Полумесец европейски?

Все същите
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Полумесец европейски?

Мнение от Stranniche »

Напоследък едно You tube видео за ислямизацията на Европа и света се коментира по цял свят. Гледано е повече от 10 млн пъти.

Ето видеото: Muslim Demographics

Според мен е тенденциозно и не се позовава на сериозни източници, но подклажда страховете на много европейци за бъдещето на континента.

Напомни ми вица "Мюлер - какво странно име!"

Стори ми се странен коментарът за положението в САЩ. Защото авторите се позовават на нарастващата латино популация и изведнъж сякаш използват цифрите, за да заявят, че Щатите щели да се ислямизират след еди колко си години. /Като че ли латиноамериканците са мюсюлмани!!! :shocked:./

Прилагам и коментара на ВВС относно видеото. Ще ми се да му вярвам повече, макар да подозирам, че се отива в другата крайност.

news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/magazine/8189231.stm

/Извинявайте, че ме мързи да превеждам.../
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Ами аз съм склонна да приема повече това, което е в статията.

Много са обезпокоителни такива манипулации като тази в клипа, би ми било интересно кой ли ги подклажда.

Дори и да е вярно (а то едва ли е), какво би могло да се направи? Към какво призовават всъщност?

Признавам си, плашат ме такива неща. Не обичам подобни насъсквания и все си мисля, че у хората има достатъчно здрав разум, за да разграничават кое какво е. :(
Panta rhei...
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

Мнемозина написа:Ами аз съм склонна да приема повече това, което е в статията.

Много са обезпокоителни такива манипулации като тази в клипа, би ми било интересно кой ли ги подклажда.

Дори и да е вярно (а то едва ли е), какво би могло да се направи? Към какво призовават всъщност?

Признавам си, плашат ме такива неща. Не обичам подобни насъсквания и все си мисля, че у хората има достатъчно здрав разум, за да разграничават кое какво е. :(
И мен ме плашат точно насъскванията. Някой си играе с огъня, разни "патриотични" партии печелят гласове... Малко съм скептична по въпроса за здравия разум... особено периоди на икономическа рецесия. Има такива примери от историята, когато и най-образованите нации са се поддавали.
Дано са си взели поука.
Но това е дълга тема...
annonymus

Re: Полумесец европейски?

Мнение от annonymus »

Stranniche написа:
Според мен е тенденциозно и не се позовава на сериозни източници, но подклажда страховете на много европейци за бъдещето на континента.
И според мен е тенденциозно и го срещам вече трети път на различни места.
Някои хора имат нужда да сочат врагове - това им носи облаги.
Опасно е, но не мисля, че веднъж набрали скорост такива тенденции могат да бъдат спряни
Влад

Мнение от Влад »

Stranniche написа:Напоследък едно You tube видео ...
Всъщност още като излезе миналата година го гледах, според мен не че няма факти в него, но е тенденциозно направено и това е по-голямата беда! Прави ми впечатление, от няколко години по целия свят се насърчава ксенофобията (да не се бърка с национализма!) и просто нямам думи! Преди няколко дни побликуваха едно изследване, което показва, че над 50% от жителите на големите градове са ксенофобски настроени. Миналата година нашумя процеса срещу банда младежи, които убивали хора с "неславянска външност", снимали на мобилни телефони и качвали клиповете на сайта си. Едното момче го убиха в центъра на града, на най-оживената станция на метрото!
Ксенофобия. Питам се само, на кого е нужна?
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

Влад написа:Питам се само, на кого е нужна?

Образът на врага.
"Разделяй и владей!"
Стари и изпитани тактики.

Пример от родния хоризонт: една българка тук тръгна да ми обяснява, че турците с българско гражданство продължавали да гласуват за Доган /нищо че е ДС и не прави нищо за тях/ заради "Атака".

Не знаех, че клипът е стар и като прочетох за него в ВВС-то преди няколко дни, реших да споделя. Изоставам - не седя много на компютъра и пропускам доста неща.

Приключвам с темата, че сега е лято. :cool:
annonymus

Мнение от annonymus »

Stranniche написа:
Пример от родния хоризонт: една българка тук тръгна да ми обяснява, че турците с българско гражданство продължавали да гласуват за Доган /нищо че е ДС и не прави нищо за тях/ заради "Атака".
/quote]

Всяко действие, ражда равно по сила и обратно по посока ... - тва от физиката.

