Утре умната...

Все същите
Аватар
lancelote

Утре умната...

Мнение от lancelote »

И да гласувате!
Че е време да се даде рестарт на държавата и на църквата най-накрая...:grin:
Все пак е...България
Отново на път
http://vbox7.com/play:87f767b7
----------------------------------------
:wbee: :harhar: :wbee:
:harhar::harhar::harhar:
Неф

Мнение от Неф »

Да, все пак е!
"Спаси си деня!" - Green Light
Влад

Мнение от Влад »

Или все още е?
Простете песимизма ми, но като гледам как се развиват в БГ нещата ... Всъщност имах възможност само до скоро да гледам. Заради Гергана, вече не мога и да гледам. А знаете ли, че Буркина-Фасо има своя онлайн телевизия... Винаги мога да се осведомявам за основните събития в Буркина-Фасо, ще взема да подам за гражданство там...

ПП А аз утре нямам възможност да гласувам. Подал съм си всички документи, платил съм си таксата, но исках да гласувам за мажоритарен кандидат от Варна, а това оттук не е възможно, но пък за братя Галеви - може!
Както го каза Ицо Хазарта, "аре само да не ме занима`аш"!
ППП Ако някого го интересува, много ми липсвахте през тези години!
Аватар
lancelote

Мнение от lancelote »

Отново на път
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

За членове на СИК, застъпници и наблюдатели в утрешният ден!:lol:

----------------------------------------------------------------------------

Наръчник за поведение в Секционна Избирателна Комисия
Написано от Любомир Любомиров

Идват избори и известно количество избиратели ще се разходят до урните с гласоподавателни намерения. В стаите, префасонирани на секции ще ги посрещнат близо дузина странни индивида, по силата на съдбата принудени да пребивават заедно един ден. Тези странни същества са членове на СИК, но не на групировката, а на партии. Въпреки, че особена разлика няма, все пак е добре да се знае истината. Местни избори идват. И всякакви комитети, движения, сдружения и партии ще пробват късмета си. Из секционните комисии ще плъзнат знайни и незнайни (предимно незнайни) партийни застъпници. Настоящето повествувание има по-скоро разяснителни функции, но знае ли човек – изборите са странно време. И така, ето го :

Наръчник за поведение в секционна избирателна комисия

Член 1 : Изборният ден започва невъзпитано рано, затова застъпниците на партии, бъдещи членове на СИК е добре да не прекаляват с размисъла предната вечер. До триста грама размисъл са повече от достатъчни.

Ø Разяснение към член едно. Триста грама не са лимит, а са препоръка – нали се сещате какво е жена да ви пили, че сте пиян в седем сутринта. И то не вашата жена.

Член 2 : Добре е, но не е задължително да познавате предварително някой от вашата секция. Все пак ще е добре поне да запомните нейния номер. Късмет имат участниците в секция с номер 90 – 60 - 90.

Ø По правило секцията ви ще е някъде във вашия квартал. Това е както добре, така и зле – в случай, че не сте се прибрали снощи, кофти ще е да ви спипа жена ви. А и изборите ще пострадат.

Ø Изберете стратегическа позиция още с влизането и не се натискайте да сте около масата. Няма нужда от известност, не ви плащат за това.

Член 3: Разпознаване на останалите членове на комисията. Някои напътствия:

- Възможно е председател на секцията да е застъпник от ДПС, но не се лъжете – в огромен процент от случаите това е чист българин, и то българин, който не знае какво точно трябва да прави. Не го изпускайте от очи, после ще разберете защо.

- Разтропаната лелка с манталитет на учителка почти сигурно е демократка за силна България. Това е май единствената партия, която подбира членовете според абревиатурата – бабанки и гневни.

- Ето и другите в кратце: Чичото в сивия панталон с изряден ръб е фанатичен комунист, изкуствената блондинка на петдесет нарича лидера си Величество, а охранителят в черно кожено яке е човек на бате Бойко.

Член 4: Начало на работа на секцията. Ако не отговаряте на предишните описания, ще е най-добре да седнете в най- далечния ъгъл и поне през първия час да кимате едносрично на всеки въпрос.

Ø В случай че ви се спи, се разходете до урната за разсъмване. Ако положението е сериозно, отворете вестник и клюмайте там. Само за бога не хъркайте – някой може да ви заподозре, че влияете на вота: има партии с "р" в абревиатурата си..

