Точно за това, Грийни, започнах спора. За мен нещата не са ясни. И за никого не са, според мен, базирайки се само на двете вестникарски извадки. И затова някак не приемам такава твърда позиция - щом е в гръб значи е виновен. Единствений непогрешимий е знаем кой. Никой от нас тук не е Той.Remmivs написа:Стига бе. Аз не изпадам в хипотеза. И никога не съм. За мен нещата са ясни. Звучи прекалено вероятно, но наистина мисля така.Green Light написа:По темата казах, че когато има отнет човешки живот трябва много внимателно да се преценява. Има утежняващи, има облегчаващи обстоятелства те са много важни, споед мен. Факта на престъплението да е е 1%, а обстоятелствата са 99% от мотивите за присъда. Всички обстоятелства, които могат да бъдат осветлени. Така влезе, така ме погледна, така стъпи и т.н.
А за пукането, казах че завиждате, риш, на моя интелект
Защо мислиш, че ти завиждаме, интересно? Проекция нещо...
от 10 до 20 години лишаване от свобода
Ето пак - нож в гърба та нож в гърба. Има (поне) няколко хипотенузи как може да се случи нож в гърба, които са от откровена глупост до пълна фантасмагория, но в никакъв случай не са предумишлени.Евридика написа:Срещу обвиняемия е повдигнато обвинение по чл. 115 НК - за предумишлено убийство.
С нож в гърба - не е по непредпазливост...
Все едно де...
Може за Мен да пишеш и като използваш ника миGaspode написа:Точно за това, Грийни, започнах спора. За мен нещата не са ясни. И за никого не са, според мен, базирайки се само на двете вестникарски извадки. И затова някак не приемам такава твърда позиция - щом е в гръб значи е виновен. Единствений непогрешимий е знаем кой. Никой от нас тук не е Той.Remmivs написа:Стига бе. Аз не изпадам в хипотеза. И никога не съм. За мен нещата са ясни. Звучи прекалено вероятно, но наистина мисля така.Green Light написа:По темата казах, че когато има отнет човешки живот трябва много внимателно да се преценява. Има утежняващи, има облегчаващи обстоятелства те са много важни, споед мен. Факта на престъплението да е е 1%, а обстоятелствата са 99% от мотивите за присъда. Всички обстоятелства, които могат да бъдат осветлени. Така влезе, така ме погледна, така стъпи и т.н.
А за пукането, казах че завиждате, риш, на моя интелект
Защо мислиш, че ти завиждаме, интересно? Проекция нещо...
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
- snowprincess
ама онези са били двама, не се знае какво и как е станало, въпрос на доказване е какво е билоЕвридика написа:Срещу обвиняемия е повдигнато обвинение по чл. 115 НК - за предумишлено убийство.
С нож в гърба - не е по непредпазливост...
ако го съдят по това обвинение и докажат, че не е предумишлено, ще повдигнал ли друго обвинение - например по чл.118 или 119, как точно става

Наясно съм с тази хипотеза.Remmivs написа:я си представи, че са ни другиЙон написа:Такива са ни законите.
И въпреки тях, в подобна на описаната ситуация, аз лично оправдавам 'убиеца'.
Ако ще да си го беше хванал и да си го беше късал парче по парче, негово право.
каниш ме на гости
и ме пречукваш без да се плашиш от преследване
щото никой не знае, че си ме поканил
е, стига де
Затова и не коментирам законите. Има си причина да има толкова уговорки за самоотбраната и нейната неизбежност, особено в случаите, в които е смъртоносна. Неприятно е, че с оглед предотвратяване на описаната от теб ситуация, нашите законотворци са били...доста предпазливи.

за законите най-малко аз съм човека, който може да се изказваЙон написа:Наясно съм с тази хипотеза.
Затова и не коментирам законите. Има си причина да има толкова уговорки за самоотбраната и нейната неизбежност, особено в случаите, в които е смъртоносна. Неприятно е, че с оглед предотвратяване на описаната от теб ситуация, нашите законотворци са били...доста предпазливи.
говорех чисто от практическа моя/твоя гледна точка
инспектор стрезов имаше навремето в космос
логиката реши
това съм се опитал/опитвал да кажа с целия потоп от логорея, който излях тук