holi_day написа:
някой може да даде свястна идея
Да, /макар и аз да не съм юрист/ самонастаняването се преследва, освен ако не си с циганско потекло..или до преди вчера с ДПС насочност. А все си мисля, че и утре /сори, че баш на твоя тема се лепвам, но знаеш, че те харесвам като човек Холи

/
Биид, светът е за 2-ма. Вярвам, че ме разбираш. Но твърде често жените се докарват сами до това положение... да бъхтат сами. А той наистина светът е за 2-ма. Не, че и редица мерзавци не им помагат да достигнат до това състояние.
Но нека оставим настрана тия частно-публични взаимоотношения.

Твоят съвет е емоционален /и в същото време правилен./ Аз също така бих реагирал за мой приятел в беда и затова те разбирам. Но.. винаги има едно шибано "но",
За мен редното в случая, е да се побърза и да ползват всички възможни легални методи да се използва това жилище. Винаги има "инструмент", с който да се натисне съответният чиновник. Понякога е нужна дори само усмивка. В тежките случаи...и други неща, но чиновника... има винаги нужда от "ламаринка за гъза". Сиреч..кат се ходи при него, му се поднасят докИменти гарантиращи правилният му избор. За да не го е страх да се откове сам. И...оная там усмивка. Повярвай ми, обикновено е достатъчна единствено и само усмивката и докИментите естествено /Чавето май писа за това../
А за това си требе за съжаление адвокат за да приготви всичко. Иначе все нещо ще липсва. И е те тук е момента на приятелството. Или да му се плати за да подготви "ламаринката" за чиновника, или адвоката да се бори за кауза /по собствена инициатива/ без пари.. Сори, не съм виждал такива. (някои от списващите тук може да се опита да ме обори..

, но това е реалноста

- а въпреки мнението на доста форумци, аз си харесвам 1 такава, макар и руса

)
Но истината, цялата истина и т.н. е в представянето на казуса, решението, ламаринката за гъзО и именно наготово решението на онзи държавен служител, дет е "отговорен" уж за това. Щот те не обичат да бачкат.
Другият вариант е да и намериш "спонсор" дет биха се търпяли 1 друг. Но..това е палеативно решение и извън твоите правомощия.