Член 5: Избирателите започват да влизат. Ни забравяйте, че това са хора, които не знаят какво трябва да правят. Затова си кротувайте и наблюдавайте отстрани. Така и вие ще разберете какво всъщност се прави на избори

Ø Тъй като понякога бюлетините са големи колкото ролка тапети, необходими са умения по оригами, за да се напъхат в малкия плик. И тъй като изборите са в България, а не в Япония, ще се нагледате на най-разнообразни хрумвания. Запазете спокойствие и не коментирайте – така или иначе гласовете ще се броят другаде.

Ø Бюлетините обикновено са преброени предварително, а и се печатат на гланцирана хартия. Затова не прекалявайте с кафетата.

Ø Оглеждайте гласоподавателките, но не ги зяпайте. И да – забранено е да влизате с млада електорална единица от женски пол в тъмната стаичка. Има мотели за тази цел.

Член 6: Изборният ден е в разгара си. Вече сте научили как се развиват сериалите и колко е цената на арпаджика в Кауфланд. Скуката ви е налегнала, а и гладът предателски се обажда. Какво да правите?

Ø Сега е моментът да прочетете отново точка едно от Член 3. Предложете на колегата от ДПС цигара, огънче или рецепта за имамбаялдъ. Скоро ще започнат да пристигат дажбите на застъпниците, а депесарите минават поне два пъти.

Ø Тактически ход – след първата серия с храната, седнете до представителя на ДПС и небрежно започнете разговор за това, как братовчед ви се е натровил оня ден от същия тип сандвичи. Не пропускайте детайлно да опишете, как са му вкарали еднометров маркуч, за да повърне. Честито, осигурихте си закуска при повторния тур на захранката.

Член 7: Следобедът е най-яловото изборно време. Не си гледайте часовника по пет пъти в минута, а излезте за малко навън. Добре ще е малко след като се върнете да последва звън на телефона ви. За алиби използвайте или спукана тръба, или заседнала половинка в асансьора. Пускане на евтини корнишони също е добра тактика, но никога мач, дори да играят националите.

Ø След като си осигурите алиби за следобедната почивка, се приберете за час-два. Не яжте обаче шкембе или шопска салата – все още няма сандвичи с чесън.

Ø Не забравяйте да изглеждате ядосан или по-добре псувайте десетина метра преди да влезете обратно. Измислете проста история, но я направете по-блажна с няколко ругатни - така ще включите и другите в разговора, което ще отклони вниманието от вас. Обаче за сметка на това ще се наслушате на глупави истории и случки.

Член 8: Въпреки, че последните часове са най-трудни, устискайте мъжката. Повтаряйте си наум, че за някои нощта ще е дълга, а след час-два ви чака гроздовата.

Член 9: Край на наплива и вратата е заключена. Не се натискайте да броите гласовете – този път купчините ще са много. В края на караницата по наместването на действителните бюлетини размахайте бял лист и учтиво поискайте извлечение от протокола. Не показвайте външно, че не знаете какво ще правите после с тоя документ. И другите не знаят, но си мълчат.

И последен Член 10: Изборите може и да решават съдбата на държавата, но не позволявайте да влияят на вашата. Помислете само – за един ден вземате двоен надник, без да вършите нищо и без видими умствени поражения. С чувство на добре изпълнен патриотичен дълг се приберете в къщи и атакувайте кухнята. Изборите за вас свършиха.

Забележки и уточнения едва ли са нужни. Участието в СИК е по-скоро приключение, отколкото работа. И всъщност през този цял ден можете да отметнете доста работа като изплитане на едно лице на пуловер или опит да оправите отрицателния демографски баланс на републиката в следобедната почивка. Защото на страната ни са необходими нови гласоподаватели. А ако все пак не сте вдигнали самолета и нямате „Трибестан”, не се бойте - може и да има бЕлотаж. Хайде, на всекиго се случва.

