Аз пък

Все същите
Аватар
Мнемозина

Аз пък

Мнение от Мнемозина »

ще си се възмущавам. :shy:
Щото съм една... не знам и аз каква.

Снощи говорих надълго и нашироко с една дама (тя сега е над 70-годишна, но това го видях в нета, иначе не бих разбрала по вида и поведението й).
Трябваше да ми разказва за вече починалия си мъж, за живота и работата му. И понеже животът на мъжете (не знам дали сте забелязали) е свързан някак с този на жените им, стана дума и за нейната кариера, за нещата, които тя е правила, как той се е отнасял към тях. Преобладаваше обратната посока, разбира се - от нея към него, то това беше и идеята на разговора ни. Разказваше ми с много обич и едно такова грижовно.

В края на срещата извади да ми показва снимки. От периода на активната им работа, когато и двамата са били във вихъра на множество контакти с интересни хора, на много пътувания, на... абе златните им години. Има снимки в купчинката и на двамата и аз очаквам тя да ми обясни той (щото за него съм отишла да я питам) тук с кого е, кога е това, защо е снимано и т.н. Обаче - много интересно - тя ми показва своите снимки, набляга на това как е била облечена, обръща ми внимание на детайли по тоалета и изобщо се очаква да кажа "Ах, колко красива сте била" (ама наистина красавица, то и иначе се носят легенди).
Само че аз се спъвам в това "била" - защото тя и сега е красива, наистина вече по друг начин, но... тогава е било различно за нея и тя явно иска да си го припомня. Точно като някогашно.
А пък аз не успях да й го кажа. Точно заради това "била", което така и не можах да изрека - и от прекалена деликатност (но по-скоро от втораченост в това, което според мен е истина, снимките са от миналото, те са в минало време, пък тя е и сега, направо се раздвоих) - в крайна сметка не я свърших никаква. А тя явно очакваше да го чуе, искаше го някак.
Пфу.
Panta rhei...
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Няма ли как всичкото това да го кажеш с две думи?:blum: Нищо не ти разбрах!:lol:
Аватар
lancelote

Мнение от lancelote »

БоЕВ написа:Няма ли как всичкото това да го кажеш с две думи?:blum: Нищо не ти разбрах!:lol:
Стига бе! Иначе как ще се загубиш в прелестта от букви, думи и многоточия.
ЕДИТ Ми Катеризина!:grin:
Отново на път
http://vbox7.com/play:87f767b7
----------------------------------------
:wbee: :harhar: :wbee:
:harhar::harhar::harhar:
Аватар
lancelote

Мнение от lancelote »

Давай чедо, оплачи се да ти олекне. Пък ние ще ти намерим и болка и билка. Всякакви.
ЕДИТ Лелей това за баби и дядовци ми стана все по-интересно и хубаво след като Фриски, Семирамис и сие обсъждахме възможността да се оттеглим блаженно от светския живот в частен Дом на младежта.:grin:
Отново на път
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Re: Аз пък

Мнение от bead_ »

Мнемозина написа:ще си се възмущавам. :shy:

.
винаги можеш да поправиш такава грешка
и не те е спрала думичката "била", теб никаква думичка не може да те спре, г-жо Жонгльорканадуми:winkw:
just perfect
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

БоЕВ написа:Няма ли как всичкото това да го кажеш с две думи?:blum: Нищо не ти разбрах!:lol:
Не!
Ако ти бях писала за Македоно-одринското движение, всичко щеше да разбереш. :mad:

:blum:
Panta rhei...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

lancelote написа:
Стига бе! Иначе как ще се загубиш в прелестта от букви, думи и многоточия.
ЕДИТ Ми Катеризина!:grin:
Еле пък многоточия... :lol:
Ама много ги обичам - напук на Еко.
Panta rhei...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

lancelote написа:Давай чедо, оплачи се да ти олекне. Пък ние ще ти намерим и болка и билка. Всякакви.
ЕДИТ Лелей това за баби и дядовци ми стана все по-интересно и хубаво след като Фриски, Семирамис и сие обсъждахме възможността да се оттеглим блаженно от светския живот в частен Дом на младежта.:grin:
Блаженннннно е единствената дума, за която признавам, че наистина трябва да има много н-та.
Panta rhei...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

bead_ написа:

