Нещата

Все същите
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

snowprincess написа: ти не асоциираш дъжд с гняв или удар, а с нещо толкова хубаво
твоето е индиректна гневна агресия или самоагресия, нанасяш удар на себе си или на хипотетичната жертва по заобиколен път (в случая блъскане на врати)
"Гневът включва физиологична възбуда, изразяваща се в приготовлeние на тялото за нападение. Възнаграждението на гневната агресия е причиняването на болка или увреда на другия. Това
възнаграждение е вътрешно, то произхожда директно. Този мотив за причиняване на болка на жертвата е обикновено краткосрочен и отслабва с разсейването на гнева. "
аз малко не следя темата, но това заключение на база на неговите асоциации с горните думички ли е?
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

latrevw написа:
snowprincess написа: ти не асоциираш дъжд с гняв или удар, а с нещо толкова хубаво
твоето е индиректна гневна агресия или самоагресия, нанасяш удар на себе си или на хипотетичната жертва по заобиколен път (в случая блъскане на врати)
"Гневът включва физиологична възбуда, изразяваща се в приготовлeние на тялото за нападение. Възнаграждението на гневната агресия е причиняването на болка или увреда на другия. Това
възнаграждение е вътрешно, то произхожда директно. Този мотив за причиняване на болка на жертвата е обикновено краткосрочен и отслабва с разсейването на гнева. "
аз малко не следя темата, но това заключение на база на неговите асоциации с горните думички ли е?
не разбрах точно какво ме питаш
първото е факт - той асоциира дъжд с Априлци, а там се е чувствал чудесно, не каза яд, болест, лошо настроение, депресия..., вижда се какво го гневи и това е нещо в работата
второто е мое предположение/хипотеза на въпросът му каква агресия е когато блъска вратите, защото навън вали дъжд - ми, не е от дъжда, но не мога със сигурност нищо да твърдя, защото нито го познавам Грийн, нито ми е казал как се чувства, с един въпрос могат само баячките и екстрасенските
третото е копнато, за да обясня гневът

Асоциативен експеримент - Този метод е създаден от Френзиз Галтън към края на миналия век, а като тест - от Карл Юнг. В началото се е експериментирало с думи, но тестът дава възможност за изследване на асоциациите по отношение на всички видове знаци. Това го прави особено ценен за рекламата, където функционират интегрирано различни знакови системи. На изпитваните се дава списък от думи с инструкцията да се отговаря с други думи, колкото се може по-бързо. „Задачата на експериментатора е да анализира отговорите, като се има предвид и продължителността на времето на реакцията. Докато при обикновеното приложение на асоциативния метод анализът се прави, като отговорите се класифицират в зависимост от техния характер и вида на асоциативната връзка, когато този метод се използва като проективен, насочеността на експериментатора е да проникне в емоционалната сфера, а според Юнг и да се открият корените на подсъзнателните преживявания, за които лицето не е склонно да говори при пряко поставени въпроси"
Изображение
Аватар
snowprincess

Re: Нещата

Мнение от snowprincess »

Remmivs написа:
бебетата дали мислят
в смисъл мислят като нас
а дали изпитват чувства
чувстват и помнят:-)
http://www.cbn.com/cbnnews/healthscienc ... -the-Womb/
Изображение
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Мнение от frisky lioness »

Мнемозина написа:на които се ядосваме, обикновено са просто тъжни.

....или жалки

но много често
всъщност
съвсем
не заслужаващи внимание
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

frisky lioness написа:

....или жалки

но много често
всъщност
съвсем
не заслужаващи внимание
Я, кого съзрях!

Здрасти, радвам се, че се появи! :kiss:
Как си?
Темата си е моя и мога да спамя колкото искам. :grin:
Panta rhei...
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Мнемозина написа:
Я, кого съзрях!

Здрасти, радвам се, че се появи! :kiss:
Как си?
Темата си е моя и мога да спамя колкото искам. :grin:
Привет:kiss:

Добре съм

Благодаря

Оти да се кОсик, като че ни мине.....

Имах тежък ден
изпълнен с главоболия и неприятности
Разпускам тук и с вас
+

водка с кола:cool: :beach:
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

frisky lioness написа:
Привет:kiss:

Добре съм

Благодаря

Оти да се кОсик, като че ни мине.....

