Разстрел
- Глас в пустиня
Разстрел
или бой по петите със сап и еднопосочен билет до турция за >>>братя юзерови<<<? Аз съм за първото!
- Green Light
Това "защо може да има християнски демократичен съюз, а мюсюлмански да не може" е демагогия в чист вид. Тази партия не може да съществува, от ясно, по- ясно е, няма нито един аргумент който да я оправдава. Дори и симпатизанти не вярвам да събере. Във всеки случай обаче нещо по- силно от мен кара кожата ми да изстине и по гърба ми да полазят тръпки. Етническото напрежение е неестесвено и глупаво нещо, и заради това ми прилича на лавина. Неуправляема катастрофа. Страх ме е и от реакциите на турците, и от българите. Твоята реакция например.
Искам да питам нещо. За паметника. Там има кръст, до полумесеца, нали? Това не пооправя ли малко нещата? В смисъл бихме могли да кажем - за партия и дума не може да става, паметника трябва да махнете защото е незаконен, но пък виж как хубаво сте се сетили? Дайте ни проект и ще ви направим 5 такива за падналите воини с кръст, полумесец и звезда на давид, където кажете. Даже 10 ще направим.
Искам да питам нещо. За паметника. Там има кръст, до полумесеца, нали? Това не пооправя ли малко нещата? В смисъл бихме могли да кажем - за партия и дума не може да става, паметника трябва да махнете защото е незаконен, но пък виж как хубаво сте се сетили? Дайте ни проект и ще ви направим 5 такива за падналите воини с кръст, полумесец и звезда на давид, където кажете. Даже 10 ще направим.
Re: Разстрел
Веднага щом видях тази нелепа новита по ТВ и се сетих за теб.БоЕВ написа:или бой по петите със сап и еднопосочен билет до турция за >>>братя юзерови<<<? Аз съм за първото!
Очаквах реакцията ти и тя не закъсня.
Подкрепям те!
"Спаси си деня!" - Green Light
те точно на тва /първото/ се надяват братята...карамазови хахахахахаБоЕВ написа:или бой по петите със сап и еднопосочен билет до турция за >>>братя юзерови<<<? Аз съм за първото!
на разстрела....
има си съд и закони, и ми се ще да вярвам че ше ги прискрипят яко тоз път
напрово ше са като жертвеното агне иначи
боев, звучиш ми като нелюбимите ти й.висарионович и вл. улианов /ленин/
или като руски комисар с бич и маузер /пищов/ от двайсетте години на мин. век
"Буржуев и турков в разход...." .......хехе
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
Виж какво Сталиново изречение ми се завъртя наоколо тези дни:Кент написа:й.висарионович и вл. улианов /ленин/
- Уважаема Надежда Константиновна, внимавайте какво говорите, да не се наложи да намерим друга вдовица на другаря Ленин.
Panta rhei...
без малко да ангажират розалия землячка за ролята, вервайМнемозина написа:Виж какво Сталиново изречение ми се завъртя наоколо тези дни:Кент написа:й.висарионович и вл. улианов /ленин/
- Уважаема Надежда Константиновна, внимавайте какво говорите, да не се наложи да намерим друга вдовица на другаря Ленин.
бе йосиф първи си е бил гений своеобразен
жалко че след не следва лаврентий първи
ми оня путьо никита
любителя на мамули
арктически
без малко да ангажират розалия землячка за ролята, вервай
тая балтия:twisted:
тая балтия:twisted:
А, вервам, разбира се. Това за землячката. Никакъв проблем не им е било.Кент написа:
без малко да ангажират розалия землячка за ролята, вервай
бе йосиф първи си е бил гений своеобразен
жалко че след не следва лаврентий първи
ми оня путьо никита
любителя на мамули
арктически
Иначе... не предизвикват възхита у мен тоя тип гении, аз едни други харесвам.
Panta rhei...
- Глас в пустиня
Изтръпвам при мисълта, че е възможно разумен човек в България да е съгласен с издигането на паметник в чест на кръволоци...Green Light написа:... Във всеки случай обаче нещо по- силно от мен кара кожата ми да изстине и по гърба ми да полазят тръпки...