.
винаги можеш да поправиш такава грешка
и не те е спрала думичката "била", теб никаква думичка не може да те спре, г-жо Жонгльорканадуми:winkw:
Не бе, тя ме спря. Поне тогава в момента.
После видях и разни други неща, разбира се. Като удивлението, че не искаше да й кажа колко добра е била в професията си и какви хубави неща е направила.
Искаше да чуе нещо съвсем различно.
Ей тоя обрат беше много изненадващ за мен, предполагам, че и това ме е блокирало, стояло ми е нелогично някак.
Panta rhei...
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Мнемозина написа: Ей тоя обрат беше много изненадващ за мен, предполагам, че и това ме е блокирало, стояло ми е нелогично някак.
различни приоритети, мнемо

и изкуството на общуването изисква да ги разпознаваме у другия. ти като веща в това изкуство... не, ти непременно ще намериш начин да запълниш пропуска.
just perfect
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

Понякога нещата могат да се кажат с изражение на лицето и интонация. Трудно ми е да го обясня, но хората разбират...
annonymus

Мнение от annonymus »

Аз не разбирам - кое точно те притесни - това, че е "била" или това, че интересът е бил към мъжа й, пък на нея й се е искало да поговори за себе си?
Щото "била" не ми се вижда пречка, нали и сега е. Иначе "била" се избягва лесно - "какви години са били, какво време - ех, ах"... Тя си е, вречето е, дето е било...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Stranniche написа:
Понякога нещата могат да се кажат с изражение на лицето и интонация. Трудно ми е да го обясня, но хората разбират...
Е общо взето не това разчитах и аз снощи. :-)
Panta rhei...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

pocti_bezobidna написа:Аз не разбирам - кое точно те притесни - това, че е "била" или това, че интересът е бил към мъжа й, пък на нея й се е искало да поговори за себе си?
Щото "била" не ми се вижда пречка, нали и сега е. Иначе "била" се избягва лесно - "какви години са били, какво време - ех, ах"... Тя си е, вречето е, дето е било...
Ами всичкото заедно.
Винаги има как да се кажат нещата точно, да но снощи просто не успях. Ей за това ревЪ сега. :dunno:

Абе ти къде ходиш и що те няма, м? :grin:
Panta rhei...
annonymus

Мнение от annonymus »

Мнемозина написа:
pocti_bezobidna написа:Аз не разбирам - кое точно те притесни - това, че е "била" или това, че интересът е бил към мъжа й, пък на нея й се е искало да поговори за себе си?
Ами всичкото заедно.
Винаги има как да се кажат нещата точно, да но снощи просто не успях. Ей за това ревЪ сега. :dunno:

Абе ти къде ходиш и що те няма, м? :grin:
Де да знаех и аз къде ходя, щеше да ми е далеч по-лесен живота :grin:

Нищо де - можеш да и го кажеш и днес.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

bead_ написа:
Мнемозина написа: Ей тоя обрат беше много изненадващ за мен, предполагам, че и това ме е блокирало, стояло ми е нелогично някак.
различни приоритети, мнемо

и изкуството на общуването изисква да ги разпознаваме у другия. ти като веща в това изкуство... не, ти непременно ще намериш начин да запълниш пропуска.
Да бе, ама човек на определени места (или в определени среди) очаква определени приоритети и после току се шашне... :lol:
Panta rhei...
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Виж сега. И аз се опъвам, когато ме подтикват в определена посока. Що пък да ме манипулират?! Тя пък толкова ли има нужда от чуждото мнение. Няма ли си собствено, на което да се довери? Амаха!

