Уточнение.

Все същите
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Уточнение.

Мнение от Kent »

Значи ся съм заточен в Суворово и съм GP на хиляда и повече калпака. И забрадки. И прашки. Практиката е предимно децка. Има и дърти, де. Хаховци не липсват също, ма къде ги няма. Прави впечатление че, често идват майки с деца /обиновено ги води бабата/ и казват примерно .... " Ние - кашляме/имаме температура/дрискаме/повръщаме".... във всевъзможни комбинации. Като са тримата с бабата и аз не знам кой точно е болен, щото говорят в мн.число и като започна да уточнявам, се сърдят. " Бе, доктор, не виждаш ли че дятето е болно" То на челото му не пиши бря., Ако не е в безсъзнание, примерно де... бе. Защо майките отъждествяват Детето си с "Ние" бря?... И още нещо. Случва се да чувам разговор между съпрузи с призаното от мъжа дете "Сина ти/ Дъщеря ти направи тва или онва".... от майката или от бащата. Нали са общи децата. Ами тва е. Ко мислите....У швабите го няма, слушал съм ги като си говорят на тема деца. У братушките е слабо застъпено.
п.п. Моята лепта в съжавяването на клуба:-)
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Re: Уточнение.

Мнение от Ън »

Кент написа: п.п. Моята лепта в съжавяването на клуба:-)

Ха, ха... тва ли било... :lol:
Ми, наздраве!- моята лепта :blum: :cool:
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

колко време пътуваш до там
ами зимата?
мислех, че тук си отворил кабинет
егати пантелей пътника дето си
Изображение
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

snowprincess написа:колко време пътуваш до там
ами зимата?
мислех, че тук си отворил кабинет
егати пантелей пътника дето си
тука ше си живея до коледа
и малки екскурзии до вн през уикендите
кеф
заса не ща да отварям кабинет
по харно е в сянка:-)
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

Ън написа:

ооо анхел:-) ще те водя догодина в хотел москва в момчилград при бай ердухан:lol:
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Кент написа:
Ън написа:

ооо анхел:-) ще те водя догодина в хотел москва в момчилград при бай ердухан:lol:
Да бе, да...Ама аз няма да дойде. В Момчилград. :lol: Баси, на майната си... :lol: Аре да ме водиш на Хаваите. :cool:

Изображение
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Ън написа:Аре да ме водиш на Хаваите. :cool:
като ти гледам снимката, ти си си там, бре! :harhar:
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

сър Айвънхоу написа:
Ми, логично бе, Уотсън- искам вкъщи! :blum:

Изображение
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Ън написа:
сър Айвънхоу написа:
Ми, логично бе, Уотсън- искам вкъщи! :blum:
ей, братчка! :friends:
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Кент написа:Значи ся съм заточен в Суворово и съм GP на хиляда и повече калпака. И забрадки. И прашки. Практиката е предимно децка. Има и дърти, де. Хаховци не липсват също, ма къде ги няма. Прави впечатление че, често идват майки с деца /обиновено ги води бабата/ и казват примерно .... " Ние - кашляме/имаме температура/дрискаме/повръщаме".... във всевъзможни комбинации. Като са тримата с бабата и аз не знам кой точно е болен, щото говорят в мн.число и като започна да уточнявам, се сърдят. " Бе, доктор, не виждаш ли че дятето е болно" То на челото му не пиши бря., Ако не е в безсъзнание, примерно де... бе. Защо майките отъждествяват Детето си с "Ние" бря?... И още нещо. Случва се да чувам разговор между съпрузи с призаното от мъжа дете "Сина ти/ Дъщеря ти направи тва или онва".... от майката или от бащата. Нали са общи децата. Ами тва е. Ко мислите....У швабите го няма, слушал съм ги като си говорят на тема деца. У братушките е слабо застъпено.
Предполагам че: майки; баби; лели и други къщни лигли по тоя начин се идентифицират с детето. При теб може да звучи объркващо и трагично, на на мен винаги ми е било забавно подобно говорене и поведение.:-)

А, що се отнася до послеписа - знам ли - имам замислена тема с инсекти от лятото която чака своя ред; стигнах до "законите на Хамурапи" и съм сигурен, че ще стане интересна тема от тях, но са в блог и със смазващ правопис, а, аз нямам време да преписвам, пък от една страна се страхувам да не досаждам с мойте налудни писания, от друга след вчерашната издънка нещо ищяха ми се поизпари да пускам теми основани на информация публикувана в нет-а, а да сканирам книгата и да качвам като потвърждение на думите ми просто няма да стане. Та така - ще се радвам на всичко което пуснеш!
Аватар
Глас в пустиня

Ън написа:

Ха-ха - снощи "наздраве", а днеска никакви ги няма!:lol:
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

като бяха по-малки и аз понякога казвах ние за щерките
това според мен изразява основно, поне при мен беше така, две неща
или три, айде

1. това е мое дете, виж колко е красива и умна и добра, просто приказка
2. толкова я обичам, тя е част от мен
3. малка е още и не може сама да си/ти каже всичко, използвам най-безсрамно повода да й се пиша говорител вж. 1 и 2