Източник>>>...Старозагорскиятъ отрядъ отстѫпи по пролома. Изплашенитѣ турци почти не преследваха. Безсилни предъ редицитѣ на опълченцитѣ, тѣ отмѫстиха за жертвитѣ си, като опожариха Стара Загора и извършиха масово клане на населението въ околноститѣ и изъ града.
Опълченцитѣ успѣха да се изтеглятъ изъ кривитѣ и задръстени улици къмъ прохода и, обкрѫжени отъ бѣжанци,
отстѫпиха по шосето за Казанлъкъ. При преминаването презъ Стара Загора нѣкои тѣхни подѣления бѣха обстреляни отъ мѣстнитѣ турци. Тѣ стреляха отъ кѫщитѣ си и по опълченци, и по офицери, и, най-вече, върху беззащитнитѣ жени и деца. Едвамъ опълченцитѣ напустнаха града, и изъ него се започна страшното клане на изостаналото българско население, насилие надъ беззащитнитѣ жени и девойки. Не се щадѣха дори и децата. Ужасъ бѣ обвзелъ жертвитѣ на изкуплението за неуспѣха на турскитѣ орди.
Това е все едно в Ерусалим да издигнеш паметник с пречупен кръст на него.
- Глас в пустиня
Като прочетена книга съм значи!:lol:Нефертити написа:
Веднага щом видях тази нелепа новита по ТВ и се сетих за теб.
Подкрепям те!
НЕма лошо значи.БоЕВ написа:Като прочетена книга съм значи!:lol:Нефертити написа:
Веднага щом видях тази нелепа новита по ТВ и се сетих за теб.
Подкрепям те!
Но чак пък прочетена
сички тука са ени талмуди
Като прочетена книга съм значи!:lol:
с кожени подвързии
туй за старозагорското клане да не би да е
за соломоновата армия да става дума
нъли знаеш какъф и е бил финала брато
6000 воннопленници
после
разстреляни в ено дере от дивите руснаци
на порции:-)
ама диви времена са биле:-)
Последно промяна от Kent на 30.09.09, 21:05, променено общо 1 път.
Кент написа:сички тука са ени талмуди
с кожени подвързии
Точно!
- Глас в пустиня
Има неща с които бъзик не бива!:-)Кент написа:
те точно на тва /първото/ се надяват братята...карамазови хахахахаха
на разстрела....
Да ги одрусат, ама едва ли, многото бавене дава лош пример на останалите. Трябва да е безпощадно ясно, заиграеш ли на етнорелигиозна струна - гориш/немедлено/.
Ето го ТВОЯ ЧОВЕК>>>! Заслужава си да се види.
- Глас в пустиня
Чак и сам не си знам реакцията, та за това ми е интересно когато други я отгатват.Нефертити написа: НЕма лошо значи.
Но чак пък прочетена
- Глас в пустиня
Много смеси епохите и ерите и нищо ти не вдянах!:shocked:Кент написа:сички тука са ени талмуди
с кожени подвързии
6000 воннопленници
после
Що пък баш талмуди да сме?Кент написа:сички тука са ени талмуди
с кожени подвързии![]()
Айде, за кожените подвързии ще се сетя.
Panta rhei...
- Глас в пустиня
Ми, то, положително погледнато, имам скромната претенция за тора, не ща да съм талмуд.Мнемозина написа:
Що пък баш талмуди да сме?
БоЕВ написа:Има неща с които бъзик не бива!:-)Кент написа:
те точно на тва /първото/ се надяват братята...карамазови хахахахаха
на разстрела....
Да ги одрусат, ама едва ли, многото бавене дава лош пример на останалите. Трябва да е безпощадно ясно, заиграеш ли на етнорелигиозна струна - гориш/немедлено/.
Ето го ТВОЯ ЧОВЕК>>>! Заслужава си да се види.
