Такива ми ти работи. Прекрасен подводен свят. Надземният е ясен май- простотии, клюки, дивотии... а долу е красота.
Един несериозник
Един несериозник
този уикенд изпусна страхотно преживяване. Чисти води, дълбочина 25-32 метра, красиви рибки, октопод, дето пуска мастило/нещо черно. Да не говорим за кръчмичките с калимари, други... Или за хазяйката, дето любезно ми предлага кафе рано сутрин, а аз ... най-нахално и соча с пръсти 3 кафета
И ги направи жената. Много готина!
Такива ми ти работи. Прекрасен подводен свят. Надземният е ясен май- простотии, клюки, дивотии... а долу е красота.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
- сър Айвънхоу
Re: Един несериозник
аман от несериозници...ELBI написа:този уикенд изпусна страхотно преживяване. Чисти води, дълбочина 25-32 метра, красиви рибки, октопод, дето пуска мастило/нещо черно. Да не говорим за кръчмичките с калимари, други... Или за хазяйката, дето любезно ми предлага кафе рано сутрин, а аз ... най-нахално и соча с пръсти 3 кафетаИ ги направи жената. Много готина!
п.п. а снимков материал? м? де го?
- snowprincess
- сър Айвънхоу
Re: Един несериозник
ей, ти пък да не видиш нещо!snowprincess написа:и аз искам снимки
п.п. сега прочетох стиховете в подписа ти! супер!
Последно промяна от сър Айвънхоу на 07.10.09, 10:10, променено общо 1 път.
- Green Light
Не съм несериозник. Съвсем сериозно отказах.
Освен това нищо не ти се разбира в тоя постинг. Маймуни ми излизат, енкодинга сигурно. Нищо не се отваря. Аз на тоя клуб не мога да му стигна адреса URL not found и не мога да чета, та едва ли ми говориш на мене, аз дори не те познавам... И компа ми е на ремонт, и интернет нямам. Комадировка съм
Освен това нищо не ти се разбира в тоя постинг. Маймуни ми излизат, енкодинга сигурно. Нищо не се отваря. Аз на тоя клуб не мога да му стигна адреса URL not found и не мога да чета, та едва ли ми говориш на мене, аз дори не те познавам... И компа ми е на ремонт, и интернет нямам. Комадировка съм
подозирах, че правителството е виновно. И МФВ. И Тодор Батков... баси простаците...Green Light написа:Не съм несериозник. Съвсем сериозно отказах.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
на живо е още по-готино. Жалко, че не успяхме да снимаме октоподът, дето атакува Гасподе. Но последният не се подаде на провокациите и се опита да го хване. Почти успя :)bead_ написа:уау!Gaspode написа:Малко необработен сминков мат`рял
Мноо интересно жувотно е тва автопода :)ELBI написа:на живо е още по-готино. Жалко, че не успяхме да снимаме октоподът, дето атакува Гасподе. Но последният не се подаде на провокациите и се опита да го хване. Почти успя :)bead_ написа:
уау!
Другия път ще печем на скара, заклевам се :)
Иначе наистина красотата е голяма.
плуваш си на -20 метра
и пред теб изведнъж свършва дъното - и бездна надолу
синьо
ама такова синьо...
и рибки. най-различни
мен направо неудържимо ме влечеше натам
а бъдито ми като се запъна... не мога да я издърпам
после се спуснахме още десетина метра нананадолу все пак
рибки
и синьо навсякъде
и бездната продължава...
или на връщане после
плуваш си до дъното
и се обърнеш по гръб
невероятно синьо над теб
и зайчетата на вълните
и небето някъде там може би
хора тук таме - покрай, отгоре, отдолу...
и рибки навсякъде
а мехурчетата от водолязовете правят едни такива красиви пътечки нагоре...
Такива ми ти работи
Бях примряла от смях, когато в началото някъде на "Записки по българските въстания" прочетох как на Захари Стоянов обувките му зеели "като на ахтапод устата" - ама точно така написано.Gaspode написа:
Мноо интересно жувотно е тва автопода :)
Другия път ще печем на скара, заклевам се :)
П.П. Възхищенията ми по темата се подразбират, надявам се.
