Но ако някой има идея как за по-малко пари да взема същото или по-добро, ще му бъда много признателна!
Малко помощ за избор на лаптоп от знаещите
- Пенчо Заека
- Обратна връзка:
Малко помощ за избор на лаптоп от знаещите
Първо ще се оплаквам. Скапа ми се екранчето на лаптопа и за едната поправка искат 560 евра:crying:. Затова взех решение да си купя нов, само малко по-скъп от това, което бих дала за поправката, и много по-добър (старият все пак беше на 2.5 годинки). Та се спрях на ей ТОЗ. Свикнала съм й на тази марка.
Но ако някой има идея как за по-малко пари да взема същото или по-добро, ще му бъда много признателна!
Ако се разболееш и до два месеца не умреш, значи ще живееш.
Re: Малко помощ за избор на лаптоп от знаещите
Не съм корифей, но каква точно е повредата на екрана? Лентов кабел, подсветка, изпържен конвертор?Пенчо Заека написа: ... за едната поправка искат 560 евра:crying:.
Има лек на доста ниски цени - да не кажа само с един поялник и нетрепереща ръка...
560 - си е цяла нова машинка...
Re: За да не ривеш пак
Ама тя има пристрастие... Сименс пък дори с Фуджицу не е зле, ама много скъпи ги раздават!Remmivs написа:купи си Toshiba.
- Пенчо Заека
- Обратна връзка:
Казаха, че матрицата му скапана, ама аз не разбирам...въпреки, че и на мен ми се струва, че е само някъв кабел. Ама нали е фирмен, нямам думата.Звеневия написа:Не съм корифей, но каква точно е повредата на екрана? Лентов кабел, подсветка, изпържен конвертор?Пенчо Заека написа: ... за едната поправка искат 560 евра:crying:.
Има лек на доста ниски цени - да не кажа само с един поялник и нетрепереща ръка...![]()
560 - си е цяла нова машинка...
ДА, ама една лампа за подсветка е 250 гущера...caliostro написа:хардуера за тия машини е с алтави цениЗвеневия написа:Абе в сервизИТЕ са компетентни и с готовност ще ти пробутат нещо дето за 560 чини 5,60...caliostro написа:след като едни батерии са по 200 долара защо телевизора да не е 560 евроМоже да не е толкУз черен дявола...
Пък същата лампа по вид,(функция, ТТД и т.н.) само че произведена за скенер струва 10 лева!... Ако е тва - сметай...
Като е фирмен - да го бракуват... КУПУВАМ го.Пенчо Заека написа: Ама нали е фирмен, нямам думата.
екрана целият се сменяRemmivs написа:сервизите са отврат
отврат
но ако го пипа някой самоделко гориш с гаранция и т.н.
има шанс ако го пипне някой дето чува петела и е нещо, което е сравнително лесно и достатъчно евтино за оправяне като алтернатива на нова играчка за скута й
има един лентов кабел и това е
щели да го оправят
ебати и оправячите
няма какво да се ремонтира изобщо
- Пенчо Заека
- Обратна връзка:
Кажи кой модел, де. Аз не за марката толкова питам, колкото за характеристиките. Чувала съм, че тия процесори - Кор Дуо-то, били последния хит. Трябва ми и 1 гига рам, и някъде 100 гига хард диск. Ако има повечко екстри - по-добре. А, задължително ДВД записвачка. Обаче при Тошибите моделите с Core Duo са доста по-скъпи. Аз искам нещо до мах 2000. Може и с Линукс. И понеже вече седмица се ровя из разните му сайтове, вече му загубих пусулата, и реших да се допитам до по-отраканите компютърджии, демек - вас!Remmivs написа:купи си Toshiba.
- Пенчо Заека
- Обратна връзка:
Абе - топа твой ли е или на твой работодател? Ако е отпреди 2,5 - вече не е гаранционен. Дай да го лекуваме... Се ще има кво да се изчовърка от него - тЪ да се намали цената на новата машинка...Пенчо Заека написа:Кажи кой модел, де. Аз не за марката толкова питам, колкото за характеристиките. Чувала съм, че тия процесори - Кор Дуо-то, били последния хит. Трябва ми и 1 гига рам, и някъде 100 гига хард диск. Ако има повечко екстри - по-добре. А, задължително ДВД записвачка. Обаче при Тошибите моделите с Core Duo са доста по-скъпи. Аз искам нещо до мах 2000. Може и с Линукс. И понеже вече седмица се ровя из разните му сайтове, вече му загубих пусулата, и реших да се допитам до по-отраканите компютърджии, демек - вас!Remmivs написа:купи си Toshiba.
