Мангалската интеграция по Айвън-новски и тук-там политика...

Все същите
Аватар
Глас в пустиня

Мангалската интеграция по Айвън-новски и тук-там политика...

Мнение от Глас в пустиня »

Никак не обичам самохвалството, но не мога да пропусна момента да си изчеткам егото. В крайна сметка винаги става така, както аз кажа или, както аз го виждам. :-)

>>>За сърбите и политиката на добросъседство<<<

Ако някой е имал съмнение, че в съседна Сърбия омразата към България вече не е част от всекидневието, днес местната преса даде нов пример, че това е точно така, пише БГНЕС.

"Днес всеки сърбин знае, че румънците и гърците са нашите истински приятели, а целият народ прекрасно познава и приказката: Синко, ако избухне война, и ти не знаеш на коя страна да застанеш, удари смело по българите, няма да сгрешиш". Така започва анализът посветен за приятелствата и външната политика на Сърбия.

Аре пак да ми скачате, че "времето било друго", че съм националист и шовинистq и ретрограден елемент не вярващ в славянското братство и единство.:lol:

Мамицата им и въшливи цървули, пак ще ядат кютек, ей мазохисти прости не им увря главата, колко пъти ги бихме за един век.

пп Много, ама много ми е кеф, че им го земаха косовото. Хак им е!:grin:
Последно промяна от Глас в пустиня на 26.10.09, 21:11, променено общо 1 път.
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

Само дано не сме забравили,
че по време на войната в Косово, ние услужливо предоставихме въздушен коридор на НАТО,
Гърция категорично отказа, Румъния направи някакви уговорки.

Тогава се натЕгахме да влезем в НАТО и затва, но всяко нещо си има цена, нали?! И е важно да не сме чак толкоз късопаметни.:winkw:
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

Амаранта написа:Само дано не сме забравили,
че по време на войната в Косово, ние услужливо предоставихме въздушен коридор на НАТО,

Тогава се натЕгахме да влезем в НАТО и затва, но всяко нещо си има цена, нали?! И е важно да не сме чак толкоз
късопаметни.:winkw:
....и получихме маса подъръци
падаха направо от небето
аз сърбите дето ги познавам
доста са
са изключително приятни и чаровни хора
Боев сигурно познава сички останали обачи
Боев, аз не искам да те обвиня
секи си знай:-)
решава и преценява
тва си е твоя гледна точка
сигурно и в сръбско има такива
а и из цяла ивропа
имат ко да кажат за лошите българи
и ко от туй:cool:
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
annonymus

Мнение от annonymus »

Тогава се натЕгахме да влезем в НАТО и затва, но всяко нещо си има цена, нали?! И е важно да не сме чак толкоз късопаметни.:winkw:
Щастието е в късата памет, казват някои. Така и съвеста е чиста, и сичко е на шес. :grin:
Е това имах предвид като говорех за мрънкана - много искаме и в ЕС, и в НАТО,
ама като тойде време да плащаме сметката, ако може да го направят от съседната маса.
Непочтено е тва.
annonymus

Re: БоЕВ и неговата истина! :)

Мнение от annonymus »

Тоз пореден поборник що не си е написал истинското именце, а? :grin:
Анонимната безотговорност е толкова удобна.

Не ви разбирам вас, патриотите, честна дума.
Искате на сяка цена да докарате нещата до въргал.
Дотато не стане гадно няма да мирясате.
Я ходете на мач, като имате излишна енергия :mad:
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

pocti_bezobidna написа: Я ходете на мач, като имате излишна енергия :mad:
Може и секс да правят.
Изображение
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

pocti_bezobidna написа:
Тоз пореден поборник що не си е написал истинското именце, а? :grin:
Анонимната безотговорност е толкова удобна.

