ужасена съм

Все същите
Аватар
snowprincess

ужасена съм

Мнение от snowprincess »

зле ми е
нямам думи
и е само малка част от нещата, които прочетох от миналата година

:crying:

1. Влюбени си режат вените (17г.)
2. Приети в токсикологията на „Пирогов” са двама прекалили с алкохола на 17г.,, 14 годишна кюстендилка пила с майка си, която я завела в боницата, друг непълнолетен изпаднал в колапс след екстази и водка
3. Младеж скача от 30м. Височина, без драскотина (17г., бил солидно почерпен)
4. 13-годишен с нож граби жена в асансьор
5. 4 момчета пребиха ученик (12г.)
6. Децата емо гледат света през бретони (тийнейджърите се татуират и самонараняват, защото са неразбрани)
7. 13-годишна роди бебе 3кг
8. Крадлата от Крета сбирала пари за любовно гнездо ( 15г.)
9. Роми бият в час учител (14г.)
10. Сайт „роди” ученическа бомба, а после и клип (всеки ден фойверки в Монтана – хем кеф, хем страх)
11. Гимназист пали момиче в час, ядосвало го (15г.)
12. Ученици снимат клип как бият школския пазач (трима 15г.)
13. Хлапета крадат телефони от физкултурни салони (две момчета на 13 и две на 15г.)
14. Ученик бяга от час с кола, блъска се (16г.)
15. Всеки шести 14-годишен пробвал дрога (2/3 от тийнейджърите взели наркотик за първи път за удоволствие)
16. Гимназист гърми с пищов в клас (17г.)
17. Наркоманът Мечката рани връстник заради момиче (17г.)
18. 7 малолетни майки зарязали бебетата си !!! (19 малолетни момичета са станали майки само през последните три месеца – две са били на 14 години, а пет на 15, останалите на 16, 17 и 18)
19. Девойките пушат повече от момчетата (всеки трети шестокласник поне веднъж е палил, до абитуриентския бал стават 75%)
20. Кървав бой в клас за 10ст. ресто от шоколад (16г.)
21. 12-годишен ром уби с чук старица
22. Откриха избягало момиче от кризисен център в Девня (15г.)
23. Неграмотна девойка краде бельо(17г.)
24. Разследват бой в дом за сираци (две деца от дома на 14 и 16г. са били пребити от две момчета отвън на 14 и 19г.)
25. Задържаха тийн-банда наркодилъри (две момчета и едно момиче на 17 години)
26. 7-класници напускат школо заради клип с еротични сцени между ученици, който бил сниман и продаван от деца в Асеновград
27. Дилетанти откраднаха празна каса ( 16г. отмъкнал дървено чекмедже със 150 лв. Оборот от магазин за готова храна. То обаче било спипано веднага и останало в ареста 24 часа)
28. 10 000 са наркозависимите в региона сочи черна статистика ( най-младият потърсил помощ за лечениенаркоман е 13-годишно момче. То било на хероин от 11 годишна възраст.)
29. 3г. труд за дете убиец (14г.)
30. Двама на прокурор, плашили учителка (15г)
31. Хлапаци свиват 30 сладоледа (15г.)
32. След псувии в скайпа 6-класник чупи чене на приятел
33. 8-класник лъже с SMS за бомба (15г.)
34. Препили момчета на 11 и 13г., приеха в клиниката по токсикология на „Пирогов”
35. Момчето на щангиста Боевски се рани на руска рулетка (15г.)
36. Учуници посягали към дрогата от самота (анкета – почти половината тийнейджъри във Видин са изпили пълвото си питие и са запалили първата си цигара преди да навършат 13г.)
37. Деца звънят в пожарната (над 800 пъти, наказани да положат обществено полезен труд и поставени под възпитателен надзор на обществен възпитател )
38. Хлапета пробваха да оберат „Топливо” (две на 14г. и едно на 15г.)
39. Детска игра вдигна на крак полицията (две деца смесили кислол и белина)
40. Пияна ученичка катастрофира, бяга ( 16г. с 2,7 промила)
41. Деца биха връстници в Добрич (13г.)
42. 13-годишна роди 3 кг. момиченце
43. Банда хлапета обира туристи (три момчета на 13, 19, 23 и момиче на 17г.)
44. Джебчийки крадат чужденците в хипермаркетите (12г. крадла)
45. Момче пред инфаркт, пребили го с бокс (12кл.)
46. Ударих я и кръвта и бликна, казал 13-годишният убиец
47. 16-годишен автокрадец спипан след гонка с полицията
48. Момиче се гръмна, не иска очила (17г.)
49. 8-годишен простреля батко в училище
50. Абитуриентка на снимката с чужда карта пред банкомат
51. 7 от бала в „Пирогов”, не държали на уиски (от януари до края на април в „Пирогов” са постъпили 60 деца от 10 до 18г.)
52. Ученик от спортното рекетирал връстник (16г.)
53. Пиян без книжка блъска патрулка, бяга (18г.)
54. Все повече деца с рак след безразборен секс (все по-често в региона и в страната в регистрите на болните от рак на шийката на матката влизат момичета в крлехката възраст между 13 и 15 години)