Боев ,тва съм го гледал и знам от преди много години ама
дай нещо за Берия, , ама ново ако можи
можи би ше наминем се пак тая есен през района ти
ше почерпя
ако ме изненадаш сега
п.п. чак се учудвам и очудвам дори:lol:
колко стари са и овехтели притчите за азиатския чакал тука
нищо ново ибаси
сталин и терора
сякаш е многоръкия шива бил
дай за нашия съгражданин димитров г.
за борисчето татенце дато се наакало на швабите
пък то сталин та сталин:-)
Е то като имаме право на желания, аз пък предпочитам да съм "Песен на песните Соломонови". Примерно.БоЕВ написа:Ми, то, положително погледнато, имам скромната претенция за тора, не ща да съм талмуд.Мнемозина написа:
Що пък баш талмуди да сме?
Panta rhei...
и за соломоновата армия не вдяваш нали приятелюБоЕВ написа:Много смеси епохите и ерите и нищо ти не вдянах!:shocked:Кент написа:сички тука са ени талмуди
с кожени подвързии
6000 воннопленници
после
bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D1%8E%D0%BB%D0%B5%D0%B9%D0%BC%D0%B0%D0%BD_%D0%BF%D0%B0%D1%88%D0%B0
или много закучено се изказах:-)
- Глас в пустиня
Да си кажа честно - не съм познавач на болшевишката история в Русия, не ме и интересува много.Кент написа:
Боев ,тва съм го гледал и знам от преди много години ама
дай нещо за Берия, , ама ново ако можи
можи би ше наминем се пак тая есен през района ти
ше почерпя
ако ме изненадаш сега
п.п. чак се учудвам и очудвам дори:lol:
колко стари са и овехтели притчите за азиатския чакал тука
нищо ново ибаси
сталин и терора
сякаш е многоръкия шива бил
дай за нашия съгражданин димитров г.
за борисчето татенце дато се наакало на швабите
пък то сталин та сталин:-)
За Гошо тарабата кво - пиянде и марионетка- парцалена кукла приживе-парцалена кукла и след смъртта в луксозна гробница. Има само едно нещо по-долно и по-мръсно от еничарин, и това е българският комунист!
"Борисчето" много добре си е играло картите, та затова се е наложило да го тровят.
Сталин си е Сталин - лешояд трупогризец.
Добре си ми дошъл, може и аз да почерпя!
- Глас в пустиня
Тая връзка не я направих!:shy:Кент написа:
и за соломоновата армия не вдяваш нали приятелю
bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D1%8E%D0%BB%D0%B5%D0%B9%D0%BC%D0%B0%D0%BD_%D0%BF%D0%B0%D1%88%D0%B0
Диваци и варвари за мен са само червеноармейците, няма начин да поставиш под общ знаменател царските офицери и войници, и тези от ВОСР + ВСВ. Нещо като БА преди и след 09.09.44
Сичките червеноармейци ли бе Боев:-) нидей така бря 5-10000000 най-малкоБоЕВ написа:Тая връзка не я направих!:shy:Кент написа:
и за соломоновата армия не вдяваш нали приятелю
Диваци и варвари за мен са само червеноармейците, няма начин да поставиш под общ знаменател царските офицери и войници, и тези от ВОСР + ВСВ. Нещо като БА преди и след 09.09.44
и Българските ми Баба Йонка и Дядо Васил /Варна/ при сичките си претенции към
разквартированата войска /44-45 год/ и неприязън към комитата, у къщи не бяха толкова категорични приживе
ВАРВАРИ....брей
глей си работата приятелю
да не кажа нещо по-солено....
