да не се страхуваме да живеем
да не се страхуваме да живеем
ей тази мисъл ми минава като бърз влак тези дни. от кризата ще да е. като е криза народът пие, пее и така нататък като за последно. или пък щот е лято, лятото ни светва пред очите някак си. или пъ просто ми е гот да ми е гот, а?
just perfect
Само да не е криза на ЕГН-то, че с напредването му годините стават вече като Супер-експрес.
Отново на път
http://vbox7.com/play:87f767b7
----------------------------------------
:harhar::harhar:

Re: да не се страхуваме да живеем
Вглеждаш ли се твърде дълго в бездната и тя ще се вгледа в тебе...bead_ написа:ей тази мисъл ми минава като бърз влак тези дни. от кризата ще да е. като е криза народът пие, пее и така нататък като за последно. или пък щот е лято, лятото ни светва пред очите някак си. или пъ просто ми е гот да ми е гот, а?
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

некаЪн написа:Вглеждаш ли се твърде дълго в бездната и тя ще се вгледа в тебе...
аз пък ще й се изплезя
eй така
ps
и ти на мен, друже
Remmivs написа: и ти на мен, друже
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Това последното, дето си го написала, ще да е. Тъй ми се струва.bead_ написа:ей тази мисъл ми минава като бърз влак тези дни. от кризата ще да е. като е криза народът пие, пее и така нататък като за последно. или пък щот е лято, лятото ни светва пред очите някак си. или пъ просто ми е гот да ми е гот, а?
Panta rhei...
- Stranniche
- Обратна връзка:
Наскоро си купих на DVD един филм, който отдавна търсех - "Криле на желанието" на Вим Вендерс.bead_ написа:ей тази мисъл ми минава като бърз влак тези дни. от кризата ще да е. като е криза народът пие, пее и така нататък като за последно. или пък щот е лято, лятото ни светва пред очите някак си. или пъ просто ми е гот да ми е гот, а?
Palermo shooting е великолепен.Stranniche написа:Наскоро си купих на DVD един филм, който отдавна търсех - "Криле на желанието" на Вим Вендерс.bead_ написа:ей тази мисъл ми минава като бърз влак тези дни. от кризата ще да е. като е криза народът пие, пее и така нататък като за последно. или пък щот е лято, лятото ни светва пред очите някак си. или пъ просто ми е гот да ми е гот, а?
Питам се - за Вендерс - ако човек така идеализира любовта, как ли я приема в реалния живот, дали би понесъл превръщането и в делник и навик?
Специално за теб - Небето над Берлин :)
- snowprincess
какво разбираш под страх от живеене - "пие, пее и така нататък като за последно"bead_ написа:ей тази мисъл ми минава като бърз влак тези дни. от кризата ще да е. като е криза народът пие, пее и така нататък като за последно. или пък щот е лято, лятото ни светва пред очите някак си. или пъ просто ми е гот да ми е гот, а?
искаш ли по-дълбоко да копнеш в страха
защото това поведение на мен не ми изглежда като страх, а като безотговорност
на друг ще му звучи като веселие
на трети като лудост

Ще видите вие на 21,12,2011 година!snowprincess написа:какво разбираш под страх от живеене - "пие, пее и така нататък като за последно"bead_ написа:ей тази мисъл ми минава като бърз влак тези дни. от кризата ще да е. като е криза народът пие, пее и така нататък като за последно. или пък щот е лято, лятото ни светва пред очите някак си. или пъ просто ми е гот да ми е гот, а?
искаш ли по-дълбоко да копнеш в страха
защото това поведение на мен не ми изглежда като страх, а като безотговорност
на друг ще му звучи като веселие
на трети като лудост
Отново на път

стремеж към удоволствие.snowprincess написа: какво разбираш под страх от живеене - "пие, пее и така нататък като за последно"
вече дефиниция за удоволствие ще ми е по-трудно да дам
just perfect
- snowprincess
стремежът към удоволствие е основна, базисна потребност на всеки човек, никой не иска и не се стреми към нещастието/неудоволствиеbead_ написа:стремеж към удоволствие.
какво по-различно виждаш

произволни цитатиsnowprincess написа:никой не иска и не се стреми към нещастието/неудоволствие
какво по-различно виждаш
... уф, незнам, няма да ги водя децата никъде, няма да си взимам отпуска, щото като почнат съкращенията нали знаеш кой пръв изхвърча...
... няма да ходим на море, в тая криза...
... да ходим на сладолед? аааа, не незнам, нещо ми е сдухано напоследък...
... тия са луди, 5 лв. за fp?! винаги си е било толкова ли? хъм...
... първокласник ли ще ти е тази година, леле колко ще се изхарчиш...
... къде я приеха? ааа, там са едни снобари и наркоманчета...
...
ужасна рефлексия, не мислиш ли?
just perfect
пусто трябваше да е 2112-таlancelote написа:Ще видите вие на 21,12,2011 година!
отиде зян убавия палиндром
- snowprincess
рефлексията е самоанализ на собствените мисли и преживявания, а ти се опитваш да правиш интерпретация на думите без допълнителна информацияbead_ написа:произволни цитатиsnowprincess написа:никой не иска и не се стреми към нещастието/неудоволствие
какво по-различно виждаш
... уф, незнам, няма да ги водя децата никъде, няма да си взимам отпуска, щото като почнат съкращенията нали знаеш кой пръв изхвърча...
... няма да ходим на море, в тая криза...
... да ходим на сладолед? аааа, не незнам, нещо ми е сдухано напоследък...
... тия са луди, 5 лв. за fp?! винаги си е било толкова ли? хъм...
... първокласник ли ще ти е тази година, леле колко ще се изхарчиш...
... къде я приеха? ааа, там са едни снобари и наркоманчета...
...
ужасна рефлексия, не мислиш ли?
по-интересно е защо теб "засяга", защо ти в този момент виждаш това
какви мисли поражда в теб, как се чувстваш като слушаш тези приказки, какво е значението за теб точно сега
(разбираш, че може и да не отговаряш в клуба, само давам насока на мислите ти и тогава ще е рефлексия, а за момента темата само резонира в теб)
ти имаш избор, какво да видиш, защото в същия момент се случват и хубави неща- приеха детето ми в университет, гимназия...
намерих си нова работа
отидохме на почивка
купихме си...
празнувахме...