55. Тийнейджъри в ареста за обири на апартаменти (две 16г.момчета, само от два удара изкарали 770лв.)
56. ½ от децата: Чрез насилие се забогатява ( 50% от учениците от 14 до 17 г. смятат, че чрез насилие ще постигнат материално благополучие)
57. Пиян шофьор без книжка спипан в Девня ( 17г. преспа в ареста, след като беше задържан за кражба на кола)
58. Бия се, защото са жестоки с мен ( 12-годишното момче 5 пъти с комоцио след свади с връстници)
59. Момчета играят с пушка, едно ранено (10 годишно момче бе простреляно в гърдите с въздушна пушка от свой 15г. приятел)
60. 5000 млади варненци са на хероин
61. Засичат 15 пияни деца в заведение
62. Близначка се обеси от бедност (17г.)
63. Пробация за ученик, ритал форд (17г.)
64. Ромка хвърля бебе на земята (16г.)
65. Видинчанка: Полицай душеше сина ми, нямал книжка (17г.)
66. Изоставиха 16 бебета за 6 месеца (46 тийнейджърки са станали майки. Четери момичета са родили на 14 годишна възраст и едно на 13)
67. Жена се трови с пестициди (две тийнейджърки на 14 години се опитали да се самоубият като погълнали големи количества лекарства)
68. Ученик насилва 6-годишен приятел (13г.)
69. Майка на 15 години се трови с хапчета
70. Издирват 16-годишни, били в хотел (двама влюбени тийнейджъри откри полицията в Кюстендил в местен хотел)
71. Две деца мъртви след сблъсък до гробище. (карал ги другар без книжка (16г.)
72. 15-годишна роди, без да знае, че е бременна
73. 14-годишен пипна сифилис
74. Гимназисти се друсат с гъби
75. Деца крадат меч от „БабаВида”, дават го за 5лв. (извършителите на кражбата са Т.Ц.на 13г., Л.Ц. на 9 години и В.Г. на 12г. от Новоселци
76. 15-годишен блъска 13-годишно момиче и бяга с мотор
77. Девойки бият социална работничка, бягат (три 15-годишни)
78. Деца повтарят един клас 4г.
79. 16-годишен обирал 55 пъти
80. 15-годишен шофьор се блъсна в стълб
81. Арестуваха четирима тийнейджъри за грабежи (три 17-годишни и едно 15г.)
82. Три девойки бягат, за да развалят сватбата на любим (14г.)
83. Хващат момиче и момче с 42 обира (момичето на 16г., момчето на 15г.)
84. Десетокласници откраднаха товарно Митцубиши и го върнаха на вторични суровини (две 16г. момчета)
85. 200 000лв. кръвнина за смъртта на Халил (14г.) Роднини готвят ново дело, щом убиецът навърши пълнолетие
86. Спипаха 14-годишен с дроха в крадена кола
87. В gerime.com офертите за секс се множат с падането на възрастта (14г.) (Явор Колев, главен инспектор в МВР:Да се криминализира виртуалното блудство)
88. Дете пали три имота, драсва клечката вкъщи (9г.)
89. Тийнейджъри се млатиха в час. Социалните искат паралелки за агресивните ученици (15г.)
90. 99% от ромите се женят и раждат под 14 години
91. Шестокласничката Станка бягала редовно от вкъщи, преди да срещне Николай (Ромската Лолита от Пловдив пристанала на 47-годишния българин през май. Сега е в дом за малолетни, той – в ареста
92. Всеки 5-и ученик: Пия си редовно
93. Дете драска джамия заради спортна загуба (15г.)
94. Ученик блъска дете, бяга (14г. от Ракитово влезе в отключен „Опел” на роднина, подкара колата на заден ход, блъсна 2-годишно момиченце и избяга)
95. 250 часа труд за момче убило с кола пешеходец (16годишния Юлиян Маринов избягал от местопрестъплението)
96. Деца замерят връстници с пиратки (нова мода в Добрич)
97. Пиян ученик пада в шахта с вряла вода (15г.)
98. Хлапак обира три автомобила (13г.)
99. Нова детска игра – спират си дишането (ученици в Търговище се приспиват на двора, казват в чата къде да натиснеш другарчето, лекарите ужасени)
100. Осъдиха ученик-крадец на автомобили (17г. осъден на 1-година и 10 месеца пробация)
101. Хлапе гази наред с колата на дядо си (момче на 14г. удари жена и блъсна 3 автомобила в Пловдив)
102. Нощна хайка за непълнолетни удари бар на Мишо Шамара (две момичета и едно момче на 16 г.)
103. 17-годишен в Бойчиновци за серия грабежи
104. Девойките си падат по дрогата, момчетата по алкохола (според изследване сред учениците до 18 години)
105. Зачестяват престъпленията извършени от деца (14-годишен е изпратен във възпитателно училище заради серия грабежи)
106. Полициятя удари телефонната мафия (най-малкият член на бандата измамници е 15-годишния А.П., а две години по-големият от него Д.Я. се оказал с 15 дела, като 7 от тях са за измами, 9 от присъдите му до този момент са условни)
107. Нощна хайка в дискотеките спипа непълнолетни ученички (две 16-годишни)
Изображение
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