и си разшири малко диапазона на книгити за четене:-)
е сори за непоискания съвет:-)
мисля от тук насетне да земестя липсващата безобидна
докъдето ни се припокриват възгледите впрочем с нея
и ако тя самата не се появи
- Green Light
Не можеш да промениш факта, че ние живеем с турци. Нашата нация, нацията, чиито член си, се състои от 85% българи, 10% турци и 5% други. Може да искаме нещо друго, но това е факта. Много зли хора в българия носят кръстче на синджир около врата си, а има многобройни интелигентни, работливи и добри хора с европейски ценности, които се кланят на полумесец. Полумесеца присъства в България. Има много религии. Това е глупаво и вредно, но е факт. Опитвали сме да избием всички други, но не се е получило. На мен ми изглежда безсмислено да опитваме пак.БоЕВ написа:Изтръпвам при мисълта, че е възможно разумен човек в България да е съгласен с издигането на паметник в чест на кръволоци...Green Light написа:... Във всеки случай обаче нещо по- силно от мен кара кожата ми да изстине и по гърба ми да полазят тръпки...
Източник>>>...Старозагорскиятъ отрядъ отстѫпи по пролома. Изплашенитѣ турци почти не преследваха. Безсилни предъ редицитѣ на опълченцитѣ, тѣ отмѫстиха за жертвитѣ си, като опожариха Стара Загора и извършиха масово клане на населението въ околноститѣ и изъ града.
Опълченцитѣ успѣха да се изтеглятъ изъ кривитѣ и задръстени улици къмъ прохода и, обкрѫжени отъ бѣжанци,
отстѫпиха по шосето за Казанлъкъ. При преминаването презъ Стара Загора нѣкои тѣхни подѣления бѣха обстреляни отъ мѣстнитѣ турци. Тѣ стреляха отъ кѫщитѣ си и по опълченци, и по офицери, и, най-вече, върху беззащитнитѣ жени и деца. Едвамъ опълченцитѣ напустнаха града, и изъ него се започна страшното клане на изостаналото българско население, насилие надъ беззащитнитѣ жени и девойки. Не се щадѣха дори и децата. Ужасъ бѣ обвзелъ жертвитѣ на изкуплението за неуспѣха на турскитѣ орди.
Това е все едно в Ерусалим да издигнеш паметник с пречупен кръст на него.
Юзеирови и техните последователи ще получат много по- голям шамар ако им се подиграем, отколкото ако им се вържем и се разпеним по въпроса
- Глас в пустиня
Слушал съм разказите на хора преживели "преминаването" и на едните и на другите - балкан разлика по цивилизационно отношение.Кент написа:
Сичките червеноармейци ли бе Боев:-) нидей така бря 5-10000000 най-малко
и Българските ми Баба Йонка и Дядо Васил /Варна/ при сичките си претенции към
разквартированата войска /44-45 год/ и неприязън към комитата, у къщи не бяха толкова категорични приживе
ВАРВАРИ....брей
Хех!Кент написа:глей си работата приятелю
да не кажа нещо по-солено....
Партсеккомисарските четива не са ми по вкуса!Кент написа:и си разшири малко диапазона на книгити за четене:-)
е сори за непоискания съвет:-)
Не виждам защо, когато кагебешник стреля в тила на човек да е "свято и право дела", а когато есесовец стреля в тила на кагебешник да е престъпление.
Да не забравяме и факта, че имам роднини по права линия ликвидирани от машите на кагебешниците, та всичко що е комуноид на луната или в краен случай в сибир.
Хех!Кент написа:мисля от тук насетне да земестя липсващата безобидна
докъдето ни се припокриват възгледите впрочем с нея
и ако тя самата не се появи
- Глас в пустиня
Green Light написа:Не можеш да промениш факта, че ние живеем с турци. Нашата нация, нацията, чиито член си, се състои от 85% българи, 10% турци и 5% други. Може да искаме нещо друго, но това е факта.
Другите/чуждите не ми пречат.
Не хващам връзката със случката и темата!Green Light написа:Много зли хора в българия носят кръстче на синджир около врата си, а има многобройни интелигентни, работливи и добри хора с европейски ценности, които се кланят на полумесец. Полумесеца присъства в България. Има много религии.
Кога това?Green Light написа:Това е глупаво и вредно, но е факт. Опитвали сме да избием всички други, но не се е получило. На мен ми изглежда безсмислено да опитваме пак.
