Нищо

Все същите
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Нищо

Мнение от Stranniche »

Трябва да започнеш, да тръгнеш, да вървиш, да усвоиш и един ден да се почувстваш “в свои води”.

Обаче проектът ти се струва вселенски, а ти си толкова мъъъничък, невзрачен, прашинка, боксуваща в едно безкрайно начало, въртящо се и никаде не отиващо. Въртящо се, въртящо се, все на същото място... по-бързо... по-бързо фиууууууу... Лицето се слива с гърба, вече всичко е едно... едно нищо.
Иска ти се да се видиш в този “един ден”, когато си успял. Вдигаш поглед през прозореца, някъде отвъд покривите, отвъд небето... и ето те – Победител, Спокоен, Самоуверен и Усмихнат. Стъпил Здраво На Краката Си и отдавна забравил за извървяния път. Търсен, Ценен Кадър. Осигурил си Стабилност и за близките си. Дишаш леко, неусетно...
В този момент иззвънява телефонът. Или беше алармата на мобилния? Или пералнотехникът звъни на вратата? Отново си малкият чорлав човек зад бюрото си, затрупан от планини учебници, речници, граматики и необятната, отчайваща бездна на един език – при това точно езикът, който цял живот си отбягвал, защото по незнайни причини съприкосновението с него винаги е било като бормашина в ушите ти.
Откъде да започнеш? Парцално уморен преди за започнеш.
Пускаш силно музика. Ставаш от стола. Нещо абсурдно, избиващо всякаква действителност. Хор на руската армия – “Ка калинка калинка калинка моя...“ С големи крачки прекосяваш апартамента – това всъщност не трае дълго за една боксониера. Озоваваш се пак на предишното си място зад бюрото. Компютърът още показва страницата на Larousse Dictionnaries.
Отваряш любимия клуб. Много интересни теми, но не ти се пише, защото ти е пламнала главата...
Кюпът хартия около лаптопа. Най-отгоре се мъдри учебник – Niveau debutant...

Трябва да започнеш, да тръгнеш, да вървиш... "един ден"...
Влад

Re: Нищо

Мнение от Влад »

Stranniche написа:...Отваряш любимия клуб. Много интересни теми, но не ти се пише, защото ти е пламнала главата...
Пуркоа апа, бе джанъм?
Аааа, не така! Ши пишеш! Нимой да ни пишеш!
:lol:
И най-вече да снимкопускаш!
И да разказвателстваш.

А ако трябва сериозно,
тя месомелачката си е еднаква навсякъде.
Чуждия език може и да я утежнява, а може и не.
Понякога може да го използваш за удобна завеса, зад която да се скриеш...
А пък наскоро четох, че съвременните схващания в психологията са диаметрално противоположни
на тези от преди десетина години, а именно, че двуезичните деца са със затормозено развитие (старото схващане).
Даже напротив било, при тях повече се натоварвало лявото полукълбо на мозъка
и ставали по-умни (като баща си!).
Виц:
ЦРУ хванало инженер Ганев.
Били го там, психоатаки, оня - нищо!
Думичка не продумал.
Какво да го правят - върнали го, поне да го разменят за нещо.
Като се върнал, казал на колегите си: "Ей, момчета, учете езици, ей! Че много бият!"
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Понякога мисълта за дългия път убива устрема на малките ежедневни стъпки по него.
Трябва просто да се върви.

Бил казал Фън шуй. Не, бе, знам, че не е той, моля Айвън да не ме бие много. :blum:
Panta rhei...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

За френския няма да те успокоявам. Гадна мръсна гад е. Флуи, млюи, парансион. Герондиф и конкорданс де тамп. Заболява те езика, риш, цъклиш се и мучиш, лиги ти потичат, и не можеш да се начудиш що за кретени са изкилифиричли по такъв начин и най- елементарната човешка комуникация. Петича беше страшшен пример в това отношение. Трепереше му гушата(той дебеличък такъв), очите му ще изкочат от орбитите, гледа някъде над рамото на класния и мучи. Мууууа! Мууууа, жууууу вууудре дееее. Какво мууу, бе, какво мууууу! Говедо с говедоооо! -крещи класния вън о себе си- а Петрича, вече почти разплакан почва пак Ммммм. М-м-м-м Олелее, класния вече в транс- тоя вика запецна на "м", даже и до мучене не стига. Пък аз да не мислиш че се мея. Нито аз, нито никой не се смее, ами сме почти залегнали. Дано не ме вдигне мене- викам си- аз и за "мъ"- то не съм сигурен

Бе. Още щях да съм чернокос, ако не бях го учил тва.
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Stranniche написа: един ден да се почувстваш “в свои води”.

