История с коте

Все същите
АВе
Обратна връзка:

История с коте

Мнение от АВе »

Този уикенд бяхме в Тетевен. Там нали имаме къща на мегдана. Последните два мес. диво посещение на благата и приятно прохладна къща. То не бяха братчеди с жени и дечурлига, тъст ми с приятели, братчеда на жената с новата му кандидат-съпруга... и такааа.

Заварваме пред вратата доста хърбава котка, чинно стояща до купичка, в която някой и е сипвал вода. Веднага бива разпозната. Не котката, бе! Купичката! С огромно възмущение: "Тази купичка е от Намсикойси Сервиз на Пра-прабаба Ми - Виенският!!! Ще го убия, който я е изнесъл и оставил на улицата!"

А котката: "Мяу, мяу, мяааа-о-у!" Нахраних я с кренвирш от хот-дог от площада, жена ми и смени "съда за водопой".

Следобед отидох с книгата си в едно близко кръчме на главната, обичам го и персоналът му си ме обича.

Трябва човек и бира-две да пийне в тази жега, нали?!
Масата на сянка, рахат, хубава музика, тихо - местните простаци ходят по други кръчми. Пуска се само рок и блус, джаз само вечер и то рядко. Кухнята е превъзходна. Обслужването - също.

И ето ти изненада! Едно малко коте, цялото ми се побра в шепата, почва да ми се гали в глезена и да си проси внимание. Трябва да се отбележи, че първите 3-4 потърквания/измяуквания бяха баш в такт с музиката. Това си е постижение.

Явно е пряк наследник на норвежката горска котка (НГК)*, която подарих на една съседка преди 4-5 г. (сем. на мюзикайдълката). Много красиво момиченце - дългокрако и с чудесно зелени очи с цвят на старо леко опушено стъкло. Като едновремешните бутилки...
Ама гладно.

Купихме си с котето мезе и си го разделихме.
Наяде се и ми заспа на бедрото. Преди това не пропусна да ми понахапе и поиздраска пръстите докато си играеше, доволно от живота.

Келнерката каза, че ми го подарява - навъртало се около кръчмата, но стопанинът не давал да хранят бездомни котета и кучета. Барманката потвърди дарението.

Стана време за вечеря. Жената се наспала, минала през нейния си ритуал на мързелива глезотия с дълга баня, огромно кафе с мляко, козметика, макиажи и разни гулпави за мен списания.
Посрещнах я с новината, че съм прекарал следобеда си с ослепително красива зеленоока чаровница. Тя не ми повярва.

- И коя е красавицата? - пита.

Посочих и, вдигнал красавицата от скута си.

Отиваме в друга кръчма да вечеряме.

По пътя срещнахме познати от Сф. С двете им деца.
Много харесаха котето и им го подарих.

На това му викат реемиграция. Майката (или бабата) е заточена в Тетевен, една от многобройните и внучки се връща победоносно в София.

Последно промяна от АВе на 04.08.09, 14:20, променено общо 1 път.
Трудните неща ги правя с лекота, невъзможните малко ме забавят.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Ох.

Добре, че котешката популация у дома е добре попълнена напоследък. Тия твои НГК все ме умислят... обаче други са ми писани на мен. :grin:

Благодаря за историята. :lol:
Panta rhei...
АВе
Обратна връзка:

Мнение от АВе »