Юзеирови и последователи си играят с несъвършенствата на системата, затова шамарът трябва да е публичен и звучен. Не виждам малцинство в България с отнети права. Всички имат молитвени домове и свободата да изповядват религията си на майчин език. Имат правото да погребават мъртвите си в "свой" гробища и на надгробните паметници да кичат каквито си искат религиозни символи. Минавал ли си през турски гробища? Виждал ли си, че почти върху всеки паметник присъства полумесец и звезда? Но да издигаш паметник в чест на поробители окичен с религиозна символика(кръста го сложиха по-късно), това си е направо кощунствено и хората замесени в това дело трябва да ядат хурката на дебело.Green Light написа:Юзеирови и техните последователи ще получат много по- голям шамар ако им се подиграем, отколкото ако им се вържем и се разпеним по въпроса
Днес се чувствам отчасти удовлетворен.
www.vesti.bg/?tid=40&oid=2473991

Основните виновници обаче остават скрити, но не е трудно да ги разпознаеш по реакциите им. В началото беше гробно мълчание за разлика от сега - трябвало "незаконната постройка да се развали по законенн начин" рииш.
dnes.dir.bg/2009/10/01/news5155659.html
нямам ресурс да чета цялата тема
ще кажа само едно
всички народи някога са извършвали зверства
някои го правят и сега
но не в това е въпроса
не в деленето
а в това да осъзнаем, че сме кръвни братя и сестри
буквално е това
буквално
буквално
и никакви гласове на непримирими божества не би трябвало да ни запушват ушите, затварят очите и замъглавят разсъдъка
никакви
ще кажа само едно
някои го правят и сега
но не в това е въпроса
не в деленето
буквално е това
буквално
буквално
и никакви гласове на непримирими божества не би трябвало да ни запушват ушите, затварят очите и замъглавят разсъдъка
никакви
- Глас в пустиня
ОК - добър си в низането на красиви слова!Remmivs написа:нямам ресурс да чета цялата тема
ще кажа само едно
някои го правят и сега
но не в това е въпроса
не в деленето
буквално е това
буквално
буквално
никакви
Да разбирам ли от поста ти обаче, че си съгласен с именуването на главна улица или пък булевард в Стара Загора, да речем, на името на Сюлейман паша, а в Батак на Ахмед ага Барутанлията. В крайна сметка това искат братята и МДС.
Малко за "героите" - за Ахмедаа всички сме чели, ето нещо и за другият ага:
Паметникът в Славяново беше в чест точно на тези "войници".Зверствата на Соломон Леви - Сюлейман паша
Трагичните събития от 1877 г. в Старозагорско, са дело на башибозук и редовна турска армия, начело на която стоял възпитаникът на Сорбоната евреинът Соломон Леви, познат като Сюлейман паша. Тук е мястото да попитаме, защо в учебниците ни по история го няма Старозагорското клане, което е най-яркият пример за геноцида, упражнен върху българите по време на турското робство. На 31 юли 1877 г. армията на Сюлейман паша влиза в околията, придружена от башибузук, и подлага на сеч невинното население на града и околните села.
Избити са между 14 и 15 хил. души, други над 1000 са отведени в робство. 60 часа продължава кървавата баня, за която историците със сигурност знаят, но мълчат. Ако в Баташката църква са изклани около 1900 българи, то в старозагорската "Света Троица" - в храма и двора й, са били избити зверски над 2500 души. А някои от труповете останали прави, защото след като били обезглавени, нямало къде да паднат, описват по-късно малцината останали живи очевидци страдалческата смърт на невинните си съграждани.
Преди да унищожат Стара Загора и населението му, войниците на Сюлейман паша безчинстват и в околните села, като само в църквата на с. Любенова махала са изклани 1013 души, а други 1387 са посечени на селските улици.
В Нова Загора са изклани и изгорени близо 4 хил. души, като 70 % от къщите на хората в града са били превърнати в пепел.
Отговори ми с Да или Не - кратко - ако можеш, та да те разбера!
