Играта “Зорбинг” идва във Велико Търново
Играта “Зорбинг” идва във Велико Търново
Атракцията, по която лудна Европа - играта “Зорбинг”, идва през почивните дни във В. Търново. На 22 и 23 август малки и големи ще могат да се търкалят безплатно в огромна полиетиленова топка на площада пред крепостта Царевец, съобщиха от общинската туристическа агенция “Царевград Търнов”. Адреналиновото преживяване е подарък от кино “Арена”.
При зорбинга се използва огромна полиетиленова топка с диаметър 3 м. Тя е пълна с 1000 вътрешни камери с въздух под слабо налягане. След като участникът влезе в топката, си избира дали да седне, или легне в нея. Завързва се с обезопасителни колани и топката се търкулва. Забавлението е гарантирано както за участниците, така и за публиката, разказват опитали от преживяването.
Зорбингът е един от най-новите спортове, който се причислява към екстремните. Търкалянето с полиетиленото кълбо ще бъде от 10 до 20 часа тази събота и неделя. Ще се повтори и на 29 и 30 август.
Манията “зорбинг” се ражда преди 10 г. в Нова Зеландия. Хората, които практикуват екстремния спорт, се наричат зорбонавти. Те влизат в огромно прозрачно кълбо с обем от 13 куб. м. Сферата се търкулва по трасе, дълго около 150 м. В края на пистата кълбото пада от 4-метрова височина в езеро.
Кълбото със зорбонавта в него може да бъде търкулнато по стръмни склонове. То развива скорост между 40 и 90 км/ч.
В България условия за този спорт засега са пригодени само край Сопот. Едно спускане струва 10 лв. Зорбинг топката струва около 5000 лв., а срокът й на годност трае към хиляда спускания.
При зорбинга се използва огромна полиетиленова топка с диаметър 3 м. Тя е пълна с 1000 вътрешни камери с въздух под слабо налягане. След като участникът влезе в топката, си избира дали да седне, или легне в нея. Завързва се с обезопасителни колани и топката се търкулва. Забавлението е гарантирано както за участниците, така и за публиката, разказват опитали от преживяването.
Зорбингът е един от най-новите спортове, който се причислява към екстремните. Търкалянето с полиетиленото кълбо ще бъде от 10 до 20 часа тази събота и неделя. Ще се повтори и на 29 и 30 август.
Манията “зорбинг” се ражда преди 10 г. в Нова Зеландия. Хората, които практикуват екстремния спорт, се наричат зорбонавти. Те влизат в огромно прозрачно кълбо с обем от 13 куб. м. Сферата се търкулва по трасе, дълго около 150 м. В края на пистата кълбото пада от 4-метрова височина в езеро.
Кълбото със зорбонавта в него може да бъде търкулнато по стръмни склонове. То развива скорост между 40 и 90 км/ч.
В България условия за този спорт засега са пригодени само край Сопот. Едно спускане струва 10 лв. Зорбинг топката струва около 5000 лв., а срокът й на годност трае към хиляда спускания.
"Спаси си деня!" - Green Light
Re: Играта “Зорбинг” идва във Велико Търново
трябва да си слабо казано шашав да се кефиш от такива неща...Нефертити написа: Кълбото със зорбонавта в него може да бъде търкулнато по стръмни склонове. То развива скорост между 40 и 90 км/ч.
.
just perfect
Re: Играта “Зорбинг” идва във Велико Търново
bead_ написа:трябва да си слабо казано шашав да се кефиш от такива неща...Нефертити написа: Кълбото със зорбонавта в него може да бъде търкулнато по стръмни склонове. То развива скорост между 40 и 90 км/ч.
.
Или да няма какво друго да ти замотава главата
Това си е сериозно изпитание за вестибуларния апарат.
Май ще го пропусна това забавление.
Този път, де... за по-нататък не знам.
То в нашата държава много-много не ни и трябват подобни екстремности.
Ето, от днес съм си харесала ей тая новина, обаче с видео е много по-смешно - един весел и небрежен слалом се получава.
Този път, де... за по-нататък не знам.
То в нашата държава много-много не ни и трябват подобни екстремности.
Ето, от днес съм си харесала ей тая новина, обаче с видео е много по-смешно - един весел и небрежен слалом се получава.