E, ти сега хем душата в рая, хем и това докрая. Ми не става така, момиче. Давам ти само мое впечатление. Не мога аз да ти избера машина. Ще ти кажа само, че съм работил със сименс, ибм, хп и разни други по-неизвестни, и тошиба. Само с тошиба не съм имал никога, ама никога проблеми. Ти си прави изводите.Пенчо Заека написа:Кажи кой модел, де. Аз не за марката толкова питам, колкото за характеристиките. Чувала съм, че тия процесори - Кор Дуо-то, били последния хит. Трябва ми и 1 гига рам, и някъде 100 гига хард диск. Ако има повечко екстри - по-добре. А, задължително ДВД записвачка. Обаче при Тошибите моделите с Core Duo са доста по-скъпи. Аз искам нещо до мах 2000. Може и с Линукс. И понеже вече седмица се ровя из разните му сайтове, вече му загубих пусулата, и реших да се допитам до по-отраканите компютърджии, демек - вас!Remmivs написа:купи си Toshiba.
PS
Забравих да се исмихна, сори. Не ти се карам.
ЛЕле - слагам си една канелка на монитОра - вече няма да се притеснявам да тичам по банкоматтти... Цър 3о4о - сгъвам джобните иcaliostro написа:е толковаПенчо Заека написа:Е па дотук никой нищо не казА! На мен ми плащат само когато говоря:blum:caliostro написа:до тук консултацията приближава цена 100 евро
казахме по няколко думи
здрасти казахме и това е 100 евро
за добър ден - 100 евро
у европа сме
не сме в африка
хъпъ за мен са най добритеRemmivs написа:E, ти сега хем душата в рая, хем и това докрая. Ми не става така, момиче. Давам ти само мое впечатление. Не мога аз да ти избера машина. Ще ти кажа само, че съм работил с сименс, ибм, хп, и разни други по-неизвестни и тошиба. Само с тошиба не съм имал никога, ама никога проблеми. Ти си прави изводите.Пенчо Заека написа:Кажи кой модел, де. Аз не за марката толкова питам, колкото за характеристиките. Чувала съм, че тия процесори - Кор Дуо-то, били последния хит. Трябва ми и 1 гига рам, и някъде 100 гига хард диск. Ако има повечко екстри - по-добре. А, задължително ДВД записвачка. Обаче при Тошибите моделите с Core Duo са доста по-скъпи. Аз искам нещо до мах 2000. Може и с Линукс. И понеже вече седмица се ровя из разните му сайтове, вече му загубих пусулата, и реших да се допитам до по-отраканите компютърджии, демек - вас!Remmivs написа:купи си Toshiba.
- Пенчо Заека
- Обратна връзка:
Той (работодатела, де) е тъп и ограничен, вече му опразни харда и го даде за части. Колко го врънках да ми го остави, да си включа към него един читав монитор, и да не се моря сега с друга клавиатура, ама той - не, та не! Щом не работел на 100 %, трябвало да се отчисли от счетоводството на фирмата. Затва реших да си купя лично мой си, мамка му. Нема оправия с тея.......аре няма да се доизказвам.Звеневия написа:Абе - топа твой ли е или на твой работодател? Ако е отпреди 2,5 - вече не е гаранционен. Дай да го лекуваме... Се ще има кво да се изчовърка от него - тЪ да се намали цената на новата машинка...Пенчо Заека написа:Кажи кой модел, де. Аз не за марката толкова питам, колкото за характеристиките. Чувала съм, че тия процесори - Кор Дуо-то, били последния хит. Трябва ми и 1 гига рам, и някъде 100 гига хард диск. Ако има повечко екстри - по-добре. А, задължително ДВД записвачка. Обаче при Тошибите моделите с Core Duo са доста по-скъпи. Аз искам нещо до мах 2000. Може и с Линукс. И понеже вече седмица се ровя из разните му сайтове, вече му загубих пусулата, и реших да се допитам до по-отраканите компютърджии, демек - вас!Remmivs написа:купи си Toshiba.
