Не е точно така.Gaspode написа:
Провокацията е лесна.
Биг Брадър залага на провокация.
Рекламите на Бенетон също.
Точно премерена и с вкус направена провокация хич не е лесна.
хехе, по този повод видя ли клипа на Рамщайн, дето го е пуснал джаза в темата за музикалните поздравиlatrevw написа:[quote="pocti_bezobidna"
ПС. по въпроса за тенджерите и тиганите - това, че не разбирам слушателите на Рамщайн, не значи че трябва да ги отричам.
То и няма за какво да спорим реално :) Чешем си езиците само :)pocti_bezobidna написа: не ми се спори с теб, ама това "изкуството, трябва" (според теб) ме провокира.
Нищо не трябва. Изкуството е отражение на това, което авторът вижда.
Някой вижда захаросани гледки с палми, шезлонг и масичка с коктейл,
друг - провокация или някаква идея в грозотата и несъвършенството.
радост, наслада, красота, бодър дух и идейна издържаност - и като караме в тоя дух прекрасния нов свят престава да бъде (анти)утопия.
ПС. по въпроса за тенджерите и тиганите - това, че не разбирам слушателите на Рамщайн, не значи че трябва да ги отричам.
С тва "анджък"- по скоро казвам на латрево и сноу. Може да говорим за харесване и нехаресване. А за художествени достойнства - не! Всеки разбира изкуството различно. Няма всеобща дефиниция за изкуство. Нищо не е изкуство, а всичко е наш вътрешен мир. Или Всичко е изкуство- и лайната тоже. Въпрос на гледна точка, градус или часGaspode написа:Казвате ли нещо?Green Light написа:АнджъкRemmivs написа:Какво е изкуство?Gaspode написа:Провокацията е лесна. Имаме толкова много табута, предрасъдъци, закостенелости и прочее, че нарушаването на едно или няколко от тях не е никак трудно. И е провокативно. Което не го прави изкуство. Според мен
Към теб я, ама като не разбираш безпросветно и това се чудиш даже!Gaspode написа:Тук изпуснах нишката ако е към мен насочено.
Не сме ли република? къф цар, баси
хехехехеGaspode написа:Не видях въпрос.
Поне не такъв, на който да мога да отговоря в рамките на краткия си живот. Ако можеш по-добре, дефинирай го ти изкуството. Аз после ще кажа с какво не съм съгласен
Че кой ти ги налага? Всеки да прави квото иска, стига да не пречи на околните.Gaspode написа:
Както и с гейовете - не ми пречи ако на някой му харесва, просто не искам да ми го налагат.
Хубу деpocti_bezobidna написа: Че кой ти ги налага? Всеки да прави квото иска, стига да не пречи на околните.
Аз не мога да разбера какво толкова се засягаш - "малцина разбират" дрън-дрън.
На някой му харесва, на друг не. Никой няма да те обяви за глупак,
щото харесваш или не харесваш някого или нещо.
И няма да те обявят за закостенял мърморко, щото не си падаш по мъже
Чешем си езиците, демек... нищо ново под слънцетоRemmivs написа:хехехехеGaspode написа:Не видях въпрос.
Поне не такъв, на който да мога да отговоря в рамките на краткия си живот. Ако можеш по-добре, дефинирай го ти изкуството. Аз после ще кажа с какво не съм съгласен
търсиш лесно да се измъкнеш, но това не е по правилата на изкуството
аз не мога
затова питах теб
защото ти казваш това не е изкуство
и сигурно е така, но това е според теб, което си и казал
изкуствено е да спорим за изкуство
никак не е дори ментално естетично
защото изкуството е емоционална категория
запетайка на която много добре прилага израза: всичко е едно!Remmivs написа:хехехехеGaspode написа:Не видях въпрос.
търсиш лесно да се измъкнеш, но това не е по правилата на изкуството
аз не мога
затова питах теб
защото ти казваш това не е изкуство
и сигурно е така, но това е според теб, което си и казал
изкуствено е да спорим за изкуство
никак не е дори ментално естетично
защото изкуството е емоционална категория
що бе, аз обичам да правя интелектуална гимнастикаGaspode написа:Чешем си езиците, демек... нищо ново под слънцето
Изключения, вероятно, има много. Същата работа като с изкуството. На един му носи удоволствие тва, на друг друго...Remmivs написа:що бе, аз обичам да правя интелектуална гимнастикаGaspode написа:Чешем си езиците, демек... нищо ново под слънцето
даже мисля, че е полезно
е, и другата не е лоша
преди малко, в разговор с колегите тук, споменах изтърканата фраза, че всичко, което ти носи удоволствие или е забранено или е вредно или от него се дебелее
и после се замислих и казах
че май има едно такова нещо всъщност
PS
изключение, де, има едно, май...