Мнемозина написа:Благодаря за историята. :lol:
Моля! Радвам се, че ти е харесала!:-)
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Аве, за Тетевен ти завиждам. За кръчмето и за мезето, тоже. Почувствах отпуската някак. Но с котки мене трудно ще ме плениш. Тия твари ми изглеждат прекалено независими на мене. Само гледат ползата, а привързаност- нула.
Помниш ли в богат беден, таткото на двете момчета как се казваха, бе, главните герои Еди и ... Рик ли да бяха..., германеца, бе, хлебаря. Та той се загледа в котарака веднъж и му вика – Така - вика- както ме гледаш и си представяш че си тигър, нали? Виждаш се като един грамаден тигър и как скачаш и ми отхапваш главата? И котарака доволно примижа.
И аз същото си го мисля. Хишници, които само мерят разстоянието за скок.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Green Light написа:Аве, за Тетевен ти завиждам. За кръчмето и за мезето, тоже. Почувствах отпуската някак. Но с котки мене трудно ще ме плениш. Тия твари ми изглеждат прекалено независими на мене. Само гледат ползата, а привързаност- нула.
Помниш ли в богат беден, таткото на двете момчета как се казваха, бе, главните герои Еди и ... Рик ли да бяха..., германеца, бе, хлебаря. Та той се загледа в котарака веднъж и му вика – Така - вика- както ме гледаш и си представяш че си тигър, нали? Виждаш се като един грамаден тигър и как скачаш и ми отхапваш главата? И котарака доволно примижа.
Не съм съгласна!
Най-хубаво е, когато към теб е привързано едно крайно независимо същество, защото то постоянно ти казва "Мога и без теб, но предпочитам обратното".

Иначе и кучета обичам, де, да не си помислиш, но с котките разговорът е по-особен. :lol:
Panta rhei...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Мнемозина написа:
Green Light написа:Аве, за Тетевен ти завиждам. За кръчмето и за мезето, тоже. Почувствах отпуската някак. Но с котки мене трудно ще ме плениш. Тия твари ми изглеждат прекалено независими на мене. Само гледат ползата, а привързаност- нула.
Не съм съгласна!
Най-хубаво е, когато към теб е привързано едно крайно независимо същество, защото то постоянно ти казва "Мога и без теб, но предпочитам обратното".

Иначе и кучета обичам, де, да не си помислиш, но с котките разговорът е по-особен. :lol:

Е, с тебе спор по тази тема ще е много труден, май. Красиви са, това не може да се отрече. Котешкото цялото семейство са най- красивите животни, може би.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Green Light написа:
Е, с тебе спор по тази тема ще е много труден, май. Красиви са, това не може да се отрече. Котешкото цялото семейство са най- красивите животни, може би.
Всички животинки са красиви... ъъъ... почти.

За вътрешна красота говорех. Богата душевност и т.н.
Снощи се чудех на какво ли се викаше "богат вътрешен живот"... :grin:
Panta rhei...
annonymus

Мнение от annonymus »

Мнемозина написа: Не съм съгласна!

Хе-хе. Нали имам и куче, и котка.
Друго нещо си е котката. Има характер, собствено мнение по повечето въпроси, почти сигурна съм, че е и по-умна от кучето. Прави само това, което реши.
Много си обичам кученцето, ама котаната ми е любимка :-)
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

pocti_bezobidna написа: Хе-хе. Нали имам и куче, и котка.
Друго нещо си е котката. Има характер, собствено мнение по повечето въпроси, почти сигурна съм, че е и по-умна от кучето. Прави само това, което реши.
И куче, и котка? Трябва ти папагал. И аквариум.
:grin:
annonymus

Мнение от annonymus »

Green Light написа:
pocti_bezobidna написа: Хе-хе. Нали имам и куче, и котка.
И куче, и котка? Трябва ти папагал. И аквариум.
:grin:
не, не. Не ща папагал. А рибите ще ги уморя със сигурност - я ще ги прехраня, я водата ще забравя да им сменя. Обмислям варианта за декоративно зайче обаче. Или костенурка. Или морско свинче.
Като малка дори таралеж имах за известно време - намерих го в градинката между блоковете.
после го занесохме на вилата, щото на балкона се чустваше зле.
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

АВе написа:
Благодаря за хубавата история!

Пренесе ме в атмосферата там.

