Гадни сме, но не точно за разни данни едно към гьотере...Semiramis написа:много са гадни...много....vyara написа:Баси!Dark написа:
счетоводител в малка фирма 800 лева чисто
търговски агент пак в малка фирма ги докарва над 1000 чисто
общи работници - 650 чисто
служители ниско ниво по фирмите - почват от 500 чисто и нагоре, зависимост от опит и т.н.
сервитьорки в хубави кафета - 400 чисто, отделно бакшиши
хотелски управители на средни хотели - от 1500 чисто нагоре плюс екстри
и т.н. и т.н.
и заплатите раснат ли раснат
и се краде персонал не ти е работа![]()
Ми аз кво да ви кажа пък за заплатите в Русе. Ако ви кажа, че моята няма и 400.Туй София е друга България направо!
Нова работа?
Re: Нова работа?
- Dark Angel
ми става бавно - аз кандидатствах през три различни агенции за 3 различни компанииAnonymous написа: Туй дето го постна по-надолу за заплатите може да е полезно.
Да имам някакъв ориентир.
Общо взето ме интересува какъв е срока, за който мога да намеря работа.
месец, два, повече?
Правят ли пинизи по интервютата? За разни психо-хватки чувах - не си е работа!
Все едно си на бойно поле...
след подаване на документи минаваше около месец докато звъннат
следва разговор, съвсем общ. Общ, общ къмто час и 1/2. 2-ма души си приказват с мен лежерно,. т.е. всумкват каквото могат
после тестове, отвсякъде психария
после отново среща с фирмата посредник и представяне на компанията. плюс въпроса искам или не искам да работя за такава компания
от 3-те, само 2 ми допаднаха
после 1-ва среща с фирмата
после 2-ра среща с фирмата, с едната и 3-та имаше
при едната избрана ни мъ зеха. скъсах се от мъка. щото бяхме само 3-ма накрая и аз някак вярвах че аз ще съм
с 2-рата влезнах в преговори, още месец
и ойде къмто 5 месеца
аз за висока позиция, затова толкова зор. скокът голям както се вика и преценката е по-трудна - и за агенция и за фирма
Хахахахаха! Именно! Познай каква цветиста ругатня ще им плясна в лицето на такива работодатели! Заедно с лаконичен, но изчерпателен и на всичкото отгоре и безплатен профил на техните "величия".Stranniche написа:Питам се, как по този начин ще мотивираш кандидата да работи за теб, щом от самото начало го поставяш в такава противна ситуация. Защото не е само работодателят, който избира...
- Dark Angel
мда, така е. София е друго. И посочените от мен цифри бяха преди месец.vyara написа:Баси!![]()
Ми аз кво да ви кажа пък за заплатите в Русе. Ако ви кажа, че моята няма и 400.Туй София е друга България направо!
сега хората търсят повече пари и на всекиму е ясно, че не даде ли по-добра заплата, служителя му ще забегне при конкуренцията
както и Банско - и там заплатите са да припаднеш
Пловдив е много по-ниско заплащането, а в никакъв случай не е по-евтино
наши роднини се замислят дали да не се местят в София
само за тез 3 града зная
-
почти безобина
Е, вЕлико ти хвала!!!Dark написа: ми става бавно - аз кандидатствах през три различни агенции за 3 различни компании
след подаване на документи минаваше около месец докато звъннат
следва разговор, съвсем общ. Общ, общ къмто час и 1/2. 2-ма души си приказват с мен лежерно,. т.е. всумкват каквото могат
после тестове, отвсякъде психария
после отново среща с фирмата посредник и представяне на компанията. плюс въпроса искам или не искам да работя за такава компания
от 3-те, само 2 ми допаднаха
после 1-ва среща с фирмата
после 2-ра среща с фирмата, с едната и 3-та имаше
при едната избрана ни мъ зеха. скъсах се от мъка. щото бяхме само 3-ма накрая и аз някак вярвах че аз ще съм
с 2-рата влезнах в преговори, още месец
и ойде къмто 5 месеца
аз за висока позиция, затова толкова зор. скокът голям както се вика и преценката е по-трудна - и за агенция и за фирма
Алеле, страховито напрау....