Не ви разбирам вас, патриотите, честна дума.
Искате на сяка цена да докарате нещата до въргал.
Дотато не стане гадно няма да мирясате.
Я ходете на мач, като имате излишна енергия :mad:
хм... не си МЕ разбрала правилно...
аз не съм против циганите, като отделни личности... аз съм против тяхната социална организация...
ако искаме да ги интегрираме, то май ще трябват по-сериозни мерки.
при байко Тодър имаше здрав четал на врата им и те се бяха кротнали...
ама сега, нали е "демокрация", би трябвало да се социализират по друг начин... например, да не се оставят децата им да бъдат възпитавани от родителите им (то и без това по-голямата част от родителите се отказвт от тях)... да се спират издръжки, ако децата им не само не ходят на училище, но и не се справят с минимума материал... да се отнемат деца на цигани, които не осигуряват необходимия минимум хигиенни и социални условия на живот, като се изисква родителите да плащат издръжка на държавата затова, че последната гледа и обучава децата им...
та... ако се въведат подобни мерки... може би за 10-20 години ще се претопят и поне малко култивират мангалите... инак ще става все по-страшно и по-страшно...

п.п. в събота бях в един уважаван от мен ресторант, но напоследък, понеже нали криза, са го полазили мангали... е, какво да ти кажа... циганска работа - накрая се сбиха... при това приятелите ми ми обясняваха кой мангал е тартора, кой се занимава със сводничество, кой с грабежи и т.н. нямаше един от тях, който да работи нещо нормално... та те питам, толкова ли много искам, че ме обявяваш за фашист едва ли не?
annonymus

Мнение от annonymus »

сър Айвънхоу написа:
хм... не си МЕ разбрала правилно...
Аха! Това е много удобно, ама е изтъркано.
сър Айвънхоу написа:
аз не съм против циганите, като отделни личности... аз съм против тяхната социална организация...
ако искаме да ги интегрираме, то май ще трябват по-сериозни мерки.
при байко Тодър имаше здрав четал на врата им и те се бяха кротнали...
Ама не, ти не си против никоого, просто искаш всички дза са като теб и нещата да стават така, както ти ги виждаш.

сър Айвънхоу написа: та... ако се въведат подобни мерки... може би за 10-20 години ще се претопят и поне малко култивират мангалите... инак ще става все по-страшно и по-страшно.. та те питам, толкова ли много искам, че ме обявяваш за фашист едва ли не?
А ти питаш ли тия е Еуропата, дето им се исипват разни българи, не цигани и не турци, в уредените държави и живеят от социалните помощи на техните граждани, цапат, не спазват правилата и т.н.
Какво да кажат за държавата като цяло, която точи от фондовете, а реални резултати няма?
Не става така лесно, поколения им трябват да се социализират. И освен социализиране друг изход няма, толкова ли не ви го побират патриотарските принципи? Толкова ли ви е трудно да го вденете - че всяка сегрегация е бобма със закаснител и бумеранг? Малко по-далеч от носа си можеш ли да погледнеш, а? :mad:

що ли изобщо пиша в тая тема
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

pocti_bezobidna написа:
А ти питаш ли тия е Еуропата, дето им се исипват разни българи, не цигани и не турци, в уредените държави и живеят от социалните помощи на техните граждани, цапат, не спазват правилата и т.н.
гледай сега... аз, като гледам и чета новините на тази тема, все мангали показват, като българи и румънци да правят поразии... българите са достатъчно културни и повечето от тях успешно се социализират, намират си работа и са ценени от работодателите си...
тъй че, точно този ти аргумент нещо куца... :-)

п.п. и да се разберем, аз искам едно: да се прилагат законите еднакво за всички. писма ми аз да бачкам и да плащам данъци, а мангала да ме краде и за "награда" да получава помощи от моите данъци...

инак е много хубаво да защитаваш бедните и слабите... мдам... много е благородно, ама вземи и прогледни най-после кои са ощетените от положението...