.
искам да ти пожелая утре да се събудиш и да чуеш мелодията, да се влюбиш в нея и след това... всичко е лесно, учебникът е изяден, ти си русалка и т.н. :-)
just perfect
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

Stranniche написа:
нормално е като малкият чорлав човек е изправен пред нови предизвикателства, да се стъписа за кратко, да се опре на някои уж маловажности, които му напомнят кой е и определят живота му, неща, които са дадености и които му създават усещането за позната, стабилна среда (пъ било тя и форум), та да се сети кой е, пъ да се хване за косата и да почне да се изкачва нагоре. :kiss:
етап
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

трудно е понякога наистина
изглежда сякаш планини те затрупват
и ти си сам
атлас
и няма край и няма край
обаче
Странниче
всичко минава, и това ще отмине
миналата година имах такъв чанч, че имах чувството че ми се изкривяват структурните железата в бетона от зор
обаче мина
и сега като го гледам не мога да повярвам ама истина е
мина
успех!
:kiss:
АВе
Обратна връзка:

Мнение от АВе »

Бе, стига, беее!
Езици се учат лесно.

Но важното е да имаш учител, там, курсове... Иначе започваш с да говориш с грамадански грешки и ги затвърждаваш до полуда. После са непоправими.

Успех с францужеския! :-)
Трудните неща ги правя с лекота, невъзможните малко ме забавят.
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

можеш ли да изядеш цяла мечка сама?
можеш.
как?
хапка по хапка

ти си тръгнала по пътя - ще успееш :kiss:
Изображение
jazz

Мнение от jazz »

французин някой хубав няма ли
за мотивация
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Ти съвсем самичка ли го учиш това?
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

Влад написа: Пуркоа апа, бе джанъм?
Аааа, не така! Ши пишеш! Нимой да ни пишеш!
И най-вече да снимкопускаш!
И да разказвателстваш.
Ще продължа да снимкопускам - обещала съм. Само ми трябва малко временце и подходящото настроение, за да разгледам останалите снимки от последното пътешествие и да попиша. :-)
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

Мнемозина написа:Понякога мисълта за дългия път убива устрема на малките ежедневни стъпки по него.
Трябва просто да се върви.

Бил казал Фън шуй. Не, бе, знам, че не е той, моля Айвън да не ме бие много. :blum:
Ъхъ. Точно това имах предвид.

Не позволявам на никого да те бие :unibrow:. Въпреки пристрастията си към Айвъна и на него не позволявам! А-а-а !
:harhar:
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

Green Light написа:За френския няма да те успокоявам. Гадна мръсна гад е. Флуи, млюи, парансион. Герондиф и конкорданс де тамп. Заболява те езика, риш, цъклиш се и мучиш, лиги ти потичат, и не можеш да се начудиш що за кретени са изкилифиричли по такъв начин и най- елементарната човешка комуникация. Петича беше страшшен пример в това отношение. Трепереше му гушата(той дебеличък такъв), очите му ще изкочат от орбитите, гледа някъде над рамото на класния и мучи. Мууууа! Мууууа, жууууу вууудре дееее. Какво мууу, бе, какво мууууу! Говедо с говедоооо! -крещи класния вън о себе си- а Петрича, вече почти разплакан почва пак Ммммм. М-м-м-м Олелее, класния вече в транс- тоя вика запецна на "м", даже и до мучене не стига. Пък аз да не мислиш че се мея. Нито аз, нито никой не се смее, ами сме почти залегнали. Дано не ме вдигне мене- викам си- аз и за "мъ"- то не съм сигурен

Бе. Още щях да съм чернокос, ако не бях го учил тва.

:rotfl24::rotfl24::rotfl24::rotfl24::rotfl24::rotfl24::rotfl24::rotfl24::rotfl24::rotfl24::rotfl24::rotfl24:

Като те чета, трябва да седна на пода, за да не падна от стола. Сигурна съм, че съседката отгоре вече ми е поставила правилната диагноза...

БЛАГОДАРЯ! Успя да ме развеселиш :-)
Сега сядам да муча много по-оптимистично. :grin:
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

bead_ написа:
Stranniche написа: един ден да се почувстваш “в свои води”.