- Dark Angel
ако не мож го измисли, ще те приютимfrisky lioness написа:Като дойда до софето, ще ми е малко трудно със спането, ама......кат му дойде времето ще го мисля![]()
ще приберем младежа да спи при нас и ако теб не те страх нещо да те полази /"Къде сбъркахме" - Спрайт/ си добре дошла
Dark написа:мда, така е. София е друго. И посочените от мен цифри бяха преди месец.vyara написа:Баси!![]()
сега хората търсят повече пари и на всекиму е ясно, че не даде ли по-добра заплата, служителя му ще забегне при конкуренцията
както и Банско - и там заплатите са да припаднеш
Пловдив е много по-ниско заплащането, а в никакъв случай не е по-евтино
наши роднини се замислят дали да не се местят в София
само за тез 3 града зная
ахам.... моята "шефка" най-много обича да ми казва колко много пари вземам ... как в София заплатите са като в Пловдив и как тя има приятелки, с който ходи на масаж, фитнес и ...с 1-2 от бедните е ходила даже на почивки...та тези приятелки работели за по 200-300 лв....не че излиза сметката....
.... ма това като нещо и е криво и като реши да покаже, че може и да ме смени... но пък аз веднъж съм питала за място в Сф офиса... Тогава беше друг разговора: не отивай...как ще си смениш средата, ами детето... и.т.н
тези дни и на мен ми е криво от простотии наоколо.
- Stranniche
- Обратна връзка:
Наскоро разпитвах за работа за мъжа ми - нали се опитвах да го убедя да дойдем в БГ. Казаха ми, че можели да му дадат голяма заплата - "даже" 500 лв.! Млъкнах и повече не му споменах нашата мила родина (освен за туризъм). Щото с неговото образование, квалификация и опит...ELBI написа:Ади сега - не слушай всякакви истории... Хич не ми се разправя за горните числа, но спокойно може да считаш, че са надути... Така тръгват слуховете за Софията...vyara написа:Баси!Dark написа:
служители ниско ниво по фирмите - почват от 500 чисто и нагоре, зависимост от опит и т.н.
и т.н. и т.н.
само бачканеМЪЖжжж написа:И то точно в петък слетобед...caliostro написа:това си го помислих още преди 2 часаМЪЖжжж написа:С работа само се гърбавее. Отминаха времената дето е трябвало да се изправяме на 2 крака..
тази тема ме измори ти казвам![]()
кинти
разсипия пълна
адски брутално е това днес
милост нямат никаква
никаква романтика
нищо
ужас
- Dark Angel
хора, аз съм написала съвсем реални заплати в средно ниво фирмиStranniche написа:Наскоро разпитвах за работа за мъжа ми - нали се опитвах да го убедя да дойдем в БГ. Казаха ми, че можели да му дадат голяма заплата - "даже" 500 лв.! Млъкнах и повече не му споменах нашата мила родина (освен за туризъм). Щото с неговото образование, квалификация и опит...ELBI написа:Ади сега - не слушай всякакви истории... Хич не ми се разправя за горните числа, но спокойно може да считаш, че са надути... Така тръгват слуховете за Софията...vyara написа:Баси!Dark написа:
и т.н. и т.н.
