остави го беМнемозина написа:А, не, благодаря.
Тук сме си почти цял пантеон, моля, не ни закачайте.
не знае какво говори
диктаторист
Ще видиш как в недалечното бъдеще ще има хладилник, дето ще ти мърмори по-добре от жена ти че не си изтупал килимите, от тъща ти че си изтупал жена ти... ъъъъ... абе че е празен и че трябва да го напълниш...Remmivs написа:каква категоричност, то аз не знам на какво съм дажеlancelote написа:Японците биха били на друго мнение!
мен всъщност вече ме е страх, но не искам да ви развалям ентусиазма и еуфориятаGreen Light написа:От студено и гладно. Зима, безработица, киша, престъпност, няма ток. Като го пуснат- по телевизията общо две програми. По едната Бойко Борисов, по другата Лили Иванова.
Страшно!
Поправка, Грийни - Генерал Иванова /лили/Green Light написа:От студено и гладно. Зима, безработица, киша, престъпност, няма ток. Като го пуснат- по телевизията общо две програми. По едната Бойко Борисов, по другата Лили Иванова.lancelote написа:Добре де! Ами ако не се изплашим...Просто защото няма какво друго да ни изплаши?Green Light написа:Впрочем не знам дали тука е мястото, но покрай непопулярните мерки за които говоря искам да кажа, че сега това което трябва да прави Бат Батман е съкращения, спиране на финансиране на проекти, намаления на пенсии. Ако до есента няма масови протести и масово уплашени хора, включително и ние с вас, значи това ново правителство никаква работа не върши
ЕДИТ То не бяха мутризация, царизация, десятък на очи и прочия... От какво вече да се изплашим?
Страшно!
о, за това ли говоришlancelote написа:Ще видиш как в недалечното бъдеще ще има хладилник, дето ще ти мърмори по-добре от жена ти че не си изтупал килимите, от тъща ти че си изтупал жена ти... ъъъъ... абе че е празен и че трябва да го напълниш...
ЕДИТ Ще ти казва - Ремус, няма бира - отиди да купиш 6 бири, цената им е... Ремус, кило сирене - от 3.68, ремус - да не забравиш салам - за предпочитание КФМ, Ремус и кутия цигари за шкафа...
ЕДИТ ЕДИТ Пари имаш в дебитната карта.
Нтц, тихо мъртвия казал - медиумист-тракторист.Remmivs написа:остави го беМнемозина написа:А, не, благодаря.
не знае какво говори
диктаторист
Бетон или утъпкана пръст?:-)Remmivs написа:о, за това ли говоришlancelote написа:Ще видиш как в недалечното бъдеще ще има хладилник, дето ще ти мърмори по-добре от жена ти че не си изтупал килимите, от тъща ти че си изтупал жена ти... ъъъъ... абе че е празен и че трябва да го напълниш...
ЕДИТ Ще ти казва - Ремус, няма бира - отиди да купиш 6 бири, цената им е... Ремус, кило сирене - от 3.68, ремус - да не забравиш салам - за предпочитание КФМ, Ремус и кутия цигари за шкафа...
ЕДИТ ЕДИТ Пари имаш в дебитната карта.
то и сега го има верно при ония
и пазаруват даже, не те питат, че и на кредитната карта го пишат
ама аз съм фундаменталист бе
Ъъъ...Remmivs написа:идилиус ментално-кривинистусlancelote написа:Бетон или утъпкана пръст?:-)
Коя кула, Вавилонската ли?lancelote написа:Нтц, тихо мъртвия казал - медиумист-тракторист.Remmivs написа:остави го беМнемозина написа:А, не, благодаря.
не знае какво говори
диктаторист
А за Пантеончето... Мнемо, такова... Кога ще строим Кулата?
Еее, нали разреших и малко отклонения... Може и сексуални всред жените.Мнемозина написа:Коя кула, Вавилонската ли?lancelote написа:Нтц, тихо мъртвия казал - медиумист-тракторист.Remmivs написа:остави го беМнемозина написа:А, не, благодаря.
не знае какво говори
диктаторист
А за Пантеончето... Мнемо, такова... Кога ще строим Кулата?
Трябва да побързаме, преди да дойде монотеизмът.
Що ли още от самото начало заподозрях, че всъщност имаш предвид Содом и Гомор?lancelote написа:Еее, нали разреших и малко отклонения... Може и сексуални всред жените.Мнемозина написа:Коя кула, Вавилонската ли?lancelote написа:А за Пантеончето... Мнемо, такова... Кога ще строим Кулата?