ми даЗвеневия написа:ЛЕле - слагам си една канелка на монитОра - вече няма да се притеснявам да тичам по банкоматтти... Цър 3о4о - сгъвам джобните иcaliostro написа:е толковаПенчо Заека написа:Е па дотук никой нищо не казА! На мен ми плащат само когато говоря:blum:caliostro написа:до тук консултацията приближава цена 100 евро
казахме по няколко думи
здрасти казахме и това е 100 евро
за добър ден - 100 евро
у европа сме
не сме в африка
косултанската дейност си е доста скъпо удоволствие
- Пенчо Заека
- Обратна връзка:
А ти на кво работиш?Remmivs написа:E, ти сега хем душата в рая, хем и това докрая. Ми не става така, момиче. Давам ти само мое впечатление. Не мога аз да ти избера машина. Ще ти кажа само, че съм работил със сименс, ибм, хп и разни други по-неизвестни, и тошиба. Само с тошиба не съм имал никога, ама никога проблеми. Ти си прави изводите.Пенчо Заека написа:Кажи кой модел, де. Аз не за марката толкова питам, колкото за характеристиките. Чувала съм, че тия процесори - Кор Дуо-то, били последния хит. Трябва ми и 1 гига рам, и някъде 100 гига хард диск. Ако има повечко екстри - по-добре. А, задължително ДВД записвачка. Обаче при Тошибите моделите с Core Duo са доста по-скъпи. Аз искам нещо до мах 2000. Може и с Линукс. И понеже вече седмица се ровя из разните му сайтове, вече му загубих пусулата, и реших да се допитам до по-отраканите компютърджии, демек - вас!Remmivs написа:купи си Toshiba.
PS
Забравих да се исмихна, сори. Не ти се карам.
с тех пък кви байкушеви мури съм гризкал.... късметлия си явно...caliostro написа:хъпъ за мен са най добрите
ака беше ясно че са гепили харда ....тази тема ....Пенчо Заека написа:Той (работодатела, де) е тъп и ограничен, вече му опразни харда и го даде за части. Колко го врънках да ми го остави, да си включа към него един читав монитор, и да не се моря сега с друга клавиатура, ама той - не, та не! Щом не работел на 100 %, трябвало да се отчисли от счетоводството на фирмата. Затва реших да си купя лично мой си, мамка му. Нема оправия с тея.......аре няма да се доизказвам.Звеневия написа:Абе - топа твой ли е или на твой работодател? Ако е отпреди 2,5 - вече не е гаранционен. Дай да го лекуваме... Се ще има кво да се изчовърка от него - тЪ да се намали цената на новата машинка...Пенчо Заека написа:Кажи кой модел, де. Аз не за марката толкова питам, колкото за характеристиките. Чувала съм, че тия процесори - Кор Дуо-то, били последния хит. Трябва ми и 1 гига рам, и някъде 100 гига хард диск. Ако има повечко екстри - по-добре. А, задължително ДВД записвачка. Обаче при Тошибите моделите с Core Duo са доста по-скъпи. Аз искам нещо до мах 2000. Може и с Линукс. И понеже вече седмица се ровя из разните му сайтове, вече му загубих пусулата, и реших да се допитам до по-отраканите компютърджии, демек - вас!Remmivs написа:купи си Toshiba.
защо не каза по рано а
Ама ше го таралянкаш на работа, нали! Тогава -ТОШИБА!!! И да не е коре дуо с 2 гиги памет твойте индж/магьоснически дествия ще ги поеме...Пенчо Заека написа: Затва реших да си купя лично мой си, мамка му. Нема оправия с тея.......аре няма да се доизказвам.
Или се разходи до магазина Епъл на Раковска...!!!
Кой каза Епъл?
не ми върви с тези лаптопиRemmivs написа:с тех пък кви байкушеви мури съм гризкал.... късметлия си явно...caliostro написа:хъпъ за мен са най добрите
нямам им доверие хич
не говориме за поршета деееееееЗвеневия написа:Ама ше го таралянкаш на работа, нали! Тогава -ТОШИБА!!! И да не е коре дуо с 2 гиги памет твойте индж/магьоснически дествия ще ги поеме...Пенчо Заека написа: Затва реших да си купя лично мой си, мамка му. Нема оправия с тея.......аре няма да се доизказвам.
