За жабетата

Все същите
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

За жабетата

Мнение от Gaspode »

Пропуснал съм доста новини напоследък поради техни,чески :grin: причини. Мернах две, които заслужават, мисля, коментар:

1. От 2011-та стават задължителни допълнителните здравни вноски. Щели да ходят в частни здравни фондове. И вноската щяла да се увеличи. Аз ли съм луд, или тоя, дето дава зелника? Частните фондове ги отричат вече даже и в Америката, па ние ще ги въвеждаме... при това задължително...

2. Фискалния резерв щял да се депозира в търговски банки с цел по-висока доходност от лихви, риш`ли. Не съм икономист, ама някак еротична ми се вижда тази идея. Резерва, даден на банките срещу едно голо обещание за доходнос. При това в момент, когато банки пукат като пуканки.

Нещо ми се струва, че нещата твърде бързо отиват накъмто "оти ги ручахме жабетата". Или не съм прав?
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Re: За жабетата

Мнение от Stranniche »

Gaspode написа: 1. От 2011-та стават задължителни допълнителните здравни вноски. Щели да ходят в частни здравни фондове. И вноската щяла да се увеличи. Аз ли съм луд, или тоя, дето дава зелника? Частните фондове ги отричат вече даже и в Америката, па ние ще ги въвеждаме... при това задължително...

:shocked::shocked::shocked::shocked::shocked: :unibrow: :unibrow: :alcoholic:

Цинизмът няма граници. Тая държава не е за закриване, защото вече е закрита. Не е държава, а частно предприятие.
Още малко и направо ще започнат да привеждат заплатите в частните "фондове"- защо да си играят да ги дават въобще на работещите.:twisted:
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Gaspode написа:...

Нещо ми се струва, че нещата твърде бързо отиват накъмто "оти ги ручахме жабетата". Или не съм прав?
Абе прав си. Не знам заради този род идеи(аз не мога да преценя добри ли са или лоши) ли или заради някои други, но просто няма начин четири години все да ръкопляскаме на разкритията за кражбите на Станишев. Криза не ами кризи. Да видим кои ще са.

Аз мисля, че тези двете идеи са отменени. Но не гледах новини вчера и не знам. Не са ли?
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Gaspode написа:Пропуснал съм доста новини напоследък поради техни,чески :grin: причини. Мернах две, които заслужават, мисля, коментар:

1. От 2011-та стават задължителни допълнителните здравни вноски. Щели да ходят в частни здравни фондове. И вноската щяла да се увеличи. Аз ли съм луд, или тоя, дето дава зелника? Частните фондове ги отричат вече даже и в Америката, па ние ще ги въвеждаме... при това задължително...

2. Фискалния резерв щял да се депозира в търговски банки с цел по-висока доходност от лихви, риш`ли. Не съм икономист, ама някак еротична ми се вижда тази идея. Резерва, даден на банките срещу едно голо обещание за доходнос. При това в момент, когато банки пукат като пуканки.

ще изживеем интересни времена...
Влад

Мнение от Влад »

Точно снощи го гледах по "Европа", не ще да са отменени.
Нека някой с икономическо (или по- във връзка) образование да каже, но ми се струва, че второто е направо незаконно...
То си имало такова проклятие: Да живееш в интересни времена!
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Влад написа:Точно снощи го гледах по "Европа", не ще да са отменени.
Нека някой с икономическо (или по- във връзка) образование да каже, но ми се струва, че второто е направо незаконно...
То си имало такова проклятие: Да живееш в интересни времена!
ще променя закона за борда копеленцето лайняно педалско...
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Gaspode написа:Пропуснал съм доста новини напоследък поради техни,чески :grin: причини. Мернах две, които заслужават, мисля, коментар:

много шум за нищо. Сега новите са в света на "добре дошъл в държавната администрация". Докато не изкарат 1-2 години и врътнат пълен цикъл, не знаят за какво точно става дума. Бюрокрацията е тежка машина, дето се върти трудно и бавно, а хвърчащите идеи идват лесно и бързо. И се изговарят още по-бързо от неопитни политици. Опитните си траят и вършат магарии под масата. За които най-често никога, нищо се не чува, но като цяло - всичко се скапва или върви гадно и скърцащо.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

ELBI написа:

много шум за нищо. Сега новите са в света на "добре дошъл в държавната администрация". Докато не изкарат 1-2 години и врътнат пълен цикъл, не знаят за какво точно става дума. Бюрокрацията е тежка машина, дето се върти трудно и бавно, а хвърчащите идеи идват лесно и бързо. И се изговарят още по-бързо от неопитни политици. Опитните си траят и вършат магарии под масата. За които най-често никога, нищо се не чува, но като цяло - всичко се скапва или върви гадно и скърцащо.
Тва е умна приказка. Всичко ще си остане същото, каквото винаги е било.
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Green Light написа:
И за чий са ни тогава, ако ми разрешите да попипам, така наречине "избори"? :grin:

Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Gaspode написа:
Green Light написа:
И за чий са ни тогава, ако ми разрешите да попипам, така наречине "избори"? :grin:
Този въпрос има повече от един отговор. Цяло множество от отговори в дефинитивната област "Права"
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

не знам защо все по-малко харесвам това, което ни се случи, за да не кажа сполетя, през юли
ако въобще възможно да намалява нещо, което го няма
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Gaspode написа:
Green Light написа:
Доколкото си спомням водихме пространни дискусии за гласуването с невалидна бюлетина. От така направеният извод виждам, че си готов и за дискусия на тема "гласуване с правилната бюлетина".:grin:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Gaspode написа:
Green Light написа:
Мойта девойка, тогава на две-три годинки, е седнала и обяснява някаква своя енигматична рисунка. Това е такова и е тук, защото... другото е онакова и е тук, защото... и накрая стига до една изключително ясно изрисувана панделка: "А това е панделка. Тя е за красота... (малко замисляне) ... и за всеки случай."
Та и изборите така - за красота и за всеки случай.
Panta rhei...
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

Мнемозина написа: Та и изборите така - за красота и за всеки случай.
хаха, това ми хареса :lol:

мноооого :-)
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Влад

Мнение от Влад »

Мнемозина написа:Та и изборите така - за красота и за всеки случай.
И какво ще правим сега? Без риба.
Щото ти я изби `сичката, `начи!
:-)
Влад

Мнение от Влад »

*
без връзка с темата
Последно промяна от Влад на 21.10.09, 12:25, променено общо 1 път.
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Gaspode написа:
Green Light написа:
как чий? за да ги озаконим!
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

ББ бил казал днес, че банките щели да са поне 10 и да се избират с конкурс. Демек всичко ще е прозрачно, наред и по установени правила. Да бе да.
Тия май наистина ще прехвърлят резерва към банките...

Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Gaspode написа:ББ бил казал днес, че банките щели да са поне 10 и да се избират с конкурс. Демек всичко ще е прозрачно, наред и по установени правила. Да бе да.
Тия май наистина ще прехвърлят резерва към банките...
щом е дал и бройката, значи се и знае кои са банките...
я, чакай да помисля... хм... минлата седмица се среща с др.Саркози... значи едната банка ще е френска...
после се видя с др.Берлускони... значи другата ще е италианска...
значи две вече ги знаем кои са...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Хайде дишайте спокойно сега... за малко.

http://dnes.dir.bg/2009/10/21/news5258134.html

И дума да не казвате лоша за ББ! Ааааа... :blum:
Panta rhei...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Влад написа:
Мнемозина написа:Та и изборите така - за красота и за всеки случай.
И какво ще правим сега? Без риба.
Щото ти я изби `сичката, `начи!
:-)
:lol:
Не съм бе, не мога да я избия изобщо.
Е гледай каква емотиконка са ми нарекли тук: :Mnemo:
Panta rhei...
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »