ПеВеЦе и Ал дограма
ПеВеЦе и Ал дограма
Някой знае ли сигурен начин да се защити срещу взлом алуминиева дограма? Снощи са влизали в офиса... добре, че алармата ги е уплашила... а дограмата се отваря с поглед (според спецовете от СОТ-а)...
Други предложения? По възможност без решетки...
- Света вода ненапита
Re: ПеВеЦе и Ал дограма
... охрана...Gaspode написа:Някой знае ли сигурен начин да се защити срещу взлом алуминиева дограма? Снощи са влизали в офиса... добре, че алармата ги е уплашила... а дограмата се отваря с поглед (според спецовете от СОТ-а)...
Виж подводницата!
Препоръчвам няколко вампира. Много помага.Метаморф написа:... охрана...Gaspode написа:Някой знае ли сигурен начин да се защити срещу взлом алуминиева дограма? Снощи са влизали в офиса... добре, че алармата ги е уплашила... а дограмата се отваря с поглед (според спецовете от СОТ-а)...
Отново на път
http://vbox7.com/play:87f767b7
----------------------------------------
:harhar::harhar:

- Stranniche
- Обратна връзка:
Gaspode написа:Някой знае ли сигурен начин да се защити срещу взлом алуминиева дограма? Снощи са влизали в офиса... добре, че алармата ги е уплашила... а дограмата се отваря с поглед (според спецовете от СОТ-а)...
Panta rhei...
- Green Light
Слагай решетки! Това мислех да ти го кажа отдавна. Или решетки или външни щори. Иде гадна зима. Аларма. Сот. Решетки. Стоманени врати и хубави ключалки. И никакви ценности на лесно(Макар аз самия да не изпълнявам това условие. Затова и не помня вече как изглеждаха бижутата, ръчните часовници и какво ли не останало от прадеди. Откраднаха ги преди 20 години. После имаше още цапардосани неща. Бейби и досега реве за разни дрънкалки)
Крадците няма да останат гладни, но защо трябва да им е лесно?
Ако си се запънал и категорично искаш специалист по алуминиева дограма мога да ти препоръчам. Той ще ти каже какво може да направиш сега, макар че заключващи системи се слагат още в профила, при направата на дограмата. Сега ще е някакъв компромис ако въобще е възможно.
Крадците няма да останат гладни, но защо трябва да им е лесно?
Ако си се запънал и категорично искаш специалист по алуминиева дограма мога да ти препоръчам. Той ще ти каже какво може да направиш сега, макар че заключващи системи се слагат още в профила, при направата на дограмата. Сега ще е някакъв компромис ако въобще е възможно.
уффф
снощи докато стигна до офиса ми беше най-гадно - не знаеш какво да очакваш
и тва в 23:30 някъде
наглост безобразна... на улицата имаше хора все още
Но тия от охранителната бяха реагирали... не, че са видели някого де, ония явно са избягали още от алармата...
абе гадно
но поне няма нищо взето... или поне до момента никой от колегите не е изревал за нещо...
което ме учудва - на масата до вратата, от която са влезли, има нотбук... явно са били тийнове някои, не вярвам да е подготвено... но следващия път не се знае
Но тия от охранителната бяха реагирали... не, че са видели някого де, ония явно са избягали още от алармата...
абе гадно
но поне няма нищо взето... или поне до момента никой от колегите не е изревал за нещо...
което ме учудва - на масата до вратата, от която са влезли, има нотбук... явно са били тийнове някои, не вярвам да е подготвено... но следващия път не се знае
Добре е ако не държите нищо ценно в офиса... Макар че информацията там понякога стига да ти я приебат.Gaspode написа:уффф
абе гадно
Отново на път

- Green Light
е кво значи ценно?lancelote написа: Добре е ако не държите нищо ценно в офиса... Макар че информацията там понякога стига да ти я приебат.
няколко компотера пълен комплект
принтери разни
камери, дето струват колкото 3-4 компотера, а са колкото 2 китии цигари като размер
10 годити човешки труд
нищо ценно, като се замисля
а, да, и кафе машина готина
Това с малко дезинфектанти и малко релаксация при психоаналитика ще се оправ, Грийни, даже ще ти е приятно... Но ако ще трябва да възстановяваш нещо дето си вампирясал над него, а слънцето си посрещал като зомби - ей само за това бих линчувал ако спипам някой да ми ровичка. Направо ще го влача с магаре през всички улици.Green Light написа:Точно така. Да не говорим за отвратителното чувство, че нечии ръце са се ровели из твоите си неща.lancelote написа: Добре е ако не държите нищо ценно в офиса... Макар че информацията там понякога стига да ти я приебат.
Отново на път

Виж за кафе машната бих изследвал нечия анатомия... И за другото - да ми влязат във задния вход ей така, без да ме питат!:mad:Gaspode написа:е кво значи ценно?lancelote написа: Добре е ако не държите нищо ценно в офиса... Макар че информацията там понякога стига да ти я приебат.
няколко компотера пълен комплект
принтери разни
камери, дето струват колкото 3-4 компотера, а са колкото 2 китии цигари като размер
10 годити човешки труд
нищо ценно, като се замисля
Отново на път

- Green Light
Аааа тук става подозрително...Green Light написа:я, я, я ми припомни къде ти беше офисчето на тебе?Gaspode написа:...
Отново на път

- Stranniche
- Обратна връзка:
Хубаво е че охранителите са реагирали. Тук преди време от охранителната фирма звъннаха на мъжа ми да отиде да си провери офиса, защото алармата реагирала! И ако имало проблем, като стигнел, да им се обадел! Хукнахме двамата - невъоръжени, мен ме знаете каква камара от мускули съм... Добре че не заварихме никого, само алармата пищеше. Не се установи липсата на ценни вещи.Gaspode написа:уффф
абе гадно
Гасподе, да не ти се случва повече!
Може би СОТ-аджиите най-добре могат да те посъветват какво да правиш.
По-малко тренирай... че с тия мускули...Stranniche написа: Хубаво е че охранителите са реагирали. Тук преди време от охранителната фирма звъннаха на мъжа ми да отиде да си провери офиса, защото алармата реагирала! И ако имало проблем, като стигнел, да им се обадел! Хукнахме двамата - невъоръжени, мен ме знаете каква камара от мускули съм... Добре че не заварихме никого, само алармата пищеше. Не се установи липсата на ценни вещи.
- Света вода ненапита
абе... гадост си е отвсякъде...Gaspode написа:уффф
абе гадно
грийна даде много добър съвет...
и... хм... бе... гледай сега... що не сложиш едно по-голямо сейфче нейде скрито? и там вечер слагай по-ценните нещица...
Виж подводницата!
Ама само ние ще знаем за него. Нали? Нали?Метаморф написа:абе... гадост си е отвсякъде...Gaspode написа:уффф
абе гадно
и... хм... бе... гледай сега... що не сложиш едно по-голямо сейфче нейде скрито? и там вечер слагай по-ценните нещица...
Отново на път

верно беМетаморф написа: абе... гадост си е отвсякъде...
едно сейвче мъничко някъде
и вечер - бух 8-9 компютъра вътре, барабар с мониторите и прочее железарийки
от друга страна, на мен ценни са ми сорсовете. а те кво са? нули и единици, нали. и за кво да ги помня всичките? ще ги събера и ще помня само резултата. Наум. да видим как ще ми ги откраднат

