Return към темата за "Свободата". И това дето сме склонни да "пожертваме" за нея. Дори и онази "интернетската", уж виртуална... а всъщност реална на 120%. Онази тъй лелеяна "свобода на словото" и..еБентуално мисленето ни.
Онази автоцензура на "Пилат понтийски" с чистите ръце, която сами си налагаме поради .. Б@ли го поради.
Неее..тая тема е аПцолютно забранена за отговори!
Тук си разсъждавам единствено и само аз на глас. Щот това е единствено и само у моята тимбарица с несвързани мисли, еле па не съм минал и на проверка на "полиграф".
Как са ме пропуснали...
Какво би донесла в бъдеща полза на децата ми активната МИ гражданска позиция и какво "биха отнесли те"
Дали не е по-добре да оставя десетки страници празни с хедър "за да нямам неприятности", като част от "нЕкои древни мъдреци" или да кажа квот мисля, па да става квото ще..
За мое/тяхно "добро" ли ще е.. или за моите внуци и т.н. или за внуците на ..
Истината за мен е, че си налагам "автоцензура". Защото не знам кво точно моята гражданска позиция би "донесла"
в ползу Рода...дет е написал поета. И именно там е разковничето за чувството за Свобода. Тук "БГ" нямаме наш си "Хайд Парк" дето да можем да крещим на воля, че "царят е гол". АЗ нямам идея как бих си предложил моята гражданска позиция да бъда чута, еле разбрана или пък оспорвана с насрещни обосновани аргументи.
Именно когато, АЗ като единица и цяло на онова сравнително разумно Общество, както и на моите опоненти, зачитайки си взаимно суверенният имунитет на мнения, идеи и възражения, бъдем сигурни в зачитането на позициите ни...именно тогава бих признал настъпването на Свободата. Онази там.. дет за нея са са борили.
За сега АЗ се чувствам уязвим, еле па децата ми, еле па внуците ми дет още не са влезли и в проектозаконите
п.п. А пред блока ми от 2 дни пищи младо поколение на "мишелов". Нали е "зелена зона" и има всякакви "гадини". Единствените птици дет могат да летят на едно място изчаквайки плячката си.
п.п.2 http://dejasenti-deja.blogspot.com/2009 ... st_13.html
И..това дето ме предизвика http://dnes.dir.bg/2009/07/08/news4734264.html
и коментарите /моя едва ли ще го пуснат