Образи от подземието

Все същите
Аватар
Green Light

Образи от подземието

Мнение от Green Light »

От четвъртък, 09 юли 2009 до неделя, 06 септември 2009 в НХГ
Бихте ли отишли?
Изображение

Изображение

Изображение

Блог стара София.

Коментари:
Мария каза...
...Това, което истински ме впечатли обаче беше един огромен портрет на Ленин, определен като пропаганден. Аз бих го нарекла
магнетичен и завладяващ...чак ми се прииска да бях се срещнала с този човек на живо...
Петък, 2009, Юли 10 20:29

Анонимен каза...
А ма лельо откачена! Приискало и се да се срещне с него...??? Да ти се изпърдя на лицето.
Петък, 2009, Юли 10 21:06

Мария каза...
Анонимен,колко време го мислихте това просташко излияние...сигурна съм, че не сте нищо повече от един най-обикновен костовист и това ви пречи да оцените истински тези достойни личности от миналото...би трябвало да се срамувате от себе си!
Петък, 2009, Юли 10 23:14

Анонимен каза...
Мария, и аз да ти се изпърдя в лицето! И да ти пикам на достойните личности от миналото.

Стара София сбърка с този пост.
Събота, 2009, Юли 11 16:52

Анонимен каза...
тук определено трябва да се включа на страната на пърдящите, тъй като е некрасиво и безотговорно, особено имайки предвид нашата история, да се нарича ленин с каквито и да е други думи освен убиец и унищожител, агент на имперска германия. а от изказването против костов съдя, че си имаме работа с червена бабичка. (може и физически да не е бабичка, нищо не пречи морално да е)
Аватар
lancelote

Мнение от lancelote »

Грийни, тук или много боб се е ял или противогазите вече не достигат...:mad::shocked:
Отново на път
http://vbox7.com/play:87f767b7
----------------------------------------
:wbee: :harhar: :wbee:
:harhar::harhar::harhar:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Бих отишла, да, ако можех.

А коментарите... да, черното и бялото не са единствените цветове, обикновено е доста по-шарено, а в този случай - съвсем шарено.
Най-вече защото става дума не за самата история, а за някакво нейно отразяване, което е страшно интересно.
Кога е било меркантилно, кога е било под натиск, кога е било искрено и защо... винаги има какво да се научи.
Panta rhei...
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

Мнемозина написа:Бих отишла, да, ако можех.

А коментарите... да, черното и бялото не са единствените цветове, обикновено е доста по-шарено, а в този случай - съвсем шарено.
Най-вече защото става дума не за самата история, а за някакво нейно отразяване, което е страшно интересно.
Кога е било меркантилно, кога е било под натиск, кога е било искрено и защо... винаги има какво да се научи.
:goodpost:
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

И аз мисля така. Коментарите ме разсмяха. "Костовист" и "Червена бабичка" ще останат задълго в езика ни.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Green Light написа:"Костовист" и "Червена бабичка" ще останат задълго в езика ни.
Да, а е много любопитно, защото идват от различни периоди на, ъъъ, демокрацията.
Мислех, че сме го надживели това, но явно не сме.
И, забележи, те винаги са използвани по този начин от един твърд електорат към отсрещния твърд електорат.

Ти би ли нарекъл някого "костовист".
Аз всъщност бих, но смисълът би бил съвсем друг.
Виж, "червена бабичка" не бих използвала. Обаче защо - идея нямам още.
Panta rhei...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Мнемозина написа:
Green Light написа:"Костовист" и "Червена бабичка" ще останат задълго в езика ни.
Да, а е много любопитно, защото идват от различни периоди на, ъъъ, демокрацията.
Мислех, че сме го надживели това, но явно не сме.
И, забележи, те винаги са използвани по този начин от един твърд електорат към отсрещния твърд електорат.

Ти би ли нарекъл някого "костовист".
Аз всъщност бих, но смисълът би бил съвсем друг.
Виж, "червена бабичка" не бих използвала. Обаче защо - идея нямам още.

Защото "бабичка" е обида.