това съвсем не са надути цифри, а реални пари които хората получават накрая на месеца. Да, на някои места се спестяват осигуровки, но това са цифрите
ако напиша как е по-големите компании след поне година работа сигурно ще ме утрепете с камъни за разпространение на ерес
девойка току що завършила запозна нещо като стажант, нещо като нищо в търговски отдел и се разписва на 550 чисто плюс 100 лева разговори на служебен мобилен плюс крта за градски транспорт
офис мениджър с 4 години стаж плюс познания първично счетоводство, плюс английски на добро ниво, плюс юридически и търговски познания е на 800 плюс 20 лв. от с/ката и за мобилен плюс право да ползва таксита ако излиза по работа
и т.н.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Ай', молъ ти съ....Ти дан'си някой синдикалист?:blink::shocked:ELBI написа:
Ади сега - не слушай всякакви истории... Хич не ми се разправя за горните числа, но спокойно може да считаш, че са надути... Така тръгват слуховете за Софията...

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
О, дълбоко съм признателна за подслона, който беше така добра, колкото си ми и очарователна, да ми предложишDark написа:ако не мож го измисли, ще те приютимfrisky lioness написа:Като дойда до софето, ще ми е малко трудно със спането, ама......кат му дойде времето ще го мисля![]()
ще приберем младежа да спи при нас и ако теб не те страх нещо да те полази /"Къде сбъркахме" - Спрайт/ си добре дошла
Ш'тъ имам в предвид

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Тц. И никак не харесвам синдикалистите. Но не живея на Луната, все пак... Като цяло в по-големите фирми (или добре печелещи средни и малки) наистина може да получават подобни чисти пари, но те са определено малцинство. Множеството хора тук се бъхтат със заплати 250-300 - 500 лв и най-често гледат да работят и някъде допълнително... Вярно е, че мениджъри/шефове в много големи фирми взимат от 2000 евро нагоре (стига се до 10 000), а добри програмисти/администратори също могат да се доближават до подобно...frisky lioness написа:Ай', молъ ти съ....Ти дан'си някой синдикалист?:blink::shocked:ELBI написа:
Ади сега - не слушай всякакви истории... Хич не ми се разправя за горните числа, но спокойно може да считаш, че са надути... Така тръгват слуховете за Софията...
И аз мисля, че са преувеличени тези числа или най-малкото споменатите длъжности не са описани коректно. Например общ работник (това се води ниско квалифициран труд) да получава..колко беше, че не помня, някъде над 600лв. заплата???frisky lioness написа:Ай', молъ ти съ....Ти дан'си някой синдикалист?:blink::shocked:ELBI написа:
Или управител на "среден хотел" - какво значи среден хотел?
И за какъв точно управител става дума - фронтофис мениджър, хаускипър или кво точно....
Един фронтофис в 4 звезден хотел може и да вземе 1000-1500 лв., че и отгоре ако хотела е към голяма верига, но иначе.....отплеснах се, сори:lol:
Такива ми ти работи...
Това е хотела между 2 други хотелаesti написа:Или управител на "среден хотел" - какво значи среден хотел?...
Такива ми ти работи...
ELBI написа:Това е хотела между 2 други хотелаesti написа:Или управител на "среден хотел" - какво значи среден хотел?...
Такива ми ти работи...