Трябва да побързаме, преди да дойде монотеизмът.:rotfl24:
Влад написа:Имах предвид такива жизнени области, където самото спазване на правилата е гаранция за избягване на нежелани последствия. В такива условия в 99% от случаите по-добре се справя машината. Не просто е сложен въпроса, а необятен.Remmivs написа:...разумът е ли машина
Но това, което семирамис подчерта, също беше едно от нещата, които винаги съм си мислел, а филма показа. Там идеята е да се постигне споменатия от теб принцип, чрез тотална механизация и умно използване на ресурсите.
Що ли още от самото начало заподозрях, че всъщност имаш предвид Содом и Гомор?Мнемозина написа:Еее, нали разреших и малко отклонения... Може и сексуални всред жените.lancelote написа:Коя кула, Вавилонската ли?Мнемозина написа:[quote="lanceloteА за Пантеончето... Мнемо, такова... Кога ще строим Кулата?
Трябва да побързаме, преди да дойде монотеизмът.:rotfl24:
Свързване между информационните системи на НАП и Агенция "Митници" ще е първата стъпка на новия финансов министър Симеон Дянков. Това стана ясно от днешното му интервю за Българската национална телевизияGreen Light написа:....
Впрочем, Елби, какво значение може да има, че не Вълчев е измислим матурите и че били седели на бюрото му от предишния мандат? На сегашния министър на вътрешните работи седи подобна папка. От поне два мандата. Кога ще има съкращения сред полицаите, за да поемат и те въздух? 70 000 човека по 250 лева ли трябва да взимат? 70 000 просяци, или 40 или 30 хиляди ПОЛИЦАИ. И чия би била заслугата, на Румен Петков или на кой беше по времето на ндсв, или на този който го направи и си осигури доживотната омраза на всички полицаи, но пък реформира най- накрая тая дупка?
мда. И това си е важно. Не споря. Още по-малко споря, че ни трябва вино и ракия. Може и уиски...Green Light написа:Свързване между информационните системи на НАП и Агенция "Митници" ще е първата стъпка на новия финансов министър Симеон Дянков. Това стана ясно от днешното му интервю за Българската национална телевизияGreen Light написа:....
Впрочем, Елби, какво значение може да има, че не Вълчев е измислим матурите и че били седели на бюрото му от предишния мандат? На сегашния министър на вътрешните работи седи подобна папка. От поне два мандата. Кога ще има съкращения сред полицаите, за да поемат и те въздух? 70 000 човека по 250 лева ли трябва да взимат? 70 000 просяци, или 40 или 30 хиляди ПОЛИЦАИ. И чия би била заслугата, на Румен Петков или на кой беше по времето на ндсв, или на този който го направи и си осигури доживотната омраза на всички полицаи, но пък реформира най- накрая тая дупка?
http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2009/07/ ... jdu_nap_i/
Това пък е направо емблематичен проект. Тая свързаност е готова от времената на Ревизоро и мобилните му групи. Има изградена мрежа, купено оборудване, написан софтуер, даже има проект за видеонаблюдение(неосъществен) Всичко седи и събира прах. Някой министър обявява какво ще направи, някой митнически шеф умира от смях, отива небрежно и му носи една справка с няколко цифри, и оборудването продължава да събира прах. Реформаторството тук ще бъде един подпис. Даже пари няма да се харчат, защото всичко е готово. Обаче реформатор нет! Ако искаш ще го наричаме не реформатор ами подписвч на заповед. Подписвачи на заповеди и липсват на тая държава.
А на мене алкохол!
не съм гледала филма и другите от поредицата, ама явно трябва. Но какво говориш ти? - "само това, което им носи удоволствие"? това е невъзможно и неправилно и срещу самата природа. А иначе според мен всеки след определен брой години може да ги нареди нещата така, че да се занимава в голяма част от времето с това, което му е приятно - не като удоволствия, а като работа.Semiramis написа:за умно използване на ресурсите - да добавя още нещо.
Машините сега не се ползват така, че да облекчат човека максимално. Примерно един автомобилен завод може да работи без хората, и няма опасност да станат супер умни, че да ни поробят. Машините де.
А вместо това хората да получават пари без да правят нищо. Само това, което им носи удовлетворение. Обаче кой ти дава пари за нищо. Затова по-добре да работиш там, да се занимаваш, вместо да мислиш за глупости, пък да ти пускат някой лев да не умреш...Онези от Св банка.
груб пример. и пари да се замени с блага.
ей такива, незнам колко религиозни работи...
Е нали точно това ти казвам - каквото ще правиш, действай преди монотеизма, че после става по-трудно.lancelote написа: Зависи от гледната точка и цивилизацията!:rotfl24:Ако разсъждаваме като римляни - такова понятие като Содом и Гомор - няма - просто хората са това което са... От друга страна ако разсъждаваме като Лот - е те тогава и аз бих хванал метлата... От трета страна...