:grin:

колкото до ти

и до днес го използваме с кралицата на шега, т.е. тя може и да се шегува, а аз винаги да говоря истината, дори и на шега
дъщеря ти :blum:
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

БоЕВ написа:
Ън написа:

Ха-ха - снощи "наздраве", а днеска никакви ги няма!:lol:
неска съм в отпуск в къщи:grin:
твна "къщна лигла" много ме изкефи
прочетох го първо като кръшна лигла
и реших че лигла е от лигло:rotfl24:
бе чуствам се малко ка в казармата
пет дни вътре
два у дома :cool:
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

кръшна лигла
върла гърла
ма кръшна също
внимателно докторе
със систулите
:blum:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Кент написа:Значи ся съм заточен в Суворово и съм GP на хиляда и повече калпака. И забрадки. И прашки. Практиката е предимно децка. Има и дърти, де. Хаховци не липсват също, ма къде ги няма. Прави впечатление че, често идват майки с деца /обиновено ги води бабата/ и казват примерно .... " Ние - кашляме/имаме температура/дрискаме/повръщаме".... във всевъзможни комбинации. Като са тримата с бабата и аз не знам кой точно е болен, щото говорят в мн.число и като започна да уточнявам, се сърдят. " Бе, доктор, не виждаш ли че дятето е болно" То на челото му не пиши бря., Ако не е в безсъзнание, примерно де... бе. Защо майките отъждествяват Детето си с "Ние" бря?... И още нещо. Случва се да чувам разговор между съпрузи с призаното от мъжа дете "Сина ти/ Дъщеря ти направи тва или онва".... от майката или от бащата. Нали са общи децата. Ами тва е. Ко мислите....У швабите го няма, слушал съм ги като си говорят на тема деца. У братушките е слабо застъпено.
Това, което разбрах от идеята за съживяването, е че ти липсва бързата помощ. :blum:
Panta rhei...
Влад

Мнение от Влад »

Мнемозина написа:...че ти липсва бързата помощ. :blum:
Няма такова нещо! Тука съм. Но подбирам момента...:lol:
Майтап.
Обаче винаги съм се възхищавал на такива като Кента. Лекарската професия е ... призвание.
Понякога ми е приятно да си мисля, че и моето е нещо подобно.:lol:
Кент, как успяваш?
В смисъл, да останеш човек, при всичкото това...
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

Кент, как успяваш?
В смисъл, да останеш човек, при всичкото това...
ми как.... чел тъм Булгаков просто:lol:
пък сериозно....
не съм много по размишленията
харесва ми и го бачкам
или най-малкото не ми тежи
не е чак толкова страшно да го рабогиш във вс случай[/quote]
пък кой е останал човек си проличава чак накрая
или когато е кофти
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

Това, което разбрах от идеята за съживяването, е че ти липсва бързата помощ. :blum:
верно че там е по....динамично на моменти
ма чек пък да ми липсва:lol:
мене ми е кеф сега да си контактувам с живи хора и в съзнание
ако можи грамотни
там е лукс тва[/quote]
АВе
Обратна връзка:

Мнение от АВе »

От една страна, както каза Рем в третата си точка - "ние" е за присвояването на поста "официален говорител" на детето. От друга страна е за снемане на напрежението от детето. Те често се чувстват виновни за това, че са се разболяли. Т.е. снемане на отговорността от детето. Както и снемане на евентуална собствена отговорност на говорещия за състоянието на детето... Размиване и деперсонализиране на виновност и отговорност.

Но това е само един аспект на трактуване на това "ние" и се усещам, че говоря като дядо си Фройд.:?
Трудните неща ги правя с лекота, невъзможните малко ме забавят.
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Кент написа: "Сина ти/ Дъщеря ти направи тва или онва"....
моят грях - "сина ми, дъщеря ми"
направи ми страхотно впечатление, че ти говореше веднъж на фотоапарата на дъщеря ви. и ти го казах.:good:
just perfect
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

bead_ написа:
Кент написа: "Сина ти/ Дъщеря ти направи тва или онва"....
моят грях - "сина ми, дъщеря ми"
направи ми страхотно впечатление, че ти говореше веднъж на фотоапарата на дъщеря ви. и ти го казах.:good:
ъхъ мерси, не съм забелязъл ко точно съм употребил там де:cool:
Аватар
Глас в пустиня

Кент написа:...
твна "къщна лигла" много ме изкефи
прочетох го първо като кръшна лигла
...
Всяка къщна лигла с пеленаче, по дифолт , е и кръшна.:winkw:
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Е, за сина ти, дъщеря ти, не мога да се изкажа, това не съм го чувал освен на майтап. Обаче за разболяхме се, кихаме, вече ходим, говорим, наакахме се, напишкахме се, ма ние вече плитки ли връзваме ма мамоу, ма ние па колело можеме да карамее... и от сорта ги слушам нонстоп. И аз също като тебе им се чудех и бая хилеж съм сътворил на гърба на бедните майки и баби. До един ден в градинката когато чух своя собствен глас да произнася то же самое. За малко да се шамаросам собственоръчно, начи.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Я!