- Dark Angel
- Dark Angel
- Dark Angel
тъй, една проста сметка - кой е луд да се бъхта за 250 лева като може да иде и да висне на опашка за помощи. и цялото време на света е негово
не разбирам защо някои от Вас искат да представят една такава изкривена действителност специално за София
заплатите тук са високи и продължават да растат
нещата се промениха много в последно време
преди 2 години във фирмите добри пари бяха 350-400 лева, но това изчезна изведнъж
не разбирам защо някои от Вас искат да представят една такава изкривена действителност специално за София
заплатите тук са високи и продължават да растат
нещата се промениха много в последно време
преди 2 години във фирмите добри пари бяха 350-400 лева, но това изчезна изведнъж
- frisky lioness
- Обратна връзка:
[quote="Dark]
девойка току що завършила запозна нещо като стажант, нещо като нищо в търговски отдел и се разписва на 550 чисто плюс 100 лева разговори на служебен мобилен плюс крта за градски транспорт
офис мениджър с 4 години стаж плюс познания първично счетоводство, плюс английски на добро ниво, плюс юридически и търговски познания е на 800 плюс 20 лв. от с/ката и за мобилен плюс право да ползва таксита ако излиза по работа
и т.н.[/quote]
Къде тва бе, у вашта фирма ли?!:blink::shocked::shocked::shocked: ДА знаеш, че аз мога и в офиса да спя
, хем ще спестявате от заплата за охранител
:winkw:
и т.н.[/quote]
Къде тва бе, у вашта фирма ли?!:blink::shocked::shocked::shocked: ДА знаеш, че аз мога и в офиса да спя

Простете песимизма ми , но ако не си на голям зор не бързай да напускаш докато не си уредиш новото място . Като искаш промяна търси успоредно със сегашните си ангажименти и тогава преценявай . Не искам да оспорвам на никой " казаното " до тук , но не съм особенно съгласна с цитираните заплати . Имам наблюдения съвсем различни от обсъдените / порядък 250лв. -500?лв. /. Като се замислиш колко учители , администрация , за БТК - дето съм съвсем наясно пък - да не говорим. Понеже вече не съм служител там мога да кажа , че на супер специалист отговарящ за 1/4 от България му дават 800 лева и му скъсват задника и от работа и от отговорност. Редовите инж. са с 300 по-малко като условието е и езици да знаят и сертификати да имат и ВРЪЗКИ за да ги държат .pocti_bezobidna написа:Начи хора, фанал ме е съклета в бачкането и почва да ми се върти някаква идея за смяна на средата.
Сменяли ли сте скоро работа? ще споделите ли опит от интервюта, преговори за заплати и пр.?
Не съм го правила от 5 години, а нещата са се порменили доста...
Благодаря предварително да сякво инфо...
Приятелско семейство - той програмист за 2 години в София работа все щяха да му дават по-вече от 1000 лева и така и не ги видя ,затова заминаха за Австралия . На някой някъде може и да му дават ,ама по-скоро са изключения отколкото масова практика.
Имам поне 3-4000 колеги "напуснали" дето се скъсаха да ходят по интервюта и навсякъде заплатата е ДО 400 лева. с обещания за ...после.
Или не се плащат осигуровки или те водят на 4 часов раб. ден , а бачкаш по 12 .
Приятелка с 2 висши все икономика - англ . + комп. -в застрахов. дружество счетоводител / с 15 г.стаж/ - 400 лв.
Примери колкото искаш , а за Варна нямаш ли връзки и за чистачка няма да те вземат . Много е зле положението.
Така че ....успех в решенията ти и дано да имаш късмет . А на борсата дават до 180 лева за период не по-дълъг от година , като те задължават да караш курсове разни безмисленни и ти предлагат скапана работа за мин. заплата и ако откажеш те отписват под предлог , че не искаш да работиш .
Нищо лично, само изказах мнение!
има някакво недоразумение в самата постановка на темата.
ако четем внимателно то смяната на работата не е ясно поради каква основателна причина се налага.
писна ми - е довод наистина но не и до там основателен.
говориме общо взето за пари колко се взимат. а не най важното са те .
понякога може да се наложи и да се бачка на по ниска заплата но се гонят други цели- повишаване на квалификация, подготовка за скок на по високи нива и заплащане и така.
така че заплащането едва ли е за даден момент е нещо важно и е някакъв критерии за определен период от време.
има диспропорции в заплащането и все още настъпват сериознои размествания на пластовете в тази сфера.
критериите са не винаги ясни и доста трудно да се добие представа за нещата.
предполагам че до 5 години държавният сектор ще отстъпи /той вече отстъпва / пред нивата на заплащане в частния.
търсенето на сигурност вече е пълна химера тотално навсякъде.
в предвид на задаващият се кошмар за частния сектор нещата стават още по неясни.
изобщо нещата са супер от всякъде.
при добра квалификация и професия която се търси на пазара то нещата са супер. големите фирми плащат изключително добре.
изобщо прехода в икономиката все още продължава.
