ВенСЕРЕмос

Все същите
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

а разбра ли се кой е стрелял по момата
щото нещо неясно
тъмните сили
или имиджмийкърите на въстанието
щото има прецедент русия 1905
т.н. кървава неделя
дето войниците разстреляли
мирна демонстрация с хоругви
после се оказало че стрелбата почнали
т.н. леви есери
имиджимейкъри на революцията
и войницити отговорли
и се почнала ена
ама в историята останала
кървавата неделя
и разстреляната мирна демонстрация
:cool:
от лошити войници
и николай втори дъ блъд:cool:
Последно промяна от Kent на 24.06.09, 14:37, променено общо 1 път.
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
Аватар
Света вода ненапита

Мнение от Света вода ненапита »

Кент написа:а разбра ли се кой е стрелял по момата
щото нещо неясно
тъмните сили
т.н. кървава неделя
т.н. леви есери
и войницити отговорли
и се почнала ена
ама в историята останала
кървавата неделя
извода: на мирни демонстрации ВИНАГИ ходете добре въоръжени! :blum:
Виж подводницата!
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

ELBI написа:имаше и още едно име (нашенско, но идвало също от Иран), ала го забравих.

Всъщност иранците мразят да им викат араби и т.н. (поради невежеството на не малко хора, дето мисля че всички мюсюлмани са араби). Те са перси и много се гордеят с този си произход - едни от родоначалниците на човешката цивилизация - дет викаш - може и от там да е тръгнала сивилизацията (некриворазбраната) :rotfl24:
говори ми за иран и поетите му
обожавам ги
Аватар
Света вода ненапита

Remmivs написа:
обожавам ги
а за математиците им?
Виж подводницата!
Аватар
Piqndurnik

Мнение от Piqndurnik »

Метаморф написа:... сега отново жените са тези, които се борят за демократични промени. аятоласите в момента обсъждат какви точно промени ще се въведат. не се очаква да са точно по "западен" образец, но демократичните начала ще бъдат въведени в Иран...
Съмнявам се че ще е сега. От друга страна по-подходящ момент едва ли ще има скоро - поради кризата търсенето на нефт е спаднало.
Наздраве :cool:
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Метаморф написа:а за математиците им?
то е едно и също
математиката е поезия
и поезията е математика

но где сте вий
и где са ваште дни
защо под свода вече не звъни
гласът на вашата любима песен -
жени и вино, вино и жени

:wine:
Аватар
Света вода ненапита

Remmivs написа:
то е едно и също
математиката е поезия
и поезията е математика

но где сте вий
и где са ваште дни
жени и вино, вино и жени

между другото персийският език е така структуриран, че по-лесно се изказва човек в мерена реч, отколкото в немерена...
Виж подводницата!
Аватар
Света вода ненапита

Piqndurnik написа:
Метаморф написа:... сега отново жените са тези, които се борят за демократични промени. аятоласите в момента обсъждат какви точно промени ще се въведат. не се очаква да са точно по "западен" образец, но демократичните начала ще бъдат въведени в Иран...
Съмнявам се че ще е сега. От друга страна по-подходящ момент едва ли ще има скоро - поради кризата търсенето на нефт е спаднало.
:shy: ъъъ... това е мнение на политически наблюдател, който има информация, дето не я показват много-много по медиите... искрено се надявам, че това, което ми каза, ще се случи.
Виж подводницата!
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Кент написа:...
Боев, много си се напушил бе друже
ко знаеш ти за Гевара
от къде си чел, кой автор хахахахааха
в превод или в оригинал ммм?
можи да си говорил с хора дето са го познавали мммм?
...
Радвам се че си говорил с хора дето са го познавали!:rotfl24: И си го чел в оригинал!:rotfl24:

Шегата на страна - имаш право да го харесваш, а, аз да не! Знам достатъчно, за да негодувам когато ми го размахват като икона.:-)

За халбите - бива!
Аватар
Глас в пустиня

ELBI написа:Покрай историята с Неда чух, че това име е иранско и от там е пренесено и у нас...
Повечето български владетели до покръстването са с ирански имена.
Аватар
Глас в пустиня

pocti_bezobidna написа:
ELBI написа: И се замислих дали пък те нямат право да си вземат техните имена... А?
Ха така! И после как ще се казвами ние, а? :crying:
Незабравка Теменужена или пък Кармфилка Трендафилова - примерно!:-)
Аватар
Глас в пустиня

Кент написа:а разбра ли се кой е стрелял по момата
щото нещо неясно
тъмните сили
т.н. кървава неделя
т.н. леви есери
и войницити отговорли
и се почнала ена
ама в историята останала
кървавата неделя
от лошити войници
и николай втори дъ блъд:cool:
Не намекваш, че я е застрелял баща й или пък някой от братята й , за да злепостави управляващите нали?:shocked:

В момента има пълно информационно затъмнение там, видеото е любителско и просто няма как да се попитат авторите кой е стрелеца - по непотвърдена информация вариантите са два; войник от милицията; краен ислямист.
Който и от двата варианта да е, е, еднакво подъл и мерзък.
annonymus

Мнение от annonymus »

БоЕВ написа:
pocti_bezobidna написа:
ELBI написа: И се замислих дали пък те нямат право да си вземат техните имена... А?
Ха така! И после как ще се казвами ние, а? :crying:
Незабравка Теменужена или пък Кармфилка Трендафилова - примерно!:-)
Интересно - човек дали се ражда безмерно нахален или става такъв в последствие?
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

Не намекваш, че я е застрелял баща й или пък някой от братята й , за да злепостави управляващите нали?:shocked:

В момента има пълно информационно затъмнение там, видеото е любителско и просто няма как да се попитат авторите кой е стрелеца - по непотвърдена информация вариантите са два; войник от милицията; краен ислямист.
не намеквам,
а щом любителското видео се е прошмугнало значи завесата не е чак пълна, знам за едни сърби дето ги изтрепаха в косово навремето, пък после труповете отвеме навреме т.ги изравяха и ги представяха ту като косовари, ту като ни знам си кви
а преди по един сайт гледах как една /съща/[/quote] глава я режат в чечня ту от чеченски рамене ту от руски, затова съм скептичен за любителското видео. във всеки случай не е от снимките дето ще обърнат света вервай ми. хората вечи не се връзват. и пак язък за девойчето...
Аватар
Глас в пустиня

Кент написа:

не намеквам,
а щом любителското видео се е прошмугнало значи завесата не е чак пълна, знам за едни сърби дето ги изтрепаха в косово навремето, пък после труповете отвеме навреме т.ги изравяха и ги представяха ту като косовари, ту като ни знам си кви
а преди по един сайт гледах как една /съща/ глава я режат в чечня ту от чеченски рамене ту от руски, затова съм скептичен за любителското видео. във всеки случай не е от снимките дето ще обърнат света вервай ми. хората вечи не се връзват. и пак язък за девойчето...
Не те разбирам Кенте - хем `Цък`, хем`язък`!

Едно клипче от 40секудни снимано с джиесем може да бъде изпратено за секунди до всяка една точка на земята. Информ. затъмнение не важи за него, проблемите се явяват когато няма потвърждение на ситуацията от `знаковите` медии, а до момента в Иран има арестувани над 35 журналисти.

Аман от параноя - съмнявай се за всичко, но прави разликата когато съмнението/параноята стават обидни.

Аз пък се сещам за едни избити войници в Полша, които първо бяха жертва на фашистите, а после се оказа,че са жертва на справедливата и непобедимиа червена армия - и какво от това? Да приема,че видеото със смъртта на Неда е постановка за дискредитиране режима на аятоласите за мен е кощунствено, кощунствено с паметта на тази млада жена, кощунствено с...
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

БоЕВ написа:
Кент написа:

не намеквам,
а преди по един сайт гледах как една /съща/ глава я режат в чечня ту от чеченски рамене ту от руски, затова съм скептичен за любителското видео. във всеки случай не е от снимките дето ще обърнат света вервай ми. хората вечи не се връзват. и пак язък за девойчето...
Не те разбирам Кенте - хем `Цък`, хем`язък`!