:winkw:
Изображение
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

vyara написа:Виж сега. И аз се опъвам, когато ме подтикват в определена посока. Що пък да ме манипулират?! Тя пък толкова ли има нужда от чуждото мнение. Няма ли си собствено, на което да се довери? Амаха!

:winkw:
Недей така, всеки има нужда от одобрението и от харесването на околните. Това е може би едно от най-човешките неща.
Но наистина е странно, при нея нямах усещането за съмнение.
Panta rhei...
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Мнемозина написа: Но наистина е странно, при нея нямах усещането за съмнение.

е, направила си всичко по силите си да се появи :winkw:
just perfect
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

bead_ написа:

Ох! :crying:
Panta rhei...
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Мнемозина написа:
bead_ написа:

Ох! :crying:
беше шегичка, мнемо, избърши тия влажни очи

п.п. бабата вече е забравила случката, както й какво е закусвала и колко пъти е закусвала също така.:blum:
just perfect
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

на кое се възмущаваш - на това, че не си си свършила работата и не си успяла да разбереш за мъжа и, или за това, че не си и казала колко е хубава

тя има нужда от внимание, имала е нужда да приказва и някой да я слуша,
обади и се по телефона и си уговори нова среща, купи и нещо сладко, отиди и този път дръж в главата си всички въпроси, които искаш да зададеш за мъжа и (имай предвид, че когато слушаш някой да приказва за някого, разбираш повече за приказващия, какво му е субективното отношение към другия, не какъв е бил за другите хора, затова се опитай като питаш да вървиш по фактите, не по емоцията)

като разбереш каквото ти трябва, чак тогава я остави онтово да ти приказва за себе си и като обратна връзка и връщай колко е хубава, какъв приказен живот живее, колко интересни хора познава...
Изображение
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

snowprincess написа:на кое се възмущаваш - на това, че не си си свършила работата и не си успяла да разбереш за мъжа и, или за това, че не си и казала колко е хубава

обади и се по телефона и си уговори нова среща, купи и нещо сладко, отиди и този път дръж в главата си всички въпроси, които искаш да зададеш за мъжа и (имай предвид, че когато слушаш някой да приказва за някого, разбираш повече за приказващия, какво му е субективното отношение към другия, не какъв е бил за другите хора, затова се опитай като питаш да вървиш по фактите, не по емоцията)

като разбереш каквото ти трябва, чак тогава я остави онтово да ти приказва за себе си и като обратна връзка и връщай колко е хубава, какъв приказен живот живее, колко интересни хора познава...
Ааа, спокойно, уговорена е следващата среща, пък и това всичкото, дето ми го препоръчваш, още снощи го бях реализирала точ в точ.
И че когато някой говори за някого, разказва предимно за себе си - това си е в правилата на играта. Както и емоцията.
А за другото - абе просто изпуснах момента и това е.
Panta rhei...
Аватар
lancelote

Мнение от lancelote »

Мнемозина написа:
snowprincess написа:на кое се възмущаваш - на това, че не си си свършила работата и не си успяла да разбереш за мъжа и, или за това, че не си и казала колко е хубава

Ааа, спокойно, уговорена е следващата среща, пък и това всичкото, дето ми го препоръчваш, още снощи го бях реализирала точ в точ.
И че когато някой говори за някого, разказва предимно за себе си - това си е в правилата на играта. Както и емоцията.
А за другото - абе просто изпуснах момента и това е.
Не губи кураж - има следващ лешник!:rotfl24:
Отново на път
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

ко да ти кажа, мнемич
все едно и на мен ми се е случвало това 1000пъти
има хора, които се опитват да те вкарат в техните реплики и им харесва да получат очакваното
те чуват предимно себе си и важно им е едно кимане само, докато говорят
имало е моменти, когато дори близки хора са се опитвали някакви чакани реплики да ги чуят и съм се държала доста опако
друг път, особено с далечни, далечни хора, мога да преценя, че нищо не ми струва тая форма на неискреност - премълчаване на мнение, още повече щом това дава спокойствие на отсрещната страна - все пак случая касае нечие самомнение, а не решение за нещо
Аватар
Глас в пустиня