Имах тежък ден
изпълнен с главоболия и неприятности
Разпускам тук и с вас
+

водка с кола:cool: :beach:
Наздраве тогава!
Петък вечер е, забравИ ги тия главоболия и неприятности вече. :lol:
А да ти е студено случайно? :blum:
Panta rhei...
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Мнемозина написа: А да ти е студено случайно? :blum:
Не:grin:

Нали се завивам с водката:lol::lol::lol:

Всъщност съм в леглото. Пуснала съм климатика, а и съм завита с одеало. Котаракът ми лежи в краката. Преди малко страшно взе да ми пари на единия прасец. Б@си и горещата котката, си викам:shocked::shocked: Това е ненормално чак..... , аа то....какво било
Зарядното на ноутбука ми било в краката:lol::lol::lol::lol:

Иначе на бачкането климатикът се развали, добре, че си занесох днес една духалка-домашна. Ремонтът ще трае.....две седмици:mad::evil:
Изображение

Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

frisky lioness написа:
Мнемозина написа: А да ти е студено случайно? :blum:
Не:grin:

Нали се завивам с водката:lol::lol::lol:

Всъщност съм в леглото. Пуснала съм климатика, а и съм завита с одеало. Котаракът ми лежи в краката. Преди малко страшно взе да ми пари на единия прасец. Б@си и горещата котката, си викам:shocked::shocked: Това е ненормално чак..... , аа то....какво било
Зарядното на ноутбука ми било в краката:lol::lol::lol::lol:

Иначе на бачкането климатикът се развали, добре, че си занесох днес една духалка-домашна. Ремонтът ще трае.....две седмици:mad::evil:
Брех, какъв човек! Каква смелост! :shocked:
Е като за ремонт - толкова.
Боже, забравила съм как се бъбри за разни ежедневни дреболии.

А, да.
Ето, сетих се.
Прибрах девойката от училище заедно с една нейна приятелка - да си поиграят, щото родителите й са заети.
И по пътя глупаво попитах приятелката "обичаш ли палачинки" - голям майстор съм на ей такива автоголове.
И после двете категорично отказаха да ядат друго за вечеря, освен палачинки.
И до преди малко мятах към тавана. Две дози. :grin:
Та сега съм тонизирана. :roll:
Panta rhei...
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Мнемозина написа:
Брех, какъв човек! Каква смелост! :shocked:
Е като за ремонт - толкова.
Боже, забравила съм как се бъбри за разни ежедневни дреболии.

А, да.
Ето, сетих се.
Прибрах девойката от училище заедно с една нейна приятелка - да си поиграят, щото родителите й са заети.
И по пътя глупаво попитах приятелката "обичаш ли палачинки" - голям майстор съм на ей такива автоголове.
И после двете категорично отказаха да ядат друго за вечеря, освен палачинки.
И до преди малко мятах към тавана. Две дози. :grin:
Та сега съм тонизирана. :roll:
Не разбрах кой е смел и защо:shocked:

Забрави ла си как се "бъбри", щот тук се водят само високоЕнтЕлЕгнетни/ЕнтЕлЕктуални разговори:blum:, затова:winkw:

Жалко, че не можеш да ми метнеш една-две по скайпа
палачинки това, де:-)
Изображение

Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

frisky lioness написа:
Не разбрах кой е смел и защо:shocked:

Забрави ла си как се "бъбри", щот тук се водят само високоЕнтЕлЕгентни разговори:blum:, затова:winkw:

Жалко, че не можеш да ми метнеш една-две по скайпа
палачинки това, де:-)
Ти бе, ти - такова хладнокръвие при горещ предмет в леглото... :blum:

Абе тъй си е, напоследък по-рядко се разпуска по пантофи тук. Но и тази стара традиция ще се върне. :lol:

Не са го доусъвършенствали още. Като го уредят тоз въпрос и като потекат реки от мед и масло от скайпа, ех! :lol:
Panta rhei...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

snowprincess написа:
latrevw написа:
не разбрах точно какво ме питаш
първото е факт - той асоциира дъжд с Априлци, а там се е чувствал чудесно, не каза яд, болест, лошо настроение, депресия..., вижда се какво го гневи и това е нещо в работата
второто е мое предположение/хипотеза на въпросът му каква агресия е когато блъска вратите, защото навън вали дъжд - ми, не е от дъжда, но не мога със сигурност нищо да твърдя, защото нито го познавам Грийн, нито ми е казал как се чувства, с един въпрос могат само баячките и екстрасенските
третото е копнато, за да обясня гневът

