Гражданска позиция!

Все същите
І

Гражданска позиция!

Мнение от І »

Доколко ни е в сърцата да изразим мнението си... И дали въобще си заслужава.
Return към темата за "Свободата". И това дето сме склонни да "пожертваме" за нея. Дори и онази "интернетската", уж виртуална... а всъщност реална на 120%. Онази тъй лелеяна "свобода на словото" и..еБентуално мисленето ни.
Онази автоцензура на "Пилат понтийски" с чистите ръце, която сами си налагаме поради .. Б@ли го поради. :lol:
:-)

Неее..тая тема е аПцолютно забранена за отговори!

Тук си разсъждавам единствено и само аз на глас. Щот това е единствено и само у моята тимбарица с несвързани мисли, еле па не съм минал и на проверка на "полиграф". :grin: М@мка му.., дори не съм и диспансеризиран! :rotfl24:
Как са ме пропуснали... :rotfl24:

Какво би донесла в бъдеща полза на децата ми активната МИ гражданска позиция и какво "биха отнесли те" :lol: от изразяването на моята гражданска позиция. Щот не съм ги питал..как ще им се отразят примерно няколко бейзболни бухалки от профанизирани изпълнители на "изпълнителната власт". Знам ли?! :roll:
Дали не е по-добре да оставя десетки страници празни с хедър "за да нямам неприятности", като част от "нЕкои древни мъдреци" или да кажа квот мисля, па да става квото ще..
За мое/тяхно "добро" ли ще е.. или за моите внуци и т.н. или за внуците на ..

Истината за мен е, че си налагам "автоцензура". Защото не знам кво точно моята гражданска позиция би "донесла"
в ползу Рода...дет е написал поета. И именно там е разковничето за чувството за Свобода. Тук "БГ" нямаме наш си "Хайд Парк" дето да можем да крещим на воля, че "царят е гол". АЗ нямам идея как бих си предложил моята гражданска позиция да бъда чута, еле разбрана или пък оспорвана с насрещни обосновани аргументи.

Именно когато, АЗ като единица и цяло на онова сравнително разумно Общество, както и на моите опоненти, зачитайки си взаимно суверенният имунитет на мнения, идеи и възражения, бъдем сигурни в зачитането на позициите ни...именно тогава бих признал настъпването на Свободата. Онази там.. дет за нея са са борили.
За сега АЗ се чувствам уязвим, еле па децата ми, еле па внуците ми дет още не са влезли и в проектозаконите :lol:
п.п. А пред блока ми от 2 дни пищи младо поколение на "мишелов". Нали е "зелена зона" и има всякакви "гадини". Единствените птици дет могат да летят на едно място изчаквайки плячката си.

п.п.2 http://dejasenti-deja.blogspot.com/2009 ... st_13.html
И..това дето ме предизвика http://dnes.dir.bg/2009/07/08/news4734264.html
и коментарите /моя едва ли ще го пуснат :rotfl24:/
Аватар
Света вода ненапита

Re: Гражданска позиция!

Мнение от Света вода ненапита »

МЪЖжжж написа: Неее..тая тема е аПцолютно забранена за отговори!
ти пък ще ми кажеш на мене да пиша, или не! :harhar:
МЪЖжжж написа: И..това дето ме предизвика http://dnes.dir.bg/2009/07/08/news4734264.html
мдаааам... ама вчера пича се отказа... що ли?
Виж подводницата!
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

процесите в обществото протичат по некъв си техен начин
и с нас и без нас те си се движат
и така:cool:
Quasi Universal Intergalactic Denomination

„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
Аватар
Света вода ненапита

Quid написа:процесите в обществото протичат по некъв си техен начин
и с нас и без нас те си се движат
и така:cool:
демек: Кат ми пееш Пенке ле, кой ли ми те слуша? :harhar:
Виж подводницата!
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

ъхъ:cool:

„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

МЪЖжжж написа:
Тоя го отсвириха - бил писал писмо на ББ и се оттеглил доброволно - да, бе, да!
А, останалата герберска сволач, пардон, депутати си написали оставките, пардон, клетвени декларации без дата, че при три отсъствия от парламента си отиват доброзорно, възможно е да има и други клаузи като - изразено несъгласие с генерала - ще поживеем ще видим. За сега герберите вървят по пътя на комадирска, недемократична и авторитарна организация, въпросът е - ще посегнат ли на правата на народа?
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