Мнемозина написа: Ако ти бях писала за Македоно-одринското движение, всичко щеше да разбереш. :mad:

:blum:
Действия трябват, а не разбиране! Изображение
Аватар
Глас в пустиня

Жената си е жена, независимо дали е на 20; 30 ; 40 или на 70. Може би й е омръзнало да е съпругата на еди_кой си, може би й е омръзнало да е желязната лейди и й се иска в края на дните си да чуе, че е била истинска жена, че е имала своята женственост, свойте слабости, а не само кариерата. Нещо такова.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

БоЕВ написа:Жената си е жена, независимо дали е на 20; 30 ; 40 или на 70. Може би й е омръзнало да е съпругата на еди_кой си, може би й е омръзнало да е желязната лейди и й се иска в края на дните си да чуе, че е била истинска жена, че е имала своята женственост, свойте слабости, а не само кариерата. Нещо такова.
Хм.
Не, няма да ти я описвам сега, нито пък живота й, но общо взето тя според мен винаги го е знаела.
По-скоро имам едно подозрение, че жените искат да го чуват това не в края на живота си, а постоянно. Тъй де, искаме. :lol:
Panta rhei...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

holi_day написа:ко да ти кажа, мнемич
все едно и на мен ми се е случвало това 1000пъти
има хора, които се опитват да те вкарат в техните реплики и им харесва да получат очакваното
те чуват предимно себе си и важно им е едно кимане само, докато говорят
имало е моменти, когато дори близки хора са се опитвали някакви чакани реплики да ги чуят и съм се държала доста опако
друг път, особено с далечни, далечни хора, мога да преценя, че нищо не ми струва тая форма на неискреност - премълчаване на мнение, още повече щом това дава спокойствие на отсрещната страна - все пак случая касае нечие самомнение, а не решение за нещо
Да бе, ама не ставаше дума за неискреност, която да е трябвало да преодолея.
Иначе и аз на моменти ставам опака, но не беше такъв случаят - а ако беше, не бих се терзала чак толкоз.
Чиста несъобразителност си беше това и то от много съобразяване.
Бе глупости общо взето. :lol:
Panta rhei...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Мнемозина написа: Да бе, ама не ставаше дума за неискреност, която да е трябвало да преодолея.
Иначе и аз на моменти ставам опака, но не беше такъв случаят - а ако беше, не бих се терзала чак толкоз.
Начи ти си била тая ъъ птица дето се удавила от мислене :-)

Впрочем аз мисля, че това си е било естественото държане. Комплиментите май ще са били не на място там, такова усещане усещам откъм тука. Трябва да оставяме възпитанието ни да ни води по- често и да оставяме разума си на мира. Какво е очаквала от теб твоята събеседничка ти не знаеш, съвсем хич не. От мислене полза няма само, риш, си се шашардисала и твоето възпитание те е хванало за ръка(или за ухото) и те е повело накъдето трябва - куда риш положено!

П.П. Ако все още чувстваш неудовлетвореност и ти се иска възмездие може да се скараш с майка ти, например. Все има за какво. Бездруго тя е виновна.
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

Green Light написа: П.П. Ако все още чувстваш неудовлетвореност и ти се иска възмездие може да се скараш с майка ти, например. Все има за какво. Бездруго тя е виновна.
:rotfl24::rotfl24::rotfl24:
:goodpost:

ще си спестя комплиментите, че гледам всички те четкат нещо напоследък :lol:
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

latrevw написа:
Green Light написа: П.П. Ако все още чувстваш неудовлетвореност и ти се иска възмездие може да се скараш с майка ти, например. Все има за какво. Бездруго тя е виновна.
:rotfl24::rotfl24::rotfl24:
:goodpost:

ще си спестя комплиментите, че гледам всички те четкат нещо напоследък :lol:

А. Четкат ме. Тва четки ли са? Хич даже нищо не съм усетил. Почти безобидна само и то така с половин уста... Ако ти се иска, моля ти се, бе, заповядай!
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Green Light написа:
Мнемозина написа: Да бе, ама не ставаше дума за неискреност, която да е трябвало да преодолея.
Начи ти си била тая ъъ птица дето се удавила от мислене :-)

Впрочем аз мисля, че това си е било естественото държане. Комплиментите май ще са били не на място там, такова усещане усещам откъм тука. Трябва да оставяме възпитанието ни да ни води по- често и да оставяме разума си на мира. Какво е очаквала от теб твоята събеседничка ти не знаеш, съвсем хич не. От мислене полза няма само, риш, си се шашардисала и твоето възпитание те е хванало за ръка(или за ухото) и те е повело накъдето трябва - куда риш положено!

П.П. Ако все още чувстваш неудовлетвореност и ти се иска възмездие може да се скараш с майка ти, например. Все има за какво. Бездруго тя е виновна.
Е що пък да се карам с майка ми? От това, което казваш, излиза, че ме е възпитала добре, щом в края на краищата съм направила каквото трябва, неказвайки нещо.
То и без това не мога да се скарам с нея от вече не помня колко години. :lol:

Пък това за мисленето си е вярно.
Патка е птицата, да уточня.
Нали си писах още горе, че ще си се възмущавам. :grin:
Panta rhei...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Green Light написа:
latrevw написа: ще си спестя комплиментите, че гледам всички те четкат нещо напоследък :lol:

А. Четкат ме. Тва четки ли са? Хич даже нищо не съм усетил. Почти безобидна само и то така с половин уста... Ако ти се иска, моля ти се, бе, заповядай!
А!
Ей сега тука ако си замълча, умишлявайки (както и правя :grin:) - и ще разбереш как се е чувствала онази жена. :blum:
И дали ще постъпя възпитано?
Panta rhei...
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

Мнемозина написа: Е що пък да се карам с майка ми? От това, което казваш, излиза, че ме е възпитала добре, щом в края на краищата съм направила каквото трябва, неказвайки нещо.

леле, аз си мислех, че съм Рак, обаче, Мнемо, ти ме уби - в малкия си джоб или въобще не знам къде си ме слагаш
абе, жена, я си живей живота, по-спокойно и "над нещата", 100% ще постъпваш добре, т.е. добре за тебе си
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
annonymus

Мнение от annonymus »

latrevw написа:
леле, аз си мислех, че съм Рак, обаче, Мнемо, ти ме уби - в малкия си джоб или въобще не знам къде си ме слагаш
Що бе, кво име на Раците?
Като се огледам - сите сме едни прекрасни хора :-)
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

latrevw написа:
Мнемозина написа: Е що пък да се карам с майка ми? От това, което казваш, излиза, че ме е възпитала добре, щом в края на краищата съм направила каквото трябва, неказвайки нещо.

абе, жена, я си живей живота, по-спокойно и "над нещата", 100% ще постъпваш добре, т.е. добре за тебе си
Виж кво. :mad:
Крайно време е да сключим с тебе едно споразумение да ни си издаваме рачешките номера като рачешки, щото така просто не може. :grin:
Как да си сменя хороскопа сега, м? Това е положението и толкова. :blum:

Живея си го, бе, просто в живота има всичко, това му е и хубавото.
Panta rhei...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Да ви кажа да не се притеснявате повече.

Всичките ви съвети послушах. :lol:
Чувствам се спокойна и изпълнила дълга си! :blum:
Panta rhei...
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Мнемозина написа:
:
кажи сега дамата почерпи ли те по-обилно по време на сесията с комплиментите?
just perfect
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Мнемозина написа:..

...
Аз изчезвам оттука
Публикувай отговор