не смятам, че е редно да се издигат паметници на изроди, но не познавам достатъчно добре историята, а и ме съмнява, че някой я познава достатъчно добре, едно защото се пише от разни непрокопсаници, второ защото е емоционално украсена по дефиниция и трето, защото хората имат свойството да изкривяват неволно спомените си, факт доказан научно, за да съм категоричен кой е изрод и кой не е
признавам си, че вероятно аз самият бих направил ужасяващи неща, сам превръщайки се в изрод, ако някой посегне на жени и деца, независимо какви са по род, религия или националност
това искам да кажа и няма толкова просто нещо като бинарна история, или бинарна логика, или бинарен свят, нещата са далеч по-сложни и комплексни от да/не
но за пълнота на изложението ето ти и да, и не
да на разума
не на ненавистта
едното съдържа и двете
квантов бит

признавам си, че вероятно аз самият бих направил ужасяващи неща, сам превръщайки се в изрод, ако някой посегне на жени и деца, независимо какви са по род, религия или националност
това искам да кажа и няма толкова просто нещо като бинарна история, или бинарна логика, или бинарен свят, нещата са далеч по-сложни и комплексни от да/не
да на разума
не на ненавистта
едното съдържа и двете
квантов бит
Да се възползвам от питях минутки перекур и да напиша некои размисли, че ми стана интересно.БоЕВ написа:
Да разбирам ли от поста ти обаче, че си съгласен с именуването на главна улица или пък булевард в Стара Загора, да речем, на името на Сюлейман паша, а в Батак на Ахмед ага Барутанлията. В крайна сметка това искат братята и МДС.
Кръщаването на улица на името на някой си не е ли най-добрия начин тоя някой да стане забравен? Демек да скриеш нещо на очевидно място. Като пример само - Парчевич кой е? Аз лично не знам (не, че знам улицата къде е де, мнооо съм смотан на помнене на улици
От друга страна, може пък това е начина да се запомни. Ако главната в София се казваше Сюлейман, примерно, всички щяха да знаят кой е и какви зверства е вършил. И нямаше да е лесно да се смени "робство" с "присъствие". Може би...
От трета страна, моята лична реакция като го чух това по тв-то беше точно "тия що не ги гръмнат". Ама дали съм бил прав... човек явно не трябва да мисли много... не сме направени за това...
- Green Light
В Княжево има една улица дето се казваше Филип Геогиев. Който е бил пияница, пройдоха и комунист. Не знам как точно е загинал, но май е нещо от сорта че полицаите са го гонели да го арестуват, но за кражби ли, за пиянство ли, не знам. И някакъв къркан полицай го убива без да иска. Сега улицата се казва Стойно Бачийски. Тва е къркания полицай.Gaspode написа:Да се възползвам от питях минутки перекур и да напиша некои размисли, че ми стана интересно.БоЕВ написа:
Кръщаването на улица на името на някой си не е ли най-добрия начин тоя някой да стане забравен? Демек да скриеш нещо на очевидно място. Като пример само - Парчевич кой е? Аз лично не знам (не, че знам улицата къде е де, мнооо съм смотан на помнене на улици). Та ако кръстим булеварда на Сюлейман след 5-6 години ще го знаят като улица а не като човек. А, още един пример - питай някое хлапе за Левски - първо ще се сети за отбора, после може би за героя...
От друга страна, може пък това е начина да се запомни. Ако главната в София се казваше Сюлейман, примерно, всички щяха да знаят кой е и какви зверства е вършил. И нямаше да е лесно да се смени "робство" с "присъствие". Може би...
От трета страна, моята лична реакция като го чух това по тв-то беше точно "тия що не ги гръмнат". Ама дали съм бил прав... човек явно не трябва да мисли много... не сме направени за това...
Та прав си. Интересно е това с кръщаването.
Но мерси, де, не че мене пита Боев, ама "Сюлейман паша" не искам да се казва булевард в София. Е така както си е, си е добре.
има книги писани от комунисти, бивши същоПартсеккомисарските четива не са ми по вкуса!