за тази сган трябва тоталитарно с тояга в ръка
яки глоби и тояга в главата
и яко бой бой бой:-)
:cool:

Аватар
Света вода ненапита

Quid написа:за тази сган трябва тоталитарно с тояга в ръка
абсолютише!
Виж подводницата!
Аватар
Глас в пустиня

Метаморф написа:
Quid написа:за тази сган трябва тоталитарно с тояга в ръка
абсолютише!
Ако говорим за депутатите - съгласен!
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

без изключение никакво!
никакво!
респект яко!:cool:

Аватар
Глас в пустиня

Quid написа:без изключение никакво!
никакво!
респект яко!:cool:
Батман си е чист милицонер. Може по чин да е генерал, но на акъл си е останал старшина.
Няма да се изненадам, ако си задължи депутатите сутрин преди започване работата на парламента да играят физзарядка на площада.:grin:
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

е все нещо е научил от тато и царя надявам се:-)

Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

МЪЖжжж написа: Именно когато, АЗ като единица и цяло на онова сравнително разумно Общество, както и на моите опоненти, зачитайки си взаимно суверенният имунитет на мнения, идеи и възражения, бъдем сигурни в зачитането на позициите ни...именно тогава бих признал настъпването на Свободата. Онази там.. дет за нея са са борили.
За сега АЗ се чувствам уязвим, еле па децата ми, еле па внуците ми дет още не са влезли и в проектозаконите :lol:
п.п. А пред блока ми от 2 дни пищи младо поколение на "мишелов". Нали е "зелена зона" и има всякакви "гадини". Единствените птици дет могат да летят на едно място изчаквайки плячката си.

Засега или отсега?

Труден, почти невъзможен е балансът между "нямаш право да казваш (гражданска позиция), защото ще те тупнат с бухалката" и "и да я кажеш, тя ще се загуби в говорилнята, в която всички повтарят, че царят е гол, че всички царе са голи, и никой никого не чува".
Изобщо гласът на мнозинството звучи много странно понякога.
Panta rhei...
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

къде го видяхте това мнозинство?!!!
то не може да си каже заглавието изобщо
мизерия неграмотност простотия са имената на мнозинството
и това ли мнозинство ще каже как да се живее на базата на какво?!
на знания на опит на можене или що?!:cool:

народа мре като кучета
общество което не се грижи за деца ,болни ,бедни и т н е един боклук

Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Не темата за свободата, а темата за различните. Различния е опасност. Не го знаеш какъв е, нямаме представа какво може да очакваме от него. Ами ако направи някой лупинг и ме засенчи, ако не играе по правилата и заеме мястото ми? Ако от разочарование започне да говори истината? Не ни стигат тия дето клатят лодката, не ни стигат другите, чуждите, дето ни дебнат да ни хъм съборят, грозят ни медии, обществен гняв, комисии, съд, затвор. Не ни стигат собствените съмнения в силите си, ами сега и Различен в нашите редици. Не, по- добре без различни.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

не била за отговори, брей
ми няма да отговарям
само ще си мисля на текст

всеки е свободен да изрази/неизрази мнението си
всеки сам преценява дали си заслужава

не можем да избягаме от свободата си
така мисля аз
защото тя е част от божествената искра в нас
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

да бе да
всеки трябва да си плати първо и после да си казва мнението:-)
мое някой да се стресира депресира ....
мое да има искове за нанесени поражения щети
трябва и застраховки да има:-)

Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Quid написа:да бе да
всеки трябва да си плати първо и после да си казва мнението:-)
мое някой да се стресира депресира ....
мое да има искове за нанесени поражения щети
трябва и застраховки да има:-)
а ти на кого даде кинти да кажеш това за кинтите? м? :blum:
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

е са ше припна до банкоматина ако се налага
и по после мое да си пцуем на воля
едвам се удържам:blum:

Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Quid написа:е са ше припна до банкоматина ако се налага
риторично питах, щото съм ретор или беше ротор :grin:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Quid написа:е са ше припна до банкоматина ако се налага
О, миг, поспри!

Турете големи червени букви тук и запечатайте момента за историята!