и, между другото, не забравяй, че циганите са "прокудения народ" - изгонили са ги за доста прегрешения, а те не са мръднали и на йота от тогавашните си разбирания...

ама и аз що се опитвам да ти го обясня... така и няма да ме разбереш. не си виждала мангали в действие явно...
дано и да не видиш...
annonymus

Мнение от annonymus »

сър Айвънхоу написа: българите са достатъчно културни и повечето от тях успешно се социализират, намират си работа и са ценени от работодателите си...
тъй че, точно този ти аргумент нещо куца... :-)
:rotfl24::rotfl24::rotfl24:
Вероятно се движат по маршрути, различни от моя.
Защото много от хората, които срещам по улиците в последно време явно са си загубили първите 7 години.
вЕрвай ми, съвсем не срещам само цигани.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

истината е, че богатите крадат повече, уви
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

pocti_bezobidna написа: Толкова ли ви е трудно да го вденете - че всяка сегрегация е бобма със закаснител и бумеранг? Малко по-далеч от носа си можеш ли да погледнеш, а? :mad:

Това е единственият начин, да. Но! Те не искат, бе! Те нямат мотивация да го правят. Те си се харесват, каквито са. Векове наред са били такива и си се гордеят с това. Как да стане? Зорлем?
Изображение
annonymus

Мнение от annonymus »

vyara написа:
pocti_bezobidna написа: Толкова ли ви е трудно да го вденете - че всяка сегрегация е бобма със закаснител и бумеранг? Малко по-далеч от носа си можеш ли да погледнеш, а? :mad:

Това е единственият начин, да. Но! Те не искат, бе! Те нямат мотивация да го правят. Те си се харесват, каквито са. Векове наред са били такива и си се гордеят с това. Как да стане? Зорлем?
Я да видим.
Ако ти си се родила в коптор, живееш с 10-12 души в една стая, ядеш кой каквото намери на улицата и изведнсъж ти цъфне някакъв - добре облечен, нахранен, от друг свят буквално и почне да ти обяснява, че ако детето ти учи, ще има пари да си купи хляб, ще го разбереш ли?
С поколения трябва интеграция.
Кажи ми ти, как да убедя кретена дето живее срещу нас да не си пуска кучето само навън, а?
Българин си е човека.
Пробвах с добро, учтиво и възпитано - 7-8 пъти.
Пробвах крещейки.
Пробвах с оплакване в общината.
Не и не и не.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

pocti_bezobidna написа:
vyara написа:

Я да видим.
Ако ти си се родила в коптор, живееш с 10-12 души в една стая, ядеш кой каквото намери на улицата и изведнсъж ти цъфне някакъв - добре облечен, нахранен, от друг свят буквално и почне да ти обяснява, че ако детето ти учи, ще има пари да си купи хляб, ще го разбереш ли?
Кажи ми ти, как да убедя кретена дето живее срещу нас да не си пуска кучето само навън, а?
Българин си е човека.
Пробвах крещейки.
Не и не и не.
Тя да не е кьорава, нали вижда как живеят другите? Защо да й идва някой на крака изобщо? Защо си мислиш, че тя няма избор? Всеки има.

За кучето не знам. Ако има законови разпоредби за това и инстанция, която да контролира спазването им, значи пиши жалба до нея.
Изображение
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

pocti_bezobidna написа: Я да видим.
ето ти един "продукт" на поколения цивилизация
annonymus

Мнение от annonymus »

vyara написа:
pocti_bezobidna написа:
vyara написа:

Я да видим.
Българин си е човека.
Пробвах крещейки.
Не и не и не.
Тя да не е кьорава, нали вижда как живеят другите? Защо да й идва някой на крака изобщо? Защо си мислиш, че тя няма избор? Всеки има.