:-)
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

pocti_bezobidna написа: не, не. Не ща папагал. А рибите ще ги уморя със сигурност - я ще ги прехраня, я водата ще забравя да им сменя. Обмислям варианта за декоративно зайче обаче. Или костенурка. Или морско свинче.
Като малка дори таралеж имах за известно време - намерих го в градинката между блоковете.
Един познат сега си е взел таралеж от някакъв зоомагазин.
Много е смешен и никак не обича да го галиш по бодлите. :grin:

А пък аз по едно време гледах котарак, рибки и хамстер и нямаше особени стълкновения.
Само дето котаракът винаги, когато го ядосвах нещо, отиваше и измъкваше хамстера от аквариума му.
Просто ей така го измъкваше и го пускаше на свобода. Щото знаеше как се плаша и го търся.
Голяма гад беше. :grin:
Panta rhei...
annonymus

Мнение от annonymus »

Мнемозина написа:
pocti_bezobidna написа: не, не. Не ща папагал. А рибите ще ги уморя със сигурност - я ще ги прехраня, я водата ще забравя да им сменя. Обмислям варианта за декоративно зайче обаче. Или костенурка. Или морско свинче.
Един познат сега си е взел таралеж от някакъв зоомагазин.
Много е смешен и никак не обича да го галиш по бодлите. :grin:

А пък аз по едно време гледах котарак, рибки и хамстер и нямаше особени стълкновения.
Само дето котаракът винаги, когато го ядосвах нещо, отиваше и измъкваше хамстера от аквариума му.
Просто ей така го измъкваше и го пускаше на свобода. Щото знаеше как се плаша и го търся.
Голяма гад беше. :grin:
Ау, аз преди имах една отмъстителна сиамка. Ама много злопамента беше.
Сегашната ми котка е много обичлива. Само като се обиди нещо - обръща гръб и се прави че не чува.
И непрекъснато се опитва да изпере кучето, особено ушите му.
АВе
Обратна връзка:

Мнение от АВе »

Хехе, нали знаеш, че котките любезно и с леко иронична усмивка ни търпят нас, хората, до момонта, в който изобретим отварячка за консерви, с която може дасе борави с котешка лапа...

Иначе, от "Богат-беден" имам единствен спомен - дето местния бос заведе сестрата-девственица да гледа как се любят профита зад едностранно прозрачно огледало. Бях доста малък, когато го излъчваха филма за първи път.:-)
АВе
Обратна връзка:

Мнение от АВе »

Stranniche написа:Благодаря за хубавата история!

Пренесе ме в атмосферата там. :-)
Радвам се, че ти е харесала!
За мен е чест!:-)
АВе
Обратна връзка:

Мнение от АВе »

Мнемозина написа:Снощи се чудех на какво ли се викаше "богат вътрешен живот"... :grin:
Богат вътрешен живот има човек, който играе и на рулетка, и на карти, и на зарове с представители на всички раси в региона. Даже и на табла!

Освен това е и широко скроен, рийш!:blum:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

АВе написа:
Мнемозина написа:Снощи се чудех на какво ли се викаше "богат вътрешен живот"... :grin:
Богат вътрешен живот има човек, който играе и на рулетка, и на карти, и на зарове с представители на всички раси в региона. Даже и на табла!

:huhthink:
Това може да е в най-добрия случай богат духовен живот.
Но защо да е вътрешен? :blum:
Panta rhei...
annonymus

Мнение от annonymus »

Мнемозина написа:
АВе написа:

:huhthink:
Това може да е в най-добрия случай богат духовен живот.
Но защо да е вътрешен? :blum:
Може да играе руска рулетка. Тогава във всяка игра има нещо хамлетовско.
Оттам - дълбоко вътрешно разкъсване между светлината и мрака.
Оттам и вътрешния живот, разбира се. :grin:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

pocti_bezobidna написа:
Може да играе руска рулетка. Тогава във всяка игра има нещо хамлетовско.
Оттам - дълбоко вътрешно разкъсване между светлината и мрака.
Оттам и вътрешния живот, разбира се. :grin:
Е, да.
Ама то това същото го има вероятно и при нормалната рулетка и при другите подобни. Чак сега разбрах. :grin:
Пък представителите на всички раси са заради широкото скрояване. :grin:
Panta rhei...
Публикувай отговор