Чакай сега да ти отговоря по-сериозно: да, така ти изглежда, сякаш тропам с краче и повтарям, че искам всичко да е идеално. Но ти изглежда така само защото си решил, че този министър е свършил нещо. Пък ние, видиш ли, не го признаваме това малкото, дето го е свършил.Green Light написа: Знам, бе!
Но увлечени в думите и идеите, вие с Мнемозина все забравяте, че трябва да се осъществят някак. Сложете пръст на началната точка. "Някой нещо произвежда" и вървете нататък през обществената нужда, до осъществяването и. Знам, че мога да ви говоря на вас без да ми се обиждате, понеже при вас имам някакъв кредит, затова ще ви кажа че сега приличате на глезени деца. Искате реформа с главно Р, такава която да реши кардинално кои да са учебниците и какво да има в тях или дали математика да се преподава пеейки заради римуваното слово(и съответното в здравеопазването), но с искам, искам, искам, става до 3 годишна възраст. Вие на 3 не сте!
Аз пък си мисля, че всеки човек периодично бива връхлитан от желание за промяна.Semiramis написа:примерно този, който би бил щастлив да отглежда крави, но работи контрольор в градския транспорт. или ревизора, който е поет всъщност. художника - катаджия ......
Много хора не са си по местата, си мисля аз. Не че не свикват, и не че са недоволни в края на живота. Просто биха се реализирали по-добре ако я няма тая зависимост материална. Въобще има излишни професии, ако гледаме така..
говоря си. научна фантастика.
Добре, ОК, преставам за Вълчев, верно че въздухарите трудно се познават ако не си професионалист. Искам аз да ти кажа за какво аз говоря: Мисля, че от 89та, айде да е 99та знаем какво трябва да се промени. Едва ли повече от две три години са били нужни за да разберем кое ни е грешното. Комуникация, автоматичен контрол, елиминиране на човешкия фактор в оценките, е такива работи. Тия проекти са осъществени има ги(матурите и тестовото оценяване са много хубав пример). Няма воля за реализирането им. Българските министри служат за спирчка, тяхно основно задължение е да се противопоставят на реализацията на тези проекти, като затрупват обществото с безброй думи.Мнемозина написа:Чакай сега да ти отговоря по-сериозно: да, така ти изглежда, сякаш тропам с краче и повтарям, че искам всичко да е идеално. Но ти изглежда така само защото си решил, че този министър е свършил нещо. Пък ние, видиш ли, не го признаваме това малкото, дето го е свършил.Green Light написа: Знам, бе!
Но увлечени в думите и идеите, вие с Мнемозина все забравяте, че трябва да се осъществят някак. Сложете пръст на началната точка. "Някой нещо произвежда" и вървете нататък през обществената нужда, до осъществяването и. Знам, че мога да ви говоря на вас без да ми се обиждате, понеже при вас имам някакъв кредит, затова ще ви кажа че сега приличате на глезени деца. Искате реформа с главно Р, такава която да реши кардинално кои да са учебниците и какво да има в тях или дали математика да се преподава пеейки заради римуваното слово(и съответното в здравеопазването), но с искам, искам, искам, става до 3 годишна възраст. Вие на 3 не сте!
А аз ти казвам друго: че това, което изглежда, че е свършил, не е свършено добре, че е само по фасадата, и че наистина му е погрешна идеята "кой какво (трябва да) произвежда" в образованието.
За какво служи то.
Винаги се разбира кога някой мисли и действа на плиткото - за това ти говоря.
Да, това го разбирам.Green Light написа:
Добре, ОК, преставам за Вълчев, верно че въздухарите трудно се познават ако не си професионалист. Искам аз да ти кажа за какво аз говоря: Мисля, че от 89та, айде да е 99та знаем какво трябва да се промени. Едва ли повече от две три години са били нужни за да разберем кое ни е грешното. Комуникация, автоматичен контрол, елиминиране на човешкия фактор в оценките, е такива работи. Тия проекти са осъществени има ги(матурите и тестовото оценяване са много хубав пример). Няма воля за реализирането им. Българските министри служат за спирчка, тяхно основно задължение е да се противопоставят на реализацията на тези проекти, като затрупват обществото с безброй думи.
Когато видя(или си въобразя), че някой не е спирачка аз му се радвам. За това говоря.
Ами труженичките?:shocked::rotfl24:Semiramis написа:примерно този, който би бил щастлив да отглежда крави, но работи контрольор в градския транспорт. или ревизора, който е поет всъщност. художника - катаджия ......