.
искам да ти пожелая утре да се събудиш и да чуеш мелодията, да се влюбиш в нея и след това... всичко е лесно, учебникът е изяден, ти си русалка и т.н. :-)
Благодаря ти! :-)

Мелодията я чувам. Поздрав с една стара, но моя любима песничка от едно още по-старо, но любимо място:

Paris "Aux Champs Elysées"
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

holi_day написа:
Stranniche написа:
нормално е като малкият чорлав човек е изправен пред нови предизвикателства, да се стъписа за кратко, да се опре на някои уж маловажности, които му напомнят кой е и определят живота му, неща, които са дадености и които му създават усещането за позната, стабилна среда (пъ било тя и форум), та да се сети кой е, пъ да се хване за косата и да почне да се изкачва нагоре. :kiss:
етап
Мерси!
То цял живот туй и правя - държа се за косата и тегля нагоре... :blum: Цяло чудо е, че не съм оплешивяла. :lol:

Ти къде си е какви ги вършиш? Отвреме навреме забравяш да пишеш май? :kiss:
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

Remmivs написа:трудно е понякога наистина
изглежда сякаш планини те затрупват
и ти си сам
атлас
и няма край и няма край
обаче
Странниче
всичко минава, и това ще отмине
миналата година имах такъв чанч, че имах чувството че ми се изкривяват структурните железата в бетона от зор
обаче мина
и сега като го гледам не мога да повярвам ама истина е
мина
успех!
:kiss:
Знам, че си се справил чудесно - за теб никога не се съмнявам. Радвам, че е минало и сега го гледаш от другата страна.
Страшно добре си ме разбрал. Благодаря! :-)
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

АВе написа:Бе, стига, беее!
Езици се учат лесно.

Но важното е да имаш учител, там, курсове... Иначе започваш с да говориш с грамадански грешки и ги затвърждаваш до полуда. После са непоправими.

Успех с францужеския! :-)
Да, лесно се учат. При това французите пишат на латиница:grin:.
С какви ли езици не съм се захващала, но досега винаги ми е било интересно и приятно:lovegirl: .

Френски досега не бях учила и имах бегла представа от него. Преди да се запиша на курсовете това лято за два дни прегледах един учебник, минах сама няколко основни урока и се явих на тест за ниво. Разпределиха ме направо в третото ниво и бях доволна, че няма да плащам за първите две нива /цените тук са доста високи/. Обаче да изкараш някакъв тест - от обща култура или заради приликата с други езици е едно, а да попаднеш в група с хора, учили сериозно половин година - съвсем друго :crazy:.
Е, не съм не отказала. Show must go on!
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

snowprincess написа:можеш ли да изядеш цяла мечка сама?
можеш.
как?
хапка по хапка

ти си тръгнала по пътя - ще успееш :kiss:
Хубава аналогия.
Хапвам :kiss:.
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

jazz написа:французин някой хубав няма ли
за мотивация
Имаше на тестовете за ниво :lol:.
Учителката обаче се оказа мадмуазелка.
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

И най-дългият път започвал с една малка крачка казват, а живота е едно пътуване.
Често гледам голямата река и си мисля, че всички сме плувци, плувци гребещи срещу течението...престанеш ли само за миг да се бориш, предадеш ли се, течението те повлича и рано или късно те изхвърля някъде сред тинята, и върбалака на мочурливия бряг.

Ти си плувец Странниче, много силен и добър плувец!
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

БоЕВ написа:И най-дългият път започвал с една малка крачка казват, а живота е едно пътуване.
Често гледам голямата река и си мисля, че всички сме плувци, плувци гребещи срещу течението...престанеш ли само за миг да се бориш, предадеш ли се, течението те повлича и рано или късно те изхвърля някъде сред тинята, и върбалака на мочурливия бряг.