--------------------------------------------------------------------------------
Източник -> >>>ТУК<<<
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

БоЕВ написа:За членове на СИК, застъпници и наблюдатели в утрешният ден!:lol:

----------------------------------------------------------------------------

Наръчник за поведение в Секционна Избирателна Комисия
Написано от Любомир Любомиров

--------------------------------------------------------------------------------
Източник -> >>>ТУК<<<

:rotfl24::rotfl24::rotfl24:
много е точно
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))

Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

Влад написа:Или все още е?
Простете песимизма ми, но като гледам как се развиват в БГ нещата ... Всъщност имах възможност само до скоро да гледам. Заради Гергана, вече не мога и да гледам. А знаете ли, че Буркина-Фасо има своя онлайн телевизия... Винаги мога да се осведомявам за основните събития в Буркина-Фасо, ще взема да подам за гражданство там...

ПП А аз утре нямам възможност да гласувам. Подал съм си всички документи, платил съм си таксата, но исках да гласувам за мажоритарен кандидат от Варна, а това оттук не е възможно, но пък за братя Галеви - може!
Както го каза Ицо Хазарта, "аре само да не ме занима`аш"!
ППП Ако някого го интересува, много ми липсвахте през тези години!

:-) здрасти!
мажоритарния вот и без това не сработи...

Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

взехте ли некви кинти са последно или амиииииии:cool:
Quasi Universal Intergalactic Denomination

„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Влад написа:ППП Ако някого го интересува, много ми липсвахте през тези години!
Я, Влад! :lol:

Три дни се каня да те поздравя, обаче ми се искаше и да те питам къде си сега и като започнах да се чудя уместно ли е или не е... и се отплеснах.

Та може ли да попитам къде си? :lol:
Panta rhei...
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

Quid написа:взехте ли некви кинти са последно или амиииииии:cool:

:grin: от всички по много

Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Semiramis написа:
Quid написа:взехте ли некви кинти са последно или амиииииии:cool:

:grin: от всички по много
очаква се хиперинфлация, тогава...
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

ELBI написа:
очаква се хиперинфлация, тогава...
Кога, през 2012 ли?

Пак объркахте темите, аман. :blum:
Panta rhei...
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

:lol::lol::lol:

Аватар
Quid

Мнение от Quid »

да бе
щели да се прецакат кинтите
нема начин просто:rotfl24:

„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Quid написа:да бе
щели да се прецакат кинтите
нема начин просто:rotfl24:
ако имаш 3 коза в ръка...
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

е как па мое да се прецака нещо па което го няма а:-)

Аватар
lancelote

Мнение от lancelote »

Бе споко, ще купим нови...:grin:
Отново на път
Влад

Мнение от Влад »

Мнемозина написа:...Три дни се каня да те поздравя...
Пък аз си мислех, че ми се сърдиш, дето в политическата тема се отплесваме по утопични фантастики.
:-)
Мнемозина написа:Та може ли да попитам къде си? :lol:
Все там съм си (най-скъпия град на земята), и си ми липсвахте, де!
Аватар
lancelote

Мнение от lancelote »

Влад написа:
Пък аз си мислех, че ми се сърдиш, дето в политическата тема се отплесваме по утопични фантастики.
Споко бе, Влад, те катеричките лесно забравяли къде им са лешниците!:rotfl24:
Отново на път
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

даже не запомня, Мнемозина
:lol:

Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Влад написа:
А, аз да се сърдя, че някой се отплесва по утопични фантастики няма да е много честно. :lol:
Посърдвам се само в други случаи, но сега наистина все отлагах да ти кажа здрасти, докато съвсем се замотах.

Интересно ми е, най-вече заради нещата, които писа за изборите.

Ами... гледай да не ти липсваме повече. :blum:
Panta rhei...
Аватар
lancelote

Мнение от lancelote »

Semiramis написа:даже не запомня, Мнемозина
Нема да говориш така, че ще ходим в гората за лешници!
Отново на път
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

lancelote написа: Споко бе, Влад, те катеричките лесно забравяли къде им са лешниците!:rotfl24:
Ох! :blink:

Panta rhei...
Аватар
lancelote

Мнение от lancelote »

Мнемозина написа:
lancelote написа: Споко бе, Влад, те катеричките лесно забравяли къде им са лешниците!:rotfl24:
Ох! :blink:

Боли! :m+luna: :harhar:
Отново на път
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

lancelote написа:

:lol: защо си я нарочил
тя отдавна лети, а други останаха по дърветата.
струва си да се анализира това

Влад

Мнение от Влад »