- Света вода ненапита
еййййй, аман от ненаситни счетита, бре!lancelote написа:Ама само ние ще знаем за него. Нали? Нали?Метаморф написа:абе... гадост си е отвсякъде...Gaspode написа:уффф
абе гадно
Виж подводницата!
ти го докара почти като онзи нашенец дето измислил най-добрия алгоритъм за архивиране - всичко се архивира до един байтGaspode написа:верно бе
едно сейвче мъничко някъде
и вечер - бух 8-9 компютъра вътре, барабар с мониторите и прочее железарийки
от друга страна, на мен ценни са ми сорсовете. а те кво са? нули и единици, нали. и за кво да ги помня всичките? ще ги събера и ще помня само резултата. Наум. да видим как ще ми ги откраднат![]()
само малко го мъчи още алгоритъма за разархивиране...
- Света вода ненапита
присети ме за една фантастика... дето изпратили един кораб към някаква далечна планета, дето уж имало живот на нея... ама целта била астронавтите да постигнат някакво ново ниво - научно и социалноRemmivs написа: ти го докара почти като онзи нашенец дето измислил най-добрия алгоритъм за архивиране - всичко се архивира до един байт
и там някой беше открил начин да записва информация с един код... дето първата буква е някаква степен от чиалото, и т.н. и бяха изпратили 5-6 цифрен низ, който бил терабайт инфомрация...
Виж подводницата!
- Green Light
Децата на нашите деца на Клифърд СаймъкМетаморф написа:присети ме за една фантастика... дето изпратили един кораб към някаква далечна планета, дето уж имало живот на нея... ама целта била астронавтите да постигнат някакво ново ниво - научно и социалноRemmivs написа: ти го докара почти като онзи нашенец дето измислил най-добрия алгоритъм за архивиране - всичко се архивира до един байт
и там някой беше открил начин да записва информация с един код... дето първата буква е някаква степен от чиалото, и т.н. и бяха изпратили 5-6 цифрен низ, който бил терабайт инфомрация...
ама коя беше книгата....
- Света вода ненапита
благодаря!Green Light написа:Децата на нашите деца на Клифърд СаймъкМетаморф написа:присети ме за една фантастика... дето изпратили един кораб към някаква далечна планета, дето уж имало живот на нея... ама целта била астронавтите да постигнат някакво ново ниво - научно и социалноRemmivs написа: ти го докара почти като онзи нашенец дето измислил най-добрия алгоритъм за архивиране - всичко се архивира до един байт
ама коя беше книгата....
Виж подводницата!
- snowprincess
ужасGaspode написа:Някой знае ли сигурен начин да се защити срещу взлом алуминиева дограма? Снощи са влизали в офиса... добре, че алармата ги е уплашила... а дограмата се отваря с поглед (според спецовете от СОТ-а)...
добре, че нищо няма взето

- snowprincess
е как така вие ще ходите, беStranniche написа:
Хубаво е че охранителите са реагирали. Тук преди време от охранителната фирма звъннаха на мъжа ми да отиде да си провери офиса, защото алармата реагирала! И ако имало проблем, като стигнел, да им се обадел! Хукнахме двамата - невъоръжени, мен ме знаете каква камара от мускули съм... Добре че не заварихме никого, само алармата пищеше. Не се установи липсата на ценни вещи.
аз поне веднъж в месеца забравям я някой прозорец отворен, я климатика включен и алармата се задейства, а охранителите идват на място да проверят до няколко минутки, не е ли това практика навсякъде или ги е страх от мен:lol:
ПП Гасподе, и ти ли преди охранителите отиде