Едно клипче от 40секудни снимано с джиесем може да бъде изпратено за секунди до всяка една точка на земята. Информ. затъмнение не важи за него, проблемите се явяват когато няма потвърждение на ситуацията от `знаковите` медии, а до момента в Иран има арестувани над 35 журналисти.

Аман от параноя - съмнявай се за всичко, но прави разликата когато съмнението/параноята стават обидни.

Аз пък се сещам за едни избити войници в Полша, които първо бяха жертва на фашистите, а после се оказа,че са жертва на справедливата и непобедимиа червена армия - и какво от това? Да приема,че видеото със смъртта на Неда е постановка за дискредитиране режима на аятоласите за мен е кощунствено, кощунствено с паметта на тази млада жена, кощунствено с...
прав си както винаги боев
ама кощунството ни съм го измислил аз:cool:
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

[img]http://fishki_net.users.photofile.ru/photo/fishki_net/3735022/84886338.jpg[/img]

:rotfl24:
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Remmivs написа:
ELBI написа:имаше и още едно име (нашенско, но идвало също от Иран), ала го забравих.

Всъщност иранците мразят да им викат араби и т.н. (поради невежеството на не малко хора, дето мисля че всички мюсюлмани са араби). Те са перси и много се гордеят с този си произход - едни от родоначалниците на човешката цивилизация - дет викаш - може и от там да е тръгнала сивилизацията (некриворазбраната) :rotfl24:
обожавам ги
ахам. Но и жените си ги бива :cool:
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Метаморф написа:
Remmivs написа:
то е едно и също
математиката е поезия
и поезията е математика

но где сте вий
и где са ваште дни
жени и вино, вино и жени

между другото персийският език е така структуриран, че по-лесно се изказва човек в мерена реч, отколкото в немерена...
например? Я да чуем малко лингвистични истини за персийския...
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Метаморф написа:
ELBI написа:
имаше и още едно име (нашенско, но идвало също от Иран), ала го забравих.

пътищата на двата народа (прабългарите и персите) на няколко пъти са се пресичали... за едно известно време прабългарите (или поне повечето от племената) са изповядвали зороастризма, който дълго време е бил официалната религия по земите на днешен Иран. в Източен Иран има един град, който се нарича Мадара и си има Мадарски конник. близо до този град се намира друг град, който се нарича Шумана (хм... или нещо подобно беше). предполага се, че нашият Мадарски конник е "наследник" на култа към богинята Ма - маката на народите (от тук и идва обръщението българско към жените - "ма" :blum: )
верно е, че са наследници на персите. и да не забравяме, че от Александър Макдедонски (известен, като Аце сред новите си поданици) насам никой не е покорявал този древен и горд народ...
и още едно любопитно нещо... жените (иранките) бяха "в дъното" на историята за сваляне на иранския шах... сега отново жените са тези, които се борят за демократични промени. аятоласите в момента обсъждат какви точно промени ще се въведат. не се очаква да са точно по "западен" образец, но демократичните начала ще бъдат въведени в Иран...
:-) Мразят да им викат араби понеже не са араби, просто. Сигурно и негри мразят да им викат. За демокрация не знам(аз вече не знам дали ние имаме нужда от това), но от по- отворена външна политика със сигурност имат нужда. Сега вървят с големи крачки към тотално ембарго и проблеми, които видяхме как свършват. Иран не е по- голяма хапка от Ирак. Една буква, риш.
Макар, че тази война би била катастрофална за отношенията Западен свят-Азия или християни- мюсюлмани.
Публикувай отговор