Не виждам защо, когато кагебешник стреля в тила на човек да е "свято и право дела", а когато есесовец стреля в тила на кагебешник да е престъпление.
Да не забравяме и факта, че имам роднини по права линия ликвидирани от машите на кагебешниците, та всичко що е комуноид на луната или в краен случай в сибир.
има и такива писани от антикомунисти
хора преживяли доста
дето твойте закани бледнеят пред техните мечти сигурно
доколкото има живи още де[/img]
щото са го изкарали на гърба си
та с две думи ни мож да се отричат книгите с лека ръка
ко значение от кой са написани бе...
по точно не трява
нацистите ги гориха през трийсе и трета и докъде стигнаха
швабите още са насират като им напомнят за миналото им
- Глас в пустиня
Това са първите стъпки друже. Безкрайни турски сериали по ТВ и семенцата на съмнението, че не точно така е било и не точно толкова са жертвите, и остава една нищожна стъпчица до навата мартина балева.Remmivs написа:не смятам, че е редно да се издигат паметници на изроди, но не познавам достатъчно добре историята, а и ме съмнява, че някой я познава достатъчно добре, едно защото се пише от разни непрокопсаници, второ защото е емоционално украсена по дефиниция и трето, защото хората имат свойството да изкривяват неволно спомените си, факт доказан научно, за да съм категоричен кой е изрод и кой не е
да на разума
не на ненавистта
едното съдържа и двете
квантов бит
Има събития в историята пред които се мълчи с наведени глави и не се подлагат на съмнение друже. Рано или късно идва момента когато човек трябва да застане с открито лице и да каже твърдо "ДА" или "НЕ" по даден въпрос.
- Глас в пустиня
Третата страна ти е най-вярна!:lol:Gaspode написа:Да се възползвам от питях минутки перекур и да напиша некои размисли, че ми стана интересно.БоЕВ написа:
Кръщаването на улица на името на някой си не е ли най-добрия начин тоя някой да стане забравен? Демек да скриеш нещо на очевидно място. Като пример само - Парчевич кой е? Аз лично не знам (не, че знам улицата къде е де, мнооо съм смотан на помнене на улици). Та ако кръстим булеварда на Сюлейман след 5-6 години ще го знаят като улица а не като човек. А, още един пример - питай някое хлапе за Левски - първо ще се сети за отбора, после може би за героя...
говорим на различни езици, това виждам азБоЕВ написа:Това са първите стъпки друже. Безкрайни турски сериали по ТВ и семенцата на съмнението, че не точно така е било и не точно толкова са жертвите, и остава една нищожна стъпчица до навата мартина балева.
Има събития в историята пред които се мълчи с наведени глави и не се подлагат на съмнение друже. Рано или късно идва момента когато човек трябва да застане с открито лице и да каже твърдо "ДА" или "НЕ" по даден въпрос.
и, нямам против свободата човек да се самоопределя и да има твърдо мнение по който и да е въпрос
дори уважавам стремежа на хора като теб да построят кристално чиста и проста вселена
това си е идеализъм, а аз си падам по него по принцип
макар и да не е точно по този вид идеализъм
за мен всички хора са братя, наистина
генетично е така
и етично също
това казвам аз, друже
а също
и че синовете и дъщерите не носят греховете на бащите и майките
имат си собствени такива
но не и първороден грях
според мен е така, пак да кажа
- Глас в пустиня
Проблемът не е в написаното, проблемът е кой и защо го е написал, и във фанатичната защита на писател, и произведение. Иначе си прав - книги не бива да се горят - трябва да стоят като база за сравнение, така лъжите лъсват по-лесно.Кент написа:
има книги писани от комунисти, бивши също
има и такива писани от антикомунисти
- Глас в пустиня
Така е, но, за да живеем дружно, не бива децата на тия дето са я свършили да омаловажават и величаят делата на дедите си. Или казано с думите на Апостола - седнй байно да си кажем кривиците и да вървим напред.Remmivs написа: за мен всички хора са братя, наистина
генетично е така
и етично също
това казвам аз, друже