всеки може да даде примери за високо заплащане и всеки може да каже обратното.
нещата са безкрайно относителни.
като че ли навсякъде е така.
миналата година видях две българки който живеят в щатите
на едни години
едната взимаше 30.000$ другата 250.000$ на година
на една и съща възраст.
различни професии ,различен социален статус и кво ли не.
така че ....
ако четем внимателно то смяната на работата не е ясно поради каква основателна причина се налага.
говориме общо взето за пари колко се взимат. а не най важното са те .
понякога може да се наложи и да се бачка на по ниска заплата но се гонят други цели- повишаване на квалификация, подготовка за скок на по високи нива и заплащане и така.
така че заплащането едва ли е за даден момент е нещо важно и е някакъв критерии за определен период от време.
има диспропорции в заплащането и все още настъпват сериознои размествания на пластовете в тази сфера.
критериите са не винаги ясни и доста трудно да се добие представа за нещата.
предполагам че до 5 години държавният сектор ще отстъпи /той вече отстъпва / пред нивата на заплащане в частния.
търсенето на сигурност вече е пълна химера тотално навсякъде.
в предвид на задаващият се кошмар за частния сектор нещата стават още по неясни.
изобщо нещата са супер от всякъде.
при добра квалификация и професия която се търси на пазара то нещата са супер. големите фирми плащат изключително добре.
изобщо прехода в икономиката все още продължава.
всеки може да даде примери за високо заплащане и всеки може да каже обратното.
нещата са безкрайно относителни.
като че ли навсякъде е така.
миналата година видях две българки който живеят в щатите
на едни години
едната взимаше 30.000$ другата 250.000$ на година
на една и съща възраст.
различни професии ,различен социален статус и кво ли не.
така че ....
Ами да, писна ми. Последните месеци са некъф ужас, некъф ад.caliostro написа:има някакво недоразумение в самата постановка на темата.
Става дума за бачкане почти до откат - няма събота, няма неделя (съответно аз почти нямам и личен живот). Смешни пари, обещания - "по-нататък , по-нататък" като заговоря за повишаване на квалификацията. Щото фирмата ни е малка, шефа наближава години за пенсия и след годинка-две не е ясно какво е стане. И нещо взе да се кара напоследък с хората дето дават парите, щото ние сме с външно финансиране.
работата ми е интересна, всеки ден е различно, това е, което ме задържа.
И факта, че е абсурд да остана без постоянна работа.
Тоест - най-наперд трябва да си намеря нещо друго. Не съм се затичала да стане веднага, просто се оглеждам тук-там. Има и вариант да ми предложат подобрение на условията, ако кажа, че си тръгвам, ама не знам дали да вервам.
Хм. До борса няма да стигна. Ако ще да бачкам у бакалията. Благодаря ти за инфото - винаги е добре и малко приземяване да има. Начи аз седнах и си написах на едно листче кво мога да предложа на тияу дето евентуално ще ме наемат. Уж добре звучи, ама де да знам, че и те ша мислят така...графинята написа:Простете песимизма ми , но ако не си на голям зор не бързай да напускаш докато не си уредиш новото място . Като искаш промяна търси успоредно със сегашните си ангажименти и тогава преценявай . Не искам да оспорвам на никой " казаното " до тук , но не съм особенно съгласна с цитираните заплати . Имам наблюдения съвсем различни от обсъдените / порядък 250лв. -500?лв. /. Като се замислиш колко учители , администрация , за БТК - дето съм съвсем наясно пък - да не говорим. Понеже вече не съм служител там мога да кажа , че на супер специалист отговарящ за 1/4 от България му дават 800 лева и му скъсват задника и от работа и от отговорност. Редовите инж. са с 300 по-малко като условието е и езици да знаят и сертификати да имат и ВРЪЗКИ за да ги държат .pocti_bezobidna написа:Начи хора, фанал ме е съклета в бачкането и почва да ми се върти някаква идея за смяна на средата.