Много хора не са си по местата, си мисля аз. Не че не свикват, и не че са недоволни в края на живота. Просто биха се реализирали по-добре ако я няма тая зависимост материална. Въобще има излишни професии, ако гледаме така..
говоря си. научна фантастика.
позволи ми да не се съглася. закриването на училището в селото+безплатен училищен автобус до съседното село си е ок. а разликата между издръжката на цяла сграда и издръжката на един автобус е значителна.Мнемозина написа:
Грийн, знаеш ли какво значи закриването на училището в едно село? Ликвидиране на селото.
да ти отговарям ли или не?! нещо тая сериозна вчерашна тема днес ми е малко чужда. даже боев я е зарязалGreen Light написа:А как би трябвало да бъде? Според теб. Защото и аз мисля така - нещата са сгрешени. Грешка е цялата тая работа с демокрацията.bead_ написа:такава е. да представлява хората. във всякакви аспекти да им помага. ама първо започва от себе си. след това семейството. след това съседите и приятелите. и то - като се огледа. ресурсът е свършил.БоЕВ написа:тогава каква е според теб философията на "народното представителство"?не е ли така? и затова всеки пуска гласът си я за бакалин, я за мис, я за собственика на мината, в която работи. ...
Разбира се, че позволявам. И по принцип е така. То и родителите могат с колите си да ги водят децата до съседното село.bead_ написа:позволи ми да не се съглася. закриването на училището в селото+безплатен училищен автобус до съседното село си е ок. а разликата между издръжката на цяла сграда и издръжката на един автобус е значителна.Мнемозина написа:
Грийн, знаеш ли какво значи закриването на училището в едно село? Ликвидиране на селото.
е, с лимузини ли да ходят? дъщеря ми от край време ходи на училище с автобус. даже си плащам за това.Мнемозина написа:
Обаче си представи една немалка част от българските села, пътищата между тях, ежедневието... автобусите.
.
Да точно там е, в очите на децата и на родителите. И те все гледат... някъде другаде.bead_ написа:е, с лимузини ли да ходят? дъщеря ми от край време ходи на училище с автобус. даже си плащам за това.Мнемозина написа:
Обаче си представи една немалка част от българските села, пътищата между тях, ежедневието... автобусите.
.
няма страшно да се затвори едно училище, ако на децата са осигурени удобства да ходят в друго. бъдещето не е в сградата на училището, бъдещето е в очите на децата и на родителите им!!!
И на мен така!:winkw:bead_ написа:... нещо тая сериозна вчерашна тема днес ми е малко чужда. даже боев я е зарязал
Дъщеря ми беше трети клас когато закриха училището. Естествено аз бях начело на протестите, но нещо не се постигна, дилемата беше или нащо или в града. Затвориха нащо. Тая година затвориха едно и в града.bead_ написа:е, с лимузини ли да ходят? дъщеря ми от край време ходи на училище с автобус. даже си плащам за това.Мнемозина написа:
.
няма страшно да се затвори едно училище, ако на децата са осигурени удобства да ходят в друго. бъдещето не е в сградата на училището, бъдещето е в очите на децата и на родителите им!!!
да ти отговарям ли или не?! нещо тая сериозна вчерашна тема днес ми е малко чужда. даже боев я е зарязалbead_ написа: А как би трябвало да бъде? Според теб. Защото и аз мисля така - нещата са сгрешени. Грешка е цялата тая работа с демокрацията.
и ние за синитеlatrevw написа:не говорим да няма таен вот, а това като седна маса или като ти се обадя по телефона, защо е проява на лошо възпитание, ако те питам за кого гласува или ще гласуваш, ей това не разбирам. Прав е Елби, ако не искаш, не ми отговаряш, а аз не се сърдя, ама да ме смяташ за лошо възпитана затова че питам не го разбирам.Remmivs написа: но не намирам нищо лошо в това хората да имат конституционно гарантирано право на таен вот, което изключва подобни дискусии
защото иначе човек няма да е свободен в избора си, а това би опорочило още повече скапаната демократична система
за сините - за да не кажеш, че не практикувам онова дето го проповядвам

Ха! Така ли? Не знаех, че софиянци са се размножили като зайци и от средата на 90-те до сега са си увеличили хабитата още веднъж.bead_ написа:дилемата не е тази и ти добре го знаеш.БоЕВ написа:
Естествено аз бях начело на протестите, но нещо не се постигна, дилемата беше или нащо или в града. Затвориха нащо.
проблем с обратен знак има в софия, сигурно си чул с детските градини...