Тук очаквах оправдателни мнения на майки, пък то предимно татковци се обадиха.

Ми да си кажа една-две от моите версии, ей така, за баланс.

На мен също са ми се карали за такова "ние", и то точно лекар, и точно мъж.
Защото казах "Изпратиха ни при вас да видите дали нямаме луксация". Той, заядливо: "Ама и двамата ли да имате луксация?"
Сопнах му се, че докато не може детето да дойде само, всяка болест би била и на двама ни.

Това изобщо си е много особен период в живота на жената - досега си била едно, а после ставаш някаква-на-някой-друг.
На гинеколога звъниш с думите "Обажда се ... (и си казваш името)".
А после за педиатъра името ти не значи много и трябва да кажеш "Обажда се майката на...". В яслата и детската градина - също.
Пък и целият ти живот се завърта в други посоки и с друг център, месеци, години наред всичко в него се определя не от теб и твоя жизнен ритъм, а от онова мъничкото и неговия си режим. И следиш и участваш във всяка секунда от неговото денонощие, уж то зависи от теб, а всъщност ти си тотално обвързана с него... Хванала си един евреин, помните ли вица?
Как ли пък няма да ти се поизмести съзнанието?
И така и би трябвало всъщност, докато му свикнеш, докато то порасне и вземе да крещи "Не!"
И тогава много бързо от "ние" минаваш на "той" или "тя". :grin:
И с второто дете това "ние" вече стои под въпрос още от раждането му, защото то не е чак такава промяна в живота ти.

А пък "сина ти" и "дъщеря ти" идва, за да приобщим татковците към цялата тая история.
Освен когато е знак за разграничение ("това го прави, защото прилича на теб, а не на мен, от теб го е видял/а, ти си го/я научил и т.н., абе - не съм виновна аз" :grin:).
Panta rhei...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Оправдаването е лоша стратегия. Аз, самия непрекъснато го правя, така че знам.
Независимо как и какво определя дневния ти ред, устната реч си има правила. И сленга си е сленг. Смешен е, защото е неестествен за болшинството. Изглежда сладко, но не е. Така мисля аз.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Green Light написа:Оправдаването е лоша стратегия. Аз, самия непрекъснато го правя, така че знам.
Независимо как и какво определя дневния ти ред, устната реч си има правила. И сленга си е сленг. Смешен е, защото е неестествен за болшинството. Изглежда сладко, но не е. Така мисля аз.
За кое болшинство? :huhthink: И сигурен ли си, че е неестествен, ако изобщо е сленг точно това?
Всичко, което съществува в езика, съдържа някакво познание за някого.
Това са неща, върху които не мога да влияя, нито има смисъл да осъждам, мога само да опитвам да разбера откъде са дошли и какво показват.
Точно като с, пфу, етническия въпрос, който пак набъбва, уви.
Panta rhei...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Мнемозина написа:
Green Light написа:Оправдаването е лоша стратегия. Аз, самия непрекъснато го правя, така че знам.
За кое болшинство? :huhthink: И сигурен ли си, че е неестествен, ако изобщо е сленг точно това?
Всичко, което съществува в езика, съдържа някакво познание за някого.
Това са неща, върху които не мога да влияя, нито има смисъл да осъждам, мога само да опитвам да разбера откъде са дошли и какво показват.
Точно като с, пфу, етническия въпрос, който пак набъбва, уви.
Ами сленга на лондонското сити е смислен за хората в лондонското сити и е смешен за останалия Лондон, сигурно за Англия, а нищо чудно и за целия свят, щом аз знам за това. Факт е че има някакъв "майчински скамейков език" с който интелигентни, умни момичета говорят помежду си. Тя в нормалния живот е кучка и половина, смила колегите и ги изплюва по ред, обаче пред детската количка почва, ама вашето ако твърдо ли е и мина ли ви жълтеницата, какви сте сладки днеска, къдрици ви никнант пък ние се лигавиме, понеже ни никне зъб.
Лигавите се, ами!
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Green Light написа:
Ами сленга на лондонското сити е смислен за хората в лондонското сити и е смешен за останалия Лондон, сигурно за Англия, а нищо чудно и за целия свят, щом аз знам за това. Факт е че има някакъв "майчински скамейков език" с който интелигентни, умни момичета говорят помежду си. Тя в нормалния живот е кучка и половина, смила колегите и ги изплюва по ред, обаче пред детската количка почва, ама вашето ако твърдо ли е и мина ли ви жълтеницата, какви сте сладки днеска, къдрици ви никнант пък ние се лигавиме, понеже ни никне зъб.
Лигавите се, ами!
Боя се, че представите ти за това какво си говорят майките по градинките са доста непълни, но... както и да е. :roll:
Добре де, лигавим се, лигавим се. Съгласих се. :grin:

Обаче пък вашите протести срещу това са си чиста проба ревност. :blum:
Panta rhei...
Публикувай отговор