За кучето не знам. Ако има законови разпоредби за това и инстанция, която да контролира спазването им, значи пиши жалба до нея.
Има, вярно е.
Разликата между циганина и въпросния задник е, че циганина е раснал в среда, формирала несъвместимостта му с общите норми. Кретена е расал в среда, в която (би трябвало) да го е направила съвместим с тях.
Знам че искате бързо решение, но такова просто няма.
Тоест не че няма, но в дългосрочен план е негативно. И резултатите ще са насочени пак срещу мнозинството.
annonymus

Мнение от annonymus »

сър Айвънхоу написа:
Хе-хе, с един цитат от съмнителен източник ли смяташ да ме убедиш?
Я да видим, момченцето от тази статия май беше от Люлин.

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=261197

Следва ли от това, че всички в Люлин са като него?
Психари има навсякъде.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

бе вие кви неща четете бе :shocked::blink::shocked:
това изкривява, хора
за Бога, братя, не четете
annonymus

Мнение от annonymus »

Remmivs написа:бе вие кви неща четете бе :shocked::blink::shocked:
това изкривява, хора
Кво бе - "24 часа". Има и много по-страшно.
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

pocti_bezobidna написа:
сър Айвънхоу написа:

Психари има навсякъде.
е, това вече беше майтап :blum:
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Remmivs написа:бе вие кви неща четете бе :shocked::blink::shocked:
това изкривява, хора
споко, иде по-лошо и спасение няма! :harhar:
annonymus

Мнение от annonymus »

сър Айвънхоу написа:
pocti_bezobidna написа:
сър Айвънхоу написа:

Психари има навсякъде.
Кое?
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

pocti_bezobidna написа:
сър Айвънхоу написа:
pocti_bezobidna написа:
сър Айвънхоу написа:

Психари има навсякъде.
Кое?
моя пост, дето го пуснах като довод...
естествено, че не може да бъде довод... въпреки, че нещо много напоследък почнаха да изтрещяват у щатите...
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

pocti_bezobidna написа:Кво бе - "24 часа". Има и много по-страшно.
не, не, не говорех за източника
говорех за съдържанието
както и да е
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Remmivs написа:
говорех за съдържанието
както и да е
има и по-страшни неща... да ти ги показвам ли? :blum:
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

офф

отделно винаги съм се чудел как четете с тези безкрайни цитати
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Remmivs написа:офф

отделно винаги съм се чудел как четете с тези безкрайни цитати
оправяме се някакси...
АВе
Обратна връзка:

Мнение от АВе »

Айвънхоу, тази "статия" е неиздържана лингвистично и етимологично.

Съобщава нови за мен факти извън лингвистиката, но пиша само за да ти дам стравка.

Принципите на самоназоваване на хората от най-най-древни времена насам са следните:

Първи и по честота и по брой хилядолетия трудов стаж е принципът "човек-нечовек": от нашто племе сме хора, всички останали не са хора.
Ние, славяните, сме се самоименували по този принцип, макар и най-късно създали се в Европа (V-VІ в) - ние сме словяни, имаме слово, език, а другите са немци - те са неми, нямат език, значи не са хора.

Втори е тотемния принцип - племето, народът се назовават по името на техния тотем, най-често животно, от което се смята, че са произлезли.
(пра)Българите сме назовани по него - булгата* е дребен степен хищник от югоизточен Сибир, днес изчезнал**, тотем на този клон от хунското седмоплемие.
При тях също е важел принципа, че който не е от нашите, не е човек, но това поне не е декларирано в самоназванието.
** нещо като пор или бялка. Последните му споменавания в писмени източници са в края на ХVІ/нач. на ХVІІ в. Видът е избит заради хубавата му кожа и съедобността му, за разлика от "съедобността" на пора, напр.
Трудните неща ги правя с лекота, невъзможните малко ме забавят.
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

АВе написа:
Айвънхоу, тази "статия" е неиздържана лингвистично и етимологично.

Съобщава нови за мен факти извън лингвистиката, но пиша само за да ти дам стравка.