Бих нарекъл хора така, но това са хора, които не биха се обидили. Познавам и двата модела. Лика прилика са си, както може да се очаква.
Защо сега излиза тази риторика? Според мен не е излизала. Просто на болшинството не ни е интересна.
Бе аз какзвал ли съм за впечатленията на мой приятел от Сараево? Работеше там известно време и вика, че наред с категоричните разлики с нас българите, имало и нещо което преживял като дежа вю. Повсеместните разговори за политика. Разгорещени, с удряне по масата. Това е топ темата там, темата на темите. Както беше тук. Мечтаехме си за време, когато болшинството няма да се интересува. И(съдбата е с чудесно чувство за хумор) това време дойде.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Green Light написа:
Защото "бабичка" е обида.

Бих нарекъл хора така, но това са хора, които не биха се обидили. Познавам и двата модела. Лика прилика са си, както може да се очаква.
Защо сега излиза тази риторика? Според мен не е излизала. Просто на болшинството не ни е интересна.
Бе аз какзвал ли съм за впечатленията на мой приятел от Сараево? Работеше там известно време и вика, че наред с категоричните разлики с нас българите, имало и нещо което преживял като дежа вю. Повсеместните разговори за политика. Разгорещени, с удряне по масата. Това е топ темата там, темата на темите. Както беше тук. Мечтаехме си за време, когато болшинството няма да се интересува. И(съдбата е с чудесно чувство за хумор) това време дойде.
Да, може би просто не съм я забелязвала известно време тази риторика.
Аз май червените... добре де, твърдите червени поддръжнички ги познавам по-отблизо, познавах, живеех в такъв квартал. И затова си мисля, че "модел" познаваш, когато гледаш отдалеч.
Отблизо се виждат други неща.
Panta rhei...
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Аз май също бих отишъл. Никога не е късно човек да види нещо ново... каквото и да е то. После вече може да се мисли харесало ли ми е, не е ли...
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
Аватар
Света вода ненапита

Re: Образи от подземието

Мнение от Света вода ненапита »

мдааааам... факти, история... много неща... взирайки се в западната цивилизация, пропускаме понякога, че самите ние сме от изтока... пропускаме онова "лого" на дзен-будизма дето са две капки черна и бяла, а във всяка от тях има по малко и от другата...
няма добро и зло, казва мъдрия лао дзъ, нашето съзнание ги прави такива.
не можем да търсим само лошото в нещата.
ленин определено е спорна личност, но е личност в историята. защо говорим за александър велики, че е велик? не са ли убити много хора по негова заповед? същото важи и за наполеон...

трябва да признем някои неща на ленин: от една твърде изостанала във всяко отношение страна, успява да я модернизира. успява да запази културата на страната (руснаците все още са най-четящата нация)...

както при всяка революция, така и през октомрийската са извършени много зверства и безсмислени жестокости. нима може да се оправдае избиването на огромна част от френското благородничество през революцията и то точно от хора, които са последователи на хуманистите волтер, русо...?

историята е една, но трактовките са различни...

скоро си припомних един "спор" с елби тук. когато всички възхвалявахме вапцаров, той заяви, че поета е и "престъпник, осъден за тероризъм" (цитирам по памет). ами... тогава... съвсем спокойно същото можем да го заявим и за левски, ботев...

ох... увлякох се... извинявайте... няма повече :-)
Виж подводницата!
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

историята можем да я разглеждаме като такава ако имаме дистанция и нямаме лично отношение

това за александър и наполеон

когато си участвал в нещата работата е като онази притча за месото и зелето

мда

да не цитирам хемингуей за милионите
Аватар
Света вода ненапита

Remmivs написа:историята можем да я разглеждаме като такава ако имаме дистанция и нямаме лично отношение