Благодаря, БоЕВ! :-)
Много точно си го описал! Престанеш ли за миг, после е много по-трудно отново да се хвърлиш срещу течението.
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Мнение от frisky lioness »

БоЕВ написа:И най-дългият път започвал с една малка крачка казват, а живота е едно пътуване.
но може да те отнесе и до огромния океан:winkw:

Странничето е боец :good:
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

Stranniche написа:Ти къде си е какви ги вършиш? Отвреме навреме забравяш да пишеш май? :kiss:
Като четъ, с Пенчо сме на една вълна - бях заета около устройването на детето ми макар и само на 50км, а не на хиляди, както е нейният случай... Изживях едни от най-хубавите мигове в живота ми - прекрасно е когато имаш време за детето си, а не все да търчиш нанякъде...
В следващия ми живот непременно ще съм детегледачка. :cool::lol:
Колкото за писането - пиша отсъстващо. :lol: Зная, че личи. Шъ се поправя.
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

holi_day написа:
Stranniche написа:Ти къде си е какви ги вършиш? Отвреме навреме забравяш да пишеш май? :kiss:
Като четъ, с Пенчо сме на една вълна - бях заета около устройването на детето ми макар и само на 50км, а не на хиляди, както е нейният случай... Изживях едни от най-хубавите мигове в живота ми - прекрасно е когато имаш време за детето си, а не все да търчиш нанякъде...
В следващия ми живот непременно ще съм детегледачка. :cool::lol:
Колкото за писането - пиша отсъстващо. :lol: Зная, че личи. Шъ се поправя.
Много да те радва детето - на каквито и километри да е от теб! :kiss:

Утре ще бъда детегледачка на една 4-месечна чаровница и отсега ми е приповдигнато настроението:baby:.

А за писането ти - очаквам поправката :elbi: !
:blum:
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

http://vbox7.com/play:e33fa5b2

:-)

как не съм се сетил за тоя поздрав

Странниче, отблизо, виде ли Мона Лиза?
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

странниче:kiss: просто препядстие на хоризонта
но ми е много близко написаното
все си мисля напоследък - въртя се в кръг, не е спирала, а капан
каквото и да правя, каквито и усилия да полагам, жилите на врата ми ще изскочат, но резултата е един - запазвам статуквото, но в новите условия
много е тъжно да нямаш надежда
и живота да е оцеляване
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Мнение от frisky lioness »

shshtt написа: много е тъжно да нямаш надежда
и живота да е оцеляване
Всички сме така. Ежедневно
изключенията са малко
или чисто и просто не възприемат нещата по този начин
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

Green Light написа:http://vbox7.com/play:e33fa5b2

:-)

как не съм се сетил за тоя поздрав

Странниче, отблизо, виде ли Мона Лиза?
Благодаря :rotfl24:!

"Пием, пеем, пушим и франзужки учим..." От тия четири неща само пушенето нещо не ми се отдава :lol:.

Мона Лиза последния път я пренебрегнахме. Дано го е приела с усмивка. :-)
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

"Пием, пеем, пушим и франзужки учим..." От тия четири неща само пушенето нещо не ми се отдава :lol:.

Мона Лиза последния път я пренебрегнахме. Дано го е приела с усмивка. :-)
Странниче здр, сори за просташката забележка
ама не е ли глагола "удава"
умението се удава
а ...хм... примерно жената се отдава
или аз се отдавам...
на работата си да речем.
не съм филолог ма не звучи
ако греша сори.
и другата фраза която ме фбесява в последно време е
"...и ся ко правиме..?.."
измислиля е някой завършен кретен
сигурно:cool:[/quote]
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

shshtt написа:странниче:kiss: просто препядстие на хоризонта
но ми е много близко написаното
все си мисля напоследък - въртя се в кръг, не е спирала, а капан
каквото и да правя, каквито и усилия да полагам, жилите на врата ми ще изскочат, но резултата е един - запазвам статуквото, но в новите условия
много е тъжно да нямаш надежда
и живота да е оцеляване
Иска ми се да ти кажа нещо оптимистично, но не ми идват думите.
Хората тук, може би косвено, ми напомниха нещо, от което ми просветна малко.
Не е важно какво ти се случва или не ти се случва, а как го възприемаш.
Нали съм си разсеяна, бях си запиляла някъде чувството за хумор. Не само го бях загубила, но бях и забравила за него.
Ами припомниха ми го, натикаха ми го в ръцете и сега е по-леко. :-)

А надежда има. Може пък да не е в посоката, в която я търсиш. :winkw:

:friends: :kiss:
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

Кент написа: измислиля е някой

"Стават грешки..." - каза конят и слезе от Гойко Митич.

Прав си за отдаването и удаването.

Няма да се удавя за това, но отивам в ъгълчето да се отдам на срама. :shy:

Наистина ме е срам!

Ама наистина - непростимо да си бъркам родния език. :wand:
Публикувай отговор