ти що не се прекръстиш на Green, LightGreen Light написа:запетайка на която много добре прилага израза: всичко е едно!
Аз вече съм сЮрьозно потисната.Remmivs написа:ти що не се прекръстиш на Green, LightGreen Light написа:запетайка на която много добре прилага израза: всичко е едно!
баси, човека начи
имаше един филм български запетайка соц
казваше се запетайката май многоточие
искаш да ни създадеш и на нас комплекси ли бе
аз пунктуацията ич не я спазвам
стой си само ти с комплекси егати
Все Грийна обира овациите. Аз тия дни спицялно сложих , пред че в средата на думата, щото така трябвало, ама никой те толку фнимание не ми обърна. Мда.Мнемозина написа:Аз вече съм сЮрьозно потисната.Remmivs написа:ти що не се прекръстиш на Green, LightGreen Light написа:запетайка на която много добре прилага израза: всичко е едно!
баси, човека начи
имаше един филм български запетайка соц
казваше се запетайката май многоточие
искаш да ни създадеш и на нас комплекси ли бе
аз пунктуацията ич не я спазвам
стой си само ти с комплекси егати
Ааа, забелязах и се възхитих!Gaspode написа: Все Грийна обира овациите. Аз тия дни спицялно сложих , пред че в средата на думата, щото така трябвало, ама никой те толку фнимание не ми обърна. Мда.
Ми мен не ме погнуси това.БоЕВ написа:Така, както не отговори и на мен.latrevw написа:
на Гаспода няма да му отговарям -
Кажи какво друго освен погнуса провокира снимката постната от мен?
Ако си спомням добре краснописа, това беше с тире.Remmivs написа:на мен любимата ми запетайка е в думатаМнемозина написа:Ааа, забелязах и се възхитих!
Обаче не реагирах на момента и после... ама ужасно извинявай, просто забравих!
Освен това там открих и друг смисъл на запетаята, но и него забравих. А, да "техни", ческите причини.
вълш,
ебница
наскоро я писах
мъж целуващ момченцеВлад написа:Педофилски, не знам. ...Но нищо "болно" не виждам.БоЕВ написа:...авторът определено има педофилски и содомитски наклонности.

Боев, това е гротеска (има и такъв жанр).БоЕВ написа:Като начало помисли върху това и ми го обясни моля:latrevw написа:
ку не те мързи, направи
обаче сега ми се изясни позицията ви, твоята и на сноу, от другата тема, просто разбрах какво харесвате - нищо лошо, просто търсим различни неща
След малко може да поразсъждаваме и над останалите, авторът определено има педофилски и содомитски наклонности.
Ами тя идеята на тази (втората) снимка, не е да се кефиш -Gaspode написа: И едното са сминки, и другото.
От тези, дето ги пуснах аз, също има доста режисирани.
За ето тази, примерно, пича пише, че се е мъчил 2 дни... и после пробвал да повтори, ама нъцки...
Обаче разликата между нея, и да кажем тази е от земята до ... морето :)
При това не съм се старал да намеря най-грозната от неговите...
От друга страна, и при него дори има интересни сминки...
Еее, ти пък сега - кучи.Амаранта написа: Боев, това е гротеска (има и такъв жанр).
Това, което аз виждам е идеята, че човешкият път, мечтите, най святите неща (като детето, примерно), в крайна сметка отиват в кучи гъз. (Извинети мъ за лошия френски.) Изразява отчаяние, обреченост и ирония. Тва е. Идеята е да ти стане гадно и да се замислиш (ако стоплиш за какво)
Това е метафУра.Мнемозина написа:Еее, ти пък сега - кучи.Амаранта написа: Боев, това е гротеска (има и такъв жанр).
Това, което аз виждам е идеята, че човешкият път, мечтите, най святите неща (като детето, примерно), в крайна сметка отиват в кучи гъз. (Извинети мъ за лошия френски.) Изразява отчаяние, обреченост и ирония. Тва е. Идеята е да ти стане гадно и да се замислиш (ако стоплиш за какво)