Прошка?
Ужасно бъркаш
според мен, но добре познавам категоричността присъща на младостта. 
- Green Light
И си много прав. Тия конкретните неща, непростените, са си лични, наши си,(тука изброявам гадни епитети и какви точно са тия) рани, (и тука така разни описания) и като вземе някой да ги докосне и подскачаш до тавана. Ъхъм! Затва сигурно е толкова интересно.ELBI написа:Това е най-важното - да е прекъснат цикъла!!! Да не се повтаря това, което не ти харесва, не одобряваш...Remmivs написа:Радвам се да го чуя, друже![unknown] написа:Рем, аз съм прекъснал този цикъл. Със синовете си не се държа така. Няма неизбежност нито в песента на Металика, нито в мен. Има само бунт, както каза Грийн.
Е, има и тъга разбира се, но не и примирение.
Всичко друго си е лична преценка и усещане. Аз все си мисля, че и ъноун след време ще мине на различно ниво на прошка/спомен. Болката наистина остава за винаги, но за това сме силни все някога да я преодоляваме. Ала и по-горе казах - това са ужасно лични неща и съвети не давам - казвам си само моето си съвсем лично мнение...
От общото към частното няма да мина сега
Re: Прошка?
Лично аз не мога да кажа , че прощавам .Stranniche написа:Какво може да се прости и какво не?
Кой, на кого, какво... не правя анкета, а само пускам тема за разсъждаване...
Ако се касае за много близки хора гледам да го забравя по-бързо , да не обръщам голямо внимание на ситуацията , но това не е прошка . Ако се повтори мърморя , натяквам и " трия сол " по главата на обекта .
За хора - колеги , познати и всякакви други там - остават за мен като крайъгълен камък . Минавам и евентуално
" подритвам ". Просто спират да съществуват като личности . Толкова .
Трудно взимам решения / давам шанс обикновенно/ , но когато реша нещо е окончателно и затварям страницата завинаги. Помня като слон лошите неща и не прощавам . Мисля ,че няма смисъл от прошка . Самозалъгване и следващ шанс за тоя дето иска да ни направи на глупаци . Айде без нас обаче .
Нищо лично, само изказах мнение!
айде и аз на опашката
Да не остана и аз назад, да взема да се изкажа.
Като прочетох заглавието на темата се захванах да търся кво са казали умните глави по таз тема. И кво изрових ей ся ше ви изредя кви са митовете за прошката;
1.Може да се прости само след като мине известно време,
2.Да се прости, означава да се зачеркне от паметта,
3.Могат да се прощават само дребните неща, предателството е непростимо,
4.Аз не трябва да правя първата крачка, защото иначе този, който ме е обидил, няма да се научи на нищо.
5.Може да се прощава само на другите, но не и на себе си.
Тъй, понеже миналата година много прошка беше, много нещо и ся ще ви кажа как започнах тая.
Днес единствената ми близка приятелка в един баси снобарския град е рожденничка. Познайте де съм аз-ми тук съм си, а не сред поканените.
И кво прая-прощавам й и се черпя за нейно здраве с мартини.
Тъй че, на всички желая смело напред.
Ай наздраве ся
Като прочетох заглавието на темата се захванах да търся кво са казали умните глави по таз тема. И кво изрових ей ся ше ви изредя кви са митовете за прошката;
4.Аз не трябва да правя първата крачка, защото иначе този, който ме е обидил, няма да се научи на нищо.
Тъй, понеже миналата година много прошка беше, много нещо и ся ще ви кажа как започнах тая.
Днес единствената ми близка приятелка в един баси снобарския град е рожденничка. Познайте де съм аз-ми тук съм си, а не сред поканените.
Ай наздраве ся
Re: айде и аз на опашката
Както си ги изброил от едно до пет:Глен написа:Да не остана и аз назад, да взема да се изкажа.
Ай наздраве ся
1- дрън,
2- дрън,
3- дрън,
4- та-
5- пляс.
Аре, НАЗДРАВЕ!
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

-
dokTorkaTa
прошката
е вътре в нас.
онзи отсреща дори не бива,няма нужда да знае какво ,кога ,защо прощаваш...
ВИНАГИ се поставям на мястото на другия/другата и откривам колко е лесно да постъпиш като него/нея...
стига да имаш мотивите и подтика за това.
и веднъж като откриеш тяхната гледна точка...виждаш нещата различно.
Това не означава обаче ,че като кажа "КРАЙ" се връщам обратно.
Нтц.
кажа ли край....край е.
А прошката е в мен и другият/другата няма нужда да знаят.
онзи отсреща дори не бива,няма нужда да знае какво ,кога ,защо прощаваш...
ВИНАГИ се поставям на мястото на другия/другата и откривам колко е лесно да постъпиш като него/нея...
стига да имаш мотивите и подтика за това.
и веднъж като откриеш тяхната гледна точка...виждаш нещата различно.
Това не означава обаче ,че като кажа "КРАЙ" се връщам обратно.
Нтц.
кажа ли край....край е.
А прошката е в мен и другият/другата няма нужда да знаят.