Може и да съм се похвалил вече, но ще повторя - преди повече от два месеца имах повод да проверя дали ми работят спирачките. Оказа се, че работят, но спирачките на девойката зад мен - не. Та тъкмо си отдъхнах, че не се натресох в тоя пред мен и се чу ТУП изотзадзе. Слязох, огледах, отвисях два часа да чакам КАТ (добре, че една съседка мина с кола от там и отведе жената и дяцата та да не чакат и те), накрая КАТ дойдоха ухилени до уши и ни разправят "Много мигате бе... от два часа ви гледаме..." - накараха ни да духаме (за алкохол) и ни дадоха двустранен протокол... щото те нещата били ясни а те имали друга работа... Та така - чакане, писане, чакане при застраховател, писане, чакане, чакане... абе ясно ви е. Лошото беше, че се сбучи баш в петък в ~20 часа та съботата и неделята отидоха на кино... ама нейсе, преживяхме го
И сега, миналия петък, понеже се скатахме по-ранко от работа с жената (към 17 наместо към 18:30

) и къде, къде - отидохме в Метро да купим някои жизненоважни неща като примерно надуваеми дюшеци и водни пистолети

Напазарувахме, минахме през касата и жената забеляза неква козметика, дето вместо за ~7 я бяха таксували за ~9 лева. Не е за сефте - случва се често във всички магазини. Ама ние принципни - решихме да си търсим двата лева. Викнахме касов контрол, видяха къде е грешката (имала два баркода стоката) и ни върнаха парите. И вече в колата видяхме, че прословутите надуваеми дюшеци вместо на 8 лъва са ги таксували на 13. Яд ни фана, едно на нас си, че не видяхме докато бяхме в магЪзина, и второ на тия от Метро... И решихме да се върнем отново. Ама първо минахве да разтоварим сладоледа, че да не го бастисаме в чакането

И така, бодри и засмени кацнахме на паркинга... някъде около 20 часа...

10 минутки в магазина колкото да ни обяснят, че грешката е вярна и цената е на друга стока а за тази, дето ние сме я зели никъде няма цена ама те кво да направели и прочеее. Излизаме и гледам - колата ми малко по къса от лявата задна страна и на задната чистачка - листче. Оказа се, че некъф камион ни забърсал небрежно на празния паркинг, отнесъл ми фара барабар с основата и всичко, и се отнесъл и той самия нанякъде. Един мъж на паркинга записал номера му и го оставил на чистачката... и още един младеж каза, че го е видял и прочее. Та определено на кяр ми излезе петъка

И пак съботата и неделята отекоха... карах я, ама с притеснение... щото всеки може да се заяде стига да реши само... А сега почва другата мъка със застрахователя...
Както казах, не ме обичат мене петъците

Явно трябва от сега нататък всеки петък от към 6 до към колкото откарам вечерта да съм седнал на маса и ни-къ-де на де мърдам
Друго ми е питането - звъннах на КАТ, дойдоха хората след половин час тоя път, дадох им номера на камиона и телефоните на двамата свидетели. Те казаха, че ще издирят водача и ще му земат книжката за дето е избягал... И се се чудя сега - тоя човек без книжка няма да може да си работи работата. Аз полза от туй, че дадох номера му нямам никаква - в протокола пише "неизвестен"... А човека може да остане без работа за няколко месеца... Та трябваше ли или не трябваше?