Принципите на самоназоваване на хората от най-най-древни времена насам са следните:

Първи и по честота и по брой хилядолетия трудов стаж е принципът "човек-нечовек": от нашто племе сме хора, всички останали не са хора.
Ние, славяните, сме се самоименували по този принцип, макар и най-късно създали се в Европа (V-VІ в) - ние сме словяни, имаме слово, език, а другите са немци - те са неми, нямат език, значи не са хора.

Втори е тотемния принцип - племето, народът се назовават по името на техния тотем, най-често животно, от което се смята, че са произлезли.
(пра)Българите сме назовани по него - булгата* е дребен степен хищник от югоизточен Сибир, днес изчезнал**, тотем на този клон от хунското седмоплемие.
При тях също е важел принципа, че който не е от нашите, не е човек, но това поне не е декларирано в самоназванието.
** нещо като пор или бялка. Последните му споменавания в писмени източници са в края на ХVІ/нач. на ХVІІ в. Видът е избит заради хубавата му кожа и съедобността му, за разлика от "съедобността" на пора, напр.
изключително много благодаря за лекцията... радвам се, че си толкова добре запознат с "най-древните" времена...
ама, моля те, вземи и прочети отново статията и това, което си написал... да виждаш една очебийна РАЗЛИКА?!?!?!?!?!?!?!?!
защото се набива веднага: твоята "лекция" се отнася към минали времена, когато все още сме били (говоря за съвременните цивилизовани народи) варвари и диваци по ДНЕШНИТЕ стандарти!
а въпросното племе, днес, в XXI век (!), живее по законите си от преди 2-3 хилядолетия...
благодаря отново за подкрепата ти! не го очаквах! :kiss:
annonymus

Мнение от annonymus »

Remmivs написа:
говорех за съдържанието
както и да е
Айде сега. Аз съм чела дори Коельо и немски романтизъм.
Само Артър Хейли досега ми се е опрял.
При него не мога да премина психологическата бариера от 15-та старница и това е.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

и това не е :grin:

хайде да опитам по друг начин

защо четете такива неща?

или, още по-точно

защо четете И такива неща?

:cool:
annonymus

Мнение от annonymus »

Remmivs написа:и това не е :grin:

хайде да опитам по друг начин

защо четете такива неща?

или, още по-точно

защо четете И такива неща?

:cool:
Ами сутрин като си разхождам кучето купувам "24 часа" и го преглеждам в движение.
Тази новина конкретно вероятно ми е привлякла окото заради рисунката.
И вестник "Галерия" си купих да видя какво е. Не струва.
АВе
Обратна връзка:

Мнение от АВе »

сър Айвънхоу написа:изключително много благодаря за лекцията... радвам се, че си толкова добре запознат с "най-древните" времена...
ама, моля те, вземи и прочети отново статията и това, което си написал... да виждаш една очебийна РАЗЛИКА?!?!?!?!?!?!?!?!
защото се набива веднага: твоята "лекция" се отнася към минали времена, когато все още сме били (говоря за съвременните цивилизовани народи) варвари и диваци по ДНЕШНИТЕ стандарти!
а въпросното племе, днес, в XXI век (!), живее по законите си от преди 2-3 хилядолетия...
Оправията е да бъдят смляни, разпръснати, погълнати от цивилизацията и културата на етносите, на чиито територии живеят цитаните. Но... мислиш ли, че след като повече от 3 хилядолетия никоя кивилизация, култура и етнос не са се справили със задачата, точно ние ще го направим?
Финландците горе-долу са решили проблема, но техният опит е неприложим тук, при нас.
Трудните неща ги правя с лекота, невъзможните малко ме забавят.
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