Panta rhei...
и мойто бъди се запъна на 2 пъти и я теглих яко. Останах с малко въздух. Пък и яко бе течението. Но оцеляхме :) Рибките, флората долу - имаше разни черни и оранжеви гъби, каквито няма по нашто моренце - много любопитно. И разни таралежи бяха навсякъде. Набих едно шамарче на един без да искам, та после на сухо ми вадиха игличката... Но наистина бездните там са много интересни - хем си под вода, хем има пропасти, дето сякаш ще паднеш (но не падаш - моташ се на ръба на пропаста и като в мулт филм не падаш надолу).Gaspode написа:...
а бъдито ми като се запъна... не мога да я издърпам
после се спуснахме още десетина метра нананадолу все пак
рибки
и синьо навсякъде
и бездната продължава...
..
Такива ми ти работи
Аз също се впечатлявам от издигащите се мехурчета (като гори) на останалите мотаещи се под вода. Абе ... красота си е. За някои - опасности и паника. А имаше и разни тежкари/тузари, дето се оказаха най-бъзливите и смотани. Но не и от екипи и пози. За щастие - долу природата не ги бръсне за слива...
Аз говорех за първия ден - там беше бездната. Втория ден беше гадно с това течение и вълните, ама тва е друга бира. Тенкс още веднъж за помощта тогаваELBI написа:
и мойто бъди се запъна на 2 пъти и я теглих яко. Останах с малко въздух. Пък и яко бе течението. Но оцеляхме :) Рибките, флората долу - имаше разни черни и оранжеви гъби, каквито няма по нашто моренце - много любопитно. И разни таралежи бяха навсякъде. Набих едно шамарче на един без да искам, та после на сухо ми вадиха игличката... Но наистина бездните там са много интересни - хем си под вода, хем има пропасти, дето сякаш ще паднеш (но не падаш - моташ се на ръба на пропаста и като в мулт филм не падаш надолу).
Аз също се впечатлявам от издигащите се мехурчета (като гори) на останалите мотаещи се под вода. Абе ... красота си е. За някои - опасности и паника. А имаше и разни тежкари/тузари, дето се оказаха най-бъзливите и смотани. Но не и от екипи и пози. За щастие - долу природата не ги бръсне за слива...
- Stranniche
- Обратна връзка:
Страхотно!
Преди няколко дни се паникьосах сред едни рифове. Имаше едни черни и бело-черни топки с големи бодли - не зная как се казват на роден език. В един момент морето се отдръпна и а аз се оказах на сантиметри от бодлите им
. Зарекох се повече да не се гмуркам, но подозирам, че няма да си изпълня заканата
. А пък като ви чета и гледам снимките...
Преди няколко дни се паникьосах сред едни рифове. Имаше едни черни и бело-черни топки с големи бодли - не зная как се казват на роден език. В един момент морето се отдръпна и а аз се оказах на сантиметри от бодлите им
- Stranniche
- Обратна връзка:
псолютно си прав, но не исках да разводнявам темата. И без това несериозникът не си взе поукаGaspode написа:Аз говорех за първия ден - там беше бездната. Втория ден беше гадно с това течение и вълните, ама тва е друга бира. Тенкс още веднъж за помощта тогава
иначе ... се оказа истина, че трябва да си имаме бъдита за помощ. Разни гадни ситуации изникват, а там си натоварен доста повече от колкото на ските (където също си окован в некви неудобни дрехи). Моля - нали за това са приятелите? И аз мерси за компанията и мекото возене :)
тези бяха по-малки - вероятно около 10-12 см в диаметър барабар с бодлите. Но бодат яко...Stranniche написа:Сигурно същите са били. Бодлите са към 30-40 см, нали?ELBI написа: И разни таралежи бяха навсякъде. Набих едно шамарче на един без да искам, та после на сухо ми вадиха игличката...
Впрочем в Япония те се считат за деликатес, обаче няколко пъти опитах и не можах да ги възприема като храна.