:lol::lol::lol:
Panta rhei...
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

важното е че имах желание:-)
друг е въпроса дали по пътя до банкоматина няма да размисля:cool:

Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Quid написа:важното е че имах желание:-)
друг е въпроса дали по пътя до банкоматина няма да размисля:cool:
Това вече няма никакво значение.
Важното е, че имаше желание. :blum:
Panta rhei...
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

МЪЖжжж написа:Доколко ни е в сърцата да изразим мнението си... И дали въобще си заслужава.
мъжжж, ти си повече мъж от тоя маниак /и от много други де, ама не се надувай много/. той си сви опашката и се скри някъде, отказа ли се, отказаха ли го... нямаше граждански позиции и прочее. каквото повикало-такова се обадило.
just perfect
І

Мнение от І »

bead_ написа: мъжжж, ти си повече мъж от ..
"Мъж, като лайно на дъжд". Вервай ми. :shy:
Мъжете не плачат!
Гълтат навътре и продължават напред.
Аватар
Глас в пустиня

МЪЖжжж написа:Доколко ни е в сърцата да изразим мнението си... И дали въобще си заслужава.
.
.
.
Какво би донесла в бъдеща полза на децата ми активната МИ гражданска позиция и какво "биха отнесли те" :lol: от изразяването на моята гражданска позиция. Щот не съм ги питал..как ще им се отразят примерно няколко бейзболни бухалки от профанизирани ....
Ти си някакъв медиум човече!
За една седмица два пъти вече ходя на някакви жалки опити за организиране на събрание и иницииране на подписка.
Става въпрос за един катил, писал съм и преди тук за него. Излежа и втората си присъда и са го освободили предсрочно. Хората са стресирани, особено младите и майките, защото диването е болен мозък и доказан педофил.

Всеки иска да си "каже мнението" и (гражданското) обществото да го защити, защото изпълнителната и съдебна власти си свършиха своето, но освен 20 - 30 човека никой друг не иска да се набива в очи. Страхуват се от отмъщение. До тук с гражданските позиции и свободното изразяване на мнение - друг е въпроса, че хората са неграмотни в това как да се организират и упражнят правото си на граждани на тая държава.
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

Return към темата за "Свободата". И това дето сме склонни да "пожертваме" за нея. Дори и онази "интернетската", уж виртуална... а всъщност реална на 120%. Онази тъй лелеяна "свобода на словото" и..еБентуално мисленето ни.
Онази автоцензура на "Пилат понтийски" с чистите ръце, която сами си налагаме поради .. Б@ли го поради. :lol:
:-)

Неее..тая тема е аПцолютно забранена за отговори!

Тук си разсъждавам единствено и само аз на глас. Щот това е единствено и само у моята тимбарица с несвързани мисли, еле па не съм минал и на проверка на "полиграф". :grin: М@мка му.., дори не съм и диспансеризиран! :rotfl24:
Как са ме пропуснали... :rotfl24:

Какво би донесла в бъдеща полза на децата ми активната МИ гражданска позиция и какво "биха отнесли те" :lol: от изразяването на моята гражданска позиция. Щот не съм ги питал..как ще им се отразят примерно няколко бейзболни бухалки от профанизирани изпълнители на "изпълнителната власт". Знам ли?! :roll:
Дали не е по-добре да оставя десетки страници празни с хедър "за да нямам неприятности", като част от "нЕкои древни мъдреци" или да кажа квот мисля, па да става квото ще..
За мое/тяхно "добро" ли ще е.. или за моите внуци и т.н. или за внуците на ..

Истината за мен е, че си налагам "автоцензура". Защото не знам кво точно моята гражданска позиция би "донесла"
в ползу Рода...дет е написал поета. И именно там е разковничето за чувството за Свобода. Тук "БГ" нямаме наш си "Хайд Парк" дето да можем да крещим на воля, че "царят е гол". АЗ нямам идея как бих си предложил моята гражданска позиция да бъда чута, еле разбрана или пък оспорвана с насрещни обосновани аргументи.

Именно когато, АЗ като единица и цяло на онова сравнително разумно Общество, както и на моите опоненти, зачитайки си взаимно суверенният имунитет на мнения, идеи и възражения, бъдем сигурни в зачитането на позициите ни...именно тогава бих признал настъпването на Свободата. Онази там.. дет за нея са са борили.

не се възприемам за жертва и съм на принципа - Отидеш ли в Рим, прави като римляните. ( в някои случаи ще кажа мнението си, в други ще замълча, без да страдам от това)
Изображение
Публикувай отговор