Големия бар...ъъъъ боклучен остров
Големия бар...ъъъъ боклучен остров
Нещо, което дори Грийн ще се съгласи, е изцяло наше творение. И вече влиза в хранителната верига - имало 6 пъти повече пластмасови боклуци във водата отколкото планктон. Дребните риби го ядат, птиците и по-едрите риби ядат тях... и така нананататък...
Намира с в Тихия океан и е с площ два пъти колкото Тексас. Предимно пластмасови отпадъци, които не се разграждат - само се смилат на дребни парчета. Мдам.
Един линк към "Дневник"
И едно филмче на инглиш...
Намира с в Тихия океан и е с площ два пъти колкото Тексас. Предимно пластмасови отпадъци, които не се разграждат - само се смилат на дребни парчета. Мдам.
Един линк към "Дневник"
И едно филмче на инглиш...
Хм... планктонът е краят на хранителната верига?
А къде й е началото? Все съм си мислела, че и това е кръговрат, ама то човек си тъне в какви ли не заблуди.
Приспособяването към боклука дали е здравословно... направо като някаква алегория ми е това.
Абе ти защо задаваш толкова много тъжни въпроси в такъв дъждовен ден?
А къде й е началото? Все съм си мислела, че и това е кръговрат, ама то човек си тъне в какви ли не заблуди.
Приспособяването към боклука дали е здравословно... направо като някаква алегория ми е това.
Panta rhei...
Зависи от глАдната точкаМнемозина написа:Хм... планктонът е краят на хранителната верига?![]()
Принципно е началото а не края на хранителната верига. Разни микроорганизЪми и растенийца, които формират хранителната супа...
А пластмасовата диета не била здравословна, казват. Дори и да не е отровна, няма никаква хранителна стойност. И може да пукне жувотното от задръстване на храносмилателната система... ей такива неща...
Сори за въпросите - видях публикация днес във вестника и се присетих, че го бях гледал преди време. Дъжда, и особено земетресението, са просто съвпъдък. Отричам всякакво участие в организацията и изпълнението на тези две събития. Да сме наясно
- Света вода ненапита
- Света вода ненапита
Аха, разбрах.
Значи ако си много гладен, може да мине и към средата. Планктонът - на хранителната верига.
И земетресение ли е имало? Мен само гръмотевици ме тресоха и хем ме беше страх, хем изобщо не можах да се събудя.
Но ако ядат и оцеляват, значи все пак някакво приспособяване настъпва... То от статията нищо не се разбира, пък линка още не съм го гледала.
Ама вие ще кажете, знам.
Значи ако си много гладен, може да мине и към средата. Планктонът - на хранителната верига.
И земетресение ли е имало? Мен само гръмотевици ме тресоха и хем ме беше страх, хем изобщо не можах да се събудя.
Но ако ядат и оцеляват, значи все пак някакво приспособяване настъпва... То от статията нищо не се разбира, пък линка още не съм го гледала.
Ама вие ще кажете, знам.
Panta rhei...
- Green Light
Има проблеми с които хората трябва да се справят, защото могат. Има и такива, които фалшиво се раздуват защото от тях може да стане индустрия. Това още не ми се е изчистило много като концепция, самата мисъл и съмнение за измама относно андрогенния характер на глобалното затопляне и за ползата от индустрията около биохраните е нова за мен. Но биохраните станаха глобална индустрия и предполагам от тях се печели добре. А изчистването на този остров, недостига на храна в глобален мащаб, тия африканци които мрат от болести и глад няма начин да станат бизнес. Тоест те са(сигурно има кораби, които това бачкат, има агро-фирми основани с цел да се помогне на африканците)- но не глобален бизнес като фотоволтаиците и биохраните.
Аз мисля че света има проблеми предизвикани от хората, които могат да се решат от хората. Този остров, замърсяванията в реките и намаляването на питейната вода. Е такива неща. Те са реални, много страшни и решими. А вместо това индустрията трябва да се обезкърви и отделно данъкоплатците да дотират безумни проекти заради намаляването на CO2. Без да е ясно дали това помага. Пречиствателните станции помагат, тука спор няма. Залесяването, мелиорациите помагат. Намаляването на "човешките" емисии CO2? Хич не е ясно.
Чел съм за този остров. Грозна картинка, няма нужда да ме убеждаваш. Убеден съм. Не мога да разбера защо например продължаваме с тия найлонови торбички. Една келява забрана за употреба в магазините е съвсем достатъчна. Защо, бе, още няма?
Както и да е. Тоя въпрос е сложен и комлициран.