епимено ъ-ъ тва де епикурейство?bead_ написа:стремеж към удоволствие.
Същото де - курейство.Remmivs написа:епимено ъ-ъ тва де епикурейство?bead_ написа:стремеж към удоволствие.
Отново на път

именно. това искам да виждам непрекъснато. как на хубави хора им се случват хубави неща. и затова написах "не се страхувайте да живеете"snowprincess написа:
ти имаш избор, какво да видиш, защото в същия момент се случват и хубави неща.
just perfect
- Green Light
Ех, видях едно от тия лаваца късметчетата в един офис закачено на ключа за лампите. Memento- то mori, ама много хубаво написано. Не мога да го родя сега. Примерно. Не оставяй за после, защото не знаеш после дали ще има после. Ама по- хубаво.bead_ написа:ей тази мисъл ми минава като бърз влак тези дни. от кризата ще да е. като е криза народът пие, пее и така нататък като за последно. или пък щот е лято, лятото ни светва пред очите някак си. или пъ просто ми е гот да ми е гот, а?
Бе потънах лекичко да ти кажа и аз в тая криза, но:
1) Не искам да се замислям надълбоко. Искам да се правя че съм ОК
2) Искам дето викаш- да живея. Всичко приятно- сега!
Дефинирай тогава "живеене".bead_ написа:стремеж към удоволствие.snowprincess написа: какво разбираш под страх от живеене - "пие, пее и така нататък като за последно"
Panta rhei...
Че щеше и да е двоен...Remmivs написа:пусто трябваше да е 2112-таlancelote написа:Ще видите вие на 21,12,2011 година!
отиде зян убавия палиндром
Сбъркали са нещо маите.
Panta rhei...
да правиш в огромни количества това, което ти доставя огромна радостМнемозина написа:
Дефинирай тогава "живеене".
и да не отлагаш. освен, ако отлагането не е част от удоволствието.
just perfect
Ти пък много сериозно взе, че се отнесе.bead_ написа:да правиш в огромни количества това, което ти доставя огромна радостМнемозина написа:
Дефинирай тогава "живеене".
Viva la liberta...
Panta rhei...
чакай бе!, че то има удоволствие и в тъгата, не ли?bead_ написа:да правиш в огромни количества това, което ти доставя огромна радост
по въпроса за отлагането
наскоро препрочетох едно писмо на Цицерон
беше във връзка с lorem ipsum
ей ся шъ го изкопая
...
ха! ей го
Cicero’s original text:
…neque porro quisquam est, qui dolorem ipsum quia dolor sit amet, consectetur, adipisci velit, sed quia non numquam eius modi tempora incidunt ut labore et dolore magnam aliquam quaerat voluptatem. Ut enim ad minima veniam, quis nostrum exercitationem ullam corporis suscipit laboriosam, nisi ut aliquid ex ea commodi consequatur? Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem eum fugiat quo voluptas nulla pariatur?”
H. Rackham’s 1914 translation:
Nor again is there anyone who loves or pursues or desires to obtain pain of itself, because it is pain, but because occasionally circumstances occur in which toil and pain can procure him some great pleasure. To take a trivial example, which of us ever undertakes laborious physical exercise, except to obtain some advantage from it? But who has any right to find fault with a man who chooses to enjoy a pleasure that has no annoying consequences, or one who avoids a pain that produces no resultant pleasure?
не и азRemmivs написа: But who has any right to find fault with a man who chooses to enjoy a pleasure that has no annoying consequences, or one who avoids a pain that produces no resultant pleasure?
just perfect
именно, и аз такаbead_ написа:не и аз
обаче, лейди бийд, тук идва мъчното всъщност
защото
като се замислиш (и пак са го казали преди мен пустите латинци, я латинец, я грийн, човек не може да се отърве от душевни плагиати и интелектуални такива) истинското удоволствие е твърде сериозна работа....
радвам се, че го казваш. обичам сериозния подход към важните работи. наздраве!Remmivs написа: истинското удоволствие е твърде сериозна работа....
п.п. един колега черпи. рд. сухо бяло вино и тънки мезета. като си заплюх мързелив работен ден не бях права май. бая зор ше видя...
just perfect