За да си стоя в моята си област - Меровингий в "Матрицата" го обясни много накратко:

Action – reaction

Пък ако ще се правим на структуралисти, може да ти го напиша и така

Action – re-action

Е - заради тия неща като чуя "партиотизъм" и ми се отщява...
Влад

Мнение от Влад »

pocti_bezobidna написа:...Action – re-action ...
Знаеш ли, на мен ми минава понякога, еретичната мисла, че ксенофобията е нужна именно на тези, срещу които е насочена...
annonymus

Мнение от annonymus »

Влад написа:
pocti_bezobidna написа:...Action – re-action ...
Знаеш ли, на мен ми минава понякога, еретичната мисла, че ксенофобията е нужна именно на тези, срещу които е насочена...
Не ми се вярва. :-)
Затворен кръг се получава в крайна сметка - едните правят напук на другите, другите на първите - върви се оправяй после.
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

Stranniche написа:
Мнемозина написа:Ами аз съм склонна да приема повече това, което е в статията.

И мен ме плашат точно насъскванията. Някой си играе с огъня, разни "патриотични" партии печелят гласове... Малко съм скептична по въпроса за здравия разум... особено периоди на икономическа рецесия. Има такива примери от историята, когато и най-образованите нации са се поддавали.
Дано са си взели поука.
Но това е дълга тема...
властови механизми по учебник и на ниво маса са работили винаги, за съжаление.
което не оправдава не-масата, която пък се поддава на манипулацията с елитарност.
не съм оптимист.
настръхвам от това.
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))

Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Влад

Мнение от Влад »

pocti_bezobidna написа:Не ми се вярва. :-)...
Ксенофобията носи дезинтеграция на обществото гостоприемник. При установени традиции и стабилно социално устройство, едва ли това би му било нужно. Докато на "пришълците", би могла да служи за капсулиране и запазване на идентичността, като противопоставяне на асимилацията...
Но отново стигаме до яйцето и кокошката... :-)
annonymus

Мнение от annonymus »

Влад написа:Докато на "пришълците", би могла да служи за капсулиране и запазване на идентичността, като противопоставяне на асимилацията...
Но отново стигаме до яйцето и кокошката... :-)
Ако се намери някой, който да насъсква въпросните "пришълци" или обществото в което живеят не ги изолира - както е във Франция, например.
Ако пришълците не се чустват заплашени, няма да има и от какво да се капсулират.
И от двете страни има недобросъвестни хора, които се възползват от подомни настроения.
От тях идват проблемите.
Влад

Мнение от Влад »

pocti_bezobidna написа:...И от двете страни...
За това говоря за яйцето и кокошката, не се знае кой първи е почнал.
Но си е гадно и деструктивно и нецивилизовано, повярвай! :-)
annonymus

Мнение от annonymus »

Влад написа:... не се знае кой първи е почнал.
То в един определен момент вече няма значение. Пуцай куме и дотам сме :grin:

Ей сега си мисля - толко много китайци и не са изяли още сичкия ориз :grin: Не мислиш ли, че нещо гнило има тука, конспирация някаква. Сигурно от години ни прбутват генно модифициран, аз се чудя сега що ми расте трета ръка :grin:
Влад

Мнение от Влад »

pocti_bezobidna написа:...трета ръка
Уф, ако знаеш как ми трябва понякога... Но шт! Тихо, че като си спомня "Какавидите" на Джон Уиндъм, страшно е да си пожелава такова нещо човек!
А какво и колко сме изяли вече, по-добре да не знаем! Аз като се сетя за онези десни пилешки кълки ...
ПП Ориз не близвам, а тукашните китайци като ги гледам как набиват дюнери, нещо ме съмнява, че е пропаганда това с ориза :grin:
annonymus

Мнение от annonymus »

Влад написа:
pocti_bezobidna написа:...трета ръка
Уф, ако знаеш как ми трябва понякога... Но шт! Тихо, че като си спомня "Какавидите" на Джон Уиндъм, страшно е да си пожелава такова нещо човек!
А какво и колко сме изяли вече, по-добре да не знаем! Аз като се сетя за онези десни пилешки кълки ...
ПП Ориз не близвам, а тукашните китайци като ги гледам как набиват дюнери, нещо ме съмнява, че е пропаганда това с ориза :grin:
В един стар документален филм от Великата Китайска страна обясняват как капиталистите се опитват да откъснат китайците от родината им като ги карат да ядат хляб вместо ориз :grin:
Влад

Мнение от Влад »

pocti_bezobidna написа:... като ги карат да ядат хляб вместо ориз :grin:
:rotfl24::rotfl24::rotfl24:
Девойко, мари, хубава!
Ако ще ме уморяваш, няма нужда да е от смях! :rotfl24:
ЕДИТ(по ланса): Аз ти казах, ти си! :rotfl24:
annonymus

Мнение от annonymus »

Влад написа:
pocti_bezobidna написа:... като ги карат да ядат хляб вместо ориз :grin:
:rotfl24::rotfl24::rotfl24:
Девойко, мари, хубава!
Ако ще ме уморяваш, няма нужда да е от смях! :rotfl24:
ЕДИТ(по ланса): Аз ти казах, ти си! :rotfl24:
Много си мил :shy::-)