Или се разходи до магазина Епъл на Раковска...!!!
Кой каза Епъл?
става дума за ширпотреба
Не се излагай. Админ съм. Обичам големите железа. Директно на сървъра съм с един матричен принтер за output и четец за перфокарти за input.Пенчо Заека написа:А ти на кво работиш?
Десктоп. Но напоследък взех да се замислям за т.нар. десктоп лаптопи. Демек лаптоп със силата на десктоп, който се ползва изключително на бИро със съответните салтанати като голем телевизор и свястна клавиатура в комплект с тракболл, и който обаче сравнително лесно, ако ти се наложи, можеш да го занесаш нейде заедно със задника си. Та ако ме питаш какво бих си купил, определено ще е Тошиба. Някой ден. Като порасна.
АНЖЪК ДЕ!caliostro написа: става дума за ширпотреба
за тирове да е следващата темаRemmivs написа:Не се излагай. Админ съм. Обичам големите железа. Директно на сървъра съм с един матричен принтер за output и четец за перфокарти за input.Пенчо Заека написа:А ти на кво работиш?
Десктоп. Но напоследък взех да се замислям за т.нар. десктоп лаптопи. Демек лаптоп със силата на десктоп, който се ползва изключително на бИро със съответните салтанати като голем телевизор и свястна клавиатура в комплект с тракболл, и който обаче сравнително лесно, ако ти се наложи, можеш да го занесаш нейде заедно със задника си. Та ако ме питаш какво бих си купил, определено ще е Тошиба. Някой ден. Като порасна.
Колегите около мен, които имат подобни животни ползват НР и нямат проблеми (до сега) - сал такъв "съвет" мога да ти дам. Аз винаги съм имал резерви към лаптопчетата точно по тези причини - скапе ли се нещо - де факто отиваш на кино (или се ръсиш много). А и ъпгрейд не става...Remmivs написа:купи си Toshiba.
Вече си имаш избор от 3 марки - твоята си, Тушиба(ту не) и ЕйчПи-то...
Съвет за конфигурацията зависи от цената! Повечко рам е по-добре, но и това надува цената.
- сър Айвънхоу
Да не забравяме, все пак, че Тошиба са първопроходниците в лаптопите!!!ELBI написа:Колегите около мен, които имат подобни животни ползват НР и нямат проблеми (до сега) - сал такъв "съвет" мога да ти дам. Аз винаги съм имал резерви към лаптопчетата точно по тези причини - скапе ли се нещо - де факто отиваш на кино (или се ръсиш много). А и ъпгрейд не става...Remmivs написа:купи си Toshiba.
Съвет за конфигурацията зависи от цената! Повечко рам е по-добре, но и това надува цената.
По-здрава машина от Тошиба като лаптоп не съм виждал. Доста дуракоустойчиви са.
Ползвал съм навремето (през 1989 г.) Тошиба 3200 (i286/4MB RAM/20MB HDD)... Ако можеше да говори таз Тошибка, докато я ползвахме, сигурно щеше да е комбинация от проключенски, хорър и НФ роман...
Може. Просто казвам наблюденията си през последните 2-3 години. Да не говорим, че кой какво е бил навремето в тази област, кой е бил първи, втори или най-голям не значи нищо в днешно време! Някой да се сеща за Дек ...сър Айвънхоу написа:Да не забравяме, все пак, че Тошиба са първопроходниците в лаптопите!!!ELBI написа:Колегите около мен, които имат подобни животни ползват НР и нямат проблеми (до сега) - сал такъв "съвет" мога да ти дам. Аз винаги съм имал резерви към лаптопчетата точно по тези причини - скапе ли се нещо - де факто отиваш на кино (или се ръсиш много). А и ъпгрейд не става...Remmivs написа:купи си Toshiba.
По-здрава машина от Тошиба като лаптоп не съм виждал. Доста дуракоустойчиви са.
Ползвал съм навремето (през 1989 г.) Тошиба 3200 (i286/4MB RAM/20MB HDD)... Ако можеше да говори таз Тошибка, докато я ползвахме, сигурно щеше да е комбинация от проключенски, хорър и НФ роман...
Което не значи непременно, че не си прав в днешни дни за Тошиба. Пък и Пенчо, ако чуе повече мнения, ще има доста повече мегдан да се чуди и ядосва на какво точно да се спре