? А? Помня, че се беше кискала като съдрана като си я гледала, ма не шерваш превод!
![]()
Явно нещо не правех като хората, щото не може да загубя часове за 20 минути филм.
Пък после ме затрупа лавината... Сега има кого да питам как става, ама га денонощието стане поне 30 часа
Remmivs написа:Бе той май е бил педал, но това няма значение. Аз за стана на Агамемнон говоря. Дето му гепиха мадамата Бризеида ли беше или нещо такова. И той ги прокле и им тегли една майна и ония почнаха да мрат из черните кораби и троянците ги тупаха здраво. Ей това беше класното. Пък аз казах - ми прав е човека. Да го духат вождовете други. Познай колко ми писаха.почти безобидна написа:Стига бе! Ние го учехме като положителен герой, задника му със задник!Remmivs написа: А, да и оправдах Ахил веднъж на класно. Бе некъде от 8-9 клас ми е останал този инат - те че ми кажат на мене какво да четем ри`йш ли?! Ама ха!
Потресаващ анализ просто! "Прокле ги и им тегли една майна" Тва като за Монти Пайтън направо.
Най-обикновениpocti_bezobidna написа: Кво за субтитрите?
Дето вика Грийн, това нищо не е... Ти да знаеш какви неща мога още....pocti_bezobidna написа::rotfl24::rotfl24:
Потресаващ анализ просто! "Прокле ги и им тегли една майна" Тва като за Монти Пайтън направо.
Fani написа:Същата. И смятам, че никой филм не е достигнал нивото на книгата, по която е правен, досега.esti написа:А Fani от Фани Хорн ли идва?Fani написа:Защото е прекрасен роман ... - прекалено действителен.Мнемозина написа:Защо точно "Осъдени души"?
Прости любопитството ми, но ми е присъщо.....както и някой други работи
Интересно е как понякога искаме невъзможни неща - такова желание дреме дълбоко в сърцето на маса хора.
Колкото до анкетния характер - прекалено повърхностен поглед би довел до такова мнение.
Не дочетох до край темата ... спирам тук, понеже ...
Добре дошла. Навремето си бях сложила ник "Ирина", от Тютюн... в някакъв див бяс от тъп коментар по книгата. Все едно.
Извини ме, но ... Фани е кучка. В книгата. Ако на някой му се страда по неосъществена любов...айде сега ... Нищо лично. Във филма малко бяха позамазали...поне виждаше около нея какво става. Скромен съвет само .... ника ти носи "енергията" на Фани....
виж моя - Семирамида 100 % е умъртвила поне един мъж ..примерно....
Така де ...казвах просто че има по-красиви любови. Осъществени /в рамките на приличното/. Пожелай си ги.
- Stranniche
- Обратна връзка:
Една съученичка - много я биваше в рисуването - беше нарисувала как Хекуба се вайка - то хвърчаха едни коси, страшна работаRemmivs написа:Бе той май е бил педал, но това няма значение. Аз за стана на Агамемнон говоря. Дето му гепиха мадамата Бризеида ли беше или нещо такова. И той ги прокле и им тегли една майна и ония почнаха да мрат из черните кораби и троянците ги тупаха здраво. Ей това беше класното. Пък аз казах - ми прав е човека. Да го духат вождовете други. Познай колко ми писаха.почти безобидна написа:Стига бе! Ние го учехме като положителен герой, задника му със задник!Remmivs написа: А, да и оправдах Ахил веднъж на класно. Бе некъде от 8-9 клас ми е останал този инат - те че ми кажат на мене какво да четем ри`йш ли?! Ама ха!
Обаче голяма мания беше "Илиада"-та.
Бяхме написали на дъската имената на всички учители в стил: Ахил Христов, Афродита Йосифова, Горгона... как се казаше едно плашило
Хахахаха
Което ми напомня как в първия учебен ден след 10-ти, в кабинета по биология, където над дъската се мъдреше един лозунг в стил нещо от рода на
Биотехнологиите ще играят решаваща роля за развитието на социалистическата икономика.
Т. Живков
моят най-добър приятел подмени името с
Д. Младенов
Даскалката по биология като влезе и прие строя (помните ли "Клас, стани! Клас, мирно!") каза само
Уважавам чувството ви за хумор, но мисля, че е по-добре да го махнете.
Супер даскало беше ей!
Биотехнологиите ще играят решаваща роля за развитието на социалистическата икономика.
Т. Живков
моят най-добър приятел подмени името с
Д. Младенов
Даскалката по биология като влезе и прие строя (помните ли "Клас, стани! Клас, мирно!") каза само
Уважавам чувството ви за хумор, но мисля, че е по-добре да го махнете.
Супер даскало беше ей!