не съвсем - политиците правят война вместо сексELBI написа:аре сега - отговаряш кат политик...
може би повече им се отдава, знам ли
благодаря, друже!Влад написа:Хвърли едно око на Zeitgeist Addendum. (Линка е директно за сваляне!)
Ще ти хареса, сигурен съм!
Пак там -- > kolibka.com (Линка пак е директно за сваляне)Remmivs написа:...но първо трябва да изгледам първия филм, ако това е продължението, както подозирам
удобно е да не се знае... както и да е. И това е дълга тема :)БоЕВ написа:>>>КРАТКА ВМЕТКА<<<
Не си чувал, не знаеш, не си чел или просто се правиш?
За българската рота в НОТО по време на соц-а имаш ли инфо?
Влад написа:Благодаря че си си направил труда да ми отговориш, въпреки че поста ми не беше към теб.Green Light написа:Влад, аз смятам че Русия...
Като чета някои писани тук неща, честно, дано не засегна някого, но направо се чудя на един език ли пишем/четем...
Чудих се всъщност и дали има смисъл да отговарям повече въобще, на каквото и да било...
Все пак реших, да се опитам да разясня позицията си, дори това да се окаже последно, дори и с риска да някой да сметне, че "хленча и мрънкам".
Казваш нямам грам колебание и съмнение? Хм, не бих искал да те заподозра, че не си прочел поста ми... Всичко, което съм написал, зад всяка една дума, стои факт. В потвърждение на който бих могъл да постна линк, ако не се страхувах да те обидя на умение да сърфираш в нета.
Моля, посочи ми къде съм написал нещо, дори намек, за рицарство и благородна защита? При известни обстоятелства по това ти твърдение мога да те заподозра, че се опитваш да ме слагаш в някакви рамки/шаблони, което си е обидно ... най-вече за теб. Всъщност ако ми е позволено да обясня, това че назовавам нещата с истинските им имена, не означава нито че съм русофил, нито че съм американофоб (аз съм писал - смятам това с филството и фобството за голяма простотия!), в последната част на поста си, точно към това апелирам - да гледаме фактите и да мислим с главите си, а не така както е политкоректно. Всъщност през десетината години съзнателен живот по време на "социализма", точно това именно най-много ме е дразнело, преиначаването на фактите и двойния стандарт. За съжаление, сега май се сблъскваме със същото...
Това, че не приемаш "безрезерво тяхна версия за каквато и да е война, която водят", е чудесно! Така трябва да постъпва всеки разумен човек! Разбира се идеалът е със същите резерви да се отнесеш и към другата страна, но идеалите са трудно достижими...
Всъщност, извинявам се за грозния въпрос, но защо? Защо се отнасяш с резерви към Русия, а към Щатите - не? (отговор - по желание!)
Споменаваш и чеченските и грузинските деца, но в контекста на това което съм написал, можеш ли да ми посочиш един случай, в който руски терористи са взривили чеченско училище, детска болница... За двойни стандарти си говорехме, понеже...
В заключение и аз искам да отговоря на един твой пост така:
"Те искат нашата смърт. Нямаме друг избор освен да ги убием. Война"
Въобще оставям настрана въпроса, откъде ти хрумна, че някой иска да те убива. (Освен ако не става въпрос за шефовете на онея три фирми, дето щеше да ми ги пращаш на бележки)
Приятелю, преди да нарамиш автомата, и да тръгнеш да ги убиваш, помисли и се приготви, защото ще ти се наложи да ги убиеш всичките. Защото оставиш ли живо дори едно невръстно детенце, то ще порастне, и ще дойде да отмъщава на твоите деца. За него (както и за теб), кое смяташ че ще е по-важно, това че си убил татко му или това че си го направил с демократични подбуди?
С темата си задаваш въпроса: Нужна ли е войната в Афганистан? Сложно е да се отговори. Аз (а виждам, че и ти ... донякъде) съм против всякакви войни. Но се затруднявам да отговоря, при положение, че вече е започната. Но за сметка на това мога много точно да ти кажа какво ще стане:
Терористичен акт в Багдад. Близо 150 убити, над 700 ранени.
Моят коментар - някакси не си спомням преди американската окупация да е имало такива неща...
Не бе, можеш да ми отговориш по същество, защото американците правят същото като руснаците в Кавказ, сиреч, строят пътища и училища.Влад написа:Разбрах те, Боев, следващия път ще гледам да ти отговоря по-кратичко.БоЕВ написа:...Бър-р-р-р, тръпки ме побиха!...
Ма така кажи, ве, рийш!Green Light написа:...много ясен пример на фигуративния ми начин на изразяване, който цял живот...