АВе написа:
сър Айвънхоу написа:изключително много благодаря за лекцията... радвам се, че си толкова добре запознат с "най-древните" времена...
Оправията е да бъдят смляни, разпръснати, погълнати от цивилизацията и културата на етносите, на чиито територии живеят цитаните. Но... мислиш ли, че след като повече от 3 хилядолетия никоя кивилизация, култура и етнос не са се справили със задачата, точно ние ще го направим?
Финландците горе-долу са решили проблема, но техният опит е неприложим тук, при нас.
аз пак казвам, че опита, който приложи байко Тодър проработи!!! просто трябва да има воля да се приложи!
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

pocti_bezobidna написа:

...
Какво да кажат за държавата като цяло, която точи от фондовете, а реални резултати няма?
Не става така лесно, поколения им трябват да се социализират. И освен социализиране друг изход няма, толкова ли не ви го побират патриотарските принципи? Толкова ли ви е трудно да го вденете - че всяка сегрегация е бобма със закаснител и бумеранг? Малко по-далеч от носа си можеш ли да погледнеш, а? :mad:

Ами защото казваш умни неща, затова пишеш. Въпроса е и ти да се съгласиш че за сегрегацията си има причина. Не веднъж съм казвал- работата по интеграцията на циганите трябва да се върши от специалисти и да се върши дълго, десетки години. Защото ще се обединим в едно общество само с хора които харесваме, а сега не се. Не се ли случи тази социализация, продължим ли да се мразим, то всички губим. Бомбата ще си гръмне, като стой та гледай
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

БоЕВ написа:Никак не обичам самохвалството, но не мога да пропусна момента да си изчеткам егото. В крайна сметка винаги става така, както аз кажа или, както аз го виждам. :-)

>>>За сърбите и политиката на добросъседство<<<

Ако някой е имал съмнение, че в съседна Сърбия омразата към България вече не е част от всекидневието, днес местната преса даде нов пример, че това е точно така, пише БГНЕС.

"Днес всеки сърбин знае, че румънците и гърците са нашите истински приятели, а целият народ прекрасно познава и приказката: Синко, ако избухне война, и ти не знаеш на коя страна да застанеш, удари смело по българите, няма да сгрешиш". Така започва анализът посветен за приятелствата и външната политика на Сърбия.

Аре пак да ми скачате, че "времето било друго", че съм националист и шовинистq и ретрограден елемент не вярващ в славянското братство и единство.:lol:

Мамицата им и въшливи цървули, пак ще ядат кютек, ей мазохисти прости не им увря главата, колко пъти ги бихме за един век.

пп Много, ама много ми е кеф, че им го земаха косовото. Хак им е!:grin:
Защо не можем да имаме мнение за някого, без да ни интересува неговото мнение за нас?

Ако анализа ми показва че за мен ще е добре да започна дълготрайно сътрудничество с някого. Да направя например консорциум и да работим в продължение на 10 години и така да имаме полза, да ни е по- лесно и да печелим повече. И ако разбера, че този човек не ме харесва, то трябва ли да променя плановете си?
Аватар
Глас в пустиня

Боже милостиви, на какво ми превърнахте темата!:shocked:
Аватар
Глас в пустиня

Ти чете ли темата или си спец по всичко - медиум - на тебе не ти требе джокер!:lol:
Аватар
Глас в пустиня

Кент написа:...
Боев, аз не искам да те обвиня
секи си знай:-)
решава и преценява
тва си е твоя гледна точка
сигурно и в сръбско има такива
а и из цяла ивропа
имат ко да кажат за лошите българи
и ко от туй:cool:
От къде датират познанствата ти със сърбите, от живота ти на българи в сърбия или...?:-)

Да, всеки си знае и няма нищо ненормално да се казва по нещо лошо не само за българите. Опасно е когато това говорене е от най-високо място, нещо като държавна политика. В статията не те ли озадачи формулирането на "приятелите", Румъния и Гърция, защото отношенията им били изчистени и нямали никакви погранични спорове. С Румъния как и да е, но къде е Сръбско-Гръцката граница?
Публикувай отговор