Сменяли ли сте скоро работа? ще споделите ли опит от интервюта, преговори за заплати и пр.?
Приятелско семейство - той програмист за 2 години в София работа все щяха да му дават по-вече от 1000 лева и така и не ги видя ,затова заминаха за Австралия . На някой някъде може и да му дават ,ама по-скоро са изключения отколкото масова практика.
Имам поне 3-4000 колеги "напуснали" дето се скъсаха да ходят по интервюта и навсякъде заплатата е ДО 400 лева. с обещания за ...после.
Или не се плащат осигуровки или те водят на 4 часов раб. ден , а бачкаш по 12 .
Приятелка с 2 висши все икономика - англ . + комп. -в застрахов. дружество счетоводител / с 15 г.стаж/ - 400 лв.
Примери колкото искаш , а за Варна нямаш ли връзки и за чистачка няма да те вземат . Много е зле положението.
Така че ....успех в решенията ти и дано да имаш късмет . А на борсата дават до 180 лева за период не по-дълъг от година , като те задължават да караш курсове разни безмисленни и ти предлагат скапана работа за мин. заплата и ако откажеш те отписват под предлог , че не искаш да работиш .
И аз съм в голямо триумене дали да не махна най-накрая
Много се закотвих тук, работата е абсолютно рутинна, няма шанс за повишение ( в смисъл да ми дадат да правя нещо по-интересно), разнообразието си го създавам сама, чрез контактите и чрез попиване на информацията, която минава покрай ушите ми.
НО, голямото НО - работното време ми е удобно от гледна точка на обслужването на децата, няма проблем да отсъствам от време на време, трудно ще намеря работа до 17ч някъде
мисля, че съм в период на събиране на кураж да направя тази смела стъпка...
Много се закотвих тук, работата е абсолютно рутинна, няма шанс за повишение ( в смисъл да ми дадат да правя нещо по-интересно), разнообразието си го създавам сама, чрез контактите и чрез попиване на информацията, която минава покрай ушите ми.
НО, голямото НО - работното време ми е удобно от гледна точка на обслужването на децата, няма проблем да отсъствам от време на време, трудно ще намеря работа до 17ч някъде
мисля, че съм в период на събиране на кураж да направя тази смела стъпка...
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Ти си супер
велика, страхотна и мачкаш наред. Това трябва да пишеш и да се държиш съответно на интервютата ако тръгнеш натам.
Искаш ли приземяване - имаш го . Неоснователно всичко подлагам на съмнение - такава ми е зодията и нрава .графинята написа:Уж добре звучи...pocti_bezobidna написа:Начи хора, фанал ме е съклета в бачкането quote]
искаш да работиш .
Аз напуснах окончателно . Утре отивам да си подписвам документите и да си прибера трудовите книжки и прочие...
Иначе като казаха , че няма перспектива службата ми , отидох на 2 -3 конкурса и ми предложиха нещо което твърде не ме устройваше и напуснах . Оказа се обаче , че не сколасаха със срока и на мен не ми одобриха напускането веднага , а ме удължиха с 3 + 3 + 6 месеца накрая . Останах , щото ми изнасяше и след първите 6 месеца ми изплатиха обезщетението на което много държах . Но в цяла БГ. понеже поддържаме връзка с колегите , предлагането на работа е под всякаква критика . За възрастта пък думи нямам - до 35 г. Иначе ти желая успех и да намериш удовлетворение на желанията си .
Нищо лично, само изказах мнение!
Сега сигурно ще ме освиркате, но аз съм на тази работа от ..ъъ.. 13 години /1993/.pocti_bezobidna написа:Начи хора, фанал ме е съклета в бачкането и почва да ми се върти някаква идея за смяна на средата.
Предишната си работа напуснах без дори да се замисля. Замених сигурното / тогава / за несигурното, на което съм вече толкова години ей, така.
Пожелавам ти правилно усещане, решение, добро за теб и успех.