не знам от къде е извадено това, но само искам да кажа, че на всяко действие има и противодействие (уф, туй като подпис трябва да го сложа вече)

нямам време да изкопая и оформя други сто точки с успехите на други деца на същата възраст, защото и това го има и зависи какво ще избереш да гледаш.
най-добрият начин, за да се избегне поне част от това, е като се опиташ да повлияеш поне на собствените деца да бъдат категоризирани в друга група.
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

latrevw написа:не знам от къде е извадено това, но само искам да кажа, че на всяко действие има и противодействие (уф, туй като подпис трябва да го сложа вече)

нямам време да изкопая и оформя други сто точки с успехите на други деца на същата възраст, защото и това го има и зависи какво ще избереш да гледаш.
най-добрият начин, за да се избегне поне част от това, е като се опиташ да повлияеш поне на собствените деца да бъдат категоризирани в друга група.
ъхъ
досега и аз не съм го виждала, чела и чувала, направо съм живяла в информационно затъмнение
а сега това ми е задачата - да чета статии в български ежедневници от миналата година за девиантно и престъпно поведение на малолетни и непълнолетни, и да направя контент- анализ
другите статии - какво са направили възрастни на децата, няма да анализирам, но и през тях минах
не ми обръщайте внимание, просто изохках
Изображение
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

snowprincess написа: досега и аз не съм го виждала, чела и чувала, направо съм живяла в информационно затъмнение
верно ли? ти новини не гледаш ли?

във всеки случай не ти е лесна задачата, въпреки че ще ми е много интересен извода или заключението от този контент-анализ (ей, ще ми изчезне българския език да знаете с тия заемки)
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
АВе
Обратна връзка:

Мнение от АВе »

Нямаш против да те цитирам на др. място, надявам се?:-)
Трудните неща ги правя с лекота, невъзможните малко ме забавят.
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

АВе написа:Нямаш против да те цитирам на др. място, надявам се?:-)
това ми е труда, не ми се иска, другия месец трябва да го предавам, верно, че изтрих част от информацията, ама ако си го направил вече - ще го преживея
Изображение
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Re: ужасена съм

Мнение от bead_ »

snowprincess написа: всеки трети шестокласник поне веднъж е палил, до абитуриентския бал стават 75%

е, ти кога за първи път пробва алкохол и цигари?
аз си спомням, че на купона за 13 ми рожден ден имаше бутилка /друг е въпросът, че си остана в чашите/. май вече бях пробвала да припаля и първото виктори. явно не съм пример за подражание, но май това е моя личен опит и на приятелите ми. 13-16 е възрастта, в която искаш да опиташ много неща като голяма част от тях се оказват забранени...
just perfect
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Статистика!
Изградена от множество лични трагедии.
Кофти.
Аватар
Мнемозина

Re: ужасена съм

Мнение от Мнемозина »

snowprincess написа:зле ми е
нямам думи
и е само малка част от нещата, които прочетох от миналата година

Виж сега.
Налага ти се да четеш избирателно гадости, които също са търсени избирателно от писалите ги.
Вземи се в ръце, моля, и не потъвай емоционално.

В живота има всичко, нали? :lol:
Panta rhei...
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

latrevw написа:нямам време да изкопая и оформя други сто точки с успехите на други деца на същата възраст, защото и това го има и зависи какво ще избереш да гледаш.
Работила съм във вестник /това съм го писала тук/.
"Добрата" за публикуване в БГ вестник новина е лошата новина. Изнася се това, което шокира, използва се език, който дори изопачава.
Носиш в редакцията нещо "оптимистично" и чуваш: "Ооо, това е блудкаво. Имаме сега едно убийство в село Х - баба халосала сестра си с трактора по главата, освен това в град У 86-годишен дядо изнасилил каратист..."
Публикувай отговор