Ох, ужас. На първия етаж ли е офисът - както си му е редът де...?
А тия охранители просто нямам думи - дограмата с поглед се отваряла, дрън-дрън, че пляс, ами тяхната работа и задача каква е, ммм?:twisted:
Не бе, те бяха там и ми се обадиха, че има отворена врата. Чакаха ме да отида и влезнаха с мен. Честно казано, от тях не мога да се оплача. Не знам за колко време са реагирали, но все пак бяха там... Според мен точно сот-а ме спаси този път.snowprincess написа: е как така вие ще ходите, бе
аз поне веднъж в месеца забравям я някой прозорец отворен, я климатика включен и алармата се задейства, а охранителите идват на място да проверят до няколко минутки, не е ли това практика навсякъде или ги е страх от мен:lol:
На втори етаж сме уж. Ама това не е проблем, явно. А че дограмата се отваря лесно - така е. Насилваш малко и пъпките, дето я държат затворена, изскачат. Имало некви подсилени, ама се слагали най-вече на певече... при мен е алуминиева...Евридика написа:Ох, ужас. На първия етаж ли е офисът - както си му е редът де...?А тия охранители просто нямам думи - дограмата с поглед се отваряла, дрън-дрън, че пляс, ами тяхната работа и задача каква е, ммм?:twisted:
Мисля да сложа от вътре некви райбери ли, вериги ли... и тогава, вероятно, ще счупят прозорците... Така беше с колата - за едно касетофонче, дето не могат да го продадат и за 20 лева, ми счупиха два прозореца и изкривиха вратата. Отвратна работа е това с кражбите....
- Stranniche
- Обратна връзка:
Ами така се оказа тук. В БГ изглежда СОТ си знае работата, но в тая "циливилизация"...snowprincess написа:е как така вие ще ходите, беStranniche написа:
Хубаво е че охранителите са реагирали. Тук преди време от охранителната фирма звъннаха на мъжа ми да отиде да си провери офиса, защото алармата реагирала! И ако имало проблем, като стигнел, да им се обадел! Хукнахме двамата - невъоръжени, мен ме знаете каква камара от мускули съм... Добре че не заварихме никого, само алармата пищеше. Не се установи липсата на ценни вещи.
Умрях от ужас докато стигнем офиса - той е на 10-тина минути от квартирата. Трябваше сами да влезем, да изключим алармата, да видим дали няма нещо задигнато и да се обадим на охранителите да докляяядваме. Те така и не дойдоха.
Добре че не заварихме бандити - не зная какво щяхме да правим иначе.
Този път нямаше нищо задигнато, но при друг случай бе открадната чисто нова, неразопакована още компютърна техника за страхотни пари. Така и не откриха извършителя.
много е отвратително, иде ми да им хвана ръчичките и бой с пръчката.Gaspode написа: Така беше с колата - за едно касетофонче, дето не могат да го продадат и за 20 лева, ми счупиха два прозореца и изкривиха вратата. Отвратна работа е това с кражбите....
аз пък днес подбрах двама цигани от улицата и ги заведох в къщи да ми изнесат диваните и да им ги подаря. по пътя си говорихме като приятелчета и аз много горда, че отношението ми към тях е същото както и към други познати и малко познати хора, говорихме си за кризата, кой какви деца има и т.н. качвам ги в къщи и най-учтиво ги пускам напред да влязат, да видят, ако им хареса да ги взимат, влязох в хола може би 30 секунди след тях, взеха единия диван и почваме да ги чакаме да се върнат за втория, междувременно установяваме, че на плота, където имаше 20 лв вече ги няма
та, мисълта ми беше, че хората ценят парите и 20лв са си ехееее - пари. Ку бяха зели диваните и да ги продадат, сигурно поне 70-100 лв щяха да вземат
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
- Stranniche
- Обратна връзка:
По-добре не пускай непознати в къщата си...latrevw написа: много е отвратително, иде ми да им хвана ръчичките и бой с пръчката.![]()
Цигани или не.
дааа, и сега ме е страх да не се върнат, вече като огледаха какво има, в тази стая има 2 лаптопа и 1 настолен комп, ще умра от страхStranniche написа:По-добре не пускай непознати в къщата си...latrevw написа: много е отвратително, иде ми да им хвана ръчичките и бой с пръчката.![]()
Цигани или не.
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
някой от братчедите са доста изкусително мазни, като преминат "мазната" граница и ги режа обикновенно.... мене ми се струва малко вероятно да се "върнат" за ценните неща, нямаше да краднат двайсетака иначи, е...ах ги в психолозите иначе, с квартирни кражби се занимават предимно българи във варна , вервай ми....иначе у секи дом трява да има средства за респект под ръка, спрей с лютив пипер / с технически капсимицин върши работа/, можи и от онея полицейски палки телескопичните, с минимално усилие траши крайници като солети, после няма и да гъкнат щото сичките почти са регнати в полицията. ама тва последното по скоро би го ползвал уишъса предполагамlatrevw написа:много е отвратително, иде ми да им хвана ръчичките и бой с пръчката.Gaspode написа: Така беше с колата - за едно касетофонче, дето не могат да го продадат и за 20 лева, ми счупиха два прозореца и изкривиха вратата. Отвратна работа е това с кражбите....
аз пък днес подбрах двама цигани от улицата и ги заведох в къщи да ми изнесат диваните и да им ги подаря. по пътя си говорихме като приятелчета и аз много горда, че отношението ми към тях е същото както и към други познати и малко познати хора, говорихме си за кризата, кой какви деца има и т.н. качвам ги в къщи и най-учтиво ги пускам напред да влязат, да видят, ако им хареса да ги взимат, влязох в хола може би 30 секунди след тях, взеха единия диван и почваме да ги чакаме да се върнат за втория, междувременно установяваме, че на плота, където имаше 20 лв вече ги няма, ми пльоснали дивана долу пред входа и изчезнали. Много се разочаровах
. Не искам да ги мразя и да се пазя от тях, ама защо винаги успяват да направят нещо такова...
та, мисълта ми беше, че хората ценят парите и 20лв са си ехееее - пари. Ку бяха зели диваните и да ги продадат, сигурно поне 70-100 лв щяха да вземат
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
- Stranniche
- Обратна връзка:
Струва ми се, че ако замисляха да се върнат, нямаше да забършат 20-тачката.latrevw написа: дааа, и сега ме е страх да не се върнат, вече като огледаха какво има, в тази стая има 2 лаптопа и 1 настолен комп, ще умра от страх
лат, след тая история... моля те, пази се!latrevw написа:
аз пък днес подбрах двама цигани от улицата и ги заведох в къщи ...
just perfect