Асоциативен експеримент - Този метод е създаден от Френзиз Галтън към края на миналия век, а като тест - от Карл Юнг. В началото се е експериментирало с думи, но тестът дава възможност за изследване на асоциациите по отношение на всички видове знаци. Това го прави особено ценен за рекламата, където функционират интегрирано различни знакови системи. На изпитваните се дава списък от думи с инструкцията да се отговаря с други думи, колкото се може по-бързо. „Задачата на експериментатора е да анализира отговорите, като се има предвид и продължителността на времето на реакцията. Докато при обикновеното приложение на асоциативния метод анализът се прави, като отговорите се класифицират в зависимост от техния характер и вида на асоциативната връзка, когато този метод се използва като проективен, насочеността на експериментатора е да проникне в емоционалната сфера, а според Юнг и да се открият корените на подсъзнателните преживявания, за които лицето не е склонно да говори при пряко поставени въпроси"
Ами трябваше да се свърши работа, която изисква времето да е добро. Тогава, този ден, не можеше, защото валеше. Клиента ме нервира и аз блъснах вратата. Мисля че твоя анализ беше точен.
Пък аз все мисля, за думите и защо толкова взех да внимавам(и ти ми го каза, пък и аз го написах, и го и мисля), и като внимавам толкова, защо все обиждам хората, които харесвам.
Аз имам голям късмет с някои от моите колеги и партньори. Някои от тях са изключителни хора. От този тип, за който се казва, че е привилегия да познаваш. Разни хубави неща мога да говоря за тях, но как се описват такива неща? Рядък тип хора - чувствам се наистина късметлия и благодарен за шанса. Точно с тези хора съм в постоянна разпра напоследък. Те ме ценят и съм сигурен, че не искат да се караме. Те не искат, аз не искам, как става така, че си говорим навъпреки и си правим напук?
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

Green Light написа: Ами трябваше да се свърши работа, която изисква времето да е добро. Тогава, този ден, не можеше, защото валеше. Клиента ме нервира и аз блъснах вратата. Мисля че твоя анализ беше точен.
Пък аз все мисля, за думите и защо толкова взех да внимавам(и ти ми го каза, пък и аз го написах, и го и мисля), и като внимавам толкова, защо все обиждам хората, които харесвам.
Аз имам голям късмет с някои от моите колеги и партньори. Някои от тях са изключителни хора. От този тип, за който се казва, че е привилегия да познаваш. Разни хубави неща мога да говоря за тях, но как се описват такива неща? Рядък тип хора - чувствам се наистина късметлия и благодарен за шанса. Точно с тези хора съм в постоянна разпра напоследък. Те ме ценят и съм сигурен, че не искат да се караме. Те не искат, аз не искам, как става така, че си говорим навъпреки и си правим напук?
така става като трупаме гняв и не решаваме още на момента проблемните ситуации, опитай се да спреш водата като се скъса бента
харесва ми как говориш за хората, казвал ли си им това, което мислиш за тях
всъщност от думите ти съдя най-вече за теб

Един пътник наближил някакъв голям град и попитал една старица, седнала край пътя:
- Какви са хората в този град?
- Какви бяха хората там, откъдето идваш?
- Ужасна пасмина - отвърнал пътникът. - Злобни, подли, отвратителни във всяко отношение.
- Аха - рекла жената, - същите ще откриеш и в този град.
Едва отминал първият пътник, ето че се спрял друг и също попитал що за хора живеели в града. Старицата отново го попитала какви били хората там, откъдето идвал странникът.
- Прекрасни хора - честни, трудолюбиви и щедри до един. Тръгнах си с мъка на сърцето - заявил вторият пътник.
Мъдрата старица рекла: - Такива ще ги откриеш и в този град.
Изображение
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

пълен ташак са нещата :-)
Quasi Universal Intergalactic Denomination

„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Quid написа:
пълен ташак са нещата :-)
Охооо, още един появил се!
Помня те още, мда!

Какви неща ставали у понеделник... това без връзка с постинга ти, де. :blum:
Panta rhei...
Публикувай отговор