Panta rhei...
- Глас в пустиня
Въх, Боев, ми, ако се видим в събота на хълма, значи съм.БоЕВ написа:Въх, Неф, ти да не си болярче?
Те, го, те и нагледно - biskvitka.net/2009/01/23/zorbing.html
И мерси за допълнителната изчерпателна информация.
- Глас в пустиня
Когато видиш мъж с фотоапарт и две лудетини покрай него, опитващи се да спукат топка, да знаеш, че това съм аз.Нефертити написа:Въх, Боев, ми, ако се видим в събота на хълма, значи съм.БоЕВ написа:Въх, Неф, ти да не си болярче?
БоЕВ написа:Когато видиш мъж с фотоапарт и две лудетини покрай него, опитващи се да спукат топка, да знаеш, че това съм аз.Нефертити написа:Въх, Боев, ми, ако се видим в събота на хълма, значи съм.БоЕВ написа:Въх, Неф, ти да не си болярче?
да, но в случая по темата по-важно е кой ще е в топката
- Глас в пустиня
- Глас в пустиня
Задаваш подобен въпрос, защото не си запозната с обкръжението ми.Нефертити написа: Боев, за едни и същи топки ли говорим или ти си великан?
Отивам при ветеринаря и му казвам - докторе, моето куче гони колите по улицата. А той ми вика - е, и, всички кучета го правят. Ок, съгласен съм, обаче моето ги заравя в градината - отговарям на свой ред и той остава така ->:shocked:
така, така, и като добавя и мнението ти в една съседна тема за потентността на българина,БоЕВ написа:Задаваш подобен въпрос, защото не си запозната с обкръжението ми.Нефертити написа: Боев, за едни и същи топки ли говорим или ти си великан?
Отивам при ветеринаря и му казвам - докторе, моето куче гони колите по улицата. А той ми вика - е, и, всички кучета го правят. Ок, съгласен съм, обаче моето ги заравя в градината - отговарям на свой ред и той остава така ->:shocked:
всичко ми се изянни
Кажи сега колко голяма я искаш твоята топка за утре, че то време няма да я поръчвам.
- Глас в пустиня
Ти го давай по полека, че с такива габарити ... не знам, май трупове ще ринемБоЕВ написа:Опа-опа, с това че си в организацията трябваше да започнем.Нефертити написа:
Кажи сега колко голяма я искаш твоята топка за утре, че то време няма да я поръчвам.
Казвай сега ще се ползвам ли с връзки утре или да не си давам много зор?:blum:
И кво ще разправяш после на доктора, въх.
- Глас в пустиня
Аз нямам зъболекар, той ме има мене с всичките ми пломби, мостове, акведукти, виадукти и тям подобни заробващи процедури и подобрения по фасадата.Нефертити написа: Ти го давай по полека, че с такива габарити ... не знам, май трупове ще ринем
Опасявям се, че относно габаритите си леко в грешка, разполагам само със 190см височина и 97 оки жива/телесна маса. Но това не е важно, важното е, че в спора за притежанието на топката ще се включат мойте момичета, а те са порода кучка, питбули бих казал, ще го търкалят кълбото нагоре, така, както то се търкаля само надолу, ще го скъсат, един вид, собственоръчно пипнат ли го веднъж.
Видя ли колко съм бърза, аха да ме цитираш и се поправих. Пък що зъболекар реших, вместо ветеринар, не знам.БоЕВ написа:Аз нямам зъболекар, той ме има мене с всичките ми пломби, мостове, акведукти, виадукти и тям подобни заробващи процедури и подобрения по фасадата.Нефертити написа: Ти го давай по полека, че с такива габарити ... не знам, май трупове ще ринем
Опасявям се, че относно габаритите си леко в грешка, разполагам само със 190см височина и 97 оки жива/телесна маса. Но това не е важно, важното е, че в спора за притежанието на топката ще се включат мойте момичета, а те са порода кучка, питбули бих казал, ще го търкалят кълбото нагоре, така, както то се търкаля само надолу, ще го скъсат, един вид, собственоръчно пипнат ли го веднъж.:blum:
Така значи, и като добавим към твоите зверчета и моето, другите по-добре доброволно да се разпръснат
Ние още сме към пинчерите, ама то злобата и хъса им са ти ясни.