това за александър и наполеон

когато си участвал в нещата работата е като онази притча за месото и зелето

мда

да не цитирам хемингуей за милионите

да де... всеки мери със своя аршин... това и исках да кажа...
никого не защитавам или отричам... просто нещата са такива, каквито са...
Виж подводницата!
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Това е част от моя живот. Аз съм живял тогава, не съм бил мъртъв, не съм бил друг. Това си е мой живот или дори живот на моите родители. Така е изглеждало, за това се е говорело, за онова се е спорело... няма да взема да го отричам. Да не говорим, че сме били свидетели на интригуващи социални теории и експерименти и ние лично, сме присъствали на прекратяването им.
В момента също има такъв експеримент и пак ние участваме. Може да е ново начало или начало на нов крах, няма значение.
Ние живеем и живеем пълноценно. Преди, сега и в бъдеще. Не ме интересува дали Ленин е направил нещо добро за Русия или света. Аз мисля, че не, друг мисли че да. Аз мисля че е било лошо дето сме имали такъв исторически късмет, гаранция че някой мисли обратното. Няма значение това. Това е нашият живот и моя голяма грешка ще е ако се опитам да го залича или променя в спомените си. Хубаво е че има такива изложби. Това мисля аз. Лошо е че има взривяване на мавзолеи или премахване на паметници.
Последно промяна от Green Light на 01.09.09, 15:59, променено общо 1 път.
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Green Light написа:Това е част от моя живот. Аз съм живял тогава, не съм бил мъртъв, не съм бил друг. Това си е мой живот или дори живот на моите родители. Така е изглеждало, за това се е говорело, за онова се е спорело... няма да взема да го отричам. Да не говорим, че сме били свидетели на интруващи социални теории и експерименти и ние лично, сме присъствали на прекратяването им.
В момента също има такъв експеримент и пак ние участваме. Може да е ново начало или начало на нов крах, няма значение.
Ние живеем и живеем пълноценно. Преди, сега и в бъдеще. Не ме интересува дали Ленин е направил нещо добро за Русия или света. Аз мисля, че не, друг мисли че да. Аз мисля че е било лошо дето сме имали такъв исторически късмет, гаранция че някой мисли обратното. Няма значение това. Това е нашият живот и моя голяма грешка ще е ако се опитам да го залича или променя в спомените си. Хубаво е че има такива изложби. Това мисля аз. Лошо е че има взривяване на мавзолеи или премахване на паметници.
:good:

Не можеш да промениш нещо, което се е случило. Въпреки, че се опитват постоянно :). А може би и успяват - нали историята се пишела от победителите...
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Gaspode написа:
Не можеш да промениш нещо, което се е случило. Въпреки, че се опитват постоянно :). А може би и успяват - нали историята се пишела от победителите...
Два - три дена една основна тема на дневник е довършването на 2рата световна. Путин от една страна, полските вестници от друга. Още не са сигурни какво е било и как ще свърши тая работа. Тръпнем в очакване, риш
Аватар
lancelote

Мнение от lancelote »

Green Light написа:
Gaspode написа:
Два - три дена една основна тема на дневник е довършването на 2рата световна. Путин от една страна, полските вестници от друга. Още не са сигурни какво е било и как ще свърши тая работа. Тръпнем в очакване, риш
Вече имам чувството, че Втората световна война се е водила между Полша и Русия... Германия се е включила ей така - за офкусяване на супата! А другите - само за гарнитура.
ЕДИТ Тия поляци надминаха и сърбите. Нашти братовчеди на сичко слагат "Велико" - Велика Сърбия, Велика плескавица, Велика шопска салата, Велики Велика Велика... Сичку им бе велико... Ма нали са ни рода - търпим си ги.
ЕДИТ ЕДИТ Ся ко - ще викаме "великчшзко маминкшзцчуууу"
Отново на път
Аватар
Света вода ненапита

lancelote написа: ЕДИТ Тия поляци надминаха и сърбите. Нашти братовчеди на сичко слагат "Велико" - Велика Сърбия, Велика плескавица, Велика шопска салата, Велики Велика Велика... Сичку им бе велико... Ма нали са ни рода - търпим си ги.
а химна им започва с: "Полша още е жива..." :grin:
Виж подводницата!
АВе
Обратна връзка:

Мнение от АВе »

Метаморф написа:
lancelote написа: ЕДИТ Тия поляци надминаха и сърбите. Нашти братовчеди на сичко слагат "Велико" - Велика Сърбия, Велика плескавица, Велика шопска салата, Велики Велика Велика... Сичку им бе велико... Ма нали са ни рода - търпим си ги.
Польска йешче нье СГИНЬЕЛА
Трудните неща ги правя с лекота, невъзможните малко ме забавят.
Аватар
lancelote

Мнение от lancelote »

АВе написа:
Метаморф написа:
Польска йешче нье СГИНЬЕЛА
Преди месец ги видях тия поляци на нашето черноморие... Ега ти и племето! Това по-зле от нашите ромЕи...
Отново на път
Публикувай отговор