Не бе, честно - така е - за хляба и ориза. Ти се смееш, ама китайците питаш ли ги?
До абсурди са стигали тия диктатури в ежедневието - да се чудиш наистина да се смееш ли или да плачеш :-)
Влад

Мнение от Влад »

pocti_bezobidna написа:...Ти се смееш...
Не се смях само аз! Смя се и келнера китаец (който се оказа таджик, те нали с дръпнати очи, като сложил островърхата шапчица и облякъл роклята, не мож`го различи човек!), в китайския ресторант, дето снощи провеждахме нещо средно между т.н. "корпоративна вечеринка" и свалка на клиент. Обаче аз през цялото време бях притеснен, защото за първи път ми се наложи да наема бавачка за малкия, и като го прочетох изведнъж избухнах в смях, докато обясня на колегите, той дойде и келнера, че те го питаха...:grin:
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Stranniche написа:...

Приключвам с темата, че сега е лято. :cool:
Тамън реших да се изкажа и ти хоп, приключвам с темата!:lol:

Няма начин!:winkw:

За кого плачат глобалистите?

www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=2342371

www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=2284751

www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=959654

www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=2369131

Проблемът не е в това че N на брои нещастници се опитват да се измъкнат от пъклото, а в това, че същите тия хора носят извратеното си мислене там където отиват, не възнамеряват да се променят ни на йота и искат за това да бъдат уважавани НЕ ами и другите да им подражават(бях писал за протеста на родители мюсулмани в германия срещу провеждането на часовете по плуване общо момичета+момчета).
Може би ислямът ще е следващата световна религия - нищо трагично - човечеството периодично сменя кумирите си, но преди това трябва да си отговорим на няколко въпроса и то сега, тук на момента - кой "спонсорира" изграждането на пищни джамии в сърцето на Европа - емигрантите ли? от силна религиозна нужда? Кой продължава чрез религията да промива мозъците на тия нещастници и да ги кара да се затварят в гета, да се капсулират, да отказват цивилизован напредък, поведение и отношение, и да се държат като паразити в страната приемник?

Малко в кръга на шегата - представи си само колко индустрии ще закъсат, ако се въведе обичайната практика жените да ходят забулени като афганистанки.:winkw:

И ако някой ти каже, че коранът не проповядва насилие, а исляма е мирна религия - не му вярвай. Прилагам ти и няколко цитата от тая книга.:grin:

8:65. О, Пророче, подбуждай вярващите към сражението!... те ще надвият хиляда от неверниците,

9:123. О, вярващи, сражавайте се с неверниците, които са ви наблизо, и нека намерят твърдост у вас!

8:12. Ще вселя Аз ужас в сърцата на неверниците. Бийте ги по вратовете, бийте ги по всички крайници!”

9:29. Сражавайте се с онези от дарените с Писанието, които не вярват в Аллах и в Сетния ден, и не възбраняват онова, което Аллах и Неговият Пратеник са възбранили, и не изповядват правата вяра ­ докато не дадат налога [джизя] безусловно и с покорство.

9:5. А изтекат ли месеците на възбрана, убивайте съдружаващите, където ги сварите, и ги хващайте, и ги обграждайте, и ги причаквайте на всяко място за засада!

9:111. Аллах изкупи от вярващите душите и имотите им. Сражават се по пътя на Аллах, убиват и биват убивани, за да е техен Раят ­

2:191. И ги убивайте там, където ги сварите, и ги прогонете оттам, откъдето и те ви прогониха! ... А ако се сражават с вас, убийте ги! Такова е възмездието за неверниците.

4:89. Желаят и вие да сте неверници, както и те са неверници, за да бъдете равни. И не взимайте ближни от тях, докато не се преселят по пътя на Аллах! А отметнат ли се, хващайте и ги убивайте, където ги заварите ­ и не взимайте от тях нито ближен, нито помощник

4:91. ... И ако не се отдръпнат и не ви предложат мир, и не удържат ръцете си, хващайте и ги убивайте, където ги заварите! Дадохме ви явен довод срещу тези.

9:29. Сражавайте се с онези от дарените с Писанието, които не вярват в Аллах и в Сетния ден, и не възбраняват онова, което Аллах и Неговият Пратеник са възбранили, и не изповядват правата вяра ­ докато не дадат налога [ джизя ] безусловно и с покорство.
9:30. И рекоха юдеите: “Узайр е синът на Аллах.” И рекоха християните: “Месията е синът на Аллах.” Това те го изричат, приличат в думите на онези, които преди не повярваха. Аллах да ги порази! Как така се подлъгват!

5.33. Наказанието за онези, които воюват срещу Аллах и Неговия Пратеник, и се стремят към поквара по земята, е да бъдат убити или разпънати, или да се отсекат ръцете и нозете им кръстом, или да бъдат прокудени от земята [им]. Това за тях е позор на този свят, а в отвъдния за тях има огромно мъчение

:cool:
Публикувай отговор