Аз мисля че света има проблеми предизвикани от хората, които могат да се решат от хората. Този остров, замърсяванията в реките и намаляването на питейната вода. Е такива неща. Те са реални, много страшни и решими. А вместо това индустрията трябва да се обезкърви и отделно данъкоплатците да дотират безумни проекти заради намаляването на CO2. Без да е ясно дали това помага. Пречиствателните станции помагат, тука спор няма. Залесяването, мелиорациите помагат. Намаляването на "човешките" емисии CO2? Хич не е ясно.
Чел съм за този остров. Грозна картинка, няма нужда да ме убеждаваш. Убеден съм. Не мога да разбера защо например продължаваме с тия найлонови торбички. Една келява забрана за употреба в магазините е съвсем достатъчна. Защо, бе, още няма?
- Piqndurnik
Ужасно е с тия найлонови торбички, да, обаче пък иначе трябва да се върнем към хартиите, което ми се вижда също толкова ужасно - дръвчетата, горичките и прочие.Green Light написа:Не мога да разбера защо например продължаваме с тия найлонови торбички. Една келява забрана за употреба в магазините е съвсем достатъчна. Защо, бе, още няма?
Знам, знам за рециклирането.
Panta rhei...
Като ни кога съм съгласен с теб :)Green Light написа:Има проблеми с които хората трябва да се справят, защото могат. Има и такива, които фалшиво се раздуват защото от тях може да стане индустрия. Това още не ми се е изчистило много като концепция, самата мисъл и съмнение за измама относно андрогенния характер на глобалното затопляне и за ползата от индустрията около биохраните е нова за мен. Но биохраните станаха глобална индустрия и предполагам от тях се печели добре. А изчистването на този остров, недостига на храна в глобален мащаб, тия африканци които мрат от болести и глад няма начин да станат бизнес. Тоест те са(сигурно има кораби, които това бачкат, има агро-фирми основани с цел да се помогне на африканците)- но не глобален бизнес като фотоволтаиците и биохраните.
А за торбичките - нещата са още по-страшни. Огледай се около себе си и си отговори на въпроса колко от предметите, които внасяш в къщи, ще са още там слез да кажем седмица... Повечето неща са на принципа "ово е стАндарт"
Трагедия....
Предполагам, като си изпиеш вискито отиваш до пункта да си върнеш амбалажа?jazz написа:ами пиийте водки и други такиваGaspode написа:Хич да не говорим за опаковките - кога за последно си пил бира, пирмерно, от стъклена бутилка вместо от пластмаса или кутийка.
да си виждал ирландско в пластмасова бутилка
няма и да видиш
- Piqndurnik
- snowprincess
- Piqndurnik
Отделят се хартии, пластмаси, стъкло, био, батерии, ел. уреди, железа, консервни кутии, керамика, дрехи, градински отпадъци и к'вото остане. С изключение на "к'вото остане" и биото, всичко се складира и като се понатрупа, се пълни колата до горе и се отива на боклука. Това местенце е с много странно работно време и единствената ми възможност е събота до 11:30. Като се влезе вътре и се намери място за паркиране почва разнасянето по съответните контейнери.
Стъклото се разделя по цвят на зелено, кафяво и безцветно. Ако питаш за други цветове, изчаквам да няма много хора, оглеждам се и го пускам където ми се стори най-близък цвета. Добре че контейнера е непрозрачен и с малки дупки.
Пластмасите също се разделят на десетина вида, като едни лелки надзирават правилно ли става това.
Логично е да се попита защо не си спестявам това и не изхвърлям предимно в "к'вото остане". Отговорът е прост: изхвърля се на две седмици и няма място.
А, още. За памперсите се купуват чували от общината и в сряда, когато минава колата за "к'вото остане", се слагат до качетата. Добре че са в найлонови пликове, та не смърдят.
Стъклото се разделя по цвят на зелено, кафяво и безцветно. Ако питаш за други цветове, изчаквам да няма много хора, оглеждам се и го пускам където ми се стори най-близък цвета. Добре че контейнера е непрозрачен и с малки дупки.
Пластмасите също се разделят на десетина вида, като едни лелки надзирават правилно ли става това.
Логично е да се попита защо не си спестявам това и не изхвърлям предимно в "к'вото остане". Отговорът е прост: изхвърля се на две седмици и няма място.
А, още. За памперсите се купуват чували от общината и в сряда, когато минава колата за "к'вото остане", се слагат до качетата. Добре че са в найлонови пликове, та не смърдят.
Наздраве