Мнемозина написа:...Интересно ми е, най-вече заради нещата, които писа за изборите...
Оф, аз сега като се прочетох, не съм прозвучал много усмихнато, но трябвало да напиша, че тези 20км ми "струваха" час и половина висене по задръствания, и трикратна проверка на документите и багажника на колата, `щот нали при тукашния най-голям вожд дойде на гости другия най-голям вожд да си похортували... та повече от полицай нямаше.
Аватар
lancelote

Мнение от lancelote »

Влад написа:
Мнемозина написа:...Интересно ми е, най-вече заради нещата, които писа за изборите...
Оф, аз сега като се прочетох, не съм прозвучал много усмихнато, но трябвало да напиша, че тези 20км ми "струваха" час и половина висене по задръствания, и трикратна проверка на документите и багажника на колата, `щот нали при тукашния най-голям вожд дойде на гости другия най-голям вожд да си похортували... та повече от полицай нямаше.
Споко, вече няма да са полицайчета, а батманчета...:grin:
Отново на път
Аватар
lancelote

Мнение от lancelote »

Semiramis написа:
lancelote написа:

Аааа, значи вече имаме летяща катеричка! Честито! Еволюцията ни продължава!:blum:
Отново на път
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Semiramis написа:
lancelote написа:

Не ме е нарочил. Бях му разказала на Ланс Едно време за Преди и той сега дообиграва възможностите.

Не че съм литнала кой знае колко, просто цялата катерича история още тогава ми докарваше клубен уплах, и е имало защо, както се оказа.
Иначе си я пазя колекцията и много си я кътам, обаче продължавам да се стряскам. :-)
Panta rhei...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Влад написа:
Ама изобщо не е нужно да захаросваш каквото и да било.
Интересното беше... ние някак не я виждаме много тая част от географията сега, като говорим и мислим за българи в чужбина. Пък и от там нещата изглеждат по някакъв начин. :lol:
Panta rhei...
Аватар
lancelote

Мнение от lancelote »

Мнемозина написа:
Semiramis написа:
lancelote написа:

Не ме е нарочил. Бях му разказала на Ланс Едно време за Преди и той сега дообиграва възможностите.

Не че съм литнала кой знае колко, просто цялата катерича история още тогава ми докарваше клубен уплах, и е имало защо, както се оказа.
Иначе си я пазя колекцията и много си я кътам, обаче продължавам да се стряскам. :-)
Ни тъ давам! Това ти е уникално! :-) Ако требе и куршум ще ти леем - само да ми обяснят как!:grin:
ЕДИТ И си присвоявам правото да го еволюирам и аз подир него.
ЕДИТ ЕДИТ Ако някой посмее да злоупотреби без мое съгласие с темата, ще го пратя на почивка първо в Белене, после Аушвиц, а каквото остане от него - в Дахау.:evil:
Отново на път
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

lancelote написа: Ни тъ давам! Това ти е уникално! :-) Ако требе и куршум ще ти леем - само да ми обяснят как!:grin:
ЕДИТ ЕДИТ Ако някой посмее да злоупотреби без мое съгласие с темата, ще го пратя на почивка първо в Белене, после Аушвиц, а каквото остане от него - в Дахау.:evil:
Спокойно де, никой не се е залетял да ме взима чак пък толкоз. :lol:
С тая тема никога не се злоупотребявало.Съвсем, съвсем други бяха причините за притесненията ми.
Обаче как да го чета това "без мое съгласие" сега? :blum:
Panta rhei...
Аватар
lancelote

Мнение от lancelote »

Мнемозина написа:
lancelote написа: Ни тъ давам! Това ти е уникално! :-) Ако требе и куршум ще ти леем - само да ми обяснят как!:grin:
Спокойно де, никой не се е залетял да ме взима чак пък толкоз. :lol:
С тая тема никога не се злоупотребявало.Съвсем, съвсем други бяха причините за притесненията ми.
Обаче как да го чета това "без мое съгласие" сега? :blum:
Просто нов дивиз - От утре всяко Бат`че с Катери`че.
ЕДИТ И торбичка лешници.
ЕДИТ ЕДИТ Между другото - много обичам лешници.
ЕДИТ ЕДИТ ЕДИТ Дали не значи че съм катерчок?!